Šta je novo?

iPhone 5

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znači to je to? Ako jeste, očekivao sam mnogo više. Kako će se ovaj duguljasti dizajn pokazati, videćemo, ali meni se na prvu loptu ne dopada. Kad sam video fotografije, mislio sam da je fake, pa je došlo još fotografija, pa onaj video i sad još jedan video, tako da je izgleda ovo real deal. Ono što već vidim kao problem jeste dolazak palcem do gornjeg levog ugla ekrana. Mat leđa su mi ok rešenje. Ostaje da se nadamo da će software da napreduje, pa da se i mi sa 4s ovajdimo. :)

Heh, obično mnogi očekuju da će novi iPhone biti svemirski, čudo neviđeno, pa se onda razočaraju kad vide da je u stvari samo mala evolucija prethodnog, a na kraju ga opet kupe da bi imali zadnji. Ista priča svake godine.

Ako bude ovakav, mislim da je sasvim ok. Još je malo tanji i ima normalna leđa, onog ko je smislio staklena leđa bi trebalo javno nabiti na nepodmazani kolac. Po svoj prilici, Apple je konačno naučio svoj iOS da skalira sliku, s obzirom da imamo drugačiji odnos stranica ekrana. Veći ekran je definitivno plus, mada s obzirom da su preko dve trećine iPhone korisnika žene i deca sa manjim šakama, imalo bi smisla i da ga ne menjaju (mada onda ne bih mogao da zafrkavam fanboje koji tvrde da je 3,5" savršena veličina i da nikad ne bi kupili telefona sa većom dijagonalom).

ne bih me cudilo i da je sam apple namerno pustio buvu kako bi se ceo svet zanimao,dok bi oni na miru radili i pravili iphone

Upravo to. Sigruno su tako i uradili. Kako bi se drugacije ljudi zamlacivali sa jabukom i jaTelefonom. :)

Do sada se nijednom nije znalo unapred kako ce tacno izgledati iPhone.

Poslednja izmena:
Heh, obično mnogi očekuju da će novi iPhone biti svemirski, čudo neviđeno, pa se onda razočaraju kad vide da je u stvari samo mala evolucija prethodnog, a na kraju ga opet kupe da bi imali zadnji. Ista priča svake godine.

Pa nisam ja očekivao jako mnogo, niti sam planirao prelazak, ali više od ovoga jesam. Ja sam na primer prešao sa iPhone 3G na iP 4S, i to mi je bilo veliko poboljšanje.
Takođe mislim da je između 3GS i 4 razlika taman kakva i treba da bude, pa je i tu bio opravdan prelazak. Ne vidim opravdanost prelaska sa 4S na 5, osim ako neko baš hoće da potroši novac.
Trebaće im opasan marketing da privole kupce koji imaju 4S da pređu na 5 (naravno, tu mislim na razumne ljude :)).
I što ga malo ne proširiše, to mi nije jasno. Kao što je već neko primetio pre mene, ovako izgleda kao daljinac.

Eto potvrde da će se zvati iPhone 5

Vidi se broj 5 u odrazu, a i ne odgovara senka tekstu gore!

Sad kad iznenade sve i ovo 5 bude značilo 5 inča dijagonala xD

Iskreno meni se svidja ovaj procureli dizajn, samo da ne bude previse izduzen jer na nekim slikama je kao daljinski a na nekima se tek vidi blago povecanje u onosu na 4/4s. Kako god bilo, ja sam skoro pazario 4S i ovu generaciju preskacem jer je ovo sto posedijem idealno za mene, pocev od velicine ekrana, preko oblika, do performansi. :)

Iskreno meni se svidja ovaj procureli dizajn, samo da ne bude previse izduzen jer na nekim slikama je kao daljinski a na nekima se tek vidi blago povecanje u onosu na 4/4s. Kako god bilo, ja sam skoro pazario 4S i ovu generaciju preskacem jer je ovo sto posedijem idealno za mene, pocev od velicine ekrana, preko oblika, do performansi. :)

Mozda deluje tako ali kada se stavi pored 4s vidi se da uopste nije previse izduzen. Meni se takodje svidja.

@Kraken
To jeste tako na nekim trzistima... Recimo u CG (koliko god bilo smijesno malo trziste) iP4s je bio do skoro najbolja kupovina preko provajdera (i koliko god su ti paketi papreni) u konkurenciji hox-a, sIII i ostalih...

tripujete da je duguljast... konacno ima normalne proporcije. malo duzi od 4s al veci ekran. tako i treba. mada kolki je 4s moze 4" ekran da stane bez dimenzije da se menjaju.

Poslednja izmena:
Ne treba ti nikakav fix za MMS, ali ko to još koristi pored emaila i gomile društvenih mreža i IM programa? :)
Realno, 90% ljudi moze da primi mms dok samo 20-30% preko IM ili maila, bar medju mojim kontaktima

Evo ja nemogu da primim MMS (mrzi me da ukucavam parametre) ali mogu da primim fajl preko maila, whatsapp, skype... :)

Mali off
Whatsapp je mama, po meni najbolja aplikacija za slanje multimedijalnog sadrzaja. Dosta bolji od Viber-a sto se tice slanja... :)

A sto se tice mms-a ne pamtim kada sam ga zadnji put poslao kao i primio mms... :d

samo sto kod nas vecina ima viber :)

btw gledao sam juce u starom telefonu 10k smsova u inbox/outbox i 2 mms :d

[youtube]kaVzt-_zajE[/youtube]

Jel to na levom ip5 Amoled? Nesto mi je mnogo crnja crna :)

Sve je ok do trenutka kada upali iPhone. Prvo 4S ima strasno duboku crnu boju i na ovome iPhone 5 deluje totalno nerealno. Drugo, pogledaj kako je leva donja ivica blize boku od gornje, tj nije ravan ekran. :)

Onaj veliki ima flaster, odvikava se jabuka od pušenja :)

Odlicno izgleda, uzimam ga cim se pojavi kod nasih svercera.

Pa kad imaš iPhone :p

Ma nije do toga, nego nece niko da mi salje, a radi... :( :p

:d

418670_10151051245146840_889720589_n.jpg

Nije bilo realne potrebe ni prelaziti sa 4 na 4s ...
Nisam srecan sto je duzi telefon. Ova globalna manija za velikim ekranom na mobilnom telefonu je totalni bullshit...

kao i monitori: nekad je odnos bio 16:10 (npr. 24" 1920x1200px) a sad je 16:9 (1920x1080px) standard zbog HDTVa... tek toliko da nemas crne strafte dok gledas video na iPhoneu...

verujem da ce biti fizicki iste sirine kao i 4ka...

btw lepo je nnnn rekao na bench rostilju da ce najverovatnije samo da mu dodaju pixele po visini ;) :wave:

Ovo je definitivno 100% novi iphone?

Bezveze. Ocekivao sam mnogo vecu razliku od malo izduzenijeg ekrana. Takodje, mislim da je vreme da ode home dugme i da cela prednja povrsina bude ekran. S3 izgleda dosta bolje, cini mi se.

Nije bilo realne potrebe ni prelaziti sa 4 na 4s ...
Nisam srecan sto je duzi telefon. Ova globalna manija za velikim ekranom na mobilnom telefonu je totalni bullshit...

Kako kome. Ja sam na 3GSu i razmišljam da pređem na SGS3 zbog boljeg i većeg ekrana. Video sam i Note uživo neki dan, to jeste malo preveliko ali opet ima svoju namenu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno