Šta je novo?

iPhone SE (2020)

Posto bih bio nov u svetu ios...dali imam kontrolu nad azurivanjem sistema(tipa ako mi ae ne svidja da mogu da ga uninstall)

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Da, ali samo određeno vreme, dok Apple "potpisuje" tu verziju. Nekada je to duži, nekada kraći period, ali se nikada ne možeš vratiti više koraka unazad.

Pa kako znati koja verzija vise unistava bateriju...?

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Neces uvek primetiti, evo za ovu verziju na koju se Igor zali, nas par nismo primetili neku razliku na istom tom uredjaju.
Nekad se drami previse, pomislis da je neupotrebljiv uredjaj kada kaze da su ga “unistili”, samo jos da ga bacis u kantu za smece...
Nekad mi dodje da ga blokiram tacno [emoji1]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nemas :) kad azuriras zavrsio si tj mozes downgrade dok god apple potpisuje ipsw a nekad to traje par dana nakon izlaska sledeceg azuriranja...

Ps ne dramim previse 2h sota nije drama to je katastrofa od strane apple-a ;-) evo beta je to regulisala... sramota da korisnik mora koristiti betu jer isparivacku verziju furaju skoro ceo mesec a katastrofa update...

Poslednja izmena:
Onda ostani na beti i uzivaj.

Na beti tesko da cu ostati... samo govorim cinjenice da je ipak krimonalno to sto rade sa telefonima ;-) pardon IOS uredjajima jer je ipad imao za 4h kraci sot

^ A koji iOS treba da izadje da naucis pravopis? Treba da se udubim u svaku recenicu da bih shvatio sta hoces da kazes.

Raspada se sve, pa i tastatura, a mora covek brzo da kuca, jer je kraci sot za 4h, ni manje ni vise.

Glupo je da vređate Igora zato što vam se ne sviđa to što piše.

U većini slučajeva "pametni" telefoni se prave "pametni" pa TT ili sam "pametni" telefon najčešće prepravlja reči onako kako on "zamisli" da je ispravno.

Pa kad bih sa strane citao samo njegove postove, u zivotu ne bih kupio iPhone. Ispada da smo gomila mazohista, po meni previse drami, plasi ljude i to je to.

Odlican je.ma najlkse je tako. Kompetentniji sam od 90% tih sto pisu ovde vezano za iphone i apple uredjaje... no neka veze

Jesi, zato su te valjda banovali na svim mogucim forumima.

Tesko ... ;-) sa isrbije jedino jer sam objasnio moderatoru ko je i sta je (ako pamtis da sam banovan upamti bar i zasto) imam ss ako ne verujes ;-) ali veruj jesam kompetentiji ;-) od vecine vas ;-)

To sto ja govorim cinjenicu , a ti si zaljubljen u nesto je ipak do tebe kad ne prihvatas to da ipak nije sve bajno kod apple-a... meni skracen sot od 2 sata znaci i vrlo mi smeta kako apple radi sa ios13 i to je cinjenica... kraj rasprave.

Poslednja izmena:
Evo meni je sot na se is 2016. godine 2-3h sa baterijom koja ima 97% health. To bi trebalo da bude dobro? Mom drugaru isto. A isto tako nekima je sve kako treba. Jednostavno nekima novi updateovi bukvalno uniste bateriju.
Meni je bateriju unistio ios 11, njemu vec ios 10.3.3, nekim drugarima evo ios 13 guraju telefoni sa 5h sota. Svi imamo isti telefon.

Mozda Igor pise tako kako pise, ali stalno cacka raznorazne bete i prati kako se telefon ponasa na raznim verzijama i sigurno zna da prepozna razliku.

Poslednja izmena:
Ma mene si ubedio odavno, a verujem sada i ostale, ko jos ne bi pao na takav post “kompetentnosti” sa 4 smajlija [emoji6]

Ne bih da budem ničiji advokat, niti da oftopikujem, ali meni je igor88 pomogao 5 puta i od mene sve pohvale.

Niko to ne spori, ali tu je i druga strana medalje, mucna za citanje.
Evo pre neki dan napao coveka, tacnije Gorana, samo zato sto je rekao da ne primeti razliku u trajanju baterije.

Lagano ;-) ja sam zavrsio ne bih tema kao sa mts racunicama da se unisti. Ocekujem da ce ovaj SE imati bolju autonomiju nakon nekih od sledecih azuriranja, jer je cinjenica da OS ima problem sa tim kod vecine korisnika.

Mozda Igor pise tako kako pise, ali stalno cacka raznorazne bete i prati kako se telefon ponasa na raznim verzijama i sigurno zna da prepozna razliku.

I to je tacno, ali nekada ne napise koji uredjaj tacno koristi, do skoro je za iPad OS pisao u iOS temama utiske, sto je nebuloza. Ja da ne znam koji uredjaji su u pitanju, pomislio bih da je katastrofa na svim. A ne ponasa se svaka verzija isto na Xs, 11, iPad-u...
Samo uleti i kaze katastrofa. [emoji1]

Svuda uleti los update i na androidu isto. Pa se to narednim updateom resi. Pretvara se tema u buvljak.

Ma ja sam otvoreno i dobronamerno rekao sta sam imao, svako od nas ima neke svoje bubice, nekad treba pohvaliti i zahvaliti, a nekad skrenuti paznju. Ipak se citamo ovde svaki dan, odrasli smo i razumni ljudi, a pomalo i kompetentni [emoji4]

Šta bi bi bilo da prati druge komponente kao bateriju [emoji23]

Elem, stari SE je imao ogromnu popularnost jer je takođe koristio najnoviji procesor (6s) ali sve ostale komponente bile su od 5s modela uz minimalnu korekciju konektora za bateriju. I dalje veliki broj firmi u Srbiji koristi SE kao službeni i sada je vreme da se menjaju.

Čak je Apple prošle godine mislim prodao preko sajta ograničenu količinu SE modela. Sve se razgrabilo u kratkom roku.

SE 2020 prati taj isti oproban recept: najnoviji procesor i sve ostalo od modela starog par godina uz korekciju kamere i dodatak bežičnog punjenja.

Kao i stari SE i ovaj će biti pun pogodak za mlađu populaciju jer roditelji mogu da lakše priušte svojoj deci novi telefon, za kompanije koje traže jeftiniji iPhone kako bi zamenili stare modele, za stariju populaciju koja je dobila od dece 6s, 6, 5s i ovo je idealan telefon za njih, sa velikim ekranom.
Baterija je nebitan faktor za sve nabrojane klijente. Klinci toliko vise na telefonu (igrice, Instagram, društvene mreže, kamera) da i duplo veća baterija ne bi izdržala ceo dan, korporativni korisnici i onako pune svoj telefon svako veče i ujutru ga skidaju sa punjača, stariji ljudi će izvući dva dana kako god da okreneš jer A13 radiće sa 5-10% kapaciteta.
Ostaje ova X, Y, Z generacija ( ne znam više koje je slovo) kojima ništa nije dovoljno jer žive previše brzo da ni tehnologija ne može da prati.
Ko hoće bolju bateriju neka kupi Xr ili 11.
Ko hoće manji ekran i korišćenje jednom rukom nema opcija, to je samo SE 2020.

Pratim ja sve :-D zna se, ali sam svime prezadovoljan :-D a sto se tice Se-a ma nema greske sjajan je to hw :) steta za 3D touch ... :-D

Taj 3D touch je bio totalno beskorisna stvar.

Elem, stari SE je imao ogromnu popularnost jer je takođe koristio najnoviji procesor (6s) ali sve ostale komponente bile su od 5s modela uz minimalnu korekciju konektora za bateriju.

Zar nije i zadnja kamera sa 6s?

Huawei P30

Ne sećam se. Verovatno ima još nešto od delova da je bilo na 6s.

Elem, stari SE je imao ogromnu popularnost jer je takođe koristio najnoviji procesor (6s) ali sve ostale komponente bile su od 5s modela uz minimalnu korekciju konektora za bateriju. I dalje veliki broj firmi u Srbiji koristi SE kao službeni i sada je vreme da se menjaju.

Čak je Apple prošle godine mislim prodao preko sajta ograničenu količinu SE modela. Sve se razgrabilo u kratkom roku.

SE 2020 prati taj isti oproban recept: najnoviji procesor i sve ostalo od modela starog par godina uz korekciju kamere i dodatak bežičnog punjenja.

Kao i stari SE i ovaj će biti pun pogodak za mlađu populaciju jer roditelji mogu da lakše priušte svojoj deci novi telefon, za kompanije koje traže jeftiniji iPhone kako bi zamenili stare modele, za stariju populaciju koja je dobila od dece 6s, 6, 5s i ovo je idealan telefon za njih, sa velikim ekranom.
Baterija je nebitan faktor za sve nabrojane klijente. Klinci toliko vise na telefonu (igrice, Instagram, društvene mreže, kamera) da i duplo veća baterija ne bi izdržala ceo dan, korporativni korisnici i onako pune svoj telefon svako veče i ujutru ga skidaju sa punjača, stariji ljudi će izvući dva dana kako god da okreneš jer A13 radiće sa 5-10% kapaciteta.
Ostaje ova X, Y, Z generacija ( ne znam više koje je slovo) kojima ništa nije dovoljno jer žive previše brzo da ni tehnologija ne može da prati.
Ko hoće bolju bateriju neka kupi Xr ili 11.
Ko hoće manji ekran i korišćenje jednom rukom nema opcija, to je samo SE 2020.
+100
Ovo sam ponovio stotinu puta. 90% korisnika puni telefon svako vece imao on 5 ili 45 procenata baterije.

Kako kome, ja sam ga obožavao i koristio svakodnevno.

Naravno, uvek će biti ljudi koji koriste nešto što niko drugi ni ne zna da postoji. Kladim se da 100% vas ovde nikada nije probalo opcije za ljude sa potpunim ili delimičnim oštećenjem vida ili sluha. Postoji mali milion opcija u iOS-u.
Ali čim je Apple nešto ukinuo to znači da se masovno nije koristilo, što znači da nije ni potrebno.

Vrh Dno