Šta je novo?

iPhone SE (2020)

Ja koristim bukvalno neki no name sa logom Comtradeove Code skole koji su delili besplatno.

Posle nekoliko antutu pokusaja, rezultat se vrti oko 420k. Ne znam sta mu je bilo prvi put.

Posle nekoliko antutu pokusaja, rezultat se vrti oko 420k. Ne znam sta mu je bilo prvi put.

Pa da, zato kazem da treba da se izvrti test par puta, jer krajnji skor varira i to ne bas malo. Onda se izvuce neki prosecan/srednji skor i to je to.

Sto se tice baterije prilikom gledanja yt, posle 20 minuta je spala sa 100% na 98% pri maksimalnom osvetljenju, sa zvukom na pola jacine. Ostavicu ga dok ne istrosi bateriju.

Posle 1h, 83% baterije. Sve brze se trosi sto duze se gleda. Bice to negde oko 5h na kraju, a toliko mi izvuku i iPhone 5 i 5s sa zamenskom teracell baterijom. Definitivno mu baterija nije jaca strana.

Poslednja izmena:
Koliko vidim, telefon otprilike vredi onoliko koliko košta.
Nije za heavy usere, ali za nekoga ko ne arči igrice i video po ceo bogovetni dan, sasvim dobar izbor.

Stoji, ali to mozes i sa telefonom koji nema a13 cip. Iskreno mi je strasan waste staviti a13 i ovakvu bateriju zajedno. Ali sta znam, mozda neki update malo popravi to.

Kao da imas ferari sa minijaturnim rezervoarom. Mozes da se hvalis pred drugarima da ga imas a nesposoban je da radi ono za sta je namenjen.

Meni I 4-5 sati zvuči super u odnosu na moju HTC Ultra. Ali kad vidim koliko može npr. S10 Lite, ne mogu opet da se nateram na telefon sa slabom baterijom.

Recenzija je gotova, ali je vec sat vremena na 360p, tako da pusticu je live kada dodje do 1080p. Zbog semplova sa kamere sam morao da eksportujem video u 4k 60fps, a na yt to ume da potraje koliko sam cuo.

MTS i dalje ćuti? Rezervisan telefon 29.4. i nikakav kontakt posle toga!Vidim da im na sajtu i dalje stoji rezervisi umesto kupi...

Klasika za MTS... [emoji2]

Ubi ovaj flicker u startu kad se otvara kutija [emoji6]

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Znam :/ . Razmisljao sam da snimim opet taj deo otvaranja, ali to ne moze vise da se izlazira kada se odlepi ona folija sa telefona.

Taj deo klipa sam jedini snimio pre svih ovih ostalih.

Poslednja izmena:
Pazi, rekao sam da je procesor underclockovan zbog baterije i da mu je ona slaba tacka i ubacio ono o dopunjavanju bezicnim punjacem. Razmisljao sam da li da pominjem neke od stvari koje sam pisao ovde(tipa koliko baterije mu pojede antutu itd), ali to su sve nepotrebne stvari za recenziju. Te recenzije ipak gledaju i ljudi koji ne znaju nista o tome, pa mi je bilo logicnije da se izrazim onako kako jesam, to bar razumeju.

Da,naravno. Mislio sam na neki realworld usage.
Ja na trenutnom telefonu trenutno imam 42% baterije, danas imam 4:30h sot-a i to je za mene neki prosecan dan. Ne bi mi smetalo ji da sada imam 10% baterije jer sam kod kuce.

Kao dugogodisnji korisnik starog SE, ne vidim smisao zasto se ovo zove SE. U sustini ovo je samo naslednik iPhone-a 6/7/8. Nema nikakve veze sa SE velicinom, dizajnom :(. Stari SE ce potrajati jos godinu/dve.

Poslednja izmena:
Mislim da je to samo logican sled okolnosti, iP6,7,8 odlaze u istoriju, kao sto su u istoriju otisli iP4,4s,5,5s kad se prvi iPse pojavio.

^ Upravo.
Ako se tako gleda onda je i prvi SE naslednik 5 i 5s. SE nije vezan za velicinu, sledeca verzija (ako je bude bilo za 3, 4 ili 5 godina) ce biti verovatno biti u kucistu 12.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Pa da, ima smisla, znaci gotovo :(. Nema vise manjih telefona, i tog dizajna.

Jedino šta će biti od Apple-a u skorije vreme a da je manjih dimenzija je iP 12 5.4" + manji notch.
Trebao bi biti malo manji od SE ali cena nije 399, nego 649.. [emoji2371]

Znaci , 799 u EU, kao 11 sada.

Kod nas 900 [emoji2371]

Sada gledam screen on tamo u podesavanjima, imao sam 2:30h screen on i za to mi je otislo 23% baterije. Koristio sam viber, instagram, fb i linkedin i ekran mi je bio na malo ispod pola osvetljenja.

^ to je onda odlicno.

Inace ip 12 sa 5.4 inca ekranom bi trebao da bude visok 131mm a ovaj se je 138. Taj ip 12 ce biti pun pogodak.

Mada i ravne ivice smanjuju 1-3mm u odnosu na zaobljene.

Nazad
Vrh Dno