Šta je novo?

iPhone 6S / 6S Plus

Svaka cast na iskrenom komentaru,a pre svega objektivnom. Koristim iPhone nekih 5 god,tacnije od 4s,pa evo sada trenutno 7+. Sve sto si napisao uglavnom stoji,ima tu jos nekih sitnica koje treba da se promene i ispeglaju sto se tice ios-a,posebno mislim na deo vezan za notifikacije. Mislim da ce se uglavnom svi korisnici sloziti oko toga. Ko se navikne na tako fluidan i cist sistem,uz sve njegove prednosti,ali i ogranicenja,o drugom telefonu tesko da ce i razmisljati ubuduce. Kada cujem za flesovanje,rutovanje,resetovanje telefona na svakih par dana,digne mi se kosa na glavi,niti imam vremena,niti zelim da se bakcem sa tim. Kada uzmes u obzir hardver,od kvaliteta izrade,ekrana,kamere,zvucnika,baterije,cpu-a,pa sve do podrske... Jednostavno je kompletan jedan uredjaj kojem se ne moze puno toga zameriti,sve je na visokom nivou. Daleko od toga da nije skup,ali cinjenica je da ima i onih koji se prodaju po slicnoj ceni,a vecito moraju biti zakinuti za nesto, pa pocev od podrske samo,da ne nabrajam dalje. Uostalom,nema ko sta da ti prica,koristis uredjaj jedno vreme i sam doneses zakljucak,kao u ovom tvom slucaju. Licno,samo takvo misljenje koje dolazi iz licnog iskustva za mene i ima neku tezinu,ostalo su nebuloze. [emoji4]

Poslednja izmena:
hocu pouzdan uredjaj na duze vreme

Odlican je ceo opis, sve stoji sto si rekao, a ovo u quote je nesto sto meni najvise znaci, a to shvatis tek za par meseci-godinu dana. U pocetku naravno nedostaju stvari sa androida, u medjuvremenu naucis da zivis s tim i naviknes se, a posle kad uzmes neki android (po mogucstvu bas onaj koji si prethodno koristio) shvatis koliko je pouzdanost bitna, jer epl radi fluidno kao i prvog dana, a na androidu primetis usporenost i brljavljenje

To možda ako koristiš neki Samsung/LG, na Nexusu i Pixelu je fluidnost ista kao prvog dana.

Sto se tice precica koristi 3D touch na settings i prebaci te na wifi da biras mreze, a sto se tice back dugmeta, koristi swipe u desno sa ivice ekrana.

Meni najviše smeta što su loše mnogo organizovane notifikacije, zatvorenost velika i to što za neku stvar koju sam mogao direkt sa androida moram da koristim komp.. A to nekad nije izvodljivo i onda se iznerviram..

A o fluidnosti i aplikacijama i bagovima je smešno govoriti, veeeeelika bi sramota bilo da nešto ne radi dobro, jer razvijaju sistem i aplikacije samo za jednu vrstu hardvera na godišnjem nivou.. A Android sve to razvija i sistem i aplikacije za hiljade i hiljade vrsta uređaja... Nemoguće je sve probati itd dal radi a ajfon ima godinu dana da sve proba na jednom istom hardveru natenane...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Svaka čast za opis, identično se osećam što se tiče zatvorenosti, kao i drndanja oko prostih stvari kao što je ringtone (jer ne želim da mi zvoni telefon default melodijom pa da se 3/4 ljudi okreće i hvata za džep kao što je nekad bilo da Nokijama [emoji23])

Takodje baterija mi je bila sjajna dok se Viber nije instalirao a onda je doživela sunovrat...
Indikator baterije je poprilično nejasan.
Posle skidanja sa punjača telefon mi troši jedan procenat baterije skoro pola sata, i onda sledeći sat iscuri 20-30% iste...

Moraću još da čačkam telefon kako bih isključio bespotrebne funkcije koje samo žderu ovu inače dobru bateriju.

Izbegavam da ga punim preko noći jer baterija drži celu noć pa taman dok krenem na posao se napuni.

P.S dok sam kucao ovaj post nestalo mi je 2% baterije :<

Sent from neki tamo iPhone

Koji ti je iOS na telefonu? 10.3?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Pitam jer sam ja imao neverovatni battery drain kada sam instalirao 10.3 i evo juce uradio restore i sada je ok baterija...

Niko ne moze da zna kakva je baterija na nekoj verziji iOS-a nakon manje od jednog dana koriscenja.

Pitam jer sam ja imao neverovatni battery drain kada sam instalirao 10.3 i evo juce uradio restore i sada je ok baterija...

Mozda glupo pitanje, kako se radi restore? 😀 Jel to nesto kao vracanje na fabricka podesavanja? I meni se cini da mi na 10.3 brze ide baterija

Mozda glupo pitanje, kako se radi restore? 😀 Jel to nesto kao vracanje na fabricka podesavanja? I meni se cini da mi na 10.3 brze ide baterija

Preko itunes na kompu.. Kucaš na Google prvi rezultat je tvoj [emoji2]

Aha 🙂 reko da nije to vracanje na prethodnu verziju sistema. Hvala 🙂

Mozes i to dok god Apple potpisuje prethodnu verziju iOS-a samo sto moras prvo da skines ipsw za tvoj iPhone pa shift na tastaturi i restore u iTunes-u.

Ima lepih opisa i na srpskom.

Koliko je pametno sada uzimati 6S+? Hoću ženi da uzmem, a ona baš nije zahtevan korisnik (standardno društvene mreže i slično). Nisam još imao kontakta sa iOS-om, a i sam se razmišljam da pređem na ip, pa mi ovo dođe kao neki test balon 🙂

^Za to sto si naveo je i 6+ odlican, a pogotovo 6S+,on je i dalje zverina.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Mozes slobodno,ja sam imao iP6 dve godine,pa sam produzio ugovor i samo zato presao na 7+. Ne znam kakva je ponuda u pitanju,ali sa 6S+ si miran bar jos godinu dana dok ne dodje neka veca promena sto se tice dizajna(iP 8),taman da se upoznas sa iOS-om.

Ako možda voli manji form factor, možda da uzme iPhone SE. Baš sam pričao sa devojkom i ona razmišlja da uzme.

Koliko je pametno sada uzimati 6S+? Hoću ženi da uzmem, a ona baš nije zahtevan korisnik (standardno društvene mreže i slično). Nisam još imao kontakta sa iOS-om, a i sam se razmišljam da pređem na ip, pa mi ovo dođe kao neki test balon 🙂

Ja sam uzeo nedavno baš 6S+ (posle S7) i mislim da bi joj to bio pun pogodak i to ni jedan drugi model (6+ jok). Drži lepo cenu, pa čak i da joj se ne svidi, moći će lepo da se proda. Ganjaj samo što mlađi telefon zbog baterije da nije puno oslabila.

Poslednja izmena:
@Djilkosh_ns

Ma gde manji, ni da spomenem 🙂 i sad ima 5.5" na G3.
Uglavnom, uzeo bih nov, posto mi u firmi na jednom broju izlazi ugovor, a njen je red da uzima telefon 🙂
U svakom slucaju, hvala svima.

Samo pucaj na 32GB minimalno,iako nije zahtevan korisnik,nek se nadje. Mozda ces hteti da ga prisvojis [emoji16] Nije velika razlika kada vec uzimas na ugovor,a znacice ti svakako.

Poslednja izmena:
Hm, nisam spomenuo najbitniji kriterijum, a to je da bude neka pink tj. rose gold boja. Tako da od prisvajanja nista 🙁

Nista,onda budi dzentlmen,a za sebe ces se vec snaci ako ti se toliko svidi. [emoji16] Svakako napisi utiske ako dodje do realizacije.

Poslednja izmena:
Jel neko možda menjao samo staklo na telefonu ? Pade mi vaza i udari u 2mm koji nisu zaštićeni i naprso ekran. Sve funkcioniše ali me ovo baš nervira.

Hm, nisam spomenuo najbitniji kriterijum, a to je da bude neka pink tj. rose gold boja. Tako da od prisvajanja nista 🙁

Uvek možeš za zvekneš neki dbrand skin i niko neće provaliti da je rose gold.

Sent from neki tamo iPhone

@Djilkosh_ns

Ma gde manji, ni da spomenem 🙂 i sad ima 5.5" na G3.
Ja rekoh znam par devojaka koji i dalje imaju 5s i ne mogu da se naviknu na veće (male ruke, teže za rukovati), iPhone SE je pun pogodak za te osobe + build quality je odličan, mnogo lepši od ostalih novijih Apple telefona, a jeftiniji od 6s/7 [emoji4]

Ma nema ni ova moja lopate, ali je navikla na velik ekran. Pre bih ja uzeo SE. U suštini, jedan od većih razloga zbog kojih bi išao na IP je 4.7" ekran.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Ja sam zbog toga i uzeo sedmicu manju, ne mogu više velike telefone da nosim.

Nazad
Vrh Dno