Ako bas zelis da znas jesam izuzet od pucanja kablova - nema ni jedan lighning cable koji je napukao (sem jednog sto sam dobio uz polovni iPad mini koji mi je trebao da testiram app na iOS 9 i koji je vec bio napuknut), a koristim iste vec godinama unazad, ali sam svestan da svima pucaju, tako da jedino objasnjenje je da drugacije rukujem kablovima od 99% vas kojima pucaju. Sto se tice 3.5mm adaptera - nakacis ga na sluske - ne znam kako je to jos jedno g* kada ti sluske imaju kabl od nekih metar ako ne i vise, a to je mozda 10 cm...
Da mnogi koriste druge slusalice u odnosu na earpods bas i ne verujem - ja jedino ljude koje poznajem (i koji imaju kesa) vidim da poneko ima neke druge sluske, a obrati paznju kroz grad. Skoro nikad neces videti nekoga sa iPhone, a da sluske nisu earpods. Razumem da si vrv audiofil kao vecina nas, ali realno nije nas tako mnogo.
Za 3.5mm - iskreno ne znam, vise puta sam rastavljao svakakve iPhone uredjaje i uvek su bili jako nabijeni bez ikakvog prostora unutra, tako da verujem da je situacija i sada takva, a to znaci - 3.5mm moze samo sa:
a) vecim dimenzijama telefona
b) kompromis (tipa manja baterija, pa ispomeraju sve komponente)
c) redizajniranje unutrasnjosti - sa X su vec nabili 2 ploce, tako da ne znam sta jos mogu da urade, ali sigurno dosta kosta
Po meni BT sluske su sve pristupacnije i sve boljeg kvaliteta, tako da iskreno vidim buducnost u wireless tehnologijama (ne samo za sluske, vec za vecinu stvari gde ne treba abnormalan protok podataka).
Ti si prototip mušterije kakav bi svaka kompanija poželela.
Jednostavno nisam nostalgicar... Kukali su ljudi i za plocama, floppy diskovima, CD-ovima i slicnim stvarima, pa ne vidim sada da ih je mnogo ostalo...