Šta je novo?

iPhone 8 / 8 Plus

I 7+ ima aluminijum. I ko kaze da ce da mu ispadne telefon, a ako ga mozda nosi u futroli, onda mu isto sta je pozadi...
A da se vratimo na to sa 3.5mm jack-om - koliko vas koristi sluske koje nisu od Apple-a i koliko puta ste izgubili lightning na 3.5mm adapter da je bilo preskupo dati 15 eur (tako nesto) za novi? Kontam da max 20-30% koristi druge sluske, a da je mozda 1% od tih 20-30% izgubilo adapter, sto mu dodje oko 0.2-0.3%...

Ti si prototip mušterije kakav bi svaka kompanija poželela. :)

I 7+ ima aluminijum. I ko kaze da ce da mu ispadne telefon, a ako ga mozda nosi u futroli, onda mu isto sta je pozadi...
A da se vratimo na to sa 3.5mm jack-om - koliko vas koristi sluske koje nisu od Apple-a i koliko puta ste izgubili lightning na 3.5mm adapter da je bilo preskupo dati 15 eur (tako nesto) za novi? Kontam da max 20-30% koristi druge sluske, a da je mozda 1% od tih 20-30% izgubilo adapter, sto mu dodje oko 0.2-0.3%...

Jesi ti ozbiljan? Čitaš li ti šta pišeš? Ili ideš okolo i prosipaš pamet tek onako?

Koriste mnogi. Prvi ja, jer slušalice tj. izuzetno bedni izgovor za iste koje dolaze u kutiji sa telefonom su efikasnije u ubijanju sluha od direktnog nabijanja noža u uho. Takođe su fascinantno nekvalitetne, sa životnim opsegom između 2 i 6 meseci jer će negde kabl da se prekine gotovo 100%. Dokazano u praksi mnogo mnogo puta.
Ista priča važi i za adaptere, bilo koje. Ili si možda ti izuzet od pucanja istih i konstantne nabavke na svakih godin udana? Ako jesi, daj podeli to i sa nama drugima, čisto da ne bacamo pare bezveze. I da, problem je dai 15 EUR jer znam da će da gekne dok si rekao piksla, i ne neću da nosim još jedno ****** sa sobom i brinem o tome.

I na kraju je pitanje zašto adapter? Šta fali 3.5 mm ulazu za sluške? I ako je to tako sjajno, kako da ubodem iPhone sluške u moj MBP koji nema Light port? Mogu samo da ih ubodem sebi u pozadinu....

Stoga, nemoj da pišeš ovakve stvari - prosto se kosi sa bilo kakvom zdravom logikom i razumom.

Ako bas zelis da znas jesam izuzet od pucanja kablova - nema ni jedan lighning cable koji je napukao (sem jednog sto sam dobio uz polovni iPad mini koji mi je trebao da testiram app na iOS 9 i koji je vec bio napuknut), a koristim iste vec godinama unazad, ali sam svestan da svima pucaju, tako da jedino objasnjenje je da drugacije rukujem kablovima od 99% vas kojima pucaju. Sto se tice 3.5mm adaptera - nakacis ga na sluske - ne znam kako je to jos jedno g* kada ti sluske imaju kabl od nekih metar ako ne i vise, a to je mozda 10 cm...

Da mnogi koriste druge slusalice u odnosu na earpods bas i ne verujem - ja jedino ljude koje poznajem (i koji imaju kesa) vidim da poneko ima neke druge sluske, a obrati paznju kroz grad. Skoro nikad neces videti nekoga sa iPhone, a da sluske nisu earpods. Razumem da si vrv audiofil kao vecina nas, ali realno nije nas tako mnogo.

Za 3.5mm - iskreno ne znam, vise puta sam rastavljao svakakve iPhone uredjaje i uvek su bili jako nabijeni bez ikakvog prostora unutra, tako da verujem da je situacija i sada takva, a to znaci - 3.5mm moze samo sa:
a) vecim dimenzijama telefona
b) kompromis (tipa manja baterija, pa ispomeraju sve komponente)
c) redizajniranje unutrasnjosti - sa X su vec nabili 2 ploce, tako da ne znam sta jos mogu da urade, ali sigurno dosta kosta

Po meni BT sluske su sve pristupacnije i sve boljeg kvaliteta, tako da iskreno vidim buducnost u wireless tehnologijama (ne samo za sluske, vec za vecinu stvari gde ne treba abnormalan protok podataka).

Ti si prototip mušterije kakav bi svaka kompanija poželela. :)
Jednostavno nisam nostalgicar... Kukali su ljudi i za plocama, floppy diskovima, CD-ovima i slicnim stvarima, pa ne vidim sada da ih je mnogo ostalo...

Poslednja izmena:
Ja koristim i Bluetooth i obične sluške, nikad nisam koristio default sluške od fona. Imam svoje.. Zašto bih trpeo da nešto nemam što ima godinama na fonu, još da za to doplatim lepu cenu kad na 6s ima sve to plus ništa sporiji ili lošiji nije od 7 i 8..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne mozes reci da 6s nije nista sporili ili losiji od 7 ili 8. Postoji primetna razlika pogotovo u odnosu na 8.
Za slusalice opet kazem - pogledajte po gradu - ma koliko mi mislili da ce svako traziti sluske sa boljim zvukom/udobnije realnost je da smo u manjini...

6S na 10.3.3 bolje radi od 7 na 11.2.

Jedina mana 6S je home dugme, stvarno je mnogo udobnije za koriscenje dugme na 7. Mada ko nije koristio sedmicu ne moze da mu smeta. I da 6S space grey je 3x lepsi od sedmice matte black. Ustvari meni je space gray kombinacija ubedljivo najlepsa.

Poslednja izmena:
Nitro ti si car :d nego kako objašnjavaš to da sa bt slušalicama stalno moraš da razmišljaš kad si ih punio poslednji put...sad kad dođeš kući da ih staviš na punjenje, pa ih onda ne koristiš 3 dana, pa ih prikačiš i vidiš da imaš još 60% baterije...3h slušanja muzike...ponovo razmišljaš sad kad dođem moram da ih stavim da se pune....
A uzmeš žičane i utakneš u tel. kad ti se sluša muzika...
I još nešto 3.5mm je jedan od standarda u muzici...zašto ga izbacivati ako ga i dalje ima na kompjuterima, pojačalima, televizorima...svuda

6S na 10.3.3 bolje radi od 7 na 11.2.

Jedina mana 6S je home dugme, stvarno je mnogo udobnije za koriscenje dugme na 7. Mada ko nije koristio sedmicu ne moze da mu smeta. I da 6S space grey je 3x lepsi od sedmice matte black. Ustvari meni je space gray kombinacija ubedljivo najlepsa.

Slazem se sa tobom... sto se tice space gray a i rada telefona koji je djubre na ios 11 ni malo nisam zadovoljan...

da mi sad ponude downgrade na 5 min momentalno bih se odlucio za taj potez... ovaj ios je smece i gomila smeca na jednom mestu... kao android da koristim PO PRVI PUT U ZIVOTU dozivljavam na iosu slow down ... uzas

Poslednja izmena:
Nitro ti si car :d nego kako objašnjavaš to da sa bt slušalicama stalno moraš da razmišljaš kad si ih punio poslednji put...sad kad dođeš kući da ih staviš na punjenje, pa ih onda ne koristiš 3 dana, pa ih prikačiš i vidiš da imaš još 60% baterije...3h slušanja muzike...ponovo razmišljaš sad kad dođem moram da ih stavim da se pune....
A uzmeš žičane i utakneš u tel. kad ti se sluša muzika...
I još nešto 3.5mm je jedan od standarda u muzici...zašto ga izbacivati ako ga i dalje ima na kompjuterima, pojačalima, televizorima...svuda
Sto se tice zasto izbegavati nesto - zato sto je buducnost. Ako ces da gledas gde sve ima nesto, onda inovacije se nikada ne bi desavale i uvek bi bili gde jesmo. Seti se samo digital input kod tv, pa scart, pa hdmi... Seti se kod kompova - kada su svuda bile 5 1/4 floppy disk-ovi, 3 1/2 nikada ne bi bili izumljeni tom logikom - sta ce nam 3 1/2 kada svi koriste 5 1/4? Sta ce nam CD-ROM kada svi koriste floppy?
Sta je bilo sa pojavom Audio CD-ova? Zamisli nekoga poput tebe u tom trenutku da kaze - zasto bi se to koristilo kada je standard u muzickoj industriji gramofonska ploca ili kaseta?
Moras da shvatis da su standardni prolazni, a pogotovo kod necega kao mobilnih telefona.

Sto se tice samog punjenja - da nije malo ironija sto je problem spojiti slusalice kablom kada se potrosi baterija, a ovde zagovaras da slusalice treba da ostanu sa 3.5mm jack-om i kablom? Smehotres :d

Punjenje 2 uredjaja umesto jednog. Kabl ide u telefon i slusas muziku vs. cekas da se napune slusalice. Imas grdosiju od baterije ali dzabe kad slusalice ne mogu da isprate i moras da ih dopunjujes non stop vs. ubodes i ne razmisljas o tome da li ce slusalice da se isprazne.

Nije svaka inovacija dobra inovacija.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Hvala bogu da slusalice ni ne koristim :-D sve moje su neotpakovane :-D

Punjenje 2 uredjaja umesto jednog. Kabl ide u telefon i slusas muziku vs. cekas da se napune slusalice. Imas grdosiju od baterije ali dzabe kad slusalice ne mogu da isprate i moras da ih dopunjujes non stop vs. ubodes i ne razmisljas o tome da li ce slusalice da se isprazne.

Nije svaka inovacija dobra inovacija.

Hoces da mi kazes da toliko slusas muziku dnevno da ti ni jedne slusalice nece izdrzati do vremena kada legnes u krevet?
Koliko ja znam neke drze i po par dana i dovoljno je samo jedno vece da se setis da ih stavis na punjenje. Punjenje 2 uredjaja kojima ne treba kabl dok ih koristis vs 1 kome ne treba kabl i drugog kome treba. Isto tako i telefon mozes stalno drzati povezanog u zid pa ga nikad neces trebati razmisljati da li da ga punis ;)

Ajde da si rekao dobar zvuk preko BT jos uvek kosta puno (ne toliko puno kao pre, ali opet za standarde vecine drzavljanina ove zemlje) pa da te jos razumem, ili imam sluske koje sam platio 200-500 eur a koriste 3.5mm jack i obozavam njihov sound signature (ok - super, razumem te milion posto), ali ovo su stvarno besmislice :)

Ne, lakse mi je da svake veceri punim po x uredjaja, valjda shvatas da taj uredjaj gubi kabl dok se ne puni ali onog momenta kad ih stavis da se pune kako ces da ih koristis? Sta ako te iste slusalice koristim i kuci i u pokretu kao sto trenutno koristim svoje Sony slusalice ili iznenada treba da krenem negde dok se pune ili sam zaboravio da ih stavim da se pune i sad krecem negde i slusalice su mi prazne? I dalje je kabl tu, samo na drugom mestu.

O svim ovim glupostima ne moram da razmisljam kad imam slusalice sa kablom, samo ubodem. Nema punjaca, nema eee prazne su, nema eee pune se a moram napolje. Samo ubodem.

Valjda je sad jasnije.

Stvar navike, kao što puniš telefon. Mada slušalice u zadnje vreme punim sa eksternim baterijom, kad se setim ubodem i to je to. Nisu ne znam kolike baterije na slušalicama da se to puni satima, brzo se napuni, a nema kablova.

@Lanikor Ne razumem čemu toliko kukanje, jel ti nisi dobio 3,5mm adapter u pakovanju ili šta?! Brate nabodi ga na slušalice koje toliko koristiš i ostavi ga za navek na istima. Zamisli da su ti to iste slušalice i uživaj!! Ili kupi bragi dash pro, koristi par dana i biće ti glupo da ikad više u životu uzmeš slušalice sa kabelom ;)

Realno smoriste sa tim 3,5mm više u svakoj temi. Nema ga, nestaje, tehnologija ide napred i ćao. To što je apple monopolistička firma i pokušava da progura večito svoj neki standard (lightning port u ovom slučaju) pored ostatka sveta je posebna priča.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Sto se tice zasto izbegavati nesto - zato sto je buducnost. Ako ces da gledas gde sve ima nesto, onda inovacije se nikada ne bi desavale i uvek bi bili gde jesmo. Seti se samo digital input kod tv, pa scart, pa hdmi... Seti se kod kompova - kada su svuda bile 5 1/4 floppy disk-ovi, 3 1/2 nikada ne bi bili izumljeni tom logikom - sta ce nam 3 1/2 kada svi koriste 5 1/4? Sta ce nam CD-ROM kada svi koriste floppy?
Sta je bilo sa pojavom Audio CD-ova? Zamisli nekoga poput tebe u tom trenutku da kaze - zasto bi se to koristilo kada je standard u muzickoj industriji gramofonska ploca ili kaseta?
Moras da shvatis da su standardni prolazni, a pogotovo kod necega kao mobilnih telefona.

Sto se tice samog punjenja - da nije malo ironija sto je problem spojiti slusalice kablom kada se potrosi baterija, a ovde zagovaras da slusalice treba da ostanu sa 3.5mm jack-om i kablom? Smehotres :d

Ti ovde mešaša tehnologije i interfejse...flopi diskovi i cd-ovi su različite tehnologije, jedna je bolja druga je lošija...gramofonska ploča i kaseta..ponovo dve različite tehnologije...

BT slušalice i 3.5mm slušalice....ista tehnologija, različit interfejs...u ovom trenutku 3.5mm interfejs bolji u svakom pogledu od BT...DAC u telefonu vs mikro DAC-a u slušalicama..bolji je ovaj u telefonu..dalje, BT podložan interferencijama...radi na bateriju malog kapaciteta itd...bit rate mali... Kada BT ili drugi bežični interfejs bude davao bolje rezultate od 3.5mm onda možeš da kažeš da je to korak napred..ovako ne

Poslednja izmena:
Bespredmetna je rasprava BT sluske vs 3.5mm sluske sve do onog trenutka kada telefoni budu mogli da daju iole kvalitetniji zvuk.

Zna se sta su HiFi sluske i gde se one koriste.

Ako imam sluske od 200, 300, 500€ i one su na 3.5mm onda imam i gde da ih ubodem i uzivas. Takve sluske necu sigurno nositi da slusam spotify u GSPu.

Nije bespredmetna jer imaš telefone poput raznih Androida i Iphona koji imaju odlične zvučne karakteristike, samim tim možeš i na njima da koristiš te slušalice od 500 evra...

Da, posebno što velika većina i dalje mp3 sluša. I uvek bi dao pre prednost slobodi pokreta koju imam sa bt nego nešto boljem audio kvalitetu koji ću dobiti korišćenjem žičnih slušalica na mobilnom.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Ja sam koristio bt meizu ep51 i smarački mi je i da ih punim i da razmišljam da li su napunjene i koliko..i koliko imam % baterije...i neću da razmišljam da ih punim svaki dan kad dođem kući...dovoljno mi je što moram i ovaj prokleti telefon da punim svaki božiji dan..zarad progresa, neka hvala, radije ću da ostanem onda u kamenom dobu..

Još nisam probao ove apple airpods, bragi i njima slične koje već imaju onu kutiju koja ih puni kad su u njoj...možda sa time se može imati veća sloboda i autonomija, mada kako ja svaki dan slušam muziku minimum 1h, u proseku oko 1,5h ne vidim kako bi mi i te trajale bar 5 dana da ne punim te kutije..

Bilo bi dobro da neki admin/moderator splituje temu da nastavimo negde drugde posto zatrpavamo temu o iP8.

@Lanikor Ne razumem čemu toliko kukanje, jel ti nisi dobio 3,5mm adapter u pakovanju ili šta?! Brate nabodi ga na slušalice koje toliko koristiš i ostavi ga za navek na istima. Zamisli da su ti to iste slušalice i uživaj!! Ili kupi bragi dash pro, koristi par dana i biće ti glupo da ikad više u životu uzmeš slušalice sa kabelom ;)
Kutija je naveo primer da se adapter raspada kao i lightning cable. Meni se lightning cable ni jedan nije raspao, ali vecini drugara jeste, tako da ako je to nesto sto nije zakacilo samo kutiju, znacilo bi da se i ti adapteri raspadaju i onda jeste problem.

Realno smoriste sa tim 3,5mm više u svakoj temi. Nema ga, nestaje, tehnologija ide napred i ćao. To što je apple monopolistička firma i pokušava da progura večito svoj neki standard (lightning port u ovom slučaju) pored ostatka sveta je posebna priča.
To je vec posebna prica :)
Sve ima prednosti i mane, samo sto su u ovom slucaju (bar trenutno) to prednosti za Apple, a mane za nas korisnike - fin clanak na tu temu: https://www.imore.com/why-doesnt-iphone-use-usb-c-instead-lightning

Ti ovde mešaša tehnologije i interfejse...flopi diskovi i cd-ovi su različite tehnologije, jedna je bolja druga je lošija...gramofonska ploča i kaseta..ponovo dve različite tehnologije...
Naravno da sam mesao tehnologije i interfejse - pokazivao sam ti na primeru kako tehnologija napreduje vremenom. Nije svaki prelazak na noviju tehnologiju bio bolji u tom momentu (pogledaj samo trenutnu pricu sa Thunderbolt 3/USB-C), ali ako je nesto dobar osnov za napredak, treba to prihvatiti.

BT slušalice i 3.5mm slušalice....ista tehnologija, različit interfejs...u ovom trenutku 3.5mm interfejs bolji u svakom pogledu od BT...DAC u telefonu vs mikro DAC-a u slušalicama..bolji je ovaj u telefonu..dalje, BT podložan interferencijama...radi na bateriju malog kapaciteta itd...bit rate mali... Kada BT ili drugi bežični interfejs bude davao bolje rezultate od 3.5mm onda možeš da kažeš da je to korak napred..ovako ne
Ajde mi reci kako pustas muziku sa telefona? :)

Smoriste vise o ulazu za slusalice. Kome se ne svidja, nek kupi bilo koji drugi telefon umesto sto kuka i nastavlja da koristi iPhone.

Dajete nerealne primere, slusate muziku svaki dan po ceo dan pa nemate kad da napunite. Kupite 10 pari slusalica i imacete dovoljno dok se ove prethodne ne napune.

Onaj ko ima ozbiljne slusalice, ne kaci ih na telefon da slusa muziku u gsp-u kao sto je neko pre mene rekao.

BTW, nadjoh neke kul skinove na netu, super izgledaju ovako na slikama, ne znam kakvi su uzivo.

https://easyskinz.com/

Poslednja izmena:
Stiglo odelo [emoji6]
4690f809a45b0e7d2c3aa54b8bdf6ecb.jpg

5271f9569282a6c03917e782e99dabe9.jpg

Gde si uzeo futrolu? Kakva je iznutra?

Sent from my iPhone 8 Plus using Tapatalk

Inače pošto ovo važi za svaki iphone, da li vi imate problem da slučajno aktivirate silent switch kada stavljate fon u džep ili tako nešto? Nosim fon bez ičega i dosta puta aktiviram silent switch slučajno i tek dosta kasnije provalim da je aktiviran...

Stvarno se ne secam da sam ikada slucajno aktivirao vibraciju...

Inače pošto ovo važi za svaki iphone, da li vi imate problem da slučajno aktivirate silent switch kada stavljate fon u džep ili tako nešto? Nosim fon bez ičega i dosta puta aktiviram silent switch slučajno i tek dosta kasnije provalim da je aktiviran...

Kada nosis bez icega desi se nekad da ga ga aktiviras, mada meni redje (iako sam cesto pre X nosio bez futrole) - najcesce mi se desavalo ili prilikom skidanja futrole ili kada cekam nesto pa ga njakam i zaboravim da ga ukljucim nazad :)
Probaj ga jednostavno ubacivati obrnuto od toga kako ga sada ubacujes i vrv ces resiti problem.

Obično u džep od farmerke, ili trenerke kada je malo uža, uz telo, ili pojedine pantalone.. Kad je džep malo širi na trenerkama, jakna i sl onda ne.. Sada nemam problem jer ga stavljam u unutrašnji džep jakne pa nema šanse da slučajno.. Ali neki uži džep, skoro pa obavezno okinem, jer dosta štrči ovako bez maske.. A nisam svestan da sam ga okinuo..

Gde si uzeo futrolu? Kakva je iznutra?

Sent from my iPhone 8 Plus using Tapatalk

Ebay sad kad su bili ovi popusti prosli vikend. Izasla me 30$.
Unutra je neki kao malo tvrdji silikon ili malo meksa guma. Imao sam stariji model ove maskice dok sam nosio ip6. 18 meseci je stojala na telefonu i bila kao nova, a telefon maksimalno sacuvan.

Nazad
Vrh Dno