Šta je novo?

iPhone - FAQ

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prikacio sam ga, iTunes ga je sam prepoznao i ponudio da ga zavedem kao novi telefon ili da povucem bekap sa "starog" telefona... i evo vraca bekap vec pola sata.

Kako radiš restore kontakata?

Ja prebacim u Outlook express ili WAB(Windows address book).Neki kazu da im se ne prebaci ako kontakt sadrzi vise telefona,emailova itd, ali meni sve radi kako treba.
Ja sam odradio pwn 2,0 i sve radi strava mislim da i baterija duze traje.
Instalirao par zanimljivih aplikacija kao Qik(video live stream), Offline maps,Spoof, SwapItunes za konektovanje na vise Itunes-a.Inace Cydia kao aplikacija je veoma laka za koriscenje.Sa WinSCP-om odradjeni video,sounds i ostalo kool stvarcica :D

Jel postoji kb patch za fw 2.0.1? Uzasno me nervira autocorrect dok kucam poruke :(
Takodje jel postoji SSH i FTP za 2.0.1 kao sto je to postojalo za 1.1.4?

Mogu ti odgovoriti za kb patch samo, za ostalo ne znam. KB patch postoji i mozes ga skinuti preko installer-a, ne znam tacno sa kog repo-a ali znam da nista nisam rucno dodavao vec je u pitanju jedan od onih sto dolaze podeseni po default-u u installeru. Patch se zove KB Autocorrect.

Poslednja izmena:
Nasao sam ga ;) hvala.

Pa mislim, ne znam zašto očekuješ da sve fixeve i gluposti prebacujemo ovde kad imaš isrbija.net. Ne možemo za svaku od tih stvari da otvaramo topic ovde...

Ne kapiram tu reakciju? :) Cemu sluzi onda ova tema, za raspravu o lepim ikonicama?

Poslednja izmena:
ma ok, možemo da pričamo o tome ovde, nego sam samo iznenađen da čekaš da ti to ovde neko napiše, kad imaš diskusiju na onom forumu. meni čak ni tamo nije dovoljno brzo pa idem na hackint0sh.org forum...

Iskreno nisam ni znao da postoji taj forum :) zato ga i ne posecujem.

Ljudi posto mi skoro dolazi tetka iz SAD-a mozda bi uzeo jedan iPhone 3G... Nego... Kako se on tamo kupuje, koliko kosta (16gb) i ako mi stigne ovde, da li mogu da ga koristim...? Poz

Još uvek nije unlockovan. Može samo da se jailbreakuje, tj. da instaliraš app-ove, i da ga koristiš kao iPod Touch. Ali trebalo bi tokom septembra da bude gotov ZiBrijev crack, samo što on kaže da je 2.0 rushovan firmware i da ne valja, da je 2.0.1 malo bolji (stvarno jeste) i da će tek neki naredni krekovati. Pwnage i WinPwn programeri obećavaju da će u drugoj polovini septembra biti moguće unlockovati 3G. Kao i ranije, problem je baseband tj. modem firmware koji je novi kod 3G modela.

inače, sa 1.1.4, bateriju mi je najbolje držao sa 3.9 bootloaderom (kad sam promenio na 4.6, trajalo mi je manje od jednog dana, pa sam se vratio na 3.9 - sva sreća pa se to odradi za 3 minuta). Kad sam prešao na 2.0, ostao sam na bl3.9, i opet je držao dobro, međutim na 2.0.1 je autonomija pala na 1 dan i onda sam flashovao na 4.6 i sada opet traje 2.5 dana.

Mene za sad samo nervira sto ne mogu da postavim svoj dock image i wallpaper :)
Ova crna pozadina mnogo smara.

EDIT: ok uspeo sam preko Winterboard-a ali i dalje je smor :)

Poslednja izmena:
Polovinom Septembra? A reci Maxo jel se zna sta o nekim varijantama otkljucanih telefona u USA, mislim bez potpisivanja ugovora. Trebalo bi da idem polovinom oktobra do Miamija pa da se spremim,)

Instalirao sam juce 2.0.1 i imam problem da mi telefon ne prepoznaje pravilno brojeve iz imenika npr. ako je u imeniku broj u formatu +3816xxxxxxx a kada me zove ili stigne SMS sa tog broja u formatu 06xxxxxxx, ne bude prepoznat :(

Sta se instalira u tom slucaju? Mislim da sam instalirao CallData pre (nisam 100% siguran), a sada nemogu da nadjem nista slicno ni u Installer-u ni u Cydia.

Hvala ;)

Mene za sad samo nervira sto ne mogu da postavim svoj dock image i wallpaper :)
Ova crna pozadina mnogo smara.

EDIT: ok uspeo sam preko Winterboard-a ali i dalje je smor :)

Kako ne mozes? Ja sam preko Wintera instalirao 10-tak raznih themes ali mi je najjaca od bigbossa ona sto se menja svakih 5 sekundi plus ikonice sa iSpazzio.
Mene interesuje kako da prebacim NES igrice.Prebacio sam nes-ove u mobile/Media/ROMs/NES ali ih ne vidi ne razumem zasto?

Pojavio se 2.0.2 FW, navodno samo ispravke bug-ova. Moze da se update-uje direktno iz iTunes-a, aktivacija i unlock ostaju, samo se gube Cydia/Installer i njihove aplikacije. Ja licno nisam jos update-ovao, samo prenosim iskustva ljudi sa Hackint0sh-a. Ociglednih promena u ovom update-u nema, kazu da radi za nijansu brze, kontakti se sada ponovo lepo i tecno listaju...
7243816.png

Takodje se pojavila i prva public beta QuickPwn-a. Omogucava jailbreak 2G/3G iPhone-a i Touch-a bez potrebe za restore-om iz iTunes-a. To bi bilo jako korisno za ljude sa 2G iPhone-om, mogli bi smo da update-ujemo na 2.0.2, a onda samo da jailbreak-ujemo i ubacimo Installer/Cydia-u uz pomoc QuickPwn-a. Ako je sudeci po utiscima iz ovog thread-a, QuickPwn bez problema jailbreak-uje 2.0.2, ali Dev-Team ipak ne preporucuje QuickPwn na 2.0.2 firmware-u jer trenutna verzija QuickPwn-a ubacuje fajlove iz 2.0.1 firmware-a tokom jailbreak-a. Javicu ako probam.
7254-500341.png

Ja sam iskreno zazalio sto sam presao sa 1.1.4 na 2.0.1
Pola softvera mi fali :(

Cuti, video bi tek da si presao prvo na 2.0... ono je bilo bas mucenje, telefon spor kao puz, bagovi....

Upravo sam uradio update na 2.0.2 iz iTunes-a, potom jailbreak-ovao uz pomoc QuickPwn-a, i sve radi ok.

Meni 2.0 deluje mnogo... polovicno i povrsno odradjen. Jeste brzi od 1.1.4 ali i dalje je bagovit do zla boga...

Ja sam iskreno zazalio sto sam presao sa 1.1.4 na 2.0.1
Pola softvera mi fali :(

Ja ne verujem da radiš kod mobilnog operatora i da si i dalje takva vuna za telefone. Ja sam bio smoren pola dana, a onda sam iskopao softver za 2.0, što free na AppStore-u, što krekovan. Sve se završava za sat vremena, traženje plus instalacija. Bukvalno sve što je bilo u glupom Installeru, za to imaš alternativu (koja je i 10x bolja). Samo se nisi dovoljno zainteresovao/iscimao da nađeš te programe...

Vraćanje na 1.1.4 je suludo. Ok, 2.0.1 radi za nijansu sporije, ali je daleko od problematičnog... treba sad samo sačekati da izađe neki 2.0.5 ili 2.1, jer još uvek čiste sitne bagove novog OS-a (kao što je bilo sa 1.0, pa 1.1.1, pa 1.1.2 do 1.1.4). Uskoro će lepo da izađe apdejter, da ne mora sa svakim novim fw-om da se radi kompletna instalacija od nule... samo updateuješ preko Itunes-a i jailbrakeuješ i unlockuješ...

Izvini masteru nisam te prepoznao :)
Ja sam prekopao ceo AppStore i 90% onih aplikacije je glupost. Tako sam nasao 2 retardirana programa za messaging od kojih se ne zna koji je tuzniji i bagovitiji, nijedan jedini normalan IRC klijent i jos neke stvari koje su meni bitne. Ruku na srce nasao sam dobar RSS feeder :) bolji nego sto sam imao ranije ali mi i dalje fale Fring i Colloquy.
Ne znam sta ti koristis na svom telefonu ali meni se net aplikacije jako vazne :) Zato i "kukam". Kapiram i ja da ce se stanje popraviti u medjuvremenu i da ce za 1-2-3 meseca biti mnogo bolje, ali fali mi malo komfora koji sam imao na 1.1.4 a sada nemam na 2.0.1.

Sve ostalo je ipak na strani 2.0.1, brzi je, malo mi duze traje baterija... sa te strane nema razloga za zalbu.

Poslednja izmena:
Jedno delimično off-pitanjce, moji pale za Minhen na par dana...pa me zanima jel mogu tamo da mi pazare iPhone 3G za neke razumne pare, ili je to manje-više isti đavo sa cenama kao u zemlji Srbiji...
P.S. Sačekao bih ja i mesec dana dok ne izađe neki 100% siguran unlock...čisto bih da ga nabavim za manje para... :)
Ili da ipak idem na Iphone non-3G , i jel dotični jeftiniji tamo?

Pa pogledaj sajtove operatera?

Pa dobro...ali bilo bi lepo kad bi neko znao iz prve ruke...mislim...kakve su cene u dotičnoj obećanoj zemlji :)

Izvini Kutija, nisam znao da ti je IRC najbitniji (mislim, ko to još koristi), a i da su ti stvarno neophodni oni geekovski programi. Jedini nedostatak može biti fring, mada postoji MobileChat koji je još bolji, s tim što nema voice skype, koji je radio perfektno na fringu (ja sam ga baš dosta koristio).

http://www.t-mobile.de/iphone/showTariffs.do

OK 250€ ali uz 24 meseca obavezu sa tarifom od 30€...ako ja iole razumem nemački.. Aaa...jel postoji u zemlji Nemačkoj mogućnost kupovine bez ugovora? Ja to ne mogu da provalim na ovom sajtu... A Apple-Store u Minhenu još nije gotov kolko znam... ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno