Šta je novo?

iPhone 6 / 6 Plus

Ja samo ne vidim kako je PayPal ugrožen ApplePay sistemom.

Poslednja izmena:
Ja samo ne vidim kako je PayPal ugrožen ApplePay sistemom.
Postavio si dobro pitanje. Nemam puno informacija, ali ako sam dobro skontao, PayPal je zajedno sa Samsungom u pokusajima da napravi ovo sto sada radi Apple sa svojim ApplePay.

Do sada PayPal je bio servis koji je manje-vise bio vezan za placanje po internetu, a sada im je zelja da se prosire i na svakodnevnu potrosnju. E tu ce im Apple zestoko zasmetati + kontam da ces i sa ApplePay moci kupovati po netu (Amazon, Ebay, BestBuy...), sto bi u prevodu znacilo da slobodno mene mozes racunati kao prvu osobu koja ce zatvoriti svoj PayPal i koristiti ApplePay za svakodnevnu potrosnju, a i za placanje po netu.

Poslednja izmena:
To stoji. Ali zelim da vidim koliki procenat korisnika sada nosi bilo koji iphone bez caseova, folija i cuda. Nekako se sada podrazumeva da svaki fon ide u case bez obzira koliki je. Da ne pominjem telefon od 1000eura.

To stoji. Ali zelim da vidim koliki procenat korisnika sada nosi bilo koji iphone bez caseova, folija i cuda.
ja na 5S koristim samo prednju i zadnju foliju, a kad je u džepu nosim ga u sleeve futroli, to mi je sasvim ok, folije su sasvim neprimetne u upotrebi i telefon nema ni jednu ogrebotinu - ovako nešto:
item_L_5046656_1715160.jpg

probaću isto i kad uzmem šesticu, mada ono što navodno malo komplikuje stvar je što 6/6 plus ima zaobljene ivice pa lakše klizi iz ruke + što su širi pa grip nije tako čvrst kao kod 5S, zbog toga se coveri preporučuju...

mnogo je glupih klipova ovde šerovano do sada, pa neće da škodi još jedan. Neki jako debeo i jako nadrk*n lik je seo na 6 plus da proveri dal se savija:
[YOUTUBE]wKKV4RCTE88[/YOUTUBE]
ako je fon izdržao pritisak njegovog džinovskog dup*ta, u realnoj upotrebi je mala šansa da nastane problem, telefon se savija samo kad se pritisak vrši u toj slaboj tački...

Samo da dodam vezano za ApplePay, posto sam jos malo cackao, bice moguce i placanje preko neta, putem aplikacija, cak ce se i u AppleStore-u moci kupovati stvari direktno sa polica sa aplikacijom. U svakom slucaju PayPal bi mogao biti najveci gubitnik u citavoj prici...

Paypal može da bude gubitnik samo za neke namenske prodavnice za Apple korisnike, jer je i ApplePay rezervisan samo za iste. Čisto sumnjam da će neko koristiti ApplePay kao jedino sredstvo naplate, i gubiti mušterije, i profit, uz ovakvo ograničenje. Pri čemu ja i dalje ne vidim nikakvu prednost ApplePay za klasično plaćanje u odnosu na kartice.

Sad bi bilo korisno da se u ovu diskusiju ukljuci neko iz sfere bankarstva da nam pojasni stvari malo detaljnije i koji trenutno problemi postoje sa karticama.

Sto se tice ApplePay-a, evo ja prvi bih uzeo iP6 ako taj servis dodje u punom potencijalu na nase prostore i ja licno vidim benefit u tome. Bilo bi zgodno placati sve stvari telefonom i imati precizan uvid u potrosnju na mjesecnom/godisnjem nivou. To je samo jedna od prednosti koje bih ja htio da iskoristim.

Kod nas se već uveliko koriste kartice sa chipom i PIN-om, umesto magnetnih kartica za koje je potreban skoro pa bilo kakav potpis da se autorizuje plaćanje, na koje i pucaju sa ApplePay (u USA se recimo mahom koriste magnetne kartice za kreditne, a chipovane za debitne). Baš zbog chipovanih kartica će malo teže napraviti boom na račun povećane bezbednosti. Koliko god da je zgodno plaćati sve telefonom, šta ćeš kad se na kraju dana isprazni baterija? Kartica će i dalje imati prednost, baš iz razloga što radi i kada telefon ne radi. U svakom slučaju mi se dopada ideja, samo da vidimo kojim tempom će se širiti i da li će i drugi proizvođači ući u trku ili ne.

Samo me zanima da li ce vec postojeci terminali sa upgrade-om software-a/firmware-a moci da rade sa ApplePay-om. Npr imamo one debitne kartice koje vec sada imaju opciju "Wave to pay", ne znam da li to radi po principu NFC-a.

O ne, druga tema isti igrači, sada će svi pljuvači Epla da pljuju Eplpej i glorifikuju Pejpal... Zar vam ne dosadi?

@gidra85
99% u SAD da, za Evropu, trebalo bi :)

Samo me zanima da li ce vec postojeci terminali sa upgrade-om software-a/firmware-a moci da rade sa ApplePay-om. Npr imamo one debitne kartice koje vec sada imaju opciju "Wave to pay", ne znam da li to radi po principu NFC-a.

Ne garantujem za pouzdanost sajta:

That is, as long as merchants offer NFC technology, they will have no issue accepting Apple Pay. Indeed, accepting Apple Pay would be no different than accepting Visa, Amex, or MasterCard. - See more at: http://pointofsale.com/201409233675...l?highlight=WyJyZXZlbCJd#sthash.GuVDrqj7.dpuf

Ako je to tako kompatibilno, pa Apple ce da pokori svijet :-devil-:

Pa to je bas dobra vest!

Kako bi bilo super da naprave taj paywave na telefonu, nebitno Apple i android, samo da radi preko nfc-a, što verujem da nije problem.
Baš sam primetio taj paywave da mi piše na kartici ali još nisam našao gde mogu da ga koristim bar u Valjevu.

Kako bi bilo super da naprave taj paywave na telefonu, nebitno Apple i android, samo da radi preko nfc-a, što verujem da nije problem.
Baš sam primetio taj paywave da mi piše na kartici ali još nisam našao gde mogu da ga koristim bar u Valjevu.

Možeš svuda gde na post termialu imap oznakicu kao za wifi. Idea, Lilly, Tempo, Maxi ga imaju u svakom objektu, a i generalno svi noviji terminali. Ali imaj u vidu da ćeš prvi put morati da objasniš prodavcu...

Ima li ko informaciju kakva je trenutno dostupnost telefona u Italiji, kada jednostavno ušetaš u radnju?

Možeš svuda gde na post termialu imap oznakicu kao za wifi. Idea, Lilly, Tempo, Maxi ga imaju u svakom objektu, a i generalno svi noviji terminali. Ali imaj u vidu da ćeš prvi put morati da objasniš prodavcu...
Šta imaš da objašnjavaš, plaćam karticom, izvučem telefon, pip, hvala lepo doviđenja.

Prvi utisak sa ip6
-displej odlican ( definitvno najbolja novina, ostrina, boje, osvetljenost daleko ispred 5s)
- osecaj u ruci je odlican, sam uredjaj je laksi, obline ga cine lakim za koriscenje
-cini mi se zbog same tezine, da je u stanju da mnogo lakse "izleti iz ruke"
-zastitio sam ga bamperom, futrola u Beogradu danas nije bilo
- za bateriju je jos rano
-aplikacije ce morati da se doradjuju
-sam iOS8 "leti" na telefonu
Toliko za sada :)

Kako stoji na njemu bumper imajuci i vidu da je zaobljen?

Ve' vidim kod nasih preprodavaca 16gb verzija za oko 730 evra. S obrizom da je isti u Njemackoj 700, tesk oda moze puno cijena padati...

Da,ali ga oni ne nabavljaju iz nemacke tako da.. Icice dole itekako,ali ne tako brzo. Ipak je iphone u pitanju

Ne zaboravi na povracaj poreza koji varira od 8 do 25% u zavisnosti od zemlje

Pa da, računao sam PDV u Njemačkoj je 19%, što znači da je cijena čista oko 560 evra... Može možda pasti na 650 u najbolju ruku. U Emiratima, tax free, 550...

Ne verujem da bi naplatili carinu na jedan tel...ako se naravno lično uzima :)

kao sto ne bi naplatili carinu na jedan auto? ako se naravno licno uzima?

Pa nije telefon koji stane u džep isto što i auto...znam kad moj brat dolazi u Srbiju da nikad nije imao problema sa tim stvarima...nov telefon,lap i tablet je uvek nosio i nikad problema nije imao.A redovno je uzimao povračaj PDV-a...

Vrh Dno