Šta je novo?

iPhone 5S / 5C - zvanicna tema

Povučeš prvo malo na dole i onda je vratiš gore. Desilo se i meni par puta.

Imao sam do pre neki dan S7edge, prodao ga pa resih da se vratim na IOS. Nađoh na oglasu 5s space gray nov iz VIP-a za 250€. Da li je to pametna kupovina. Ne bih 6s, rešio da ustedim neki dinar pa zato se mislim za ovaj 5s.

Sent from my iPad using Tapatalk

Po meni bolje idi na SE za nekih 100e više(a opet manje nego 6s), ali to je to što se tiče cene za 5s za toliko se i ovde na forumu prodavao 5s sa mts.

To je dzabe s obzirom da je iz vipa sim free..Jeftinije neces naci a da je nov..

Nov, simfree, 2 god garancije 250e. Ne moze jeftinije od toga

iPhone 5S | 5C - zvanicna tema

I ja ga cenim da ne može jeftinije od toga. Nego malo me odvlači od kupovine ovo sto čitam za IOS 10 na 5s, te zakucava, te laguje, baterija krš i sl... Zadnji put sam koristio 5s ja mislim na 8.4. Skroz regularno. Bas kako treba da radi. E sad ne znam da li da se upustam u tu priču sa 5s i neispeglanom 10-kom.. Ili da idem na neku siguricu tipa 6P dok se malo ne stabilizuje tržište posle NG.

Poslednja izmena:
8.4 je inace bio najbolji iOS.
ne znam sto prelazis sa edgea na ovo. ako si vec resio onda preporuka za SE ili 6s.

Ma da ustedim neku lovu za razliku, nije mi trenutno toliko tel vazan, bitno da radi fluidno. Zato i razmišljam o 5s. Ali me ovo citanje o 10-ki bas zbunjuje. Inače iPad mi je na 9.3.5 i sasvim korektno radi. Ne pada mi na pamet da ga dižem na 10

ima ih dosta sa felericnom baterijom + problematicni iOS 10. imao sam 5s iz iskustva pricam. jedino da uzmes taj nov iz oglasa na neko vreme jer kapiram da ce da potraje dok ga ne zamenis...
sto se iPadova tice, Air1 je uvek stucao i radio lose dok je dvojka bila ok ali kad sam probao iOS 10 betu odlucio sam da odem skroz sa iOS-a...

Poslednja izmena:
I ja ga cenim da ne može jeftinije od toga. Nego malo me odvlači od kupovine ovo sto čitam za IOS 10 na 5s, te zakucava, te laguje, baterija krš i sl... Zadnji put sam koristio 5s ja mislim na 8.4. Skroz regularno. Bas kako treba da radi. E sad ne znam da li da se upustam u tu priču sa 5s i neispeglanom 10-kom.. Ili da idem na neku siguricu tipa 6P dok se malo ne stabilizuje tržište posle NG.

Idi na 6p, nećeš se pokajati... [emoji6]

Sa baterijom se svakako neces usreciti a sto se tice rada bice on fluidan i u to ne moj da sumjas..Ovo bi ti bila dobra kupovina posto je nov a sim free..Za te pare jedino jos sto mozes da kupis a da je fluidno je nexus 5x..

Trajanje baterije je potpuno relativno. Ako neko koristi za posao i non-stop se ne skida sa telefona, retko koji telefon će mu potrajati ceo dan. Meni recimo 5s traje po 2-3 dana, dosta sms-ova, ali razgovora malo možda 20-ak min dnevno max, traje 2 dana, nekad i 3.

Nije bas "retko koji telefon", ima ih cak i za 200e a da su premium, da rade fluidno, brzo a baterije mogu da izguraju ceo dan maltretiranja.

Sent from my D6503

Poslednja izmena:
Ja sam sa 5S bio zadovoljan, pa čak i sa iOS 10. Baterija mi je gurala od ujutro u 06:00 do popodne ili uveče do 22:00, sigurno. Sve je bilo relativno, u svakom slučaju, jer se nekad nisam skidao sa telefona (pozivi), a nekad sam više tukao po netu. Tako da, ne mora da znači da je baterija loša, već se samo scenario upotrebe i kvalitet signala dosta razlikuje (što sam na svom primjeru vidio koliko znači).

Isto tako, primjetio sam da nakon nekoliko iCloud restore-a na telefon, isti počinje da štuca, povremeno. Već sam se bio naoružao da idem na clean restore i da vratim samo poruke i pozive, a sve ostalo da nanovo instaliram/aktiviram/podešavam, ali avaj - prodadoh telefon i pređoh na 6S. Mada koliko vidim ista priča je i ovdje. Tako da će meni za vikenad da padne jedan clean restore i da vratim samo prijeko potrebno, a ostalo - tabananje polako.

Meni je baterija pocela cudno da se ponasa, u dobrom smislu :D

Skinuo ga jutros sa punajca, odigrao igricu jedno 10-15min, kuckao se, instgram, fejs itd itd i pogledam ja posle 4 sata, baterija 100% :O
Odem da vidim usage, kad ono pise samo 2h stand by i tipa 30min usage. Jel zna neko kako, zasto?

10.1

Ne planiram da updatujem na 10.1.1, vidim da se dosta ljudi zali

Ako moze neki vid pomoci, totalni sam laik za apple :)

Brat ima iz MTS-a iphone 5.
Apdejtovao je na novi softver i tu je poceo da brljavi telefon, sat nije pokazivao tacno vreme, gubio se wifi.. Cim ga zakljuca on odlepi, usporio itd.

Nosio u mts, oni kao stavili novi softver, u stvari je samo lezao negde 20ak dana. I dalje isto stanje.

Da li neko zna resenje za ovo, ili nekako moze da se downgraduje softver? Ili postoji li neki zvanicni apple servis u Srbji?

Unapred sam zahvalan, jer ovakav telefon ne sluzi nicemu :)

Pitanje jedno, da li je na iphone 5s i 5c ista baterija? Potrebna mi je za 5c, ima ih na aliexpresu, ali sve pise battery for 5s/5c..pa gledam da narucim a da ne pogresim, ako su iste onda super

Ne mogu da koristim kameru znaci ni u jednoj aplikaciji nece ni preko Whatsapa ni preko Snepa ni obicna kamera znaci zadnja nece uopste a prednja radi kako kad, ali jos cudnije sto nakon restarta slika par puta i opet prestane.... Evo ss kako izgleda kamera i koliko imam prostora znaci imam def dovoljno ali opet nece, sta bi mogao da bude problem?
e5b689e8cb1ffb9177f057338b172307.png

8cc2efb73b6432c359fe338f8c5f6a1e.png

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ajde prvo uradi hard reset pa vidi da li ce biti isto..Power i home dugme u isto vreme i drzis dok se ne ugasi i ne pojavi jabuka..

Da li se nekom dešava problem da se telefon restartuje bez razloga u pitanju je iphone 5s Ios 10.1.1 šta mi je činiti?

Meni se ponekad ali stvarno retko desi da se respringuje (restartuje sprinboard) ali baš restart možda se jednom desio i to ne meni nego na ćerkinom 5C.

Da se ne bih zezao višesa telefonom poslao sam ga u servis jer je u garanciji i uzet je preko mts-a, e sad da li oni (mts) imaju svoj servis ili šalju u ovlašćeni servis? Verovatno će uraditi fleš i vratiti nazad ako mi se ponovo bude desio restart, posle koliko puta vraćanja u servis će mi zameniti uređaj jer ne verujem da će u servisu menjati ploču ili raditi neki zahtevniji servis.

Послато са A1-810 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Šalju u Macolu oni su pored istyle-a ovlašćeni. Ako ne ustanove kvar možeš ti 100x da šalješ neće ti zameniti telefon. Ako ustanove kvar verovatno dobijas nov zamenski telefon.

Može li se otkljucati 5s sa kanadske fido mreže i pošto? Imam i jedan SE sa Rodgers mreže, može li i on?

Послато са 5022D уз помоћ Тапатока

Ljudi primetio sam da mi se baterija na ovom minusu napolje neverovatno brzi trosi malopre mi je za oko pola sata uz samo dva otkljucavanja na touch id opalo celih 24% a telefon nije star ni tri meseca da li da brinem i reagujem odlaskom u servis?

Da li na iPhone 5s na iOS 10.2. može da se trajno isključi mobilni internet? Isključim ga Settings > Cellular on your iPhone or Settings > Cellular Data ali čim telefon nema pristup wi-fi mreži mobilni net se aktivira.

Nazad
Vrh Dno