Šta je novo?

iPhone - FAQ

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako ti se dešava kada je baterija na 10% onda je to ok, ali ako se dešava kada je više napunjena, onda imaš problem :)

Telenor, bio je u ubedjenju da je kupio simfree ali je ipak radio yellowsnow :)..

ali u svakom slučaju nema nikakvih dodataka na kartici :). Nego ti, frosti, umesto što se smeješ, proveri što ti telefon ide u erplejn mod :D

Meni treba program koji ce biti na telefonu :)

EDIT: nasao, Mobile Finder i ****** je...

Poslednja izmena:
Heh...ako ti se vrati problem , daću ti ja moj Universal Sim po ceni "kolko daš" :)

Iz nekog razloga Youtube odbija da mi pusti gomilu spotova na iPhone ( a ranije su radili ).
Zna li neko zašto se ovo dešava? ( Na PC-ju isti linkovi rade bez problema )

Ne znam da li je bilo u temi do sada, mrzi me da čitam sve, ali evo danas sam slučajno (konačno) aktivirao iPhone, sa nekom TurboSim karticom koju sam dobio s njim i koja mi izprva nije radila, a nisam se nešto posebno ni trudio oko toga. Jutros čisto iz zezanja ponovo pokušam, ubacim Telenor karticu et Voila - dobijem signal :) Jedino što kad uključim 3G crtice spadnu na jednu ali bože moj bolje išta nego ništa, barem nisam dao €20 za to isto đubre kod onih iSrbijanaca.

Elem, šta sam hteo da kažem, neki su se žalili da nema delivery reporta na iPhoneu, a i ja sam to znao od ranije ali našao sam rešenje na netu.

Otkuca se *!# na početku poruke i dobiješ report, a primaocu to ne izlazi na ekranu. Mana je što se ta tri karaktera odbijaju od ukupnog broja tako da umesto 160 imaš 157 za SMS ali ako je nekome baš neophodan delivery report eto postoji rešenje. Probao sam i radi.

Meni je doduše još odavno na 064 radila slična fora, samo što sam tada ukucavao samo uzvičnik i dobijao bih delivery report, i to sam stalno koristio jer mi nisu trebali izveštaji za sve poruke pa sam tu opciju držao isključenu a kad bi mi zatrebao samo bih otkucao uzvičnik na početku i dobio ga. Posle par godina sam primetio da to više ne radi.

No evo sada radi *!#, jes da krade tri karaktera umesto jednog ali radi.

http://www.iphonestalk.com/tip-how-to-get-sms-delivery-reports-on-an-iphone/

P.S. Evo sad su pune crtice i sa uključenim 3G - super :)

Poslednja izmena:
Ne znam da li je bilo u temi do sada, mrzi me da čitam sve, ali evo danas sam slučajno (konačno) aktivirao iPhone, sa nekom TurboSim karticom koju sam dobio s njim i koja mi izprva nije radila, a nisam se nešto posebno ni trudio oko toga. Jutros čisto iz zezanja ponovo pokušam, ubacim Telenor karticu et Voila - dobijem signal :) Jedino što kad uključim 3G crtice spadnu na jednu ali bože moj bolje išta nego ništa, barem nisam dao €20 za to isto đubre kod onih iSrbijanaca.

http://www.iphonestalk.com/tip-how-to-get-sms-delivery-reports-on-an-iphone/

jesi na fw 2.2.1 bl 5.09 ?

Na Telenoru ti je dovoljan samo jedan uzvičnik pre teksta poruke :)

jesi na fw 2.2.1 bl 5.09 ?
Da

@Falcon

E pa kažem da je meni to tako radilo odavno na 064 a onda znam da posle par godina nije radilo kad sam probao i više nisam isprobavao. Ako je tako kao što ti kažeš - još bolje. Ovo što sam bio napisao za *!# sam našao na onom sajtu i probao i radilo je (slao poruku sa Telenora na MTS).

Jedino što me sad još zeza je EDGE/3G. Kad uključim 3G imam pune crtice ali kada pokušam da se nazovem - nedostupan. Isključim 3G - dostupan, radi sve. Uneo sam APN podatke međutim ni traga od EDGE-a (nema ni E ikonice). Instalirao BossPrefs, tamo toggleovao EDGE - isto ništa. Nema Interneta preko GSMa. Al dobro, srediće se i to pre ili kasnije, važno da radi WiFi a sad radi i telefon :)

E da i sredio sam one Caller ID, Format Fix-eve i to, da mi lepo prikazuje ko me zove i brojeve u imeniku.

Poslednja izmena:
ajmo jedno pitanjce za svaki slucaj...
iphone 3g 16gb u pitanju, imam custom fw 2.2.1 sa 2.28 basebandom vec u telefonu sa gomilom gluposti instaliranih, tako sam uzeo fon, hocu da odradim restore posto imam taj isti fw na kompu, znaci koja je procedura iz itunes-a SHIFT + RESTORE i cekam dok ne vrati fw... e a posle, jel mora da se radi jailbreak sa QuickPWN ili ce samo biti potrebno da se odradi otkljucavanje sa yellowsnow-om iz cydia-e

pocetnicko pitanje ali bolje da proverim ovde gde mi je najsigurnije... :)
pozz

edit: i ja postavljam glupa pitanja a ne citam da ovaj custom fw vec dolazi sa Cydia-om i Installer-om, znaci ako odradim restore onda samo treba da odradim yellowsnow? correct me if i'm wrong :)

Poslednja izmena:
i niko da odgovori na ovo gore? :)

ajd jos nesto da pitam, kako da uklonim application bagde sa neke aplikacije, recimo na facebook aplikaciji mi ladno stoji 0 i bode mi oci samo tako...

Koliko trenutno kosta nov iphone u USA u slobodnoj prodaji bez nekih ugovornih obaveza i tako toga? I dalje, koliko kosta da se hakne da bi radio na nasoj mrezi? Hvala lepo. :wave:

Danas sam uzeo iPhone 3G 8GB, tek provaljujem neke osnocne stvari, vidim ja da ce tu biti dosta posla. :)
U kompletu sam dobio USB kabli i onaj nastavak za americke uticnice (110V). Kupio sam adapter za nase uticnice, ali ne znam smem li da ga koristim, ili sam trebao da kupim nastavak sa konverterom na 110V? Ne bih da syebem bateriju na telefonu, ili ceo fon...

da se "hakne" ne kosta nista, to sam mozes sve... a koliko je tamo to ne znam... :) googlaj za cene...

Pa gledao sam nesto 300 dolara, ali kaze two year contract obavezan tako da mi to i ne odgovara.Ako je neko donosio pa zna kako idu cene nek mi javi... ;)

Danas sam uzeo iPhone 3G 8GB, tek provaljujem neke osnocne stvari, vidim ja da ce tu biti dosta posla. :)
U kompletu sam dobio USB kabli i onaj nastavak za americke uticnice (110V). Kupio sam adapter za nase uticnice, ali ne znam smem li da ga koristim, ili sam trebao da kupim nastavak sa konverterom na 110V? Ne bih da syebem bateriju na telefonu, ili ceo fon...

slobodno ... ;)

Dakle samo ubodem kabli za punjenje u americki nastavak, americki u nas od 220V i teraj bato? :)
Gde se onda vrsi konverzija napona, u samoj bateriji?
3x meri 1x seci! :D

U punjacu? :)

Pa zar mislish da bih ti davao savet da nisam siguran?

Trebalo bi da znash da prenosni uredjaji rade kao dual-voltage 110-220

Poslednja izmena:
ako niste probali intelliscreen preporucujem ... korisna aplikacija

rekla mi jedna zhena iz amerike kao da je iphone 8gb 3g tako 150dolara
da li taj iphone mozhe da primi nashu sim karticu ?

Moze. Korscenjem unisim-a ili starog bootloader-a pa softverskog unlocka.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno