Šta je novo?

iPhone 7 / 7 Plus

Ja bih pretpostavio da ako rade stare earpods sluške sa adapterom da će raditi i te pošto rade na isti princip. Dakle, samo neko proba stare earpods i javi ti.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Vratite se na temu - iPhone 7
Rasprava o otključavanju iCloud zaključanih, prodaji itd. nije za ovaj forum.

@Joker ja bih onda iskoristio priliku da pitam - zasto su teme o hackintoshima dozvoljene kada je to cista piraterija?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nikad nisam razumeo ljude koji uzimaju maske sa izrezom za jabuku na poledjini.
Jel ima neko logicno objasnjenje za to? :)

Imam stariji iPhone sa kojim koristim in-ear sluske sa kontrolama (mic, javljanje/prekid veze, volume, pause/resume song itd...). Dakle ove sluske eksplicitno podrzavaju iPhone/iPod (nisu za android mada i tamo sam ih isprobao i rade ali samo delimicno jer npr. ne radi volume up/down ali radi pause/resume i sl... android i iphone izgleda nisu potpuno kompatabilni sto se tice ovoga).

Zanima me da li ce sve ove kontrole na sluskama da rade na iPhone7 kada se koristi onaj lightning to 3.5mm adapter? Dakle ne delimicno kao na androidu nego potpuno sve da radi. Da li je neko probao to sa iPhone supported sluskama?
Ja imam 1more triple driver earbuds, za koje pise da potpuno podrzavaju iPhone/iPod kontrole, play/pause dugme mi uvek radi a volume up/down totalno random, nekad da, nekad ne. Sa sestrinim RHA MA750i sve radi normalno. Tako da, rekao bih da adapter radi svoj posao manje vise kako treba. :)

@Joker ja bih onda iskoristio priliku da pitam - zasto su teme o hackintoshima dozvoljene kada je to cista piraterija?

Prosledio sam tvoje pitanje.
Da ne bi bilo offtopica u temi. Prijaviš takav post pa će neko od moderatora da reaguje.

Mozda je u tvom svetu to piraterija. Mac OS je besplatan sistem koji radi na x86 hardveru. Svi drajveri i dodaci koji su napisani su legitimni, OpenSource koda. Mac OS nije distribuiran nelegalno na bilo koji nacin - u sustini da li je Mac OS ili QNX ili Linux ili neki peti operativni sistem, razlike nema. Po tvojoj logici, fleshovanje modifikovanog BIOS-a u plocu, modifikovanje hladjenja, procesora i sl. spada u "pirateriju", sto nije istina.

Zakljucani telefoni i tableti su zakljucani sa razlogom, tako da nemoj da se pravis nemust kada i sam znas da su u pitanju ukradeni uredjaji.

@kUdtiHaEX: let's agree to disagree

1. nikada nisam opravdavao ukradene uredjaje, ali ima stvarno situacija (pogotovo napolju) gde tehnicki neobrazovani covek proda svoj iPhone (bez skidanja icloud naloga), drugom coveku koji je isto takav (ili zaboravi da proveri), a onda znas i sam da postoji vise razloga zasto se isti uredjaj "zakljuca" na iCloud. Dakle - slazem se - kod nas je u 99% slucajeva kradena roba, ali desava se da nije uvek... Znaci ima takvih telefona i oni nisu prijavljeni kao ukradeni, niti na iCloud markirani kao lost/stolen.
2. ne znam kakve veze ima sada modikovanje hladjenja procesora i slicno u software piracy?
Software piracy is the illegal copying, distribution, or use of software.
http://images.apple.com/legal/sla/docs/macOS1012.pdf - section 2 je poprilicno jasan sto se tice toga

Takodje, i za vreme kada se OS X dodatno placao, radila se ista stvar na forumu...

Antutu je objavio top listu smartfona za 2016-tu prema performansama na istoimenom benchmarku.
Na listu su dospeli samo modeli telefoa koji su ukupno više od 2000x testirani, a rezultat svakog telefona je prosečna ostvarena vrednost u benchmarku.
Ajfon 7 Plus i 7 su zauzeli prva 2 mesta:
10135757-content.jpg

izvor: http://www.antutu.com/en/doc/107650.htm

Pošto je bilo dosta priče o izgledu jet black modela posle dužeg korišćenja, evo teksta sa fotkama (od kojih su neke sa prilično izraženim oštećenjima) i link ka Reddit threadu gde ima još više fotki:
http://bgr.com/2017/01/16/jet-black-iphone-7-case-scratches-photos/

Androidi se opasno približavaju... Ako se ja dobro sećam, nekada je bila daleko značajnija razlika.

Što se drugog dela posta tiče, kad su se pojavili 6 i 6s, smetalo mi je što nema crne boje, a sada mi se više sviđa space gray od obe black varijante (da kupujem ip7, kupio bih matte black)

Poslednja izmena:
U nekim testovima da, ali ono sto je poprilicno bitno - single core performance i memory management situacija nije bas bajna...

Ovaj 1+ je ozbiljna priča.

Treba ortak da ga nabavi,pa ću se malo poigrati sigurno.

Odličan brend su postali.

U nekim testovima da, ali ono sto je poprilicno bitno - single core performance i memory management situacija nije bas bajna...

Imao bi manje problema sa memory management da si išao na 6p unesto mi5... [emoji4]

E jel moze neko da objasni to oko iclouda? Ako vlasnik prodaje telefon, jel treba da ga otkljuca (deregistruje)? Kako to ide na iphonu

Treba da se izloguje pre prodaje jer u suprotnom moze da prijavi kao da je ukraden i da ga zakljuca

Ovaj 1+ je ozbiljna priča.

Treba ortak da ga nabavi,pa ću se malo poigrati sigurno.

Odličan brend su postali.
Ne bih baš rekao - eno vidi OnePlus X kako je prošao sa updates... Meni je više xiaomi postao ozbiljna priča sa telefonima, dronovima, a možda i oni laptopovi uskoro budu jako dobri.

Ako OnePlus I dalje ima neke veze sa Oppo-m, onda mislim da Xiaomi ne moze ni da im prismrdi barem sto se tice mobilnih telefona.

Ima. Maltene im je oneplus neki tip podbrenda iako to javno ne iskazuju ,ne znam zašto

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Meni je više xiaomi postao ozbiljna priča sa telefonima, dronovima, a možda i oni laptopovi uskoro budu jako dobri.

Slažem se. Verujem da je Mi Mix trenutno najbrutalniji telefon all round. Jak procesor, 6 GB RAM, dizajnirao Filip Stark. Mnogo bih voleo da ga vidim uživo, s obzirom da sam bio jako prijatno iznenadjen redmi note-om 4 kada je u pitanju izrada i utisak u radu. Izvinjavam se na off-u

Ja sam lično iznenađen sa MI5 i iskreno ne vidim neki veliki razlog za davanje više para kod androida. Malo bolja kamera ili nešto bolji display je premalo da opravda te razlike u ceni. Kod iPhone je drugačije jer nema alternative - samo iPhone tera iOS, a onda se sve ostalo top of the line slaže na to...

Koliko sam ispratio u VIP-u su svi telefoni sim free pa čak i iPhone, interesuje me konkretno sedmica :)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Da se prikljucim temi, drugi iOS uređaj, prvi je bio 6s.

Prvi utisci da nisam nesto specijalno odusevljen, definitivno i dalje vijam plus varijantu :)

Posto ti je drugi iOS uredjaj klasika neka ustaljena praksa sto gomila radi je da uzimas iP svako 2 godine (dakle jednu preskaces), zato sto svako 2 godine se menja dizajn i uglavnom svako 2 godine ima nekih znacajnijih promena, a nema razloga za zamenu odmah ni zbog sw jer svi iP dobijaju updates u isto vreme, i lepo rade...

Da se prikljucim temi, drugi iOS uređaj, prvi je bio 6s.

Prvi utisci da nisam nesto specijalno odusevljen, definitivno i dalje vijam plus varijantu :)

Uporedi kasnije bateriju u odnosu 6s ako se secas kako ti je trajala, kako ti sad traje i jel ti izgura tvoj dan u odnosu na 6s.

Uporedi kasnije bateriju u odnosu 6s ako se secas kako ti je trajala, kako ti sad traje i jel ti izgura tvoj dan u odnosu na 6s.

Po meni primetno bolja nego na 6s, od svezijih poređenja je lošija od s7 edge ali otprilike u rangu s7.

Na ios-u mi se sviđa sto kako god koristio telefon uglavnom procenti jednako opadaju, u prevodu nije toliko izražena potrošnja bateriji u pojedinim radnjama i aplikacijama kao npr na androidu..

Nasao sam nesto na MR-u, pa probaj i ti, a moze svako ko ima sedmicu.

Kada radis 3D touch na nekoj ikonici na vrhu i kako ides za svaki red prema dole, sve je jaci taptic feedback. Verovatno je neki bug, ali potvrdi :)

10.2

Mislim da je razlika u osecaju kad se drzi tel jer je taptic motor u donjem delu.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Vrh Dno