Šta je novo?

iPhone 6 / 6 Plus

Imaš predrasude, devojka je vrlo dobro potkovana :D i čak šta više prilično simpatiše epl uređaje, a ipak je to rekla ...
Počela je i za BBC da piše koliko vidim :)

Potkovaniji sam ja vise od nje...a i svako moze da se samopotkuje uz pomoc interneta ovih dana.. Za BBC da pise tesko, jer onda slobodno mogu da se samougase...

Ima li potencijalnih kupaca? Dolazi mi stric iz Kanade, moze da mi ponese. Ne znam da li da uzmem vise komada da probam da prodam koji.

prodaćeš ih bez ikakvih problema u to budi siguran.

E nemojte ovakve postove please, može da se protumači kao oglas, imate posebnu sekciju za to.

Da li je ranije postojala opcija da se u Apple ID pod address stavi Srbija?
Posto sam sada nesto cackao hteo da promenim zemlju, pa vidim imam da izaberem Srbiju.

Mozda nije tema za ovo ali kapiram da zanima i ostale i da cu dobiti brzi odgovor.

Nikako mi nije jasno zasto nisu napravili verzije sa ekranima 4.3" i 5.5". Na taj nacin bi valda dali izbor korisnicima da zaista izaberu hoce li veci ili manji telefon. Ovako sa 4.7" si u nekom medjuprostoru + sto imas slabije specifikacije. Sad je iP6 postao ono sto je 5C bio :d

I taj sa 4.3 kad mu ture onolike bazele ne bi mogao u manji tel da se svrsta ako tako gledas.

Pa sigurno bi bio manji od 4.7. HTC One i One Mini imaju povelike bezele, ali se izmedju njih kada ih drzis u ruci itekako osjeca razlika.

Jeste provalili koliko puta do sad u koncept varijanti naprave bezel-less telefone ali nijedan proizvodjac do sada to nema u ponudi .. ? Ja sam bio ubedjen da ce to prvi uraditi Apple. Valjda je preveliki rizik od lomljenja dok ne izmisle neki amortizujuci materijal umesto AAS stakla.

ovako nesto:

iphone-6-06-cd-1024x576.png

Sharp je objavio svoje rjesnje sa veoma tankom ivicom. Ja sam bas kontao da bi se ovo moglo naci na iPhone-u jer Sharp usko saradjuje sa Apple-om. Oni su npr. glavni dobavljaci novih Retina ekrana za MBP sa IGZO tehnologijom. Kontam da bi ovako nesto mogli vidjeti na HTC-u ili Samsungu sljedece godine jer je Sharpovo rjesenje vec u uslo u fazu proizvodnje.

aquos-crystal-sprint19-1280x851.jpg

Tanki ram možda estetski lepše izgleda, ali je i noćna mora za korisnika. Telefon će da registruje dodire blizu ivice dok ga držiš u ruci.

Мени је код Шарпа занимљивији звучник, односно његов недостатак него ивице екрана ;)

Tanki ram možda estetski lepše izgleda, ali je i noćna mora za korisnika. Telefon će da registruje dodire blizu ivice dok ga držiš u ruci.
Upravo ovo. Ovo se nekad desava i sa telefonima sa manjim bezelima, a pogotovo bi se desavalo da ne postoje. Da bi ga koristili ne bi ga smeli drzati sa strane vec odozdo sto i nije bas zgodno...

Da li je ranije postojala opcija da se u Apple ID pod address stavi Srbija?
Posto sam sada nesto cackao hteo da promenim zemlju, pa vidim imam da izaberem Srbiju.

Mozda nije tema za ovo ali kapiram da zanima i ostale i da cu dobiti brzi odgovor.

Anyone??
Apple ID, Srbija??

Upravo ovo. Ovo se nekad desava i sa telefonima sa manjim bezelima, a pogotovo bi se desavalo da ne postoje. Da bi ga koristili ne bi ga smeli drzati sa strane vec odozdo sto i nije bas zgodno...
Problem slucajnog dodira za telefone bez bezela se resava programski - analizom se zakljucuje da li je korisnik podrucje ivice ekrana dodirnuo namerno ili slucajno.

Nemam ideju koliko je takva analiza pouzdana u ovom momentu, verujem da ce vremenom biti sve bolja.

Pozdrav

Pa kad postane pouzdana oba će napraviti telefon bez ramova. Polu-rešenja niko ne želi.

postojala odavno.Nista to ne znaci dok se ne pojavimo na listi zemalja prilikom prezentacije nekog novog iuredjaja

Poslednja izmena:
Grešiš za kameru, Apple je uvek imao vrhunske kamere, tako da ne sumnjam da je i ovaj put tako.
I da, verovatno će biti (malo) bolja nego na s5 i z2.

Koliko si ovo ozbiljno rekao na skali od 1 do 10? Ne smes da ides u minus, da se razumemo.

11
Nisam računao Windows i symbian ;)

Pa kad postane pouzdana oba će napraviti telefon bez ramova. Polu-rešenja niko ne želi.
Ja sam upravo i ocekivao da Apple ove godine izbaci nesto sto drugi proizvodjaci NE MOGU izvesti trenutno, a to je softverska optimizacija ekrana koji nema debele ramove. Tako bi zavukli cijeloj konkurenciji, cak i da su objavili samo jedan telefon od 4.3" sa veoma malim ivicama. Za takav telefon bi bio spreman dati malo visu cifru jer se golim okom moze vidjeti vrhunski inzenjering :) U ovom momentu ne vidim vrhunski inzenjering, a ni dizajn sa sve kamerom koja strci :-devil-:

Problem slucajnog dodira za telefone bez bezela se resava programski - analizom se zakljucuje da li je korisnik podrucje ivice ekrana dodirnuo namerno ili slucajno.

Nemam ideju koliko je takva analiza pouzdana u ovom momentu, verujem da ce vremenom biti sve bolja.

Pozdrav
Za sada jos uvek program ne moze da ocita ljudske misli :d

Ја имам питање, на којој презентацији је представљена Црна Гора?
https://www.apple.com/me/

Има их и на листи званичних држава: https://www.apple.com/choose-your-country/

Додуше, нема их овде: https://developer.apple.com/library...ect_Guide/Appendices/AppStoreTerritories.html

Nemam pojma,al koliko sam ja skapirao, zemlja se prvo pojavljuje na toj listi,dobija itunes i ostalo i tek onda telefon,preko operatera ili ovako...

Pored toga svi su pričali i pratili ovaj poslednji event baš zbog toga da vide da li će biti naše zemlje i nekog proširenja.

Poslednja izmena:
Nemam pojma,al koliko sam ja skapirao, zemlja se prvo pojavljuje na toj listi,dobija itunes i ostalo i tek onda telefon,preko operatera ili ovako...

Pored toga svi su pričali i pratili ovaj poslednji event baš zbog toga da vide da li će biti naše zemlje i nekog proširenja.
Baš se žurilo sa prezentacijom tako da su preskočili sve detalje. Kapiram da će pričati o tome na oktobarskom eventu.

Ne, nece. Nije to tablet. Telefon se drzi jednom rukom a prsti se oslanjaju samo na bocne ivice.

Nikako mi nije jasno zasto nisu napravili verzije sa ekranima 4.3" i 5.5". Na taj nacin bi valda dali izbor korisnicima da zaista izaberu hoce li veci ili manji telefon. Ovako sa 4.7" si u nekom medjuprostoru + sto imas slabije specifikacije. Sad je iP6 postao ono sto je 5C bio :d

Sad su svi applovici u dilemi, uzeti lošiji iPh 6 ili veći 6+ koji im se ne sviđa xD

Evo vidim krenule ponude, 1k evra za najjeftiniji model naručivanje...

Nazad
Vrh Dno