Može se ovde i normalno diskutovati i kulturno...odlično!
Shvatam poentu. Možda bi imalo smisla da obezbede 1080p ekrane za sve smartfone zato što je ta rezolucija neki standard i na kompjuterima i na tv-ima i na mobilnim uređajima, a i smanjili bi fragmentaciju i olakšali posao developerima.
Upravo sam na ovo mislio.Da ne pričam koliko mi je išao na nerve viber sa svojim silnim updatetovima,a tek pre mesec dana su uradili podršku za i6/+.Ima još gomilu app koje to nisu uradile.
Činjenica je da nove verzije iOS nisu najbolje optimizovane za starije uređaje, pogotovo kad je iPad u pitanju. Na 5S nisam imao nekih problema sa iOS 8, na 6 Plus radi fantastično, koristim ga više od 3 meseca i stvarno nisam video neki problem. 6 Plus sa iOS 8 je po mom mišljenju ajfon koji najbolje radi do sada.
Meni na i6 ios8 radi loše.Evo i nekih bugova koje sam primetio i koji mi polako idu na živce,al probaču još neki restore,da vidim,možda se reše problemi:
-nekad mi se ne čuje ton poruke uopšte,nekad se čuje malo,nekad se čuje zagušeno...ostali tonovi rade perfektno,
-najviše me je začudilo da kad sa nekim pričam,ON PREKINE VEZU i u slučaju da sam u međuvremenu primio neku notifikaciju u toku razgovora,nakon prekinutog poziva,ostaje da svetli u beskonačnost.Mislim ne radi automatsko gašenje / zaključavanje,već ostaje da svetli na lock screenu,
-dosta puta kad uđem u settings,jednostavno zabode,ništa ne reaguje sem da izađem i da ponovo uđem i dešava se da opet ništa ne mogu da radim,
-nervira me i to zatamljivanje oko sata kad stavim neku svetliju podlogu u pozadini,pogotovo ako ima belog (ovo nije bug i kapiram sve,al neću to da ima)
-ima tu još nekih manjih bugova,al mi za sad ne smetaju.
Koristio sam Touch ID i na 5S i na 6 Plus i ispratio sam evoluciju softvera. Na 5S i 7.0.x je znao da omane, na 7.1 je postao mnogo pouzdaniji, osim ako su prsti vlažni.
Na 6 Plus sa iOS 8 je pouzdan, brži i čini mi se da ni vlažni prsti ne predstavljaju uvek problem.
Ako tvojoj devojci radi a tebi ne, pretpostavljam da se ne radi o hardverskom problemu? Ne znam da li to utiče na efikasnost, ali ja kad podešavam touch id rotiram prst postepeno sa svakim sledećim dodirom do 90 stepeni u odnosu na telefon u jednom i drugom smeru. Takođe, jesi probao da snimiš otisak za jedan prst 2 ili 3 puta, možda to pomogne?
Probao sam sve u prethodnih par meseci sa svojim prstima,koji jesu malo problematični zbog znojenja,pogotovo u ovo doba godine,al taj problem sam imao sa 5s u isto vreme prošle godine i nakon updatea,problem je nestao,a 5s mi je čitao prst u 99% slučajeva.Probao sam danas svačiji prst u okolini svojoj,kao neki agent i svima skenira bez problema,iz prve,al meni i dalje ne i to ni jedan prst,ali ni jedan neće...
Sve u svemu,pašće još 1 clean restore.