Šta je novo?

iPhone - FAQ

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam jedan problem, telefon neće da se upali ni na jedno dugme, stalno prikazuje crni ekran,ali ipak kada neko zove, to jasno prikaže i kada ga prikopčam na punjenje ili na komp, takođe normalno radi, mogu ga normalno koristiti dokle god ne odem u "sleep" režim odakle opet nema povratka!

To je pocelo da se desava od jutros, nista danas nisam instalirao.

Sinoc sam igrao igricu i sve je radilo ok.

Sta bi moglo da bude, neki software?

Probaj da ga resetujes, mozda jeste neki softver.

Prodao sam ga danas, stize mi novi, pa mi bedak da se tipu nesto ne zezne.

Jutros sam odradio Delete all media i proradio je.

Samo ne znam da li ce opet da mu se zezne.

@kUdtiHaEX

Kako si mislio da ga resetujem? Restore ili samo shut down?

Restore.

Zavisi da li ces tih 8gb da iskoristis ako hoces vredi ako ne onda je bacanje para :)

Meni se desila glupost sa SMS-om. Poslao mi drug nokia contact koji SMS app nije mogao da otvori i stalno mi pucala aplikacija, nisam mogao da posaljem nijedan sms, a ni da ga primim. Ništa nije pomagalo osim kompletnog restora (shift+restore). Naravno, ja sam procenio da je do toga, pa sam video da je moguće samo obrisati sms.db ili ga editovati (editovanje je jako komplikovano, a ja i nemam neki bitan sms u inboxu, tako da nije bila frka), ali mi na putanjama koje su davali na forumima nije bilo sms.db fajla! I kad sam sve vratio i instalirao od nule sav softver i podešavanja, ja ga lepo definišem kao MaX's iPhone i on mi vrati stari sms.db i opet ista stvar! I poludim, pretražim sve direktorijume preko iPhoneBrowsera i nađem sms.db, obrišem ga i naravno sve proradi...

ali da znate, može da bude na x lokacija u telefonu... i izbegavajte da vam ljudi šalju nokia contacts sa symbian telefona preko sms-a...

Meni se desila glupost sa SMS-om. Poslao mi drug nokia contact koji SMS app nije mogao da otvori i stalno mi pucala aplikacija, nisam mogao da posaljem nijedan sms, a ni da ga primim. Ništa nije pomagalo osim kompletnog restora (shift+restore). Naravno, ja sam procenio da je do toga, pa sam video da je moguće samo obrisati sms.db ili ga editovati (editovanje je jako komplikovano, a ja i nemam neki bitan sms u inboxu, tako da nije bila frka), ali mi na putanjama koje su davali na forumima nije bilo sms.db fajla! I kad sam sve vratio i instalirao od nule sav softver i podešavanja, ja ga lepo definišem kao MaX's iPhone i on mi vrati stari sms.db i opet ista stvar! I poludim, pretražim sve direktorijume preko iPhoneBrowsera i nađem sms.db, obrišem ga i naravno sve proradi...

ali da znate, može da bude na x lokacija u telefonu... i izbegavajte da vam ljudi šalju nokia contacts sa symbian telefona preko sms-a...

Koja ti je verzija software-a? Starije verzije imaju problem sa tim, sto se resava nekim SMSFix-om...

Poslednja izmena:
Nema veze SMSFix sa tim. To je nešto deseto. Kad sam tražio po google-u, samo sam nailazio na te probleme sa appsupportom i slanjem alfanumeričkih karaktera ili slanjem za razne uplate i sl. što je bio problem sa prvim verzijama firmware-a. Sada to radi bez problema, ali je ostala tona postova po forumima o tome... Mislim, ko sada koristi nešto starije od 1.1.4, kad nema razloga?

Zna li neko koji je trenutno najbolji metod za unlock? WinPwn, iLiberty+, ZiPhone? Stize mi iPhone za par dana i skroz sam u zbunu :S

Ja sam koristio ZiPhone, sve je ok proteklo i sve najnormalnije radi.

Ja sam preko iLiberty otključao sada poslednji put. Dosta toga možeš da skineš direktno na telefon, da se ne zezaš sa ručnim upisivanjem sorseva ili onih sitnih fikseva...

Eh sto da sebi uskratis ta sitna zadovoljsva :)

A one price da ZiPhone nepovratno obara bootloader na 3.9? Je l' to bitno?

Obara na 3.9 mada sam procitao na drugim forumima da moze da se vrati na 4.6

Takodje je bila rasprava oko trajanja baterije, t.j sa bootload-erom 3.9 mnogo krace traje.

Napominjem da to nije potvrdjeno

Sa cim navodno krace traje baterija , sa 3.9 ili sa 3.9FB?
Trenutno mi se kao najbolje resenje cini iLiberty+, da li ima mozda nekih posebnih detalja vezanih za nase podrucje na koje bi trebalo da obratim paznju kada je on u pitanju?

Uzeo sam sebi danas iPhone 8gb,upgradeovao na 1.14,uradio ziphone i jailbreak.Medjutim kad pustim neku pesmu na njegov zvucnik neverovatno krci sa youtube nikakvih problema,ne bitno dal je na minimumu ili max krci,dal zna neko kako da ovo resim?

Hvala stoske, probacu prvom prilikom. Bas me cudilo da baterija drzi samo 1 do 2 dana, i to 2 dana kada se ne igram uopste, samo pozivi i poruke, do 20 minuta telefoniranja dnevno i plafon 10-15 poruka dnevno, WiFi skoro uopste, EDGE uopste.

Moguce da je do bootload-era, ja moj nisam stigao da testiram, jer sam se po ceo dan sa njim zezao, instalirao sve i svasta, non-stop wireless, igre i baterija je izdrzavala 1 dan.

Uhuh koje komplikacije, iscitao sam ceo onaj thread :)
Mada, cini mi se da je Zibri za sve kriv. Sta mislite, ima li sanse da se meni pojavi taj problem ako 1.1.4 OTB odmah otkljucam sa iLiberty+?

Dal neko zna dal moze da se nekako pusti FLAC format na iPhone-u?

Ovako stoje stvari.iPhone stize u sredu najverovatnije iz USA i odgledao sam gomilu ovih tutoriala za unlock.Nije mi jasno ono oko restore-a..Da li jednostanvo izdavim iphone iz kutije,ukljucim ziPhone odradim Activate i Jailbrake i sve bi trebalo da radi kako treba?

@andree

Koristim foobar2000 kao plejer, u okviru njega postoji i opcija konvertovanja u MP3 ;)

Hvala za informaciju za FLAC,dal neko zna gde da nabavim ovaj adapter jer mi se ne ceka iz Hong Konga 20 dana

Ovako stoje stvari.iPhone stize u sredu najverovatnije iz USA i odgledao sam gomilu ovih tutoriala za unlock.Nije mi jasno ono oko restore-a..Da li jednostanvo izdavim iphone iz kutije,ukljucim ziPhone odradim Activate i Jailbrake i sve bi trebalo da radi kako treba?

Izvoli pa procitaj temu, sve lepo pise.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno