Šta je novo?

iPhone - FAQ

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislio sam na ringtones da li moram da ih konvertujem ili ne verovatno mora u pm :D
Hvala kUdtiHaEX.
i cudno mijensto drugo.U subotu sam ga skinuo sa punjaca i za ceo dan sam bio na netu wifi mozda pola sata, u nedelju sam malo ukucavao kontakte i zezao se kalendarom,surfovao na netu wifi nekih sat vremena + pricao nekih 20-tak minuta i baterija je crkla negde oko 20:00h.To mi je poprilicno malo, da li je ovo normalno ili?
Takodje da li vam se desava da se zaglupi na primer u toku price odmaknem ga od uveta da ukucam broj i ekran ostane crn,ide poziv i sve to ali ostane crn ekran i ne mogu da dodjem do dialpad-a.Da li se ovo nekom desavalo vec ili sam ja jedini?
Nadam se da nisam smorio sa ovoliko pitanja ali novi sam sto se tice ovoga.
Hvala

Wifi guta puno od baterija, normalno je.

Otisao sam i zamenio za novi iako su mi rekli da je to normalno:D Sad cemo da vidimo sa ovim koliko ce da drzi,ali verovatno ce isto biti sto nije tako puno.Citao sam dosta ljudi kaze da je to do fw. 2.0 jedva cekam unlock.

Jel bese iPhone PC Suite radi samo sa otkljucanima ili sa bilo kojim iPhoneom? Jedina zamena za itunes koja je PERFEKTNA, samo nisam siguran za prvi deo da li radi sa sivma :).

Meni se desava sledeca stvar:

Imam zidni punjac (americki) i kupio sam klasicni konverter za nash utikac. Kada stavim iPhone nece da ga puni, a puni se inace normalno preko USB kabla i notebook-a, a kada stavim ipod shuffle na isti taj zidni punjac on se puni. Vjerovatno je problem sa punjacem ali mi nije jasno kako moze onda da puni shuffle a iphone ne. Gdje ima da se kupi zidni punjac za iPhone?

Update: Imam sledeci problem sa zidnim punjacem. iPhone nece da se puni preko zidnog punjaca a preko notebook-a hoce. Isti taj zidni punjac puni bez problema druge telefone. Da li je neko imao ovaj problem ili ima ideju sta bi moglo da bude? Software je 2.0, iPhone je 2G.

Jel taj zidni punjac bas za iphone ili neka kineska budzevina?

Punjac je original iPhone.

Ne znam jel ovo ima neke veze ali ni meni nije radio punjac ako koristim kabel od iPod na iPhone. Bez obzira sto sve isto fita i sto kad ga prikljucim sa tim kablem na comp moze da radi sync ali punjenje nikako!

Onda sam skonto da sam koristio zenin kabel od iPod i probao opet s mojim za iPhone i sve proradilo!

Otkljucavanje iPhone 3G-a

Ljudi, niko nije napisao da li je moguce otkljucati iPhone 3G? Pokusao sam da nadjem nesto na ovu temu ali uglavnom pisete o proslom modelu.
Posto nameravam da narucim iPhone 3G iz SAD dobro mi dosla ta informacija. Pozdrav.

@zex na koju foru ces ga kupiti u USA???

Na koju foru...

Imam drugara u Las Vegasu. Krajnja varijanta je da uzme na contract, pa da ga prijavi kao izgubljenog, to mi je on sam ponudio da uradi :) a nacuh nesto da AT&T pusta iPhone 3G u prepaid paketu za 400$ 8GB model, tako da ce se on jos raspitati kako i sta. A ja jos ne dobih odgovor za crackovanje :)

Ja koliko sam citao jos uvek ga nisu otkljucali mada sam bio ostavio link za jednu prodavnicu ovde gde se prodaju za 550$ 8GB.Ja cu da javim ako saznam nesto.

@zex ako saznas nesto detaljnije za tu varijantu od 400$ uz prepaid (!) javi! ;) 10x!

Izasao je novi firmware za iPhone, oznaka 2.0.1. NE UPGRADE-UJTE jer 2.0.1. jos uvek ne moze da se otkljuca. Takodje, sa ovim novim firmware-om se upgrade-uje i baseband koji ne moze da se otkljuca (za sada). Ako ste vec uradili upgrade, moze da se uradi downgrade firmware-a na 2.0.0, ali ne i modema. Dakle, poruka svima - nemojte raditi upgrade, osim ukoliko ste na legalnoj mrezi i legalnom ugovoru.

Evo upravo stizu vesti da se intenzivno dovrsava najnovija alatka za otkljucavanje 2.0.1. firmware-a. Oni medju vama koji su otkljucali svoj iPhone 2.0 su koristili Pwnage alatku koja je u verziji 2.0.1. otkljucavala uspesno 2.0 firmware. Treba da bude izbacena najnovija verzija alatke, sa oznakom 2.0.2. koja otkljucava 2.0.1. firmware i uspesno zaobilazi update basebanda. Ovo sve vazi za one koje bas briga za 3G, jer 3G modem jos uvek nije otkljucan (mada se intenzivno radi na tome) i 3G brzina downloada jos uvek ne moze da se postigne na mrezama koje nemaju ugovor sa Apple-om.

Hmmm... Ja sam uradio upgrade iz itunes-a na mom vec otkljucanom iPhone-u 2G i sve radi savrseno, telefon je ostao otkljucan jedino sto jos uvek nema nista od jailbreak-a ali i to ce se srediti jer danas izlazi novi pwnage tool koji ce omoguciti JB.

Zaboravih da kazem da upgrade basebanda ne utice na 2G telefone, vec samo na 3G.

Upravo sam uradio update na 2.0.1, pa da vam prenesem iskustva. U pitanju je iPhone 2G 16GB, update sa 2.0 firmware-a.

Nova verzija WinPwn-a je 2.0.0.4, razlike se svode na ubacenu podrsku za 2.0.1 FW i mogucnost instalacije Installer-a 4 beta.
Imao sam problema sa pravljenjem custom ipsw-a u WinPwn-u, kada pridje kraju se jednostavno ugasi. Ako neko ima slican problem, resenje je da uz WinPwn takodje upalite i iTunes. Zasto je tako, pojma nemam, ali radi, i to ne samo meni.
Restore sam radio iz DFU moda, i tu je sve proslo ocekivano.

Iako sam prilikom kreiranja custom ipsw-a odabrao da uradi unlock, BootNeuter je uredno pri prvom boot-u prijavio da se trenutna i zahtevana podesavanja podudaraju, tako da unlock nije ni radio. To znaci da u vecini slucajeva smete slobodno u WinPwn-u da preskocite opcije koje se ticu unlock-a.

Sam OS mi se cini dosta brzi, nema vise laga u imeniku. Za sada nisam naisao ni na jedan bug bilo koje vrste. Cydia i Installer 4 beta sasvim lepo koegzistiraju, s tim da u Installer-u trenutno nema ni jednog paketa, samo obavesetenje da ce se za koji dan pojaviti paket Community Sources i sa njim i prvi paketi.

Poslednja izmena:
2.0 daje mnogo toga novog, ali sve je u aplikacijama, potpuno druga dimenzija upotrebe iPhone-a. Prvo sam se iznervirao, jer nema Installera, a ni aplikacija koje se tamo skidaju, ali nakon cunjanja po Appstore-u, čak i mnoštvo besplatnih aplikacija (a i one koje se kupuju polako mogu da se skidaju po rapidshareu) može da nadomesti to što sam ranije imao... I da, čini mi se da baterija traje mnoooogo duže, pogotovo kada ga mnogo mučiš (stalno uključen ekran, stalno uključen Wifi i SSH).

Izasala je prva verzija Community Sources-a za Installer 4. Instalacijom se dobija samo jedan novi source, BigBoss. Inace, ne mogu da kazem da mi se dopada novi Installer. Jeste beta, ali ne mislim na bugove koji su ocekivani u pocetku, nego na neka idejna resenja. Npr. ceo program je podeljen u 4 odeljka: Featured, Categories, Sources i Tasks. Prva stvar koja je skroz glupa je to sto se u odeljku Categories nalaze i Update-i, i Recent Packages, i Installed Packages i sve ostale kategorije (Toys, Multimedia, System...). Skroz je nepregledno i nefunkcionalno. Jos jedna glupost je to da u Updates folder gura sve sto se update-ovalo u skorije vreme, bez obzira na to da li je taj paket instaliran ili ne. I poslednja stvar, koja mi je najvise zasmetala, Tasks odeljak. Pod tasks Installer podrazumeva bukvalno sve. Od ucitavanja ikonica za pakete koje samo pregledate, do refresh-a source-ova, do download-a i update-a. U praksi, ako pregledate, recimo, folder Toys i u njemu ima 34 paketa, u tasks odeljku se pojavljuju 34 task-a koji se odnose samo na download ikonice za svaki od tih pojedinacnih paketa. A ako ikonicu ne pronadje, uredno prijavljuje error u popup-u, za svaku pojedinacno, sto znaci da treba da 34 puta pritisnete cancel dok se ne otarasite njegovog pokusaja da skine ikonicu.

Vecina ovih stvari ce se verujem srediti sa nekom novom verzijom, ali pretrpan odeljak Categories i nefunkcionalan odeljak Tasks su prosto tako zamisljeni, i sa pojavom velikog broja paketa za Installer (sto ce se neizbezno desiti) lako moze doci do prilicnog haosa.

Evo par slika:

Prilozi

• IMG_0001.png
    IMG_0001.png
    47.6 KB · Pregleda: 98
  • IMG_0002.png
    IMG_0002.png
    52.4 KB · Pregleda: 84
  • IMG_0003.png
    IMG_0003.png
    72.9 KB · Pregleda: 100
Dobio sam danas IPhone 8GB, pa me zanima, gde mogu da nadjem gumenu navlaku za njega (tel. se kliza kao lud). Pokusao sam u Apple storeu, imaju samo od plastike, ali nemaju gumeni?

Upravo sam uradio update na 2.0.1, pa da vam prenesem iskustva. U pitanju je iPhone 2G 16GB, update sa 2.0 firmware-a.

Nova verzija WinPwn-a je 2.0.0.4, razlike se svode na ubacenu podrsku za 2.0.1 FW i mogucnost instalacije Installer-a 4 beta.
Imao sam problema sa pravljenjem custom ipsw-a u WinPwn-u, kada pridje kraju se jednostavno ugasi. Ako neko ima slican problem, resenje je da uz WinPwn takodje upalite i iTunes. Zasto je tako, pojma nemam, ali radi, i to ne samo meni.
Restore sam radio iz DFU moda, i tu je sve proslo ocekivano.

Iako sam prilikom kreiranja custom ipsw-a odabrao da uradi unlock, BootNeuter je uredno pri prvom boot-u prijavio da se trenutna i zahtevana podesavanja podudaraju, tako da unlock nije ni radio. To znaci da u vecini slucajeva smete slobodno u WinPwn-u da preskocite opcije koje se ticu unlock-a.

Sam OS mi se cini dosta brzi, nema vise laga u imeniku. Za sada nisam naisao ni na jedan bug bilo koje vrste. Cydia i Installer 4 beta sasvim lepo koegzistiraju, s tim da u Installer-u trenutno nema ni jednog paketa, samo obavesetenje da ce se za koji dan pojaviti paket Community Sources i sa njim i prvi paketi.

Kako ide update sa 1.1.4? Jel moram da se upgrade-ujem na 2.0.0 pa onda na 2.0.1 ili mogu direkt?

Izasala je prva verzija Community Sources-a za Installer 4. Instalacijom se dobija samo jedan novi source, BigBoss. Inace, ne mogu da kazem da mi se dopada novi Installer. Jeste beta, ali ne mislim na bugove koji su ocekivani u pocetku, nego na neka idejna resenja. Npr. ceo program je podeljen u 4 odeljka: Featured, Categories, Sources i Tasks. Prva stvar koja je skroz glupa je to sto se u odeljku Categories nalaze i Update-i, i Recent Packages, i Installed Packages i sve ostale kategorije (Toys, Multimedia, System...). Skroz je nepregledno i nefunkcionalno. Jos jedna glupost je to da u Updates folder gura sve sto se update-ovalo u skorije vreme, bez obzira na to da li je taj paket instaliran ili ne. I poslednja stvar, koja mi je najvise zasmetala, Tasks odeljak. Pod tasks Installer podrazumeva bukvalno sve. Od ucitavanja ikonica za pakete koje samo pregledate, do refresh-a source-ova, do download-a i update-a. U praksi, ako pregledate, recimo, folder Toys i u njemu ima 34 paketa, u tasks odeljku se pojavljuju 34 task-a koji se odnose samo na download ikonice za svaki od tih pojedinacnih paketa. A ako ikonicu ne pronadje, uredno prijavljuje error u popup-u, za svaku pojedinacno, sto znaci da treba da 34 puta pritisnete cancel dok se ne otarasite njegovog pokusaja da skine ikonicu.

Vecina ovih stvari ce se verujem srediti sa nekom novom verzijom, ali pretrpan odeljak Categories i nefunkcionalan odeljak Tasks su prosto tako zamisljeni, i sa pojavom velikog broja paketa za Installer (sto ce se neizbezno desiti) lako moze doci do prilicnog haosa.

Evo par slika:

Ovo zvuči kao opis Cydie :)

Kako ide update sa 1.1.4? Jel moram da se upgrade-ujem na 2.0.0 pa onda na 2.0.1 ili mogu direkt?

Licno nisam probao, ja sam update-ovao sa 2.0 na 2.0.1. Na Hackint0sh-u su se javljali ljudi koji su uspesno update-ovali iPhone-e sa 1.1.4 direktno na 2.0.1. Bilo je i onih koji su imali problema, ali pre bih rekao da je to bilo do WinPwn-a koji je trenutno prilicno bagovit. U svakom slucaju, obavezno DFU mod pre restore-a, iClarified ima lepo update-ovan tutorial: http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=1572
Ja sam jedino morao da imam tokom celog procesa upaljen iTunes (u toku kreiranja custom ipsw-a), ostalo je sve proslo tacno po koracima iz tutoriala.
Evo thread-a sa Hackint0sh-a u kom ima sve i svasta o update-u na 2.0.1: http://www.hackint0sh.org/forum/showthread.php?t=48991

Ovo zvuči kao opis Cydie :)

Ne znam da li si imao priliku da direktno uporedis Cydia-u i Installer 4 na 2.0 FW-u, ali Cydia je trenutno svetlosnu godinu ispred Installer-a. :)

Poslednja izmena:
Pre 2 dana sam odradio update sa 1.1.4 na 2.0.1 i prošlo je sve bez problema. Kreiranje custom ipsw-a je pravilo problem (probao i sa i bez upaljenog iTunes-a) dok nisam u Winpwn-u povećao veličinu particije na 1000MB. Sada su popravili uputstvo i lepo napisali da se stavi 512MB. 500MB nije dovoljno ali ja kada sam radio nisam znao koliko treba pa sam stavio 1000MB.

Sada je vreme da se uradi update jer se pojavio i način da se srede naši brojevi (malo teže nego stari Appsupport patch ali radi) i kb patch. Sada sve lepo radi.

Ja ne mogu da uradim update na 2.0.1 sa 1.1.4, uradio sam sve kako valja medjutim kada uradim restore iz iTunes-a prijavi error 1618 ili 1601...

Poslednja izmena:
Uspeo sam da ga poteram, promenio sam USB port i prebacio ga u DFU mod rucno... jos 5 minuta straha...

/me prays

EDIT: flashovanje je uspelo :) jos samo restore kontakata i ura!

Poslednja izmena:
Kako radiš restore kontakata?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno