Šta je novo?

iPhone mini?

nnnn

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2006
Poena
349
iPhone-Small.jpg

According to Bloomberg, Apple is working now on a new design for the iPhone for a less expensive, contract-free model to compete Google's Android platform and bypass wireless carrier contracts.

http://www.geohot.us/2011/02/apple-to-sell-smaller-iphone-for-200.html

Meni je bas simpa iPhone mini..

Uf, ovo bi bilo odlicno samo je pitanje kada ce i da li ce se taj projekat ostvariti ?

Besmisleno je da prave neki mini iPhone. Ako hoce low budget telefon onda treba da stave slabiji hardver i plastiku, umesto stakla ili celika.

Zar postoji neki Apple-ov uredjaj koji je jeftin? ,)

Ovo ce sigurno da se desi, samo je pitanje kada. iPhone ce da ostane na $599 day 1, a iPhone Mini ce verovatno ici za $399. Apple drzi high end, ali im treba proizvod za mainstream.

Postoji vishe razloga zasto se ovo nece desiti. Prvo, zato shto to nije Appleova politika. Da su to hteli, odmah bi izbacili uporedo jeftin i skup model. Ako to nisu uradili kada su tek ulazili na trzishte, sada kad se prodaju u milionima primeraka sigurno nece. Drugi razlog je taj shto ubedljiva vecina ljudi koriste telefon na ugovor, a tu je iPhone vec "jeftin", naravno u razvijenim drzavama koje su trzishte za iPhone, za one koji to nemaju, Apple nema interesovanja za te zemlje, za njih ima gomila poor man's iPhone-ova, prvi primer je ova zemlja recimo :)

Nisu mogli odmah da izbace jeftin model, jer su imali problema sa proizvodnjom normalnog modela.

Drugo, po meni glasina o povecanju dijagonale ekrana iPhonea 5 upucuje na to da je ovo verovatno i tacno, jer ce hteti da ograde iPhone 5 i iPhone Mini. Ne verujem da bi Mini imao ispod 3.2", tako da bi ga bilo nemoguce plasirati pored standardnog modela od 3.5".

Ne znam strukturu postpaid/prepaid korisnika na Zapadu, tako da ne mogu da komentarisem o uticaju cena na potrosace.

Ipak, mislim da bi $99 iPhone Mini day 1 uz ugovor bio vrhunski potez, jer nema sanse da pariraju Androidu po pitanju instaled basea samo uz pomoc high end iPhonea. Zasto ispustiti veliki trzisni segment koji bi sigurno doneo novac?

Postoji vishe razloga zasto se ovo nece desiti. Prvo, zato shto to nije Appleova politika. Da su to hteli, odmah bi izbacili uporedo jeftin i skup model. Ako to nisu uradili kada su tek ulazili na trzishte, sada kad se prodaju u milionima primeraka sigurno nece. Drugi razlog je taj shto ubedljiva vecina ljudi koriste telefon na ugovor, a tu je iPhone vec "jeftin", naravno u razvijenim drzavama koje su trzishte za iPhone, za one koji to nemaju, Apple nema interesovanja za te zemlje, za njih ima gomila poor man's iPhone-ova, prvi primer je ova zemlja recimo :)

To je Apple-u prilična greška, bar po meni. Na slici je neki nesrećni Filipinac koga sam slikao u busu jer je to bio prvi put da sam video nekoga da nosi iPhone 4. Svaki Filipinac ovde odvaja od usta da kupi iPhone, kao što kažu da svaki Ciga sanja Mercedes. :D Univerzalno pravilo desne ruke je da što su ljudi veći čobani, više se lože na iStvari. Prodavalo bi se to u Srbiji samo tako. :banana:

Prilozi

• 30122010070.jpg
    30122010070.jpg
    257.3 KB · Pregleda: 115
Poslednja izmena:
Mislim da bi im mnogo bolja varijanta bila da iPhone3GS, sa sada vec poprilicno razradjenim proizvodnim procesom, spuste jos vise u masu...
Daljim usitnjavanjem proizvodnog procesa lako bi se doslo do toga, a 3GS sam po sebi je po meni odlican telefon. Spustanjem cene bi vrlo lako parirali mid/low range Android varijantama.

To je vec uradjeno, 3GS vec neko vreme ima nizu cenu ($49 sa ugovorom).

Ma nema nista bre ljudi od iPhone mini-ja , verujte mi ;)

Nazad
Vrh Dno