n1tr0
Slavan
- Učlanjen(a)
- 02.07.2007
- Poena
- 480
Gomilu puta sam bio kod ljudi sa tim cisco routerom i nisam imao apsolutno nikakvih problema (sem kada ruter zabode, pa nikome net ne radi na mrezi).Biće do sbb rutera, znaju da kasne obaveštenja na netu. Ajde da prođemo kroz podešavanja, ako je običan njihov cisko (uzmi njihov Ubee ako nećeš da kupuješ svoj, mnogo je bolji i Dual Band je, dobijaš 5GHz), na 2.4GHz koliko stoji kod Channel Width? Ako je 40MHz, promeni obavezno na 20MHz (ako kupiš Dual Band ruter, tu stavi na 40MHz kad hoćeš komšijama da zagorčaš život).
Djilkosh je u pravu - i WA i Viber push notifikacije (kao i sve ostale) se primaju na apsolutno isti nacin (salje ih Apple-ov server). Dakle - ako prima sve ostale notifikacije normalno ocigledno nije problem na relaciji Apple - Djilkosh, vec na Viber serveru ili relacija Viber - Apple ili Apple server. Ja bih ti samo savetovao da probas bilo koji conversation sa kojim si imao problema da uradis mute, pa onda unmute da se 100% update-uje na Viber serveru da nije muted. Ja iskreno sumnjam da su ti na Viber serveru neki conv. zabelezeni kao muted...Ma neću da kupim ruter da bi mi iPhone radio. Pre ću ga prodati. Čuj kinez od 100e radi, a ovaj profinjen nešto ne svidja mu se.
Ako je do rutera kako ti kažeš, kako onda WhatsApp i Inbox rade instant?
Iskreno nisam proucavao kako tacno radi, ali ja kod kuce imam 2 mreze - Home (2.4) i Pro (5). iPhone se automatski kaci na onu sa jacim signalom - u ovom slucaju to je stalno Home (jer ce 2.4 uvek imati jaci signal). Kada imas virtuelne mreze tu je uvek malo problem, ali video sam na par spectrum analyzera kod ljudi da je signal od UniFi jaci od kucnog signala na istom kanalu (pitaj boga zasto), i pretpostavljam da ti se iz tog razloga povremeno prebacuje na njega.Još nešto sad sam unifi dodao i desi mi se da prebaci na njega ponekad? Porke Dios mio? Kontam ista jačina signala, ali opet to se na Meizu nije dešavalo.