Šta je novo?

iPhone 5

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
iP5 je multi-milionski biznis iako jos nije ni izasao :)

^ to ko zna sta je. Citao sam onu knjigu o Jobs-u i tamo stoji da oni komotno imaju gomilu verzija istog uredjaja i da se nikad ne zna koji ce ici u proizvodnju. Jeste da Jobs nije vise ziv da zanoveta, ali imaju oni druge "psiho" radnike (i ja sam takav ;)) koji menjaju dizajn do savrsenstva.

dokazano Fotošop

btw pažnju je izazvao jedan video still na WWDC kada su objavili saradnju sa proizvođačima automobila gde će kontrole za Siri biti ugrađene standardno na volan automobila.
Vidi se fon koji liči na 4S, ali je više izdužen, pa nije jasno da li je u pitanju Iphone 5, posledica prebacivanja slike iz nekog wide formata, ili još jedan mockup Apple-a?
car.jpg

Render iz aviona. Odlican, ali ipak render.

dokazano Fotošop

btw pažnju je izazvao jedan video still na WWDC kada su objavili saradnju sa proizvođačima automobila gde će kontrole za Siri biti ugrađene standardno na volan automobila.
Vidi se fon koji liči na 4S, ali je više izdužen, pa nije jasno da li je u pitanju Iphone 5, posledica prebacivanja slike iz nekog wide formata, ili još jedan mockup Apple-a?
car.jpg

Slika je sabijena. Vidis valjda da volan nije okrugao. To je najobicniji 4S.

Moracu da se slozim ... Sgs3 sigurno nije najocekivaniji drugi jeste ali prvi nije

dokazano Fotošop

car.jpg

Jel si ti gledao WWDC keynote uopshte ? Pa Apple je pokazao tu sliku i josh jednu sa auto brendovima koji su se do kraja godine obavezali da u svoje modele stave eyefree.

I onaj model iPhonea 5 je 3D, ne photoshop...

Jel si ti gledao WWDC keynote uopshte ? Pa Apple je pokazao tu sliku i josh jednu sa auto brendovima koji su se do kraja godine obavezali da u svoje modele stave eyefree.
Prokomentarisao sam činjenicu da je fon koji je prikazan na slici drugačijih proporcija (izdužen) u odnosu na 4S i podseća malo na razne slike mogućeg izgleda ajfona 5 koje su kružile netom.
Ova slika je bila tema i na nekoliko sajtova koji se bave mobilnim tehnologijama.
Pročitaj šta sam napisao pa posle komentariši...

Posto drugar treba da mi ide u Ameriku, a vratio bi se negde u januaru-februaru, sta mislite da li ce tad biti oko 600$ ili ce biti veca cena?

Biće ta cena, kao i sa svakim iPhone do sada. U Apple Store su uvek iste cene, menjaju se jedino cene kod operatora...

Sad je 4s 649$, pa zbog toga pitam, jer ne bi mi bilo logicno da bude jeftiniji.

ma sto posto ce imati veci ekran i bice mnogo tanji, ne trebaju ti spekulacije da bi to zakljucio. morace da se prilagode konkurenciji iako iphone izgleda kao premium kvalitet u odnosu na te plastikanere. ja se potajno nadam da ce doneti i neku sustinsku inovaciju, osim novih dimenzija i jaceg hardvera. siri to nije, vise je marketing gimmick.

Bez obzira na sve, display ce biti malo veci a ceo fon malo tanji...sto se mora mora se :)

new-2012-iphone-body-reportedly-leaks-shows-the-glass-front.jpg

ovo valjda nije photoshop

Ako Apple pocne da juri trziste umesto da ga stvara, ode im sve u propast. Ja se nadam da su i iPad mini i ovaj ruzni telefon samo "patke".

To niko nikad ne zna kako ce tacno izgledati dok ga oni ne lansiraju tj. ne predstave prvo na njihovom okupljanju. Ja se samo nadam da ce imati malo veci ekran, a i valjda ce dizajn malo da promene. Ko zna mozda ga sad naprave celog da bude od titanijuma. :D

Ocekujem u najmanju ruku da ce promeniti dizajn i da ce biti znatno tanji, normalnih proporcija. Isto tako bi se moglo reci da je bilo jurenje trzista kada su sa RISC procesora presli na Intel, ne treba biti tvrdoglav po svaku cenu. Za nauk ostalima dokle je to dovelo Nokiju i BB... Sa sadasnjim dimenzijama i dizajnom, retina ne dolazi bas do izrazaja, i konkurencija samo zbog svojih proporcija izgleda atraktivnije, ako zanemarimo materijale. Postoji solidan procenat korisnika koji ce prosto da ide po inerciji uz Apple i onih koji svesno preferiraju manji ekran jer bolje lezi u ruci i lakse se nosi u dzepu, ali jednostavno izgleda pomalo smesno i zastarelo kada se stavi pored jednog SGS3 ili nedajboze Note-a. Nisam bas siguran da postoji neko sa SJ vizijom i autoritetom da pokrene i sprovede neke stvari, ali ne ocekujem bas ovakvu abominaciju...

Valjda im je Jobs na samrti rekao mnoge stvari :) (kao Delbojeva i Rodnijeva majka)

Sta znam, tu je Johny Ive koji je opet psiho za dizajn, ne znam onaj Skot kakav je. Deluje da ima harizmu, ali nesto nisam zadovoljan kako se iOS krece. Moze to mnogo bolje, a da se ne krene u pogresnom pravcu. Cuo sam da i Fil Siler ume da bude nezgodan poput Jobsa iako mi deluje kao neki meda :)

Sta znam, uglavnom su "ludaci" pravili najbolje proizvode, muziku, filmove i ostalo tokom istorije. Treba to imati u sebi.

Jel zna neko da li ce mozda iPhone 5 konacno dobiti ugradjen FM player?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno