Šta je novo?

iPhone 6S / 6S Plus

Sa iPad punjacem mi se tel napuni za 2h dok sa punjacem koji je stigao sa tel treba 3h.

Uh bre 3h... Moj se brže napuni, nešto oko 2h, možda malo više, al mi se brže i prazni 😀

Što se brže napuni, to se brže i prazni. [emoji1]
Znam da sam probao na SE punjac od 2A i nisam video baš razlike primetne, pa zato rekoh da nema vajde, ali dobro je ako može, eto Quick Charge-a.

Sent from my S7 using Tapatalk

Upravo sam kupio 10$ kod za 10.11€ na g2a..
Wtf? Naplatiše mi App od 5$ 5.42$?? Koji pilićari.... Google play je mnogo bolji što se kupovine i toga tiče.. Što Apple jednostavno ne ostavi kolko će na kraju koštati a ne ovak baš sam razočaran

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
dobra stvar kod google play-a je sto mozes posle sat vremena ako ti se nesto ne svidi da refundiras i dobijes novac istog trenutka na racunu.

mada ne znam koju si zemlju odabrao, ja koristim godinama us nalog i kupio sam dosta aplikacija za iOS a posebno za macOS i nikad mi nisu naplatili ikakvu proviziju ili taksu...

Poslednja izmena:
Misim da rekoše da nema veze to? Da nema taksi jer si platio taksu kad si uzeo gift card?

Ma gp kida što se tiče kupovine i to..

mislim da neke zemlje imaju a zavisi i gde si uzeo gift card. svi sajtovi uzimaju proviziju, ja sam par puta uzimao preko maximumcards i uvek recimo $10 kredita kosta recimo $11 + ako ti naplate neku taksu onda se nikako ne isplati.
slazem se za google play, bez problema sam povezao intesa internet karticu i kupujem bez problema.

Ma ja kad kupim karticu znači da sam platio taksu. Aktivirao karticu sve ful, kad ono...

dobra stvar kod google play-a je sto mozes posle sat vremena ako ti se nesto ne svidi da refundiras i dobijes novac istog trenutka na racunu.

mada ne znam koju si zemlju odabrao, ja koristim godinama us nalog i kupio sam dosta aplikacija za iOS a posebno za macOS i nikad mi nisu naplatili ikakvu proviziju ili taksu...

Moze i ovde lepo da dobije refund

http://www.imore.com/how-to-get-refund-itunes-app-store

Misim da rekoše da nema veze to? Da nema taksi jer si platio taksu kad si uzeo gift card?

Trebalo bi da nema veze ako kupujes preko koda sa gift kartice. Meni nisu naplacivali porez ali su se javljali ljudi koji pokazuju da jesu 🙂

Lako ti je da uradis fefund a onda lepo, cisto da bi bio siguran, prebaci adresu na neku od drzava koje ne naplacuju dodatne takse pri kupovini aplikacija (Delaware, Montana).

Poslednja izmena:
Nmg se ****m za refund. Jel možeš da mi daš neku adresu kao primer?

Preko iPhone-a ides na mail koji si dobio od Apple-a kao potvrdu o kupovini i idse na report the problem a mozes i preko web-a tako sto ides na http://reportaproblem.apple.com/. Pise gore na onoj adresi 🙂

Ja sam skoro kupio neku igru za 3$ igrao je jedno 2 nedelje i onda me smorila, video da to nije to što sam mislio. Uzmem iz zezanja kliknem da mi refundiraju novac i kao razlog navedem 'I don't like the game'. Sutradan su mi vratili 3$ na balans, bio sam u čudu, igra mi je naravno ostala

Ja sam skoro kupio neku igru za 3$ igrao je jedno 2 nedelje i onda me smorila, video da to nije to što sam mislio. Uzmem iz zezanja kliknem da mi refundiraju novac i kao razlog navedem 'I don't like the game'. Sutradan su mi vratili 3$ na balans, bio sam u čudu, igra mi je naravno ostala

Nisi ti još dobio pare nazad. Kada ti skinu zaduženje sa kartice obrisaće ti se igra sama sa fona.
Nego i ja sam tražio refund za dve aplikacije i dobio sam novac nazad. Međutim prilikom svake kupovine sada mi u AppStore izbacuje poruku da ukoliko instaliram kupljenu aplikaciju u narednih 14 dana, neću moći traziti refund za nju.

Deluje dobro. Ja koristim Purify, i zadovoljan sam

Nisi ti još dobio pare nazad. Kada ti skinu zaduženje sa kartice obrisaće ti se igra sama sa fona.
Nego i ja sam tražio refund za dve aplikacije i dobio sam novac nazad. Međutim prilikom svake kupovine sada mi u AppStore izbacuje poruku da ukoliko instaliram kupljenu aplikaciju u narednih 14 dana, neću moći traziti refund za nju.

Upravu si, tek sada vidim da nema više te igre na telefonu, ali pare su mi odmah vracene na balans, jer ja imam sredstva preko gift vaučera. Tako da sam imao pare na računu, a igra mi je i dalje radila neko vreme

Nema veze da li plaćaš sa kartice ili preko gc neke države u americi uzimaju porez. Kad si pravio nalog trebao si odabrati neku od onih koje nemaju porez. Ja sam kupio ko zna koliko aplikacija i nikada mi nisu uzeli ni cent više nego što je na app store-u a svaku sam kupio preko gc.

Nema veze da li plaćaš sa kartice ili preko gc neke države u americi uzimaju porez. Kad si pravio nalog trebao si odabrati neku od onih koje nemaju porez. Ja sam kupio ko zna koliko aplikacija i nikada mi nisu uzeli ni cent više nego što je na app store-u a svaku sam kupio preko gc.

Aj mi daj adresu koju da stavim?

Evo ovako je kod mene.
6c4c29ec9655bc2169cf4d00b5e92dec.png

Evo i slika potvrđene kupovine gde se vidi da se ne uzima porez.
fcc4b23e43d423052a31cb59b66d322b.png

Kome treba kabl za fon evo preporučujem ovog prodavca

https://www.ebay.com/itm/142078000964

Kabl je stigao za manje od 10 dana. Original u kutiji znači identičan original kablu.. Sve, boja izrada dužina kvalitet.. Baš sam pozitivno iznenađen...

Evo ovako je kod mene.
6c4c29ec9655bc2169cf4d00b5e92dec.png

Ponavljamo pricu da kupovina aplikacija preko gift kartice i kodova podrazumeva da se ne placa porez 🙂 Samo sam jednom video da je nekom naplacen porez a kupuje preko gift kartice 🙂

Drzava na koji si registrovan naplacuje porez i ne pripada onima koje su toga oslobodjene 🙂

Kome treba kabl za fon evo preporučujem ovog prodavca

https://www.ebay.com/itm/142078000964

Kabl je stigao za manje od 10 dana. Original u kutiji znači identičan original kablu.. Sve, boja izrada dužina kvalitet.. Baš sam pozitivno iznenađen...

Ovo tesko (prakticno nikako) ne moze da bude original 🙂

Ako hoces bas kvalitetan kabl, pogledaj Anker u standardnoj duzini ili od dva metra, ako ti treba 🙂
Cene su za standardnu duzini oko 10-12 dolara za duzi oko 18, koliko se secam 🙂
Imas ih of kevlara ili one koji su kao "pleteni" i stvarno su MFI sertifikovani i neuporedivo bolji od bilo kog original Apple kabla 🙂

Adresu i dalje trazis, koliko mogu da vidim 🙂

Nadji na Google-u neki studentski kampus u Montani (Missoula) ili u Delaware-u i stavi tu adresu 🙂

Ponavljamo pricu da kupovina aplikacija preko gift kartice i kodova podrazumeva da se ne placa porez 🙂 Samo sam jednom video da je nekom naplacen porez a kupuje preko gift kartice 🙂

Drzava na koji si registrovan naplacuje porez i ne pripada onima koje su toga oslobodjene 🙂

Ovo tesko (prakticno nikako) ne moze da bude original 🙂

Ako hoces bas kvalitetan kabl, pogledaj Anker u standardnoj duzini ili od dva metra, ako ti treba 🙂
Cene su za standardnu duzini oko 10-12 dolara za duzi oko 18, koliko se secam 🙂
Imas ih of kevlara ili one koji su kao "pleteni" i stvarno su MFI sertifikovani i neuporedivo bolji od bilo kog original Apple kabla 🙂

Adresu i dalje trazis, koliko mogu da vidim 🙂

Nadji na Google-u neki studentski kampus u Montani (Missoula) ili u Delaware-u i stavi tu adresu 🙂

IMG_0188.JPG

Evo drugi put da vidiš.. Sad sam stavio neku adresu škole iz Middletown Delaware pa ćemo videti..

Kabl je odličan. Uzeću drugi od ankera npr malo duži kad legne plata.. Ali ova dva što imam mi odgovaraju za sada..

Nije da ti ne verujem, samo kazem da je nelogicno ali to ne menja situaciju da su tebi naplatili porez 🙂

Ja sam sa adresom na Floridi i nikad nisu naplatili porez, jednostavno kazem da ni meni nisu jasni zasto su ti naplatili 🙂

Sto se tice kablova, taj Anker se vodi kao nylon braided

https://www.anker.com/products/A7114011

Da li je potrebno zatvarati aplikacije iz multi taskinga? Navikao sam na htc m8 da ne zatvaram ništa i sve super radilo jer je tako funkcionisao Android al ne znam na koju foru radi ios. Dal drži aplikacije otvorene i posle nekog vremena ili šta? Kako utiče na bateriju..

Ja svoju obicnu sesticu, gasim samo uvece pred spavanje, i to iz navike.
Ne znam ni sam zasto, svakako radi odlicno.

Da li je potrebno zatvarati aplikacije iz multi taskinga? Navikao sam na htc m8 da ne zatvaram ništa i sve super radilo jer je tako funkcionisao Android al ne znam na koju foru radi ios. Dal drži aplikacije otvorene i posle nekog vremena ili šta? Kako utiče na bateriju..

Ne bi trebalo da utice... Ostavljaj slobodno. Ja na ipad air 2 nikad ne zatvaram ama bas nista, jedino kad se smorim pa nemam vise sta da radim pa ono kao izadjem, jednom u 5 dana mozda,i nisam primetio da utice. Uvece ga ostavim sa uključenim aplikacijama, wifi uključen i ujutru stoji isto procenata baterije. Stvarno je za to ios sampion.

Sent from OnePlus 3T

Ne utiče ni na šta, možeš bukvalno sve aplikacije da pokreneš i ostaviš da rade u pozadini. Ja lično ih zatvaram samo iz jednog razloga, često pristupam multitasking screen-u i kad je previše aplikacija duže mi treba da nađem šta mi treba nego da vrtim desktop i startujem, tako da onda samo ostavljam par najčešće korišćenih aplikacija koje switchujem.

Sent from my iPad using Tapatalk

Dal drži aplikacije otvorene i posle nekog vremena ili šta? Kako utiče na bateriju..

Za bateriju je i bolje da ne gasis aplikacije, jer mnogo vise opteretis telefon i potrosis bateriju kada startujes aplikaciju od nule, nego kada je vracas iz memorije ako je ostala u multi-task-u.

Nazad
Vrh Dno