Šta je novo?

iPhone - FAQ

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znam i ja da mogu uz pomoc 3rd party softvera da se dobiju nabrojane funkcije na telefonu ali to su neke elementarne funkcije koje mnogo jeftiniji telefoni generacijama unazad podrzavaju, a Apple kao "inovator" nije nasao za shodno da ih implementira u svoj telefon, cak ni u drugoj verziji telefona, kada je imao sansu da se popravi.

Ne pricam o onome sto moze da se doda, pricam o telefonu kako ga je Apple zamislio i izbacio (nedovrsenog IMHO).

Slazem se u potpunosti. Al kad "genijalci" nece da kompletiraju tel, moras da se sluzis 3rd party-jem.

Posle dva dana instaliranja homebrew softvera, mogu da kažem da su ovi iz Apple teški seratori,
ali na sreću postoje pametni ljudi koji su prevazišli sva ograničenja koja je Apple postavio.

iPhone je genijalan gadget i stvarno je šteta za neke hardverske nedostatke,
ali realno, samo sam osetio nedostatak bluetootha, ovo ostalo, who cares
kad je tu WiFi.

U vezi novog 3g modela, Zibri navodi:
"I'm worried.
What can seem a nice feature is something
really dangerous.
Not allowing background processes
and forcing everything to pass thru the
Apple Push Notification Server
is something Orwell already imagined.
Think about all your data
flowing through Apple and you will start
to get the big picture.
Add to that mobileme, another big brother
keeping everything about you.
Now, this would be nice if it were an optional
feature. But it's not.
It's the only way.
With the iPhone, Apple is showing they
want to keep control of everything.
I hope the industry will take a different
path and won't emulate them.
Every day I'm getting more interested
in google android and more open softwares/firmwares."
Kod:
www.ziphone.org
:trust:

Update: baterija mi traje vec treci dan! Presao sam 12 sati upotrebe i ostatak standby i imam jos 25% :D

I meni... prošli cikus, 3 dana 5 sati i 5.5 sati upotrebe i na 20%sam krenuo da punim...

meni se istrosila za nesto manje od 3... 20 sati upotrebe... poprilicno dobro :)

inace, zamenio sam ekran... nije toliko komplikovano... doduse iznervirao sam se jer mi je trebalo 2 sata da uglavim... ali je proslo ok... :) potrajatje dok ne izadje 3G a ovaj cu da dam kevi nek se muci malo :D

Nema nista od 3g iPhona u Kanadi ovde ce biti na 3 godine ugovor i mora se potpisati inace ne mozes da kupis sam telefon bez ugovora, takodje i u Americi u Apple prodavnicama i AT&T ili T-mobile moras aktivirati u prodavnici!
Koji smradovi!

pa sta ste ocekivali, da kupite iphone za 199 dolara tek tako:p

Nema nista od 3g iPhona u Kanadi ovde ce biti na 3 godine ugovor i mora se potpisati inace ne mozes da kupis sam telefon bez ugovora, takodje i u Americi u Apple prodavnicama i AT&T ili T-mobile moras aktivirati u prodavnici!
Koji smradovi!

Zna li neko sta ce biti u UK? Ja bih rado preso na novi telefon ako mogu da zadrzim trenutni o2 contract.

bezveze se nervirate, u nekom trenutku, vrlo skoro, pojaviće se kod našeg provajdera i kapiram da će tolika navala biti da će stalno biti out of stock. Mi smo čudan narod, sećam se da je i N95 8 i 16GB razgrabljen, a nije bila mala količina. iPhone neće biti skuplji, može biti samo jeftiniji od tih telefona preko ugovora, tako da će ga i ovde "svi" nositi... bele i crne, ko šta voli... Bitnije je istestirati kako će GPS raditi i kakve će biti mape jer je Jobs u jednom trenutku na keynoteu rekao "don't worry, we'll have maps for all those countries...". Ako je mogao da se dogovori sa Hrvatima ili Slovacima, doći će i do nas ubrzo. I za par stotina evra (i dosta evra preko ugovora), imaćete najbolji telefon, najbolji audio plejer (za kola) i nadam se bar solidan GPS (za kola) koji može da se kupi...

Ko se nervira? pffff Ja ne uopste odakle ljudima toliko para tamo za N95 ,iphone i tako dalje ako je tako brzo razgrabljeno???? A svi kukaju :d:d:d

Jel se zna kad ce izaci fw v2? Jako sam nestrpljiv jer donosi punu podrsku za mobile mailing (konacno) sto meni jako treba :)

I jos jedno 3 nedelje dok ga ne okljucaju... :)
Sve u svemu vredi ga cekati.

Poslednja izmena:
Sinoć sam se malo igrao u photoshopu sa kreiranjem Telenor logoa za mrežu i posle više verzija logoa sa crnim i belim slovima ostali su mi ovi na slici.

Nije mi problem napraviti logo za MTS i VIP, pa ću ih postovati kad stignem.

Ako se moderatori slažu... priložio sam slike u png formatu, ko želi može da ih ubaci na način koji mu odgovara...

Prilozi

• telenor 001.jpg
    telenor 001.jpg
    63 KB · Pregleda: 154
  • telenor 004.jpg
    telenor 004.jpg
    60 KB · Pregleda: 134
  • Logos.rar
    10.7 KB · Pregleda: 56
Poslednja izmena:
Da, da totalno sam zaboravio na to :) a procitao sam odavno.
Nista cekamo fw2.

Evo, uradio sam logo za MTS mrežu. Morao sam malo smanjiti crveni okvir oko slova da bi sve stalo u status bar.

Takođe sam modifikovao Telenorov logo, tako da je na SpringBoard-u beli sa transparentom pozadionom, a kada se otvori neki app bude u punoj boji, isto je i za MTS-ov logo.

Priložio sam slike u .png za oba, pa ko želi neka proba.

Kako ubaciti logo: link

Prilozi

• mts 001.jpg
    mts 001.jpg
    76.4 KB · Pregleda: 107
  • mts 003.jpg
    mts 003.jpg
    49.2 KB · Pregleda: 101
  • telenor 012.jpg
    telenor 012.jpg
    62.2 KB · Pregleda: 98
  • telenor 011.jpg
    telenor 011.jpg
    49.3 KB · Pregleda: 101
  • Logos.rar
    18.5 KB · Pregleda: 55
Jel moze neko objasnjenje za najlaksi nacin ubacivanja carrier logo-a? Nece da mi otvori hackint0sh.

Ubacivanje custom carrier-a na iPhone.

Uplodaovao sam gotove setove za Telenor i MTS na server Customize-a, trebaće im malo vremena da se pojave na serveru (po obaveštenju treba par sati), nakon toga bi trebalo ova varijanta da funckioniše!:D

Ubacivanje carrier logo-a preko customize-a:

1.U app-u MIM (MakeItMine) promeni ime carriera na AT&T!! (inace nece moci da se primeni set iz customize-a!).

2.Customize->Theme Browser->File Sets (donjii desni ugao)->Carrier->nadjite set sa nazivom Telenor ili MTSCarrier (potreban je pristup internetu da bi skinuli logo sa servera)

3.Vratite se na glavni meni Customize->customize images/sounds->Status bar images->Carrier->Odaberi Telenor ili MTSCarrier. U gornjem uglu tap na apply.

Posle vraćanja na lock ekran trebalo bi da se pojavi novi logo!:D

Predhodno opisan način ne funkcioniše u datom trenutku. Pojavili su se setovi na serveru ali ne mogu da se primene jer su linkovi za slike i kategoriju slomljeni u info.plist, izgleda do skripte za generisanje na sajtu ili servera, pošto se i drugi žale na istu stvar.:(

Editovao sam info.plist u folderima i sada kada se ručno ubaci može se pravilno prikaže i primeni.

Ručno ubacivanje logoa:

1.U app-u MIM (MakeItMine) promeni ime carriera na AT&T!! (inace nece moci da se primeni set iz customize-a!).

2.Otvorite WinSCP i ulogujte se (Host name:IP telefona, port: 22, User name:root, pass: alpine), zatim prebacite foldere iz priložene arhive u private/var/mobile/library/Customize2/FileSets/.

3.Vratite se na glavni meni Customize->Customize Images/Sounds->Status Bar Images->Carrier->Odaberi Telenor ili MTSCarrier. U gornjem uglu tap na apply.

Posle vraćanja na lock ekran trebalo bi da se pojavi novi logo!

Prilozi

• Folderi.rar
    20.3 KB · Pregleda: 44
Poslednja izmena:
Potrudi se da budes bar malo objektivan :) Uostalom, iPhone nema potpunu implementaciju Exchange servisa nego mora da koristi IMAP da bi komunicirao. Toliko o "full email supportu".
Takodje ne postoji aplikacija za Blackberry Connect kao sto je ima Nokia - svaki Symbian telefon moze da koristi PushMail BlackBerry servis dok iPhone ne moze (niti ce moci kako su krenuli).

o shame on me sto nisam OBJEKTIVAN*...

O NE!!! * iPhone je dobio podrsku za Exchange! *

:p

*ne objektivan = nisam kratkovid ;)

Poslednja izmena:
I onda dodje kovacm i palamudi o tome kako to tako treba da bude :D

sta bre lupas...! nemoj da me nerviras :p pogledaj pre koliko strana sam ostavio linkove ka Video Recordingu na iPhoneu, iPhoneu kao BlueToothu modemu...

samo realno kazem da je MMS *****. i da je pametno sto su ga izbacili.

nego kutija sta si uradio sa telefonom da ti baterija toliko traje, jel moze mali tutorial?

Poslednja izmena:
Pa ne traje mu toliko, traje normalno, kao i svakome ko umereno koristi WiFi, nema SSH uključen po bootu i kad on hoće i ko nema problema sa BootLoaderom... 2.5 do 3 dana je neki optimum. Može i 3.5 kao kod mene, kad uključim airplane mod svake večeri...

Upravo tako 2,5 do 3 dana i meni traje baterija uz normalno koriscenje.

Jep i meni tako.

ajde kutija potrosi dva minuta i napisi sta si mu uradio da ti duze traje baterija...

Skinuo BootNeuter, fleshovao 4.6. Medjutim baterija je trajala uzasno kratko pa sam flesovao nazad 3.9. I sad sljaka odlicno, duze mi traje baterija nego pre ovog duplog flesovanja.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno