Šta je novo?

iPhone - FAQ

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Izvini Kutija, nisam znao da ti je IRC najbitniji (mislim, ko to još koristi), a i da su ti stvarno neophodni oni geekovski programi. Jedini nedostatak može biti fring, mada postoji MobileChat koji je još bolji, s tim što nema voice skype, koji je radio perfektno na fringu (ja sam ga baš dosta koristio).

Btw, izašao ti je na Cydiji, juče ngIRCm... IRC klijent!

Izvini Kutija, nisam znao da ti je IRC najbitniji (mislim, ko to još koristi), a i da su ti stvarno neophodni oni geekovski programi. Jedini nedostatak može biti fring, mada postoji MobileChat koji je još bolji, s tim što nema voice skype, koji je radio perfektno na fringu (ja sam ga baš dosta koristio).

Nije najbitniji ali imam svoje razloge zasto je bitan ali komentarisanje na takav nacin nije bas na mestu :)

No videh da je izasao neki klijent, probacemo ga. Sto se MobileChat-a tice, probao sam ga i mnogo se tripuje, cesto nece da se zakaci bilo preko WiFi-a bilo preko GPRS-a a i kad se zakaci ume da pukne ili da ne prikaze listu ljudi kako treba. Ne znam sto, sve ostalo radi ok... a i imaju jos mnogo da rade na njemu da bi bio upotrebljiviji. Svejedno navikao sam se sad na 2.0.1 i ne bih se ipak vracao na 1.1.4
2.0.2 necu jos da stavljam jer ne donosi nista specijalno...

Poslednja izmena:
Neću ni ja. Nego, jel si probao onaj IM+ sa AppStore-a, free je i trebalo bi dobro da radi. I meni se MobileChat tripuje :(

Nisam proboa, sad cu da ga skinem :)

Zasto ne update-ujete na 2.0.2? Upgrade se obavlja iz itunes-a, u pitanju je obican upgrade tako da nista ne gubite, cak i unlock ostaje. Jedino sto je potrebno ponovo odraditi jailbreak ali za to se pojavio quickpwn i proces se sastoji od par klikova misem.

Sta se dobija u odnosu na 2.0.1?

Pa po mojoj slobodnoj proceni telefon je jos hitriji u odnosu na 2.0.1, brze se otvaraju poruke i kontakti a cini mi se da je i safari stabilniji.

Skoro sam uzeo iphone i imam nekoliko pitanja.
1.Jel moguce na njega prikljuciti ovo? pretpostavljam da jeste, ali bolje da priupitam, jer je bas FM funkcija nedostatak na njemu.
2. Pc Suite....jel moguce nekako implementiranje baze programa u njemu, posto nije bas najbogatiji istim. :(
3. sources liste i spisak aplikacija (malo veci) za njega, gde je moguce naci?

Hvala unapred!

Jedno pitanjce...

jedan prijatelj prodaje iPhone za oko 280 eur , skoro kao nov, jako dobro ocuvan, nema ni jednu ogrebotinicu bla bla; najvise me je to zainteresovalo jer imam free wifi u stanu (lucky me), u gradu, nekim kaficima, i na faxu (mada fax sam zavrsio ali navratim ponekad :) ), a nemam laptop... doduse ima moj cimer, ali on nece uvek biti tu...

tako da bih ga uzeo najvise zbog tog interneta, pa me zanima koliko je on funkcionalan po tom pitanju? I sta mislite o ovoj ceni, naravno?

Btw da li podrzava Skype? a kako stoji sa wmv i wma fajlovimA? P.S. Mislim da je u pitanju onaj prvi iPhone, ne 3G, sa 8gb, cisto da pomenem...

Poslednja izmena:
Jedno pitanjce...

jedan prijatelj prodaje iPhone za oko 280 eur , skoro kao nov, jako dobro ocuvan, nema ni jednu ogrebotinicu bla bla; najvise me je to zainteresovalo jer imam free wifi u stanu (lucky me), u gradu, nekim kaficima, i na faxu (mada fax sam zavrsio ali navratim ponekad :) ), a nemam laptop... doduse ima moj cimer, ali on nece uvek biti tu...

tako da bih ga uzeo najvise zbog tog interneta, pa me zanima koliko je on funkcionalan po tom pitanju? I sta mislite o ovoj ceni, naravno?

Izuzetno funkcionalan. Kolje se sa laptopom po pitanju funkcionalnosti.

Touchscreen neverovatno olakšava pregledanje sajtova, a da bi video imaš li signal za WLAN u gradu, dovoljno je samo da baciš pogled na telefon ( dok je kod laptopa sve to malo komplikovanije i glomaznije ).

Cena je sasvim ok. Veruj mi, kupi ga, nema šanse da zažališ.

Pazi ovo:
Pre desetak dana sam otišao na put, vozio se busom 8 sati. Tokom tih osam sati sam
nekih pet sati gledao filmove i serije ( perfektna slika ), onda sam čitao wikipediju ( pošto sam ubacio celu offline-wikipediju na iPhone ). Onda sam slušao muziku. Naleteo sam i na free WLAN, proverio mail, surfovao malo tokom pauze. Igrao sam malo neke igrice. Za kraj sam pustio neki audiobook i zaspao.

Kad sam stigao na destinaciju, ostalo mi je više od pola baterije!!! ( firmware 1.1.4 )

Znači, nema šanse da ti igde bude dosadno. Samo nabaviš Allok video converter program,
sve što ti se gleda umanjiš i pomoći iTunes prebaciš na iPhone, uživancija zagarantovana.

Poslednja izmena:
Danas sam pokusao da uradim update novog iphona 3g,fabricki otkljucanog iz italije i javio mi se error,kada pokusam restore pojavi se error 6.Na ekranu samo izlazi da ga prikljucim na itunes.Na forumima sam primetio da ima dosta ljudi sa problemima kao ja,resavali su ga restorom u DFU modu(pokusao ali bez uspeha,moze biti da ga nisam
dobro stavio u dfu mod?)
Jel zna neko kako da resim ovaj problem?

Hvala puno.

Od pre par dana kada zakljucam iphone i ostavim ga tako, na nekih 5-6 minuta primetim samo da se ekran upali i posle 1 minut iskljuci i tako u kug, do jutros kada sam se probudio i vidim istrosena baterija skroz (valjda je to pali gasi ekran radio celu noc i ubio bateriju). Da li je aktiviran nekakav proces i sta treba da uradim da bih resio taj problem.

Ma zakucao je i nije hteo da se podigne, samo jabuka i posle toga ekran za restore. Uradio sam restore i sada je ok. Malo se mucio sa pronalazenjem mreze, loading, pa manual, pa error, pa loading, nasao je posle 5 minuta:mad::trust: i sada je ok.

Nisam upoznat sa temom pa samo ukratko da mi neko odgovori zasto cena varira od 300e do 900e?

300-400e stari iliti 2g, novi 750-800e kod nas. na strani dosta manje uz pretplatu i aktiviranje u nekoj od apple radnji :)(ovo vazi za 3g)

iPhone 3G
U Švici je oko 350€ 16GB sa pre-paid paketom (nije potrebna lična karta ali je zaključan na Swisscomm). U Italiji je oko 500€ 16GB otključan za sve mreže i nije potrebna lična karta u T-Mobile-u i u Vodafone-u.

meni samo nije jasno zashto se ne zatvori prodavnica u beogradu koja ga prodaje za bolesno visoku sumu ilegalno ?!
sta ako ti se nesto ne daj boze desi sa aparatom kome da se obratish onda ?

katastrofa...

inache imam iTouch koji cu vrlo rado zameniti sa iPhone-om jer evo koliko ga vecj koristim tweakovao sam ga toliko da bukvalno mozhe sve samo ne da fotografishe i da vrshi poziv...imao sam ogromne predrasude kada je ta sprava u pitanju, sad mi se postavlja samo pitanje vremena kada cju da je pazarim ;]

Jedna dobra stvar je da imam GPS a da to nisam ni znao. Znaci moj iPhone bez DATA plana i radi GPS preko Maps sto pre nije nikako radilo a odjednom je proradilo sada jer sam bio u Ottawi juce i imao GPS tokom celog puta. Instalirao sam GPS tracker i ono Offline maps jos ranije ali nikad nisam imao GPS jer po pravilu Iphone 3g ne moze da hvata preko satelita.E sad zanima me kako sam to odradio i cime tacno da bih znao?
Druga stvar je da mi je baterija mozda 2 dana ako samo pricam par sati i ne koristim nista drugo, dok kad se koristi muzika ujutru do posla i nazad,neka igrica i to i ode cela baterija vec uvece sto je malo nenormalno.
Kakav je 2.0.2 i da li vredi se prebacivati? Da li kad uradim taj update mi ostaju moje aplikacije sa Cydiom ili moram sve da ponovo instaliram?
I ako neko zna jel ovaj Aptbackup moze da bekapuje sve i da posle samo restore citao sam malo ali mi nije jasno kako to funkcionise.
Odgovor za Kudtiax sto se tice IM+ super je ima Google chat,MSN,Yahoo i konektuje se relativno brzo mada ponekad baguje.

Cena je sasvim ok. Veruj mi, kupi ga, nema šanse da zažališ.

Pazi ovo:
Pre desetak dana sam otišao na put, vozio se busom 8 sati. Tokom tih osam sati sam
nekih pet sati gledao filmove i serije ( perfektna slika ), onda sam čitao wikipediju ( pošto sam ubacio celu offline-wikipediju na iPhone ). Onda sam slušao muziku. Naleteo sam i na free WLAN, proverio mail, surfovao malo tokom pauze. Igrao sam malo neke igrice. Za kraj sam pustio neki audiobook i zaspao.

Kad sam stigao na destinaciju, ostalo mi je više od pola baterije!!! ( firmware 1.1.4 )

Znači, nema šanse da ti igde bude dosadno. Samo nabaviš Allok video converter program,
sve što ti se gleda umanjiš i pomoći iTunes prebaciš na iPhone, uživancija zagarantovana.

jel ti 2g iphone imas? prvi poot cujem da nekom toliko traje baterija!!

Stigao mi iphone 3g, zakljucan na neku kanadsku mrezu. Kako da ga otkljucam?
Jedino sto sam do sada uspeo da saznam je da je softverski nemoguce otkljucati ga (ja sam se nadao da ce brzo izaci firmware-i koji ga potpuno otkljucavaju), da je jedino moguce staviti neku budzevinu na sim karticu, koja kosta 30e, i uopste nije sigurno da ce raditi.

Mozes da ga otkljucas samo sa universal sim-om,ja mislim da se na internetu moze naci za 10-12E.

hm ne radi citat citata ali da..dok sam i ja chitao to sve prosto mi dodje kao onaj put i 300 godina...

po kojoj specifikaciji iPhone mozhe da izdrzhi sve to a da ostane vise od pola baterije ?!?!?!

ja ne mogu da verujem u tu prichu.

Da, 1.1.4 firmware. Odgledao sam prvo ceo Wall-E sa zvukom na zvučnike ( zabavljao sam saputnicu ), pa onda TV seriju House of Saddam, dve epizode Generation Kill na slušalice. To je ukupno nešto preko 5 sati. Još malo sam gledao neku komediju ali sam odustao posle nekih 45 minuta. Slušao malo muzike i zaspao.

Kad sam se probudio, još sam slušao muzike i čitao wikipediju. Tad sam već stigao,
indikator je pokazivao da imam oko pola baterije. Ako indikator laže... lažem i ja.

Primetio sam da uključen wireless mnogo troši bateriju. Gledajte da ga uključujete samo ako je potreban i isključite čim vam ne treba. Duže će vam trajati.

Ja uopste ne sumnjam da coveku toliko traje baterija. Poznato je da baterija najbolje drzi na 1.1.4 firmware-u, ko zna zasto. Secam se da sam jednom prilikom odgledao celu sezonu Nip & Tuck na iPhone-u i da je baterija izdrzala bez problema. U to vreme sam takodje imao 1.1.4 firmware. Mada, razlika u trajanju baterije izmedju 2.0 firmware-a i 2.0.2 takodje uopste nije zanemarljiva.

Sada Apple obecava "duze trajanje baterije za pojedine korisnike" kao feature 2.1 firmware-a. Videcemo bas kada izadje WinPwn koji podrzava 2.1 firmware.

Probaj da uključis u Bosspref-u prikazivanje i numeričke baterije, videćes da malo krade... kad je indikator na pola skale, često je baterija na 40%.:D

Bez wireless-a, filmovi + slušanje muzike može sigurno da izvuče više od 7 sati...

pa zar smo najgori od sve dece! ;(

Apple preparing to launch iPhone in 29 more countries

link

A complete list of countries expected to be part of the phase 3 launch includes Botswana, Brazil, Cameroon, Central African Republic, Croatia, Dominican Republic, Egypt, Equatorial Guinea, Guinea, Guinea-Bissau, Ivory Coast, Jamaica, Jordan, Kenya, Latvia, Lithuania, Madagascar, Mali, Malta, Mauritius, Nicaragua, Niger, Panama, Russia, Qatar, Senegal, South Africa, Turkey, and Venezuela.

ne tražite Serbia - nema!

Mislim da taj post potice iz vremena mnogo pre pojavljivanja 3g-a, tako da ne. Ne moze i 3g tako da se otkljuca. :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno