Šta je novo?

iPhone - FAQ

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hm, meni sa BL4.6 isto ili slabije radi baterija. Pre mi je držao 2.5 dana, a sada dva, jedva. Plus mi je signal garantovano lošiji, znam po svojoj garaži tj. podrumu!

Koji installer da skinem i gde za moju verziju 1.1.4 (ako nije problem) nasao sam ih 99 ?

Poslednja izmena:
Poslednja verzija installera je 3.11.

Poslednja izmena:
E too,konkretno,hvala!samo da nadjem jos negde gde je sigurno da ga skinem...

Poslednja izmena:
Veliko hvala Milanu (kovacm)

no problem! ;)

Vratio sam se na 3.9bl, sada se nadam da će mi ostati na normalnih 2.5 do 3 dana kao što je ranije bilo. Ko me je terao da idem na 4.6bl kad je sve dobro radilo :(

I ja sam primetio da mi baterija brze riknjava otkako sam stavimo 4.6BL. U prvi mah sam pomislio da je bolje medjutim grdno sam se prevario...

Hmmmm, meni sa 4.6BL definitivno duze traje baterija. Usage 5h:19 min, standby 2d 3h.

Poslednja izmena:
Nista mi nije jasno, kako moze tako da varira potrosnja kada svi imamo isti model (sem ako ne postoji razlika izmedju 8 i 16 gb modela, neka bitnija za koju mi ne znamo).
Evo ja imam usage 4 sata i 4 sata standby i baterija mi je na 90% :)

U kojoj nedelji ti je napravljen iPhone? Cuo sam da stavljanje 4.9BL moze da ima negativne uticaje na trajanje baterije ukoliko ti je iPhone u originalu bio sa 3.9BL (tu ne podrazumevam downgrade-ovanje prilikom otkljucavanja).

Mislim da je meni originalno bio 4.6, jer je 1.1.2 OTB. Zato sam morao da koristim UltraSIM, recimo. Čekalo se dugo da se novi BL otključa dok to nije uradio Geohots... Ili je to bio Baseband :)

Ako je 1.1.2 OTB onda je napravljen posle 45. nedelje i fabricki ima 4.6BL sto ce reci da nam to ne resava misteriju razlicitog trajanja baterije :).

Pa udeci po serijskom broju (4. i 5. cifra) proizveden je u 12. nedelji :D

Moj je onda iz 11. nedelje (88811xxxxxx)

Ako se ne varam 16 GB modeli koje ja imam su krenuli malo kasnije? Kada bih mogao da saznam tacan datum mozda bih mogao da izracunam vreme kada je proizveden a samim tim i da skontam koji FW je bio na njemu.

Poslednja izmena:
Pa zar ne mozes preko serial number-a da vidis kada je proizveden?

Pa ne znam kako sem ako Apple nema neki online servis za to. Sad sam trazio po sajtu ali nisam uspeo nista spec. da iskopam.

EDIT: to je 11. nedelja 2008 godine dakle 23. - 30. mart ako se nisam prevario u racunu.

Poslednja izmena:
Ja evo sad imam 3h i 5min, standby 12h 38min, ~70% baterija puna. Trenutno sam na 3.9FB. Ovde debelo radi neki placebo efekat sa 4.6BL :)
Ne znam, stvarno nisam pametan, ali definitivno razlike u trajanju baterije postoje i to izgleda da nemaju uvek veze sa verzijom BootLoadera.

Kudti, sta si otprilike radio za ta 4 sata kad ti je ostalo 90%?

BTW, moj je isto 16GB i serial je 88818..., dakle 18-a nedelja.

Poslednja izmena:
Evo, da se javim. Upravo sam kupio iphone. 1.1.4 verzija firmware. 8GB model.

Primetio sam par problema:

1. Kad me neko pozove, ja se javim i ništa se ne čuje, apsolutno. ( ali ne uvek, nekada sve normalno protekne )

2. Ne vidi mi kontakte sa SIM kartice ( 064 koju sam pazario negde 2000. )

3. Na bluetooth ne vidi druge telefone ( verovatno je samo za BT uređaje )

Sad ću da se dam u search kako da rešim ove probleme,
ako neko hoće da mi pomogne i skrati proces, hvala unaprej :)

Poslednja izmena:
2. i 3. je normalno - ne vidi kontakte na SIM-u i BT sluzi samo za BT slusalice.

1. - nemam pojma sta moze da bude.

2. i 3. je normalno - ne vidi kontakte na SIM-u i BT sluzi samo za BT slusalice.

Hvala. Znači, nema neke firmware fore da se vidi sa drugim telefonima preko BT,
da ne tražim.

1. - nemam pojma sta moze da bude.

Čudno je to, ako ne uspem da otkrijem šta je,
vratiću ga.

Da li treba da stavim neki novi firmware ili je ok ovaj 1.1.4 ?

Hvala. Znači, nema neke firmware fore da se vidi sa drugim telefonima preko BT,
da ne tražim.

well, verujem da ce neko napisati 3th party aplikaciju za to - isto kao sto su napisali i sa MMS...
(moram: da, iPhone je ******* od telefona jer nema MMS a MMS *nije* ***** od standarda koji mobilni operateri forsiraju vec 10 godina umesto da promovisu full email (- kao sto Apple sad radi sa iPhone-om)... boze, koja kolicina budalastina je ovde napisana prvenstveno na racun iPhone-a ali i generalno vezano za telefone...)

btw nema noviji firmware od 1.1.4 - posle 9. juna bi trebao da se pojavi 2.0.

U vreme kad je MMS izmisljen, e-mail u ovoj kolicini i obliku kao se koristi danas za komunikaciju nije postojao :) Stoga nemoj da mlatis praznu slamu.
I ko kaze da provajderi ne podrzavaju full email? Sta je onda Blackberry ako ne PushMail servis? Ili Exchange? Strasno.

@topuz: ne secam se...sad imam usage i standby 16h (sto je nemoguce nesto se istripovao brojac) i baterija je na 50%. Usage je po mojoj proceni ne vise od 2h. Katastrofa, vracam se na 3.9.

EDIT: fleshovao sam. Sad cu da ispraznim bateriju do kraja pa da je napun do vrha, taman da optimizujem ovu LiIon bakteriju koja je u njemu.

Poslednja izmena:
Još jedno pitanje: Kako da se konektujem na net preko mog desktop računara?

Gledao sam to ovde, ali mi nije jasno kako to izvesti.

Mogu vam reci da mi je sa 3.9 daleko jaci signal... a videcemo kakvo je stanje sa baterijom.

Na brzaka: Kako da vidim koji mi je BL? 3.9 ili 4.6

Ja sam pomocu Bootneuter-a i proverio i upgrade-ovao na 4.6. E sad verovatno ima i neki brzi nacin ali ja ga ne znam :).

Vratio sam na 3.9, sada mi opet drži 2.5 dana, sada je na 41% (po Battery Info), ima 3h 44min upotrebe i 2 dana i 7 sati stendbaja...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno