Šta je novo?

iPhone - FAQ

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nadam se da cete mi pomoci kad mi (nadam se u cetvrtak) stigne iphone.Procitao sam svaki post u ovom thredu.Stize mi fon sa 16 Gb,ne znam ni koja verzija ni nista...otkljucan uglavnom,dok malo ne udjem u stos pa cu posle sam :)

Baterija mi je izdrzala od cetvrtka ujutru do sada (nedelja vece), bez gasenja. Sad je baterija na 8% ali stavicu da se puni da budem miran sutra.

Pod usage mi stoji 5 Hours, 11 Minutes sto je i neko realno vreme koje sam ga koristio (za to vreme je bilo oko pola sata razgovora, 50-ak SMS poruka, 2-3 provere mailova dnevno, Weather par puta dnevno, malo surfa, oko 1 sat slusanja muzike).

Baterija mi je izdrzala od cetvrtka ujutru do sada (nedelja vece), bez gasenja. Sad je baterija na 8% ali stavicu da se puni da budem miran sutra.

Pod usage mi stoji 5 Hours, 11 Minutes sto je i neko realno vreme koje sam ga koristio (za to vreme je bilo oko pola sata razgovora, 50-ak SMS poruka, 2-3 provere mailova dnevno, Weather par puta dnevno, malo surfa, oko 1 sat slusanja muzike).

Uh, pa to je fantasticno :)
Doduse, stekao sam utisak da mu standby gotovo ni ne prazni bateriju. Na primer, ako ga koristim pet sati u toku jednog dana, ispraznice se. Ali ako tih pet sati podelim na dva dana, takodje izdrzi.

Meni nije mogao da izdrzi duze od 2 dana, sta god mu radio :(
Ustvari, jednom je izdrzao 3 dana kada telefon nisam ni pogledao 2 dana :D

Da, 4.6 BL definitivno radi posao kada je bakterija u pitanju. I ja primecujem razliku.

Od programa koristim sledece:
Finder
Services
Summerboard
Fring
Colloquy (IRC)
BossPrefs
SysInfo
PDFViewer
Categories
Books
Sketches
MxTube (skida sa YouTube-a na telefon)
Terminal (must have)
Flashlight (ko nije probao ne zna sta je osvetljenje)
TextEdit
Convert
VideoRecorder (placa se)
Wiki2Touch
DNS Tools
CallData for Serbia
KB2 patch
iCopter
iSolitaire
Sudoku
Towers Of Hanoi
Call History Patch
Screenshto enabler
Pure FTPD
iAmp
Taskbar Notifier (must have)

Sta tacno dobijas instaliranjem "CallData for Serbia"?

We are proud to present a new free module for your iPhone that we call CallData. Its purpose is pretty simple: when you get (or make) a call not in your address book, it will look up the country and region of the number and display it right in the address book, along with the mobile operator name, if available.

http://klim.ru/calldata/?page_id=2

3h 18 min usage, 1 dan 1h standby otkako sam fleshovao 4.6 i imam jos ~20% baterije.

Poslednja izmena:
Pa to i nije tako puno, a?
Ja sam ga jutros oko devet skinuo sa docka, poslao milijardu porkuka i dosta poziva (3h 34min usage), i imam jos jedno 45% baterije...

Poslednja izmena:
Pa bice oko 30, 32 sata... sto je ok relativno.

meni devojka sela na telefon... nije videla u kolima da je bio na sedistu, posto je bez koza... :D ode ekran... :D narucio novi... nadam se da se lako menja... :)

sva sretja nije teska... inace kapiram da bi se na pola prepolovio :D

3h 18 min usage, 1 dan 1h standby otkako sam fleshovao 4.6 i imam jos ~20% baterije.

Ne znam shta vam je sa baterijama ???

Usage 3h 59 min , standby 2days, 1hour - oko 35% ostalo - znaci ceo dan sutra provereno ... :)

Poslednja izmena:
Mislim da to zavisi i od jacine mreze. Ja na trenutnoj lokaciji nemam mrezu (tj. jako je slaba) pa to dodatno smanjuje vek trajanja bakterije.

Zamena ekrana je extra komplikovana + je tesko naci majstora da ti zameni.

ma nema majstora... sam tju... lik od koga sam kupio salje i svu potrebnu opremu.. vetj sam trgovao sa njim i nikad me nije zaeb... bitje ok... :)

Ne znam shta vam je sa baterijama ???

Usage 3h 59 min , standby 2days, 1hour - oko 35% ostalo - znaci ceo dan sutra provereno ... :)

i kod mene je otprilike takav prosek, s tim što sam do sada bio na 3.9bl. Sada sam ga neuterovao na 4.6, ne može da škodi :)

Ljudi koliko se krecu cene novih a koliko polovni Iphone-ova? Planiram da jedan pazarim posle e61 ;) Jel treba da se obrati paznja na nesto prilikom kupovine?

da, da nije udaren :D

(polovne sam vidjao od 270e. a najjeftinije nove za 350e.)

Pozdrav svima,

Posto cu uskoro skroz zameniti N95 sa iphone (dobijam ga krajem meseca), a imam poprilican broj ljudi u imeniku na n95 (na telefonu, nijedan na sim-u ako je to bitno), koji je najlaksi nacin prebacivanja istih sa n95 na iphone? Pretpostavljam da preko pc suite-a prebacujem sa n95 na racunar .... ali dalje kako na iphone ?

Hvala unapred.

Sinhronizuj kontakte sa Outlook-om i posle ih samo vratis isto tako na iPhone.

Poslednja izmena:
Nije samo nemoj da se zeznes kao ja, jer sam ja backup-ovao kontakte sa Nokia PC Suitom i posla nisam mogao da ih vratim.

Zamolio sam pre par dana ako vam nije problem da mi malo pojasnite kako da instaliram odredjene programe, aplikacije, teme...
Nemoj odmah da me pljujete,procitao sam ceo thread i jos neke sajtove gde objasnjavaju kako i sta,medjutim ovde mi je najsigurnije.Nadam se da me razumete i hvala.Molim za pomoc.

Pa nema tu neke nauke, u installer ubacis najpopularnije source-ove, refreshujes i pojavljuje ti se lista aplikacija za skidanje, odaberes koje hoces i automatski se instaliraju.

Jel postoji neki nacin da se sistemska particija, koja je velika 300 mb, resize-uje na bar 600 ili vise posto postaje malo tesna?

Pa nema tu neke nauke, u installer ubacis najpopularnije source-ove, refreshujes i pojavljuje ti se lista aplikacija za skidanje, odaberes koje hoces i automatski se instaliraju.

Hvala na odgovoru....ali nemam instaler....treba mi samo prvih par koraka,posle cu sam polako.

@kUdtiHaEX

Koliko ja znam ne moze, jedino mozes da prebacis instalaciju aplikacija na drugu/vecu particiju.

@zava1974

Mora da imas instaler, zar ga nema na "desktopu"?

img0009ee2.png

Ovakva je ikonica je po def.

installer.png
Installer

nstaler sam posebno izdvojio jer preko njega sve instalirate... U njemu dodajete source-ove , tj. adrese sa kojih on skida listu aplikacija za download, sa koje posle vi odabirate koju ćete aplikaciju da instalirate...

screen-ovi

img0021op7.png
img0022si7.png

img0024ce3.png
img0023ii3.png

Poslednja izmena:
Sve je to OK,ali ja nemam instaler.Imam iPhone 16Gb verzija 1.1.4,ono boot3.9.....ne znam gde treba da pogledam...i to je to,samo osnovni meni,nema slika,nema muzike....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno