Ako bi mogao više da ne komentarišeš zaradu jer to nije ni tema a niti ikoga ne treba da bude briga. Kada bi ti znao šta je uopšte zarada, kako se računa i šta je sve "iza te cene" ne bi ni komentarisao ovako laički.Ovo je beše premazano. I tako jeftinije za jedno 20$ što znači veću zaradu.
Jesu li pričali o safirnom staklu? Odustali su da bi ućarili. Zarada je kada oduzmeš troškove od prihoda. Smanji troškove, i veća zarada od istog priliva novca.Ako bi mogao više da ne komentarišeš zaradu jer to nije ni tema a niti ikoga ne treba da bude briga. Kada bi ti znao šta je uopšte zarada, kako se računa i šta je sve "iza te cene" ne bi ni komentarisao ovako laički.
Zaradi i ti niko ti ne brani, ako si sposoban i opusti se, ne treba da te briga za druge.
Nemam ja problem, očigledno da ga ti imaš čim me to pitaš a i malo-malo pa u postu ubaciš kako Apple "zarađuje", očigledno te to boli i ne praštaš nečiji uspeh. Trošak izrade uređaja nije ništa naspram ostalih troškova koji ulaze u rashodnu stranu a očigledno da nisi sagledao sve aspekte. Očigledna namera je da što lošije opleteš po Apple i sve ti smeta u vezi njih, ako misliš da previše zarađuju daj konkretne brojke i specifikaciju prihodne i rashodne strane (mada je to poslovna tajna i ne znam kako bi znao). Mada opet... šta tebe briga ko koliko zarađuje, to ne treba da te se tiče.Jesu li pričali o safirnom staklu? Odustali su da bi ućarili. Zarada je kada oduzmeš troškove od prihoda. Smanji troškove, i veća zarada od istog priliva novca.
A šta je tvoj problem ovde?
evo i ovaj lik ima poređenje i sa M8:Gde uze g3,taj je sporiji i od s5
M8 vs ip6 startovanje apk.
GT Advanced je odradio svoj deo posla, ali Apple je odustao zato što nisu bili zadovoljni rezultatima obrade safira od strane trećih kompanija u ovom trenutku, bili su tekstovi o tome:Jesu li pričali o safirnom staklu? Odustali su da bi ućarili.
A report published on Saturday reveals that Apple was originally planning to use sapphire glass displays on both the Apple iPhone 6 and the Apple iPhone 6 Plus. Sapphire glass was shipped from GT to the finishers in China, but there were problems producing the displays that would have been used on the handsets. The report, which cites supply chain sources, states that yields were just 25% or less.
The sources added that the fault lies with Biel and Lens Technologies, the company charged with turning the sapphire material into sapphire glass screens. The whole affair wasn't a total loss for Apple, as the sapphire glass that didn't pass QC were turned into screens for the Apple Watch. The report says that Apple will move the rest of the sapphire glass production for the Apple Watch back to Arizona, where sapphire will continue to be produced, possibly for later iPhone 6 units.
Bili su i o tome da je jeftinije desetosteuko da samo premažu "obično" staklo.
Makar bio banovan sa foruma zauvek moram da kazem, skidam kapu iphonu obozavam apple i njihov nacin odnosa prema proizvodu ali ovo sta se desava sa ljudima zadnjih par godina je BOLESNO! Iphone je za laike (veliki deo trzista, mozda i vecina) samo statusni simbol, da se ne lazemo i iphone 4s radi ok posao za fb, skype bla bla... ova nenormalna ozbiljnost prema jednoj poluigracki (govorim za sve "smartphonove") moze da se opise u 2 reci, South Park
Čekam MBP i MBA da krenu da savijaju uskoro![]()
jel ti uopšte čitaš šta sam quotovao ili lupetaš samo? Gde ja branim Apple i ko je uopšte spominjao Foxconn za obradu safira?drgonzo, prosto neverovatno da ti ovako zdusno branis Apple. Ovo sto si napisao ovaj mambo-dzambo oko safirnog stakla nema blage veze sa istinom i glavni razlog zasto Apple nije izabrao safirno staklo za telefone je taj sto je proces pravljenja nuzno bezgresan, a to ne mogu da rade kinezi. To nije ni assembly traka, to nije ni Dzobsova masina za seckanje aluminijuma, to je pec koja radi na 3000 stepeni i u koju ako upadne dasak prasine ode ceo batch uzgojenopg kristala u propast. I onda kad se skuva, i uzgoji kristal, onda se sece sa dijamantskom testerom, koja je maksimalno sofisticiran proces, koji ne mogu da rade kinezi. Supply chain mora da bude savrsen, fabrika koja proizvodi safirno staklo mora da bude mnogo ozbiljnija od Foxconn postrojenja. Proces izrade stakla prilikom secenja mora da bude 6 reda precizniji od secenja gorile jer ono sto se tolerise u gorili (sitne nepravilnosti koje mi ne vidimo golim okom) u safirnom staklu ne mogu da se tolerisu. Dodaj na to cinjenicu da Apple planira da proda ovaj uredjaj u 50+ miliona komada, i eto ti ga glavni razlog sto nema safirno staklo, a ne "zato sto savrseni Apple nije bio zadovoljan snabdevacima" .. Uvek se svodi na to sta mogu da urade kinezi za sitne pare, i ako izadje skupo, ne radi se.
btw. ne rade na assembly traci ili "džobsovoj mašini za seckanje aluminijuma" (ma šta to bilo), već imaju na raspolaganju preko 2000 peći...To nije ni assembly traka, to nije ni Dzobsova masina za seckanje aluminijuma
ma pusti, vidiš da je prso...Mislim da nije on to napisao nego quote-ovao
Tako se to radi kad se nema argumenata. Povuče se iz rasprave uz izgovor da druga strana nije vredna toga.Nyquist teorija ima vise veze sa tonskom percepicijom ljudskog uha nego sa time sto ti pricas.
Zavrsavam dalju diskusiju na tu temu sa nekim ko cita clanke po netu.
Onaj "test" koji je okacen je smesan i ne dokazuje nista. Da li novi iPhone podrzava hi-rez audio ili ne, ne znam. Bice mi krivo jer to dodatno potvrdjuje tuzne cinjenice da je apple poceo da bataljuje svoju "pro" pricu kojom je izgradio imidz.
Over and out.
Evo.Ja ovoliki usage nisam imao sanse da postignem sa 3g off i wifi samo po potrebi na 5s.
Ja sam mislio da je ovo novo tj. da nije postavljano.
Nema potrebe za nervozom.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari