Šta je novo?

iPhone 6 / 6 Plus

A zasto ti ne pada na pamet? Meni je oduvek uključen i ne vidim problem. Baterija drži od kad krenem na posao do uvece dok ne legnem oko 23-24h i ujutru ispocetka... Ne vidim sta gubim...

Ja uvek drzim ukljucenim 3g, i ne jede mi bateriju, ne vidim razlog sto ti ne pada na pamet da ga drzis ukljucenim?

3G sa data funkcijom jede i te kako bateriju...Nije zanemarljiva potrošnja u odnosu na 2G

To zavisi od signala. Meni je wifi ukljucen 6 sati. Ostalo je 3g i punim ga tek u 23h. Ne igram igre ali mi je email sihronizacija, viber, skype nonstop ukljuceni.

Ja sam prezadovoljan baterijom na obicnoj sestici.
Wi-fi, 3g i mobilni internet nikada ne gasim.
Background App Refresh i Location Services su mi iskljuceni, ekran je na Auto-Brightness.

U prilogu dva screenshota od prosle nedelje kada sam imao malo vise vremena, baterija ja lagano izgurala 24h uz puno raznoraznog cackanja ,)

Prilozi

• IMG_0164.PNG
    IMG_0164.PNG
    133.5 KB · Pregleda: 217
  • IMG_0183.PNG
    IMG_0183.PNG
    132.2 KB · Pregleda: 211
Ja uvek drzim ukljucenim 3g, i ne jede mi bateriju, ne vidim razlog sto ti ne pada na pamet da ga drzis ukljucenim?

mesto u kome ja živim hvata jedno 4,5 baznih stanica i kad držim uključen 3g,baterija odlazi veoma brzo.

A zasto ti ne pada na pamet? Meni je oduvek uključen i ne vidim problem. Baterija drži od kad krenem na posao do uvece dok ne legnem oko 23-24h i ujutru ispocetka... Ne vidim sta gubim...

Drzao bih i ja 3G stalno ukljucen kad bi baterija mogla izgurati od ujutro do 22-23h. S' obzirom da mi tel sluzi za posao i ne mogu ga puniti do navece, 3G mora na off, jer u protivnom tel se gasi oko 17-18h zbog potrosene baterije.
Da su ubacili bateriju 6+ u 6, prvi bih kupio tel :).

Javljajte kada instalirate 8.1.2 kako se pona[a (da ne donosi neki bag or something) pa da i mi obazriviji instaliramo :D.

Drzao bih i ja 3G stalno ukljucen kad bi baterija mogla izgurati od ujutro do 22-23h. S' obzirom da mi tel sluzi za posao i ne mogu ga puniti do navece, 3G mora na off, jer u protivnom tel se gasi oko 17-18h zbog potrosene baterije.
Da su ubacili bateriju 6+ u 6, prvi bih kupio tel :).

Ne znam, ja jedino što nemam nemam puno razgovora, sve drugo mi je ukljuceno location, 3g, push email na exchange i gmail, backround za whatsup, twittter, bluetooth mi je povezan na auto direkt i tako slusam ziku u kolima i to gura lagano daleko je od praznog oko ponoci kad legnem. Ko puno baš razgovara možda je drugacije zaista, kažem ja telefon najmanje za sam razgovor koristim verovatno je u tome trik. Poslovno za razgovor imamo Lumie i to me vadi...

Ogromna je razlika kada je telefon na wifi i na 3g. Radnim danima sam ceo dan konektovan na WiFi i tada lagano izguram po 36-40 sati. Vikendom 30ak.

Ne znam da li ste primetili (ja sam tek sad :) ) ali radi diktiranje na srpskom (hrvatskom) jeziku u porukama. Keyboard treba da bude na hrvatskom jeziku i radi bez problema, sa sve kukicama.
Čak radi i "razmak" i "nov red". :) Interesting :)

Ne znam da li ste primetili (ja sam tek sad :) ) ali radi diktiranje na srpskom (hrvatskom) jeziku u porukama. Keyboard treba da bude na hrvatskom jeziku i radi bez problema, sa sve kukicama.

Nismo ni znali ni probali. Hvala na informaciji.

iPhone 6 / iPhone 6 Plus

Ne znam, ja jedino što nemam nemam puno razgovora, sve drugo mi je ukljuceno location, 3g, push email na exchange i gmail, backround za whatsup, twittter, bluetooth mi je povezan na auto direkt i tako slusam ziku u kolima i to gura lagano daleko je od praznog oko ponoci kad legnem. Ko puno baš razgovara možda je drugacije zaista, kažem ja telefon najmanje za sam razgovor koristim verovatno je u tome trik. Poslovno za razgovor imamo Lumie i to me vadi...

Ako ti do ponoci lagano izgura tel na 3G, onda ga ne koristis intenzivno.

@njikolaj

Odlicno radi text to speech, koristim ga vec par dana za diktiranje - odgovor na sms/mail/web...

Nisam znao.Sad ću da probam.Hvala!

EDIT:
Radi vrlo dobro.

Poslednja izmena:
Не знам што бих диктирао СМС умјесто да назовем неког :Д

Данас ми се опасно избаговала Health апликација, морао сам ресет телефона да би прорадила и наставила да функционише.. Једноставно писало No Data.

Poslednja izmena:
Mozda nemas toliko toga da kazes, a vozis pa mozes izdiktirati poruku ;)

Не знам што бих диктирао СМС умјесто да назовем неког :Д
Pa recimo zato što može da bude besplatno umesto da plaćaš 100 dinara za minut ako je taj neko daleko :) Još lakše je poslati glasovne poruke, ne smaram se kucanjem i makar ti čuje glas :)

z je gore na tastaturi,tako da sam batalio

iPhone 6 / iPhone 6 Plus

pronasao

Poslednja izmena:
Da se ne lažemo, 999 od 1000 korisnika, naročito u Srbiji, neće koristit istu mogućnost...

Možda ovaj tekst nije baš za ovu temu, al šta da se radi :)
Apple je ove godine sklopio partnerstvo sa IBM-om koje ima za cilj da IBM razvije veći broj specijalizovanih "profesionalnih" aplikacija za iOS uređaje. Na osnovu toga Apple bi mogao da ponudi kompletna rešenja kompanijama, javnim službama, itd.
Danas su se pojavili prvi rezultati tog partnerstva - IBM je izašao sa prvih deset aplikacija različite namene - za bankare, agente osiguravajućih društava, pilote, stjuardese, policiju, itd.
Evo 2 primera kako izgledaju te aplikacije:
- za policiju

-za agente osiguravajućih društava:

više informacija: http://9to5mac.com/2014/12/10/apple-ibm-enterprise-ios-apps/

United Airlines kupuje 23000(!) ajfona 6 Plus za stjuarde/stjuardese. Piloti dobijaju iPad Air 2:
http://www.iphonelife.com/blog/2458/apple-soars-new-heights-united-purchases-23000-iphones

Američka država Iowa razvija mobilnu aplikaciju za iPhone koja će moći da se koristi kao važeći dokument umesto vozačke dozvole:
http://www.cultofmac.com/305839/2015-state-issued-iphone-app-ticket-drive/

još jedan speed test...
[YOUTUBE]tf_HHdSfWoU[/YOUTUBE]

i review posle 2 meseca:
[YOUTUBE]tua7YWCFSWM[/YOUTUBE]

Apple i dalje ne uspeva da proizvede dovoljno ajfona da zadovolji potrebe tržišta:
http://www.tuaw.com/2014/12/15/two-months-in-iphone-demand-still-outpacing-supply/
http://www.cnet.com/news/iphone-6-supply-improving-but-still-tight-analyst/

Polovina mobilnog internet saobraćaja u Severnoj Americi obavlja se preko ajfona:
Screen-Shot-2014-12-15-at-9.02.27-AM-690x600.png

http://marketingland.com/report-apple-iphone-drives-half-mobile-internet-traffic-111129

^ a isto tako ili jos malo bolje ce biti kad pocnu da prodaju S verzije sestica :) Treba umeti to..

Koliko vam traje baterija na ip6 u odnosu na 5s? Ako je neko imao oba telefona i sa otprilike istim korišćenjem.
Pitam jer sam na 5s imao velikih problema sa baterijom. U 7 ga skinem sa punjača, pa oko 15-16 mora ponovo i onda opet oko ponoći moli da ga napunim.
Nisam od onih koji igraju igrice, koristim ga pre svega za priču, mejl, tekstove, malo društvene mreže, dopisivanje viber/whatsapp/Skype i po koju sliku.
Od 6 me odbija/brine samo baterija, a od 6+ dimenzije.
Hvala na odgovorima.

Koliko vam traje baterija na ip6 u odnosu na 5s? Ako je neko imao oba telefona i sa otprilike istim korišćenjem.
Pitam jer sam na 5s imao velikih problema sa baterijom. U 7 ga skinem sa punjača, pa oko 15-16 mora ponovo i onda opet oko ponoći moli da ga napunim.
Nisam od onih koji igraju igrice, koristim ga pre svega za priču, mejl, tekstove, malo društvene mreže, dopisivanje viber/whatsapp/Skype i po koju sliku.
Od 6 me odbija/brine samo baterija, a od 6+ dimenzije.
Hvala na odgovorima.

Ne može da se poredi...više nego duplo traje kod 6-ice. Imao sam 5S i jedva je izdržavao 1 dan sad bez problema dva dana sa normalnim korišćenjem...wifi,3G,pozivi,SMS...

Vrh Dno