Šta je novo?

iPhone 6 / 6 Plus

Sta Apple uradi ljudi, da pocnu da lazu da imaju telefon, pa ovo je preslo sve granice fanatizma, fanbojizma kako god to nazvali...

Pre bih rekao da je ovo sto vas nekolicina radite preslo sve granice fanatizma, fanbojizma, kako god to nazvali. Napali ste coveka u coporu iako ste u sustini svi ispali potpuno neinformisani (da ne upotrebim grublju rec) sto me i ne cudi jer dosta vas nije imalo ama bas nikakvih iskustva sa Apple uredjajima. Cekaj kako ono, iPhone 4S nece dobiti iOS8 jel tako?

Dakle covek je okacio SS Battery Usage-a iPhone-a 6 a to sto vi ne znate koja rezolucija se renderuje kada se ukljuci display zoom na iPhone-u 6 definitivno nije njegov problem.

I jos jednom za vas neinformisane a zeljne pljuvanja po Apple-u :

2014-09-25_1226.png

Poslednja izmena:
I
Pre nego sto napadnete nekog tako nisko potrudite se bar da se informisete o tome o cemu pisete, u suprotnom ispadate neinformisani troll-ovi. Ako je stavio display na zoomed mod onda je to rezolucija koju ce screencap imati.

http://www.paintcodeapp.com/news/ultimate-guide-to-iphone-resolutions

http://www.cnet.com/how-to/explaining-display-zoom-on-iphone-6-and-6-plus/

Da, verovatno je to u pitanju... Izvinjavam se sto napadoh čoveka, još sam hteo da napišem da je onaj telefon što je slikao prodao ili tako nešto :d

Kako radi 4s sa ios8? Ako radi kao 4 sa ios7, onda bolje da nije dobio.

Radi odlično.

Poslednja izmena:
Zasto bi covek ukljucio to? Valjda zelis vise da ti stane na ekran, a ne da bude preveliko. Zbog toga se i islo na vece ekrane. Mislim evo ne kontam to.

Mada sad mu webster omogucio da se izvuce. :d

Lupetate za medalju i napadate coveka bez potrebe . Pitam se samo kako ova tema opstaje jos uvek i kako je moderi ne zakljucaju ...

Zasto bi covek ukljucio to? Valjda zelis vise da ti stane na ekran, a ne da bude preveliko. Zbog toga se i islo na vece ekrane. Mislim evo ne kontam to.

Mada sad mu webster omogucio da se izvuce. :d

Daleko bolje pitanje je zasto bi vas 10 skocilo i napalo coveka da laze bez da imate ikakvu predstavu na koji nacin funkcionisu rezolucije na iPhone-u 6? Covek je verovatno izabrao zoomed view jer mu tako vise odgovara, u krajnjem slucaju to pitanje se postavlja svaki put kada se setup-uje novi telefon, to sto ste vi slabije upuceni u Apple uredjaje ali zato spremni da hate-ujete u coporu ne vidim zasto bi bio njegov problem?

Poslednja izmena:
Lupetate za medalju i napadate coveka bez potrebe . Pitam se samo kako ova tema opstaje jos uvek i kako je moderi ne zakljucaju ...

Bilo bi mi krivo sto napadaju coveka da ga se ne secam iz jedne druge teme koja nema veze sa Apple i njegovog nastupa. Lik je bukvalno Bob iz serije Vruc Vetar, ko se seca serije. Ne drzi on Mecku dzabe na avataru.

Sto sam pricao ranije, koliko su CPU-ovi konkurencije u stvari inferiorni u odnosu na Apple Ax cipove. Pa oni jedva pariraju Apple-u u najpovoljnijem mogucem slucaju, koji se u praksi nikada ne desava, a to je 4thread sinteticki test.

Interesantno je da iPhone 5 iz 2012god daje rezultat oko 700 (1thread), dok poslednji snapdragoni 801 daju oko 900. Dakle u realnim okolnostima (1-2thread-a) snapdragon je 28% brzi od A6.

Nista neobicno, to se zna vec duze vreme da Snapdragon ne moze da parira A7/8 SoC. Samo ne kontam zasto nikome nije palo na pamet da uporedi rezultate sa Galaxy Alpha koja ima 64-bitni Exynos cip koji bi trebao biti mnogo brzi od Snapdragona 805.

Dzabe mu brz proc kada mora da ucitava tab u safariju svaki put.

Samo ne kontam zasto nikome nije palo na pamet da uporedi rezultate sa Galaxy Alpha koja ima 64-bitni Exynos cip koji bi trebao biti mnogo brzi od Snapdragona 805.

Sve te sintetike su nebuloza, apple cipset je sigurno bar malo bolji od snap 801/805. Ali ako se uporede ti rezultati koje je neko postavio (multi-core) sa testovima GS Alphe i Z3c vidi se da su egal ili su androidi malo brzi posebno Alpha (naveo sam ova dva telefona jer su najslicniji IP6 u svakom smislu). Ali sve je to nebitno u sustini, bitno je kako se ponasaju u realnom radu.

iPhone 6 / iPhone 6 Plus

Ako mislis na A8 cip to radi (60%) TSMC sada. No pad akcija je zbog velikog uspeha iP6 i 6+ ima negde vest.

http://m.gsmarena.com/samsung_galaxy_alpha-review-1114p3.php

Exynos na Galaxy Alpha donosi 3200 u multicore. Dakle za 200 vise od iPhone 6. Sto ce reci da i dalje realno koriscenje (1-2 thread-a) ne moze da pridje A8-ici (a ni A7) koji je gotovo 2x brzi. Otprilike su na nivou A6 iz 2012. god. Jos kad vidimo da isti ima jos 4 dodatna jezgra, moze se samo reci, zali Boze bacenog silicijuma.

Ovo sve naravno u sintetici gde ne racunamo optimizovanost SW koja je na strani iOS-a.

Poslednja izmena:
TSMC pravi 60%, Samsung ostale. I memorija je skoro sigurno Samsungova. A da li je pad akcija vezan za iPhone ili za nesto deseto (Samsung je konglomerat), to zahteva malo ozbiljniju analizu

Ti padovi akcija kod lansiranja konkurentskog proizvoda nisu preterano bitni. Jer se stalno dešavaju i berza fluktuira. Moja poenta je da Samsung profitira i od uspeha iPhone-a.

Izašao precizan test

https://www.youtube.com/watch?v=Sr-lEnPwzAw

Opet, mislim da ovaj test ništa ne pokazuje jer po svim pričama na internetu posle dužeg korišćenja je krenuo da se krivi. Konstatnost pritiska je mnogo bitnija od sile pritiska, što može da vam potvrdi bilo koji građevinac ili mašinski inženjer.

Pre bih rekao da je ovo sto vas nekolicina radite preslo sve granice fanatizma, fanbojizma, kako god to nazvali. Napali ste coveka u coporu iako ste u sustini svi ispali potpuno neinformisani (da ne upotrebim grublju rec) sto me i ne cudi jer dosta vas nije imalo ama bas nikakvih iskustva sa Apple uredjajima. Cekaj kako ono, iPhone 4S nece dobiti iOS8 jel tako?

Dakle covek je okacio SS Battery Usage-a iPhone-a 6 a to sto vi ne znate koja rezolucija se renderuje kada se ukljuci display zoom na iPhone-u 6 definitivno nije njegov problem.

I jos jednom za vas neinformisane a zeljne pljuvanja po Apple-u :

Pogledajte prilog 150452

Hvala na objasnjenju ;)

Ja nemogu da verujem kakvih likova ovde ima...pa ovo je bolesno!!
Da stavio sam telefon na zoom posto mi se svidja kad su vece ikonice i zbog toga i ta rezolucija.

Prilozi

• IMG_2166.JPG
    IMG_2166.JPG
    271.5 KB · Pregleda: 303
  • IMG_2165.JPG
    IMG_2165.JPG
    272.3 KB · Pregleda: 313
koliko imas godina kad ti trebaju tolike ikonice? mislim ozbiljno pitam, kontam da je to mozda za starije ljude koji ne vide dobro (mada ko od starijih ljudi koristi iphone.....)

zar nije bolje imati vecu rezoluciju?

koliko imas godina kad ti trebaju tolike ikonice? mislim ozbiljno pitam, kontam da je to mozda za starije ljude koji ne vide dobro (mada ko od starijih ljudi koristi iphone.....)

zar nije bolje imati vecu rezoluciju?

Nisam mator :)
Lepse mi izgleda sa velikim ikonicama i zato sam ostavio tako ;)

POstoji TEma za IT slicice, tako da mi nije jasno zasto kaciti ovde, osim ako ste slepi i nevidite posebnu temu za to .
Takodje bez flame-a i offtopic-a, ako neko krene imate report, nema obaveze da odgovorite po svaku cenu.

Poredjenje digitalnih stabilizacija IP6 vs Z3

[YOUTUBE]jbBfyDq78rA[/YOUTUBE]

@hsv
iP6 definitivno ima bolje upeglanu kameru... Stabilizacija je na soniju izrazena, ali kao da su zrtvovali kvalitet zarad nje... Kako je moguce da 8Mpix bude ostrije i sa vise deljalja od 20mpix :) Digitalni zoom necu da komentarisem.

Haha, koji ste magarci ispali svi sto napadete coveka. Tako vam i treba. Haha

Poslednja izmena:
I da jesi to nije za prozivku - ja samo moram da primetim kako je to katastrofalno rešeno, ko voli veće ikonice mora da žrtvuje rezoluciju i kompletan UI?

Posle drugog punjenja baterije na iPhone 6 ,potrosnja izgleda ovako...ako to jos nekog zanima osim mene :)
ekstra ;)

Gizmodo review:
http://gizmodo.com/iphone-6-review-the-phone-that-lured-me-back-to-apple-1638424371

Profesionalni fotograf je demonstrirao mogućnosti kamere na iPhone 6 Plus:
I spent the first weekend with my new iPhone 6+ trying out the timelapse, slow motion and hyper lapse functions of the phone in the beautiful Eastern Sierra Nevada mountains. I’m an owner at a video production company in Portland, OR; and as someone who uses a camera in all sorts of ways about 6 days a week- playing with the iPhone 6+ made me feel like an 6 yr old with a magic toy. The ease of use paired with very powerful in-phone functions is so well knit together that it feels like cheating going from shooting 240 fps to timelapse to stabilized video so easily. I was running around shooting like I just got my first camera.

Is the iPhone 6+ amazing? YES. Would I bring it to a job shooting for a client? No. It will shoot 240fps, but it degrades and is not what you’d want full size in a polished video. The in-camera stabilizer in the Instagram Hyperlapse app is AMAZING, but it exports final video in 720 not 1080. Timelapse looks great when the conditions are stable, but changing light has the phone struggling to smoothly change exposures following the light. So yes, it’s jaw-dropping awesome what’s packed in this big phone, and we will probably see some amazing footage and videos shot soley on the new iPhones, but I don’t feel a threat to my job security….yet. The quality needed for professional work is not there…. yet. Rather than a threat, I think this will be an asset to the industry to inspire and find those in our populations that should be behind a high-end camera making beautiful work.

If you’re a professional shooter and feeling a bit burnt out on the demands of always producing content, meeting demands of a client, and fulfilling the taxing demands of high end production- a weekend in a beautiful place with friends and the iPhone 6+ in your pocket (or purse/murse if pockets are not jumbo sized) might be the ticket to re-sparking that joy of shooting. This thing is just so much damn fun.

još jedan review:
[YOUTUBE]iB7MbslJ5UQ[/YOUTUBE]

još malo o A8:
http://www.anandtech.com/show/8562/chipworks-a8

kako se iPhone 6 Plus svojom veličinom uklapa u svakodnevnu garderobu:
[YOUTUBE]E4CcdMRlStM[/YOUTUBE]

Vrh Dno