Šta je novo?

iPhone 5

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nego, da nije malo cudno sto ima prorez za sim ili i kod CDMA standarda postoje kartice u GSM obliku?

Novi iPhone se kao prvo nece zvati iPhone 5, najverovatnije, nego iPhone 4s, jer ce biti poboljsana verzija cetvorke. Verovatno nova antena i pored nje ne znam kakvu novinu bi Stiv mogao da doda svom novom cedu, eventualno malo "jacu" kameru. Ne verujem da ce menjati velicinu ekrana, iako bih voleo da vidim kakve bi bile reakcije i sta bi bilo kad bi se u buducnosti pojavio neki iPhone sa vecim ekranom, a veoma je tesko vagati izmedju udobnosti nosenja (mobilnosti) i udobnosti koriscenja. Revolucionarna petica se sprema za 2012. godinu, sa kojim ce Apple da reinventuje vreme i prostor i posle toga vise nista nece biti isto.
Btw, da ne poverujes da se u Italiji ne moze videti telefon koji nema jabuku na sebi, a klinci se k'o pomahnitali igraju sa cetvorkama.

Poslednja izmena:
Pa i ovde bi ga svi nosili da moze da se kupi na ugovor i 50 rata kao ostali telefoni :d

Revolucionarna petica se sprema za 2012. godinu, sa kojim ce Apple da reinventuje vreme i prostor i posle toga vise nista nece biti isto.

Dodirni ekran :d

Posle ovog quote-a, definitivno nishta nece biti isto....

Reinventovati vreme i prostor u 2012? Pa ta ideja je so 1975....

^ O cemu ti pricash Oki ? :)

Pa kvotovao sam coveka.. zaista mi nije jasno da li se on zeza ili ti mislish da se ja zezam : )

Iskreno cudio sam se topiku jer samo sto je izasla 4-ka ljudi poceli da pricaju o nastavku i onda izleti neka fake slika ko zna od kada.. Mislim napisati reinventovati vreme i prostor je toliko hilarious da ja nemam rechi.. zato sam malo shaljiv i rekao - touch the screen..

iskreno ne znam ni cemu ova tema ako od ove price nema nishta... a mene je recimo zaista zainteresovao naslov ...

Bice sigurno ove godine novi iPhone i novi iPad.
O novom iPhoneu ne znamo puno, to je tacno, ali sve ce se iskristalisati kad ga u ~aprilu neki momak ispusti u kaficu :)

realno bice nekoliko minor poboljsanja . eventualno sledece godine se ocekuje neshto "revolucionarno" :) , ali ipad ce napokon imati mnogo vise smisla ove godine. ipad ce napokon biti onakav kakav je trebao da bude.

...ipad ce napokon biti onakav kakav je trebao da bude.

Da, kakvi su svi ostali uredjaji vec godinama :d

iPhone 5 ce naravno imati minoran update, jer ja ne znam shta tu mogu da poboljshaju kod hardvera. Ovog puta nije chak potrebno ni da bude brzi kao 3Gs posle 3G, jedino ako budu stvarno ishli na "gaming" pa mu gurnu neku jachu grafiku...

Ja bi rekao da ako je vjerovati trenutnom stanju dva proizvoda iPhone 4 i iPad, onda će ono što bude u iPad2 biti i u iPhone 4+. Jedina razlika ekran i memorija. Kako se trenutno piše po raznim sajtovima, navodno će biti dual core A5 procesor, duplo RAM-a (za iPad), dupla rezolucija (opet za iPad), ... Ali, opet, o tom - potom.

Da, kakvi su svi ostali uredjaji vec godinama :d

iPhone 5 ce naravno imati minoran update, jer ja ne znam shta tu mogu da poboljshaju kod hardvera. Ovog puta nije chak potrebno ni da bude brzi kao 3Gs posle 3G, jedino ako budu stvarno ishli na "gaming" pa mu gurnu neku jachu grafiku...

ostali se ne racunaju :p

da se ne lazemo daleko je od savrsenog . a stvarno je odmah bilo jasno da vredi cekati sledecu generaciju ...

za iphone 5 ne znam ni ja sta bi moglo bolje ... licno bih voleo da vidim veci ekran ili manji , tj verzije iphone-a u razlicitim velicinama ... za svakoga po neshto :)

pa videćemo 13-og februara koji procesor i grafiku će imati iPhone 5, kad Samsung predstavi sledeći Galaxy S :)

Cek, prvo mora da izadje iPhone 5, pa ce onda da ga kopiraju ti kinezi :)

Sada se vec zna da je Apple iskopirao Nexus S jer ce novi iPhone i iPad2 imati NFC chip. :D

NFC je odavno najavljivan u Apple, kao i u Google

Da rezimiramo, ne bi bilo Iphone 5-ice da nije bilo Nexus S-a ?

Već 4 godine unazad izlazi svake godine novi model iPhone-a, bilo bi ga i da nije izašao nijedan novi telefon od kada je izašao iP4 jer Apple najviše zarađuje od novih uređaja.

Sada se vec zna da je Apple iskopirao Nexus S jer ce novi iPhone i iPad2 imati NFC chip. :D

Niko nije ni pricao o tome, ali ajde ti programeru objasni neshto shto se ne moze prichitati u tehnichkim karakteristikama :d

Da pitam i ja....
Kako vas vas bre ne mrzi, stvarno!

Pa Sony je patentirao i jedini pravi 'backlight' CMOS senzore, a jos pre izlaska iPhone 4 je zvanicno receno da se oni koriste, tako da je to novost samo onima koji i dalje misle da je iPhone 4 kamera losa jer ima 'samo 5mpx':)

Je'l ima uopšte stvarno loših kamera na malo skupljim telefonima? Sve je počelo toliko liči jedno na drugo da je stvarno smešno prepirati se je'l šija ili vrat, IOS ili Android... Koliko telefoni mogu da se razlikuju kad su svi sad jedan veliki ekran?

Evo ti primer [bez napadanja vlasnici htc desire hd ;)] i desire i desire hd nemaju bas kamere za pohvalu tj losije su od konkurenata. Drasticniji primer je kod desire hd jer je kamera stvarno losija od galaxy s, N8, Wave, Xperia. Ali je upotrebljiva, naravno. U svakom slucaju, mogu oni da trpaju silne mpixele, mislim da je nokia n8 dostigla neki limit cmos kamere na mobilnom telefonu, zbog velicine senzora i optike, naravno i xenon blic-a. Kada bi svi ugradjivali kamere kao nokia na N8 bilo bi lepo i onda bi kamere na telefonima bile daleko upotrebljivije. Ali za korektne dnevne uslove skoro svaka je danas ok.

A dugme? Gde ce njega onda da stave? Apple nikada radikalno ne menja nacin fukcionisanja, a taj tvoj predlog bi iziskivao ili da izbace dugme ili da povecaju telefon.

Poslednja izmena:
btw. mislim da ovi delovi i komponente koji kruze webom su samo tu da zavaraju trag.

Kao i svaki put pred predstavljanje ihpone/ipoda. :)

Iskreno, IT scena bi bila malo dosadna bez Apple-a :) Steta sto Jobs ode, bilo je zanimljivo slusati ga - mrzeli ga ili ne.

Autor testa o SG 3 na Bench sajtu, rece da je taj telefon najocekivaniji uredjaj ove godine. Mislim da je pogresio - i to mnogo :) iP5 cekaju oni i koji ga vole i koji ga mrze :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno