Ako bas zelis da znas jesam izuzet od pucanja kablova - nema ni jedan lighning cable koji je napukao (sem jednog sto sam dobio uz polovni iPad mini koji mi je trebao da testiram app na iOS 9 i koji je vec bio napuknut), a koristim iste vec godinama unazad, ali sam svestan da svima pucaju, tako da jedino objasnjenje je da drugacije rukujem kablovima od 99% vas kojima pucaju. Sto se tice 3.5mm adaptera - nakacis ga na sluske - ne znam kako je to jos jedno g* kada ti sluske imaju kabl od nekih metar ako ne i vise, a to je mozda 10 cm...
Da mnogi koriste druge slusalice u odnosu na earpods bas i ne verujem - ja jedino ljude koje poznajem (i koji imaju kesa) vidim da poneko ima neke druge sluske, a obrati paznju kroz grad. Skoro nikad neces videti nekoga sa iPhone, a da sluske nisu earpods. Razumem da si vrv audiofil kao vecina nas, ali realno nije nas tako mnogo.
Za 3.5mm - iskreno ne znam, vise puta sam rastavljao svakakve iPhone uredjaje i uvek su bili jako nabijeni bez ikakvog prostora unutra, tako da verujem da je situacija i sada takva, a to znaci - 3.5mm moze samo sa:
a) vecim dimenzijama telefona
b) kompromis (tipa manja baterija, pa ispomeraju sve komponente)
c) redizajniranje unutrasnjosti - sa X su vec nabili 2 ploce, tako da ne znam sta jos mogu da urade, ali sigurno dosta kosta
Po meni BT sluske su sve pristupacnije i sve boljeg kvaliteta, tako da iskreno vidim buducnost u wireless tehnologijama (ne samo za sluske, vec za vecinu stvari gde ne treba abnormalan protok podataka).
Jednostavno nisam nostalgicar... Kukali su ljudi i za plocama, floppy diskovima, CD-ovima i slicnim stvarima, pa ne vidim sada da ih je mnogo ostalo...
Marketinska patka ili ne - tako je kako je.
90% telefona u roku od 2 godine nece imati 3,5mm port.
Ljudi vise ne konzumiraju muziku na nacin kao pre 10-20-30 godina. Nije im bitan kvalitet zvuka, fizicka kopija, kompletan album. Uzece Bt sluske za 30-50 dolara i bice zadovoljni sa spotify streamom.
To je realnost.
Bilo bi divno da si bar za sekund pokusao da shvatis poentu mojih postovaA to sleganje ramenima i govorenje "to je realnost" stvara ministre od vozaca u nekim drzavama.
Drug dok je koristio iPhone menjao je tri puta godisnje kablove*.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari