Šta je novo?

iPhone 7 / 7 Plus

OK sve zavisi šta kome treba, po meni je zoom korisniji od stabilizacije kad je video u pitanju, OK N8 i IP7 imaju istu rez. ali to nije slučaj sa 808...npr. snimao sam požar na brdu(veče je bilo) ima možda godinu dana kad zumiram 12x u 360p to je prilično upotrebljiv snimak a na komšijinoj IP5ci (čini mi se ili je bila šestica zab. sam) se skoro ništa ne vidi

dalje ja nosim "stabilizator" tj. onaj mini tripod u džepu (na to kačim ključeve) pa ako ne moram da mrdam telefon eto i hardverske stabilizacije

Još jedan tripodman. U pravu je hsv. Džaba mašina od senzora ako je sve ostalo zastarelo

@ NSX
Pisem o N8.

A 808PV je specifican uredjaj, odlicna ali u isto vreme i prilicno limitirana kamera i pored (za telefon) ogromnog senzora.

Kazes da je PV zoom bitniji od kvalitetne stabilizacije?
Ne bih se slozio.

Zoom "mogucnosti" su nesto najnebitnije u praksi a u isto vreme najprecenjenije u teoriji kod prosecnog-neupucenog korisnika dig. kamera. Zato su super-zoom i razni prozumeri sa malim senzorima najgora moguca kupovina a ljudi se lepe za takve fotoaparate "jer lice na one profi" :)

Ok, imati lossless PV zoom na telefonu je dobra, korisna stvar ali je daleko korisnije imati "action cam-like" (opt. ili dig) stabilizaciju kamkordera, 120/240 fps slo-mo, 4k, 1080p sa 60fps, hdr video itd.

Hocu da kazem da su ajfoni, kao i svi noviji smartfoni, i pored malih senzora (1/3" do max. 1/2.3") kao celina (foto-video rec.) daleko brzi, sposobniji i vise "feature pack" od tih starih Nokia.

Prosecan korisnik danas zahteva combo takvih mogucnosti a ne los "smartfon" sa grbom i hw-ski mocnom kamerom koja je u praksi spora i ogranicena.

Smartfon-cam entuzijasti ce kupiti DxO One ili Sony RX100 1" senz. kamera dodatak.
Za sve ozbiljnije tu su MILC, DSLR.

Sent from my D6503

Poslednja izmena:
Nema slike bez dslr a pogotovo nocu. Telefoni su igračke
Sent from BlackBerry Passport

Poslednja izmena:
Bez DSLR, a u zavisnosti od toga sta fotkas moze da u pricu kao obavezna oprema da udje stativ :)

Nema ako hoćeš profi nivo, a sva sreća pa za nas 99% korisnika i te igračke itekako završavaju posao.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Ma kapiram ja tebe ali shvati ovo: nije da ti telefoni slikaju mutne I loše fotke. Ali ako slikaš istu situaciju dslr I potom fonom, videćeš da je slika na dslr daleko bolja. Ovako, I ne znaš za razliku jer fotkaš fonom stalno. Ja često nosim Dslr I veruj da mi je telefon smešan ...
http://www.androidauthority.com/iphone-7-plus-vs-galaxy-note-7-camera-719230/

Poslednja izmena:
Evo za pixel pipače:
https://www.dxomark.com/Mobiles/Apple-iPhone-7-camera-review-better-than-ever

Better then ever, odlično treće mesto za ip7.
ip7+ yet to be tested.
Ocena u rangu prošlogodišnjeg Galaxy S6 i pored lepih para koje su primili za test. Ono što sam ja pogledao u full rezoluciji na hrvatskom testu je slabije od mog telefona iz potpisa koji ima senzor iz S6 samo bez stabilizacije.

Ali dobro, reći ćete, kamera nije važna, već godinama mobilni telefoni imaju kamere koje zadovoljavaju, za sve ostalo, tu je DSLR.

Ispravka, nije u rangu. Ispod je S6.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Hocu da kazem da su ajfoni, kao i svi noviji smartfoni, i pored malih senzora (1/3" do max. 1/2.3") kao celina (foto-video rec.) daleko brzi, sposobniji i vise "feature pack" od tih starih Nokia.

Prosecan korisnik danas zahteva combo takvih mogucnosti a ne los "smartfon" sa grbom i hw-ski mocnom kamerom koja je u praksi spora i ogranicena.

Odlično napisano.

@DARK SIDE, hvala za link, evo i originalnog:
http://tabtimes.com/iphone-7-plus-vs-galaxy-note-7-camera-40858/
I link ka flickr galeriji Note 7 vs iPhone 7 Plus:
https://www.flickr.com/photos/142107694@N05/sets/72157671108263884

Ma kapiram ja tebe ali shvati ovo: nije da ti telefoni slikaju mutne I loše fotke. Ali ako slikaš istu situaciju dslr I potom fonom, videćeš da je slika na dslr daleko bolja. Ovako, I ne znaš za razliku jer fotkaš fonom stalno. Ja često nosim Dslr I veruj da mi je telefon smešan ...
http://www.androidauthority.com/iphone-7-plus-vs-galaxy-note-7-camera-719230/

Ono sto hoce DARK SIDE da kaze je bas ono sto i ja govorim prethodnih xx stranica - svi flagshipovi prave ok fotke poslednjih par godina i razlike u kvalitetu koje se porede i gledaju su toliko mizerne da su skoro zanemarljive...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Tako se izražava nezadovljstvo :D

Mene cudi kako ga niko nije zaustavio - ok kontam da je pravna drzava pa moze kasnije da ih tuzi zato sto su ga napali, ali da se ovde to desi, radnici bi ga odmah scepali... Kad bolje razmislim vrv bih ga i ja dohvatio... [emoji23]

kakav car :)
ma ko bi ga scepao kod nas, pre bi izvukli mobilne da slikaju...

Na drugom ili trecem klipu se pojavljuje obezbedjenje ali nista ne radi dok on nije krenuo fizicki da nasrne na njih

Verujem da bi ovi nasi jedva docekali da se nesto tako desi da mogu da ga izlemaju jer se smaraju po ceo dan :D

Na drugom ili trecem klipu se pojavljuje obezbedjenje (...)
Daj linkove ka njima.
Inače, da je to ovde uradio, za čas posla bi završio sa slomljenim rukama. Kad sam bio mlađi, ja bih prvi skočio da ga mlatim. Šta god da ga je iznerviralo, onakva agresija nije rešenje, i zato bi od mene dobio odgovor u istom smislu.

Da je ovde to uradio ništa se ne bi desilo.. pa kod nas u filijalama operatera radi obezbeđenje koje je 60+ god starosti ,ti ljudi babu ne bi mogli da savladaju :)
A što se tiče eventualnih random ljudi u radnji to tek ne bih komentarisao ,ja bih ga čak možda ložio da razbija još :)

samo da nije cigletina tolika uzeo bih plus ne bih trepnuo...

I ja bih - ali da su mu ivice manje i da ima olovku kao Samsung.

Da je ovde to uradio ništa se ne bi desilo.. pa kod nas u filijalama operatera radi obezbeđenje koje je 60+ god starosti ,ti ljudi babu ne bi mogli da savladaju :)
A što se tiče eventualnih random ljudi u radnji to tek ne bih komentarisao ,ja bih ga čak možda ložio da razbija još :)
Хаха то то, ја бих викао и овај и овај чукни.. :D

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

samo da nije cigletina tolika uzeo bih plus ne bih trepnuo...

Slicno misljenje, ali ja bih voleo dimenzije sestice sa vecim ekranom (manji bezel), ili tamo negde pet inca. 5.5 i bez bezel-a bi mi bilo veliko za lepo koriscenje jednom rukom iako imam veliku saku...

Mene cudi kako ga niko nije zaustavio - ok kontam da je pravna drzava pa moze kasnije da ih tuzi zato sto su ga napali, ali da se ovde to desi, radnici bi ga odmah scepali... Kad bolje razmislim vrv bih ga i ja dohvatio... [emoji23]

Ma jok. Pa sve je osigurano. Samo se skloniš, pozoveš obezbeđenje i mirno sačekaš. Niko tu nije plaćen da izigrava policiju.

iStyle Service, Apple Autorizovani Servis

Zašto bi sebe dovodili u opasnost? Nisu za to plaćeni. Obezbeđenje je tu da rešava.

Slicno misljenje, ali ja bih voleo dimenzije sestice sa vecim ekranom (manji bezel), ili tamo negde pet inca. 5.5 i bez bezel-a bi mi bilo veliko za lepo koriscenje jednom rukom iako imam veliku saku...

bez nekog hejta, ali screen to body ratio im je jedan od najgorih. Sledeći iphone imace amoled i visoku rezoluciju. Izgleda da Apple nije pitao "stručnjake" sa ovog foruma, koji kazu da je full hd i vise od toga nepotrebno. Ovako, Apple će baciti novac na ekran jace rezolucije. Šteta. . :D

Poslednja izmena:
Amoled bez uhd rezolucije ne ide jer izgleda losije od lcd-a. Ako krenu tim putem nadam se da ce ići i na smanjivanje ili potpuno izbacivanje bezela. Prvi korak su vec napravili, izbacili su home taster.

Sent from my iPad using Tapatalk

Daj linkove ka njima.
Inače, da je to ovde uradio, za čas posla bi završio sa slomljenim rukama. Kad sam bio mlađi, ja bih prvi skočio da ga mlatim. Šta god da ga je iznerviralo, onakva agresija nije rešenje, i zato bi od mene dobio odgovor u istom smislu.

Samo pusti autoplay ili klikni onaj preporuceni klip gore desno

Amoled bez uhd rezolucije ne ide jer izgleda losije od lcd-a. Ako krenu tim putem nadam se da ce ići i na smanjivanje ili potpuno izbacivanje bezela. Prvi korak su vec napravili, izbacili su home taster.

Sent from my iPad using Tapatalk
ma koliko da ljudi tupe oko tog tastera,iako nisam probao,potpuno sam ubeđen da je mnogo bolja opcija od fizičkog tastera i da bi mi leglo" odlično. U celoj priči oko Iphone 7, mene smara jako loš screen to body ratio i tupavi OS.

Pazi - mene ne bi smarao screen to body ratio, a jedini razlog zasto me smara je to sto razmisljam o DJI Mavic. Plus serija mi je prevelika, normalna i SE su mi super, ali za ekran za leteti dronom treba bar 5", i to je jedini razlog zasto bi zeleo pet inca u otprilike slicnim dimenzijama. Ovako za ostale stvari i SE bi radio "posao" [emoji4]

Nazad
Vrh Dno