Šta je novo?

iPhone - FAQ

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Možeš, s'tim da to nije pravi multitasking nego će se browser zatvoriti i snimiti gde si stao, odradiš paste u poruci i kad budeš otvorio browser ponovo, nastavljaš gde si stao.

EDIT: Postoji i program Backgrounder, koji omogu'ava istovremeno izvršavanje više aplikacija ali nije još u potpunosti portovan za 3.0 OS

Poslednja izmena:
"pravi multitasking", "primitivan multitasking" ... :D ali bitno je da radi ono sto treba ;)

copy paste radi neverovatno dobro - moze gotovo sve da se copy&paste u gotovo sve.

Poslednja izmena:
Safari je specijalan slucaj.. ne gasi se nego ode u background.

neverovatno dobro? :d

s tim sto kad ponovo otvoris netje bas sve povutji iz kesha nego tjes potrositi kb...

To je zaostavstina starih vremena... uslo ljudima u glavu da nema mms i sad ga nema :d

btw, dokaz da je vozio? :d

da, ušlo ljudima u glavu da se AMD greje i da "nije kompatibilan", pa evo ih do današnjih dana to govore...

btw - ma da, paljevina...

p.s. prieste, nisam te stavio na ignore, šalio sam se :)

Ali iPhone ima MMS, ne znam što se pravdate kao da ga ne koristite. Meni drugar često šalje slike automobila (kao dokaz da ga je vozio), čak i video klipove (vidi, idem 245 km/h :)). Fora je u tome što je dvadesetak meseci unazad bilo ko mogao da ima MMS na iPhoneu sa Swirly-jem, a sada mesecima već ima legalno, sa 3.0 softverom. Zaista ne vidim čemu priča o tome da telefon ima ograničene mogućnosti...

Ma znam da ima MMS, ali ja to ne koristim, nije mi ni podeshen, josh do sad nisam imao priliku i da mi je trebao :)

Da li na iPhoneu mogu da držim otvoren brouzer, kopiram text iz njega, pastujem ga u sms, pošaljem i vratim se na brouzer?

Da li postoji neka primitivna vrsta multitaskinga?

Naravno da mozesh da copy/paste iz bilo chega u bilo shta, bez obzira da li je to rech ili ceo tekst, i to se vrlo jednostavno selektuje.

A shto se tiche multitaskinga, ne znam stvarno kako su bolji mogli da naprave. Mail, ipod i Safari su aplikacije koje po defaultu pri gashenju idu u background, a ako hocesh bilo koju drugu aplikaciju da se tako ponasha, samo je aktivirash pomocu programa (backgrounder) i ona ce se ponashati isto kao i ove tri, uvek ce biti u pozadini, osim ako ne prepunish memoriju, tada se automatski brishe.

Meni je najveca mana iPhonea (2G,3G) kolichina rama, jer recimo kad startujem IGO, ostane manje od 10mb i tu se ne moze nishta drugo drzati u memoriji. 3GS je taj koji to eliminishe potpuno.

p.s. prieste, nisam te stavio na ignore, šalio sam se :)

Ma sve je ok, ja ne mrzim uopste iPhone, i kao sto sam rekao, ako bi sredili par (za mene) bitnih stvari moguce da bih ga kupio, i zato za sada mi je bolji WM, a moze i on da bude dosta finger friendly. Evo napravio sam mali klip kako izgleda UI koji ja koristim:

[YOUTUBE]HSod3qtVRjU[/YOUTUBE]

Dosta dobrih stvari se pojavlio na wm-u zahvaljujuci i iPhone-u.

Priest. Uz dosta truda, WM može da se sredi da bude skoro na granici sa iPhoneom. Ali nikad kao on. Ono što WM uređajima fali jeste kondenzatorski ekran. Ali iskreno, misliš da je ovoj priči mesto u ovoj temi?

Pricali smo o tome koliko je on superioran pa zato sam zakacio klip. UI je superioran po default-u ali nije samo UI bitan.
Kapacitivni ekran je buducnost i imace ga svi telefoni sa touch screenom uskoro cak su i u wm 6.5 ubacili podrsku za te ekrane. Ne znam da li ga iPhone imao prvi ali on ga napravio popularnim.

Poslednja izmena:
Da ne otvaram novu temu, posto kupujem iPhone 3G, a imam raznih ponuda, te star je ovoliko te onoliko. Kako uposte da znam koliko je star?, i da li se to kod njega uopste moze proveriti?

Teško, ali ne može biti star više od godinu dana + 1 mesec jer je tek tada izašao, pa sve i da je kupio prvi primerak koji se pojavio u prodaji ne može biti stariji od toga. Jedino gledaš očuvanost, pohabanost. Ako ga je čuvao ne bi trebalo da bude mnogo izgreban na pozadini, eventualno par neizbežnih ogrebotina, a ja recimo na svom nisam ni foliju sa ekrana skinuo jer mi realno ne smeta, a inače nisam u tom fazonu da ne skidam folije i da bolesno čuvam stvari ali eto, Ajfon je prva stvar na kojoj nisam skinuo foliju, bar zasada.

Tako da od starosti uređaja ti je važnije kako je očuvan jer sam po sebi model nije mnogo star.

Nego, jel zna neko zašto se na Ajfonu kada isključiš Autolock, ne gasi ekran tj. ne aktivira power/screensaver? Zgodno bi mi bilo recimo kod kuće da se ne zaključava automatski da ne moram stalno da ga slajdujem, i da recimo ne gubi wireless signal kad ga ostavim, ali kad isklj. autolock ekran se ne gasi.

Nego, jel zna neko zašto se na Ajfonu kada isključiš Autolock, ne gasi ekran tj. ne aktivira power/screensaver? Zgodno bi mi bilo recimo kod kuće da se ne zaključava automatski da ne moram stalno da ga slajdujem, i da recimo ne gubi wireless signal kad ga ostavim, ali kad isklj. autolock ekran se ne gasi.

Cydia -> KeepAwake

Cydia -> KeepAwake
Ma ok je to, znam za KeepAwake, nego ja bih samo da mi se ugasi osvetljenje ekrana a da se telefon ne zaključa, već da se svetlo upali na dodir. Kao na recimo Nokiji kad ostaviš otljučanu tastaturu, ekran se ugasi iako tel nije zaključan. Nije poenta u WiFi vezi nego u osvetljenju ekrana.

Pade mi nešto na pamet: imam onu kolekciju POLARIS SF romana na disku,
kako da ih čitam na iPhone? Plizo helpo!

U kom su formatu? Za office dokumenta imaš Quickoffice a za pdf gomilu programa.

U HTML formatu, ima par stotina romana, a svaki je podeljen na tridesetak html fajlova,
što sve zajedno ispada preko 9000 fajlova.

Ma ok je to, znam za KeepAwake, nego ja bih samo da mi se ugasi osvetljenje ekrana a da se telefon ne zaključa, već da se svetlo upali na dodir. Kao na recimo Nokiji kad ostaviš otljučanu tastaturu, ekran se ugasi iako tel nije zaključan. Nije poenta u WiFi vezi nego u osvetljenju ekrana.

Mislim da to nije moguce. Moze da se dim-uje i to je to.

off: Posto vidim da neki od vas imaju iPhone i verovatno ste dobro informisani, zanima me da li su ove cene sto se mogu videti po oglasima stvarno tolike (npr. 350-400€ za 3G, 650-700€ za 3Gs) ili u cemu je fazon?

Poslednja izmena:
fazon je sto nismo lepo pustili T-mobile kod nas nego VIP, sad bi lepo kupovali iPhone na ugovor za neku razumnu sumu a ne ovako...

cim dodje taj dan goodbye telenor, samo da imaju iPhone u prodaji i ja sam njihov verni kupac heheh

fazon je sto nismo lepo pustili T-mobile kod nas nego VIP, sad bi lepo kupovali iPhone na ugovor za neku razumnu sumu a ne ovako...

Pa kad ameri za iPhone nemaju razumne cifre (ne mislim da se kupi, nego da se koristi), kako očekuješ da ćemo mi imati. A što se t mobile tiče, pa bila je javna ponuda za trećeg operatera.... nije li?

Pa kad ameri za iPhone nemaju razumne cifre (ne mislim da se kupi, nego da se koristi), kako očekuješ da ćemo mi imati. A što se t mobile tiče, pa bila je javna ponuda za trećeg operatera.... nije li?
opet bi bila neka razumnija cifra nego ovako da se kupuje preko oglasa, a i naravno ponudili bi sigurno i neki specijalni paket usluga u sklopu samog ugovora... a sto se tice konkursa za treceg operatera da bio je ali ne znam sta i ko je tu presudio, jer koliko mi je poznato cini mi se da se spominjao i Vodafone... tako da nisam pametan vise

Poslednja izmena:
Presudila je najbolja ponuda.

Au fenomenalan program! Hvala!

Nažalost, ne mogu da provalim kako da nateram Stanzu da prihvati konkretno ove romane. Pošto je svaki roman podeljen na nekoliko desetina html fajlova, Stanza svaki od tih fajlova vidi kao zasebnu knjigu... a ne vidi html linkove na tim stranicama.

Srbija realno i nije dovoljno razvijeno odnosno bogato tržište za iPhone. Pogledaj koliki su prosečni računi za mobilne usluge kod nas. Iako bi možda dovoljno njih imalo love za sam uređaj, malo njih bi imalo love da ga koriste - čitaj da plaćaju račune. Ja prvi retko koristim Internet preko 3G-a na iPhone, jer mi se ne isplati, a opet mi ode po 300-400 dinara mesečno samo za Internet na ona slučajna kačenja, dok još nije uhvatio wifi signal pa mi skine 100-200 kb preko 3G mreže. Neko će reći "a kako onda može u Crnoj Gori". Pa Crna Gora je dovoljno mala da kod njih mogu da nude iPhone eto, kao kuriozitet. Nisu im potrebna nikakva posebna ulaganja u tehničku podršku i slično, dok bi u Srbiji to bio malo skuplji poduhvat.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno