Šta je novo?

iPhone 6S / 6S Plus

Nije obican, 6S je. :D
Gde je taj oglas na Benchu? Ne nalazim ga.
Koliko vredi dati za ovaj sto napisah?

Xperia Z2

Obzirom da imas isti na iOglasima sa 64gb za 560e (verovatno bi covek dao i za 550) proceni sam!

Nema tu pravila, svaki imaju svojih prednosti i mana.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Jedna stvar me je zainteresovala, da li će Apple dodati always on funkciju touch ID-u? I koliko bi to uticalo na bateriju?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Verovatno nesto kao sto je na htc 10, da ne moras da kliknes na taster da se upali displej pa da ti prepozna otisak, vec da cim naslonis prst na senzor i kad prepozna otisak sam upali ekran i otkljuca telefon.

Ili doble tap na home za wake. Bez klikanja.

Zar ne funkcionise tako i normalno? Samo stavim prst, on prepozna i otkljuca?

Pa kliknes da se probudi fon

Totalno nepozeljna stvar. Dugme se klikne nema poente trositi bateriju za nesto sto nije uopste bolje.

Totalno pozeljna stvar. Kao i double tap to wake na npr G3. To mi je savrseno.

Nikako, home button koristim da gledam notifikacije na lock screen-u između ostalog, taman posla da stalno skenira i otključava telefon.

Sent from my iPad using Tapatalk

Bolje jer bi da stedite dugme? A baterija moze da curi?

Moze to i drugacije da se resi. Imas power on/off za notifikacije, a skener za otkljucavanje, ili prosto da se nameste da cim detektuje otisak da upali displej a ako zadrzis jos malo da ga i otkljuca. Mada to sve zavisi od mnogo stvari, ali kapiram da se moze napraviti samo ako zele...

Heh, kakve sve nebuloze se mogu čuti kad androidaši krenu da brljaju u apple ekosistem. Dakle, ne. Ne želim da koristim power dugme koje se nalazi na vrhu kućišta (ili visoko sa strane na 6/6s) jer mi svaki put kad uzmem telefon u ruke palac prirodno pada negde oko home dugmeta. Drugi predlog, delayed otključavanje je takođe glupost, jer u čemu je prednost? Ako želim da ga otključam pritisnuću ga i otključati bez zadrške. Ako ne želim samo ću kliknuti i pogledati notifikacije. Zašto bi mi neko drugi određivao dužinu vremena do otključavanja.

Neko je očigledno dobro promislio kad je projektovao home dugme, zašto mi moramo da se pravimo pametniji od svih nije mi jasno.

Cek pa jel uspes da stisnes home dugme a da se ne otkljuca telefon? Znam da su se pojedinci zalili kako trenutacno otkljucava pa im savetovali da drugim prstom stiskaju a ne onim sto su ostavljali za otisak.

Naravno. Koristim 5s. ;)
Za 6s sam čuo da prebrzo otključava sto je skoro pa "dream come true" za androidaše. :) svejedno, moze se koristiti drugi prst ili još bolje drugi deo prsta za notifikacije. Videcu kad uzmem neki noviji iphone.

Da, na 6S je otkljucavanje instant. Dakle, zaboravite na pregled notifikacija preko home dugmeta (kad vam je aktiviran fingerprint unlock). Mene je to pocelo nervirati pa sam iskljucio i ostavio samo fingerprint unlock za najvaznije aplikacije, photos, notes itd. (JB).

Stvarno je brz,ali dao bog imam još koji prst

Ja sam se navikao da pritiskom noktom proveravam notifikacije ali mi se ponekad desi i da otključam telefon (najčešće kada želim brzo da otvorim kameru). Uglavnom nervira me, voleo bih da je sporiji za nijansu

Svi pametnjakovići koji nisu videli iphone ni na slikama mogli bi da se sklone iz teme da ih ja ne sklanjam. Pogotovo ovi sto nisu u stanju da snime otisak tako da mogu da iskoriste nokat ili drugi deo prsta za otkljucavanje, iskljuce, iskoriste drugi prst, itd, opcija je bezbroj samo kad nisi previše pametan da te to blokira da ih iskoristis. Ili previše u android mindframe-u pa onda opcije ni ne postoje sem tog bogom danog sistema.

Poslednja izmena:
Da li više ima off-a ili favorizovanja jabuke, svaki post čovek direktno vređa android svet bez nekog razloga plus je moderator.

Na 6s sam normalno gledao notif samo stisnem dugme prstom iz drugog ugla i zamislite taj famozni "Second-generation fingerprint sensor built into the Home button" ne prepozna moj otisak... ne znam kako ipak je to iPhone

Ne vređam android vec iskljucivost likova koji furaju tu platformu a onda dođu u iphone temu da truju. Zapazi da nisam otišao u android temu vec su oni dosli ovamo.

Sto se citaca otisaka tice, my point exactly.

Evo s7e sporije skenira ali zato za krace vreme otkljuca telefon od trenutka pritiska na dugme do home screena, po meni savršeno usklađeno, šta ćemo sad, jel moram i ja da brisem iz teme jer sam napljuvao iPhone ili sam samo izmerio i izneo činjenice ? Kakve veze uopšte ima da li neko koristi Android ili iOS platformu, ne vidim da je negde zabranjeni pisati nešto sem ako nije off.

Eno u s7 na jos gori način ljudi truju sa nekim stvarima a da pritom nisu ni koristili taj telefon a kamoli ga posedovali, iznose nesto sto su videli na net-u i onda vrte jednu te istu pricu, Telenor tema, G3, Note 4, Note 5, S6, da ne nabrajam vise. Tamo moderatori nista ne preduzimaju, zasto ?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Trolovanje je zabranjeno na svakom normalnom forumu pa i ovom. Ko ima neke nedoumice neka mi se obrati na PM slobodno, ne ujedam. Bilo je i vređanja ovde pa ljudi nisu sankcionisani osim sto su im postovi brisani. Ko ima zamerke na aktivnosti moderatora slobodno neka prijavi administratorima. Sto se tice drugih tema ne mogu moderatori da sve teme i postove vide i obiđu, zato sluzi opcija prijavljivanja postova koji krse pravila foruma. Toliko o moderisanju u ovoj temi, za sve ostalo postoji PM kome šta nije jasno.

Sto se tice tvoje konstatacije o skeneru na s7, to je tvoj dozivljaj i pretstavlja iznosenje tvog iskustva. Prelistaj istu ovu temu na mesec pre pojavljivanja 6s koliko je Gizmo pljuvao po 6s iako se još nije bio pojavio. Bila je burna rasprava, ništa nije brisano. Onda kad se telefon pojavio i kad ga je testirao otišao i kupio ga za sebe čime je pokazao zrelost, a ne zatucanost poput nekih. Većina nas vlasnika iphone-a je presla na iphone sa androida i dobro znamo mane i vrline i jedne i druge platforme. Dozvolices slobodu da prednost damo iphone-u, i da to iznesemo u za to odgovarajucoj temi. Svakako svoj iduci telefon neću birati zbog kvaliteta skenera prsta ali ću iskoristiti mogucnosti koje mi budu na raspolaganju.

Nazad
Vrh Dno