Šta je novo?

iPhone 6 / 6 Plus

Na ajfonu malo toplija, G3 hladnija. G3 primetno ostrija slika. Mumlaviji mic ajfona na svim testovima

Poslednja izmena:
zar nije bolje imati vecu rezoluciju?

I da jesi to nije za prozivku - ja samo moram da primetim kako je to katastrofalno rešeno, ko voli veće ikonice mora da žrtvuje rezoluciju i kompletan UI?

Ajde molim vas najljubaznije, procitajte link koji sam ostavio pa se informisite na koji nacin se stvari render-uju na iPhone-u, rMBP-u i generalno ostalim uredjajima visoke rezolucije. Ne zrtvuje se ama bas nista osim sto UI elementi postaju veci.

Ajde molim vas najljubaznije, procitajte link koji sam ostavio pa se informisite na koji nacin se stvari render-uju na iPhone-u, rMBP-u i generalno ostalim uredjajima visoke rezolucije. Ne zrtvuje se ama bas nista osim sto UI elementi postaju veci.
Ako misliš na onu sliku nije mi najjasnija. Da li vidiš istu količinu sadržaja u browseru, aplikacijama, ebook readeru... na native prikazu i kada je uključen taj display zoom?

Ako misliš na onu sliku nije mi najjasnija. Da li vidiš istu količinu sadržaja u browseru, aplikacijama, ebook readeru... na native prikazu i kada je uključen taj display zoom?

Objasnjeno je sve na linkovima koje sam ostavio, da li smatras da se na rMBP-u zrtvuje rezolucija kada koristis 1440x900 mod koji je optimalan?

Nisam video linkove, mada mi je sad jasno sa drgonzovog videa (hvala). I onako je kako sam odmah i rekao - loše.

Objasnjeno je sve na linkovima koje sam ostavio, da li smatras da se na rMBP-u zrtvuje rezolucija kada koristis 1440x900 mod koji je optimalan?

Наравно да се жртвује.
Screen_Shot_2014_09_26_at_9_01_36.png

Или се добија ако га не користиш... зависи од угла гледања, претпостављам.

Poslednja izmena:
Ne u tim smislu u kojem vi govorite, ti ces i sa 1440x900 i sa 2880x1800 imati identican broj piksela na ekranu tako da ne zrtvujes "rezoluciju" vec screen real estate. Isto je i sa prelaskom sa iPhone-a 3GS na iPhone 4, UI elementi su ostali iste velicine iako je rezolucija povecana 4x, nikako ne bih rekao da je tu rezolucija "zrtvovana".

Poslednja izmena:
Ја мислим да је његово питање више у складу са овим скалирање које сам показао изнад него са тим о чему ти говориш. Мислим да је беспредметно уопште писати о ретина резолуцији, јер је то нормално већ 4 године. Верујем да је Apple омогућио управо ово скалирање резолуције које има и у ОЅХ за ретина мекбукове.

Него... http://www.theverge.com/2014/9/25/6845611/inside-apples-iphone-6-torture-building

[youtube]tk2fHMKSocw[/youtube]

Apple je požurio da pokaže da oni stvarno fizički testiraju telefone i da je problem sa savijanjem sasvim redak. Sad ćemo videti, ako pritužbe prestanu da stižu, znači da je par debelih Amerikanaca selo sa telefonom u zadnjem džepu, ja im rado ne bih dao nove. Ako pritužbe nastave da stižu, znači da Apple folira.

Ја мислим да је његово питање више у складу са овим скалирање које сам показао изнад него са тим о чему ти говориш. Мислим да је беспредметно уопште писати о ретина резолуцији, јер је то нормално већ 4 године. Верујем да је Apple омогућио управо ово скалирање резолуције које има и у ОЅХ за ретина мекбукове.

Него... http://www.theverge.com/2014/9/25/6845611/inside-apples-iphone-6-torture-building

[youtube]tk2fHMKSocw[/youtube]

Naravno, verujem da je i tebi jasno, odgovarao sam na njihove post-ove gde se prica o "zrtvovanju" rezolucije. Broj piksela u oba slucaja ostaje takav kakav jeste samo se skaliranje menja no to nije ni bitno.

Inside the building where Apple tortures the iPhone 6

DSCF7862_verge_super_wide.jpg

DSCF7939_verge_super_wide.jpg

Along with that three-point test, there's what's known as a "sit test," which simulates the stresses iPhones undergo while in pockets. And not just any pockets, either. There's a test for when people sit on a soft surface, when the iPhone is sat on, as well as what Apple considers the "worst-case scenario," which is when it goes into the rear pocket of skinny jeans and sits on a hard surface — at an angle.

http://recode.net/2014/09/25/inside-apples-secret-testing-labs-where-phones-are-bent-all-day-long/

In this case, Phil Schiller, Apple’s vice president of worldwide marketing, repeated the statement the company released earlier today about bent phones: Apple has received only nine reports of bent iPhone 6 Pluses, a tiny percentage of total units sold.

He recited a laundry list of components that go into the iPhones, including their unibody construction, high-grade aluminum, the “strongest glass in the industry” and stainless steel and titanium inserts.

Ovaj poslednji podvuceni deo je namenjen wiki inzinjerima koji su se ovde oglasavali i tvrdili kako Apple nije ubacio nikakvu potporu alu kucistu. U svakom slucaju daleko su merodavniji ovakvi testovi od lika koji je zgrnuo silne pare na lakovernima kojima uopste nije cudno sto je savijao vec savijen iPhone 6+ a pritom nije objasnio na koji nacin je doslo do prvog ostecenja (naravno da ce se lakse saviti telefon cija je konstrukcija vec oslabljena). Znaci i bendgate se lagano zavrsava, prosto ce mi nedostajati "duhovite" slicice :D . Ni prvi ni poslednji put za blowing shit out of proportion kojim je propracen svaki Apple launch.

Poslednja izmena:
Ovo je krenula neka opasna hajka. Pa ne prodje dan da ne otkriju "nesto" :mad:

Jel su ljudi stvarno slepi ili ih zabole kad napisem da postoji poseban topic za it slicice?

Pa nije bas da ih nema sto izuvaju po par storina $ na slusalice ;)

To je apsolutno nebitna stavka. Ko će i zašto da sluša high-res na telefonu? Kad nema realnih prednosti ni na ozbiljnom stereo sistemu?

Jos jedan dokaz da IT sajtovi prenose vesti i rezonuju stvari na nivou totalnog laika za IT. Oba IP6 ce imati sjajan audio kvalitet (za jedan smartfon) kao i do sada.

gore u poredjenu sam G3 mi ce ipak kamera od iP6 cini bolja ,bar po meni.... belnda je f/2.2 naspram 2.4 kod G3, i samim tim iPhone 6 lepse muti pozadinu ,odnosno lepshi je bokeh!.... takodje, cini mi se da je kadar shiri na 6-ici i toplije boje, isto tako vishe svetlosti cupa iz senki..... jedino mi se G3 ucinio da pravi malo detaljnije slike, posebno nocu i kao da je na nekim slikama mnogo bolje ubo fokus od iP6 ....

Reprodukcija high-res audia, nema nikakve veze sa kvalitetnom i jačinom mikrofona za snimanje. I tim da je bit-rate niži.

gore u poredjenu sam G3 mi ce ipak kamera od iP6 cini bolja ,bar po meni.... belnda je f/2.2 naspram 2.4 kod G3, i samim tim iPhone 6 lepse muti pozadinu ,odnosno lepshi je bokeh!.... takodje, cini mi se da je kadar shiri na 6-ici i toplije boje, isto tako vishe svetlosti cupa iz senki..... jedino mi se G3 ucinio da pravi malo detaljnije slike, posebno nocu i kao da je na nekim slikama mnogo bolje ubo fokus od iP6 ....

Kamera na iPhoneu je u nekim uslovima bolja, tako je i g3 u nekim uslovima bolja. Meni se ni malo ne svidja to zutilo koje imaju iPhone kamere. Nekako mi je cudno da je sve uvek i stalno zuto, zgrada asfalt, sve deluje kao provuceno kroz filter.

Poslednja izmena:
Vrh Dno