Šta je novo?

iPhone - FAQ

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Iphone Covers
Video sam danas kod prijateljice i morao sam da izguglam sta je to :D Kapiram da su nalepnice ali na njenom iphonu izgleda toliko savrseno da je nemoguce da je nalepnica :) ali eto ipak jeste i to ova . Jel imao neko iskustva sa tim ?

Jel postoji nacin da saznam pomocu kog programa je otkljucan telefon. Kupio sam polovan i ne znam kako je otkljucan. Verzija firmware-a je 1.1.4 a od aplikacija koje su bile instalirane tu su installer, cydia, term-vt100,weTool. U installeru vidim instalirane sledece pakete Fake BSD Subsystem 2.1, Installer 3.11, SummerBoard 3.2,Kb. Da li je moguce nekako saznati kako je fon otkljucan?

Ako je Cydia instalirana onda je garant ZiPhone. iLiberty je bolji, po meni...

Ok, hvala puno na informaciji, bilo mi je frka posto sam cuo da ziphone zna da izbrljavi wi-fi ako se pre njega fon otkljuca sa nekim drugim programom. Nego jel zna neko da li ima u Srbiji da se nabavi InvisibleShield, koliko god ljudi pricali da je ekran otporan na ogrebotine na mome se posle 3 dana koriscenja vec naziru dve.

Samo da javim da sam iz prve otkljucao telefon sa iLiberty+, nemam nikakvih vecih problema, tu i tamo neka glupost za koju nisam siguran da uopste ima veze sa postupkom otkljucavanja. Cak se sad javljam sa iPhone-a :)
Max, da li bi mogao da mi se javis na PM da razmenimo neka iskustva sa iLiberty+?

Pa razmenite ih ovde, mene iskreno zanima po cemu je iLiberty bolji.

Ma nije ništa posebno bolji - fora je samo u tome što imaš da skineš programe direktno na računar i da se ne zezaš sa Installerom i sorsevima kasnije. Ubaciš tokom otključavanja i najnoviji installer i tonu fikseva i sorseva, BSD, V-term, praktično sve što ti treba i uštediš bar pola sata drndanja koje bi kasnije radio na tastaturi telefona... eto to je prednost:)

Dal neko zna kako da iskljucim ovaj t9?Ubi me :) pola sata kucam poruku.

Hmm... Izgleda da i ja imam problem sa prebrzim praznjenjem baterije. Inace, telefon je 1.1.4 OTB, otkljucan sa iLiberty+, nema sanse da sastavim 24h bez punjenja. Jutros sam ga oko 7 sati skinuo sa docka, i sad sam morao da ga stavim na punjenje. Probao sam da flashujem 3.9FB na 4.6 sa BootNeuter-om, ali rezultat je isti, nema sanse da izdrzi dan. BTW, WiFi drzim iskljucen, palim ga samo kad mi treba, EDGE i SSH sam iskljucio iz Boss Prefs-a, ali nema nikakve bitne razlike.

Zna li neko sta da radim, da ne pokusavam nasumicno, posto sam naisao na bar 5 razlicitih nacina kao potencijalno resenje problema...

Da li se ocekuje uskoro neki refresh sa 3G-om i podrskom za Javu i Flash ?

@topuz: meni to lici na problem sa bakterijom. Isprazni je do kraja pa napuni ili uradi reload pa otkljucaj sa ZiPhone-om.
@colt: to i mene zanima...

Otkljucao sam ga sa WinPwn-om pre jedno dva sata, ocigledna razlika je da se manje zagreva, a cini mi se i da baterija bolje drzi, videcemo.
A 3g stize pocetkom juna, za flash i javu pojma nemam...

Da li se ocekuje uskoro neki refresh sa 3G-om i podrskom za Javu i Flash ?

vezano za Flash sam vec postovao, mislim da se thread zove "Silverlight vs Flash" - ukratko Applu se je*e za Flash. Idi procitaj tekst, jako je interesantan (mislim da link ka tom tekstu postoji i na roughlydrafted.com)

za 3G se prica da dolazi u junu... :) gotovo 99% sigurno jer i sam AT&T uvodi neku varijantu 3G-a ovih dana u USA.

za Javu... ARM koji je u iPhoneu ima dodatak za ubrzavanje Jave tako da ce biti najverovatnije kao softwareski update; a kad... ?? :/

verovatno je vec bilo , ali ako nije problem . kako na najnovijoj verziji ubaciti svoje mp3jke ... dok sam imao 1.02 bilo je lako preko ibrick-a ... sada tako ne moze . ima neko savet ?

vezano za Flash sam vec postovao, mislim da se thread zove "Silverlight vs Flash" - ukratko Applu se je*e za Flash. Idi procitaj tekst, jako je interesantan (mislim da link ka tom tekstu postoji i na roughlydrafted.com)

za 3G se prica da dolazi u junu... :) gotovo 99% sigurno jer i sam AT&T uvodi neku varijantu 3G-a ovih dana u USA.

za Javu... ARM koji je u iPhoneu ima dodatak za ubrzavanje Jave tako da ce biti najverovatnije kao softwareski update; a kad... ?? :/

Jedva su ameri ubacili bolju verziju 3G, mi smo u evropi vec na 3.5G!

Poslednja izmena:
Iphone Covers
Video sam danas kod prijateljice i morao sam da izguglam sta je to :D Kapiram da su nalepnice ali na njenom iphonu izgleda toliko savrseno da je nemoguce da je nalepnica :) ali eto ipak jeste i to ova . Jel imao neko iskustva sa tim ?

imao sam ja iskustvo, ali je moja nalepnica gelaskin bila za ipod...

mislim da je previshe dati 20$, kada sam uzeo mislio sam da se radi o nekoj vrsti zelatinoznog omota, silikona, ali to nije slucaj u stvari je samo nalepnica koja mene podseca na materijal za mushemu...

poz

mislis implemntira se ovo sto jos nije ni tacno definisano? :d

"There is no formal definition for what 4G is; however, there are certain objectives that are projected for 4G. These objectives include: that 4G will be a fully IP-based integrated system. This will be achieved after wired and wireless technologies converge and will be capable of providing between 100 Mbit/s and 1 Gbit/s speeds both indoors and outdoors, with premium quality and high security. 4G will offer all types of services at an affordable cost.[1]

Many companies have taken self-serving definitions and distortions about 4G to suggest they have 4G already in existence today..." link

Samo da napomenem, posle uspesne zamene bootloader-a sa 3.9 na 4.6 uz pomoc BootNeuter, baterija mi sada drzi 2-3 dana, naspram 1 dana pre toga :banana:

Koliko koristis telefon? Koliko i kako, tacnije :)
Cisto da uporedimo, posto i ja vidim ociglednu razliku sa 4.6BL.

Postavicu screenshot iz Usage menija kada mi se zavrsi ovaj "ciklus". Prosli put sam zakacio telefon na komp na 5 minuta, da ubacim jos muzike, i nestade vreme na Usage meniju :(

Kako si koristio BootNeuter? Koje opcije si izabrao pre flesovanja?

Za sve one koji zele dobre sluske za iphone preporuka Sennheiser CX300 .Probao,dzek ide bez problema.Cx500 je jos bolji izbor ali mora da se odsece skalpelom zastitna gumica na samom dzeku oko 3mm,sto nije nista problematicno i ne kvari izgled dzeka.

Pozz

Za sve one koji zele dobre sluske za iphone preporuka Sennheiser CX300 .Probao,dzek ide bez problema.Cx500 je jos bolji izbor ali mora da se odsece skalpelom zastitna gumica na samom dzeku oko 3mm,sto nije nista problematicno i ne kvari izgled dzeka.

Pozz

Jos da imaju mikrofon.... :)

Ljudi, imam jedno pitanje :)
Realno, koje third pary aplikacije koristite i koje su vam svakodnevno potrebne i korisne? Ja sam se zadnjih par dana igrao, instalirao sigurno pedesetak aplikacija i igara, i shvatio da mi je potreban samo bolji kalkulator i chat klijent, sto sam i ostavio na telefonu, ostalo sam sve pobrisao... :)

Kakav je slucaj kod vas?

za chat koristim Fring koji odlicno radi, bar za msn

za kalkulator nemam pojma

Ma nasao sam ja programe za te potrebe koji mi odgovaraju, MobileChat koristim za MSN, a za kalkulator sam nasao sjajan program MACalc.

Ono sto sam pitao je, bez kojih 3rd party aplikacija ne mozete? :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno