Šta je novo?

iPhone 5

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@dzoni_m:
To sto ti nemas delivery report na iPhoneu nece mene spreciti da saznam da li si dobio poruku ili ne, jer ja na mom telefonu imam delivery report.

yooyo, rekao je da se odnosi na druge korisnike iphone-a koji nemaju delivery report :)

U iOS 6, kada zazvoni pored slajdera postoji sličica telefona, slajd na gore i otvore se opcije: DECLINE, ANSWER i Reply with Message (postoji predefinisana Can't talk right now... + korisnik definiše jedan ili više dodataka koji ide na ovu predefinisanu kao jedna SMS poruka), Remind Me Later

Lepo.

@webster:

Posto mi je i paljenje svetla po defaultu dupli klik na power svaki put kad odbijem poziv osvetlim celu sobu :D To znaci ako sam sa devojkom u mraku i zove me druga devojka moracu da objasnjavam zasto sam upalio svetlo. :D

@yoyo procitaj moju poslednju recenicu. NEVEZANO za iPhone voleo bih da to ne postoji uopste. Znam ja da to postoji odavno ali licno bih voleo da nema jer ne volim da neko zna da li jesam i kada sam primio poruku. Tako da..........po meni nije problem sto iPhone to ne poseduje.

^^ Imash neku ozbiljnu paranoju druze. :) Meni je ipak potrebna, i ne zelim uvek da potezem za telefoniranjem, kada mi neko ne odgovori u roku od 15 minuta, a ja ne znam da li je dobio poruku ili nije.

@Dzoni_m: druze tu si samo ti na gubitku jer svi mogu da vide da li si primio njihovu poruku, cak i moj dumb vodafone sto sam dobio iz VIP-a na poklon, ali ti ne mozes da vidis da li su oni primili tvoju poruku.

Moram li da se nekom pravdam? Necu da neko ima uvid i gotovo. Pre svega jer pojedincima ne mozes objasniti da ako si primio poruku i oni su videli u delivery reportu da je primljena ne znaci da je PROCITANA i da je to sada sveto pismo. E zbog takvih ne zelim tu funkciju. Moja privatnost. Ja imam iskljucenu opciju kod operatera (u Belorusiji) jer sam trazio tako a posto smo veliki korporativni korisnik oni su mi izasli u susret i iskljucili za moj broj jer to u principu se ne radi ali bas ako ih zamolis hoce. Kod nekih operatera moze da se iskljuci slanjem sms koda.
Isto tako mrzim sve govorne automate koji se javljaju ako se ja ne javim i to sam poiskljucivao. Ako imas par poizva na dan onda je OK, ali ako imas mnogo poziva + posle radnog vremena a nisi u obavezi da se javis a ljudi te smaraju + ako ti je to i privatni tel onda shvatas u cemu je problem. Mislim resio sam to raznim blacklist alatima (za ove nezeljene pozive).

Poslednja izmena:
Dzoni, razumem tacno o cemu pricas ali to sto ljudi ocekuju najbolje je da resis na licnom nivou i da im objasnis da je to njihov problem, a ne tvoj. Tehnologija sluzi da nam olaksa i ulepsa zivot, a ne da se zbog nje osecamo neprijatno i da bude sredstvo kojom ce nas drugi ljudi maltretirati. Sluzi da je koristimo, a ne da budemo njeni robovi.

Nisam siguran ali mislim da je jedini razlog nedostatka delivery reporta taj sto se podrazumeva da je poruka stigla ako je poslata. Gasenje telefona se sve redje koristi i bolje je preko profila da podesis silent bez vibracije ako neces da te uznemiravaju.

@padawan Pokusaj ti da objasnis :)
Pa pazi ima logike, ako posaljes poruku to je to. Ona je poslata! Dalje ti ne mozes nista da uradis! Sve je do operatera. Sa strane onog koji salje ako dobije da je sms sent to je to. Dalje nije i ne moze biti njegov problem. Kada je stigla je potpune nebitno i opet ono sto kazem privatna stvar primaoca sms-a.
Mislim nebitno taj SMS delivery nekome znaci ja to potpuno razumem, ali ima mnogo njih kojima je nebitan, tako da to nije neka odlucujuca karakteristika.

@Dzoni... Veoma velika glupost... *** da nase mreze nisu kakve su, realno i mene bi bolelo uvo za delivery report... ALI kada saljem jednu poruku iz 3-4 poruke veoma mi je bitno da cela poruka stigne, jer ne znam jel ovaj sa druge strane primio celu poruku i onda moram opet da saljem... Veoma stresno... Ja mislim da si ti jedini kojem report ne odgovara, specifican slucaj...

Meni je na slici ljepsi od cetvorke, i to mislim na crni, beli mi je khm*gay*khm

Tamne metalne ivice me podsecaju na ovo
snyper-one-watch-1.jpg

Alo ljudi nije covek retard zna da vi vidite da je njemu stigla poruka, smara ga sto bilo ko ima tu opciju i zeleo bi da nikad nije ni izmisljena. Zasto bi to voleo, njegova stvar.

Pokusaj ti da objasnis

Pokusao, nisam uspeo naravno, i prestao da se uzbudjujem oko toga. :) Kada ljudi ne mogu nesto da shvate, to je i dalje njihov problem.

Poslednja izmena:
Iskreno postoji sigurno tri materijalne stvari na koje bi potrosio 700e a da to nije iPhone 5. Sgs3+ satelitska I dreambox za te pare su npr. mnogo bolja opcija.

Iskreno postoji sigurno tri materijalne stvari na koje bi potrosio 700e a da to nije iPhone 5. Sgs3+ satelitska I dreambox za te pare su npr. mnogo bolja opcija.

Ili yugo i malo benzina? Ili hrana za porodicu? Ili letovanje umesto sgs3 i dreamboxa?
Opet se dolazi do onoga da svako sa svojim novcem radi sta zeli, samo da se ne dodje u situaciju "o vidi kupio si iphone 5, znas sta si mogao sve da uzmes za te pare"...

Upravo. Takodje, ja sam 4S kupio negde na vrhuncu popularnosti novog novcatog za 400e i te cene na pocetku nisu realne. Ali ako neko iskesira opet njegova stvar.

Vala bas, uostalom do nove godine ce biti 550, kao i 4 i 4S sto su bili.

Ili odvedes devojku/zenu u Egipat, all inclusive u sred zime :) #priceless

naravno da niko ne spori da su cene iphone-a kod nas katastrofalne i da se ne isplati uzeti iphone po toj ceni kada imas sgs3 na paket mnogo povoljnije, plus garancija, plus podrska...

sa druge strane isto je tako bespredmetno raspravljati o ceni od 300$ ili EUR kada je mi u ovoj nazovi drzavi nikada necemo imati.

da sam tamo negde, to bi mi bila bas slatka muka da se odlucim, da li da uzmem apple ili samsung. ovako biram izmedju toga da me terorirse mobilni operater (sa izuzetno povoljnim paketima za zemlje 3. sveta i internetom na kilobajt) i/ili pak preprodavci koji prodaju (najcesce) problematicne apple uredjaje. Prosto ne znam sta je bolje...

Po meni najbolja stvar kod iPhone 5 je što će sada pasti cena 4s :banana:

Ili odvedes devojku/zenu u Egipat, all inclusive u sred zime :) #priceless

Zato sam I napisao materijalnih stvari... Putovanja su mi vise hrana za dusu, a I naveo sam primer u vidu ovog kao blagodetima vrhunske tehnike za iste pare kao I iPhone. IPhone je toliko prodavan jer je iPhone, a ne zato sto je savrsen I nudi sve sto treba vlasniku smartphonea, a da to Android nema.
Ne zelim da vredjam, ali iPhone je postao prava odlika pomodarstva i pokazivanja klase sa njim. U vreme 3GSa I mozda iPhone 4 je bio najbolji telefeon na trzistu, sada vise nije. Ko god da pokusa da opravda da je najbolji jer je IOS stabilan, da je najkvalitetniji I da je od najboljih materijala, mislim da samo trazi izgovor da kupi novi iPhone. Da bi iPhone nudio sve sto nam treba od.modernog telefona treba mu JB, tweakovi sa Cydie koji usporavaju telefon I cine ga bagovitijim...

imas vest i na benchu :)
http://mobile.benchmark.rs/mobile_vesti/komponente_za_iphone_5_16_gb_koshtaju_167_dolara

iphone5-bom.jpg

Za slicice i klipove imate posebne teme.
Za flejmovanje tipa : telefon je gay , ko kupi je pacenik i fanboy imate pijacu i specijalne ustanove.

Inace, evo vam predavanje Guy Kawasaki-ja, o stvarima koje je naucio od SJ:

[YOUTUBE]DR_wX0EwOMM[/YOUTUBE]

A evo odavde najbitnije vezano za novi iphone:

Link

Lepo se vidi da je SJ bio Apple i da bez njega nema ni R od revolucije. Ljudi ovde zaboravljaju da ovo treba biti reper za smartphonove za narednih godinu dana, a prevazidjen je u startu pojavljivanja. To se prvi put deshava. Ne mogu da verujem da kompanija sa 600 milijardi na novom iphonu nije smozgala nesto slicno pureview tehnologiji, recimo opticki zum kao kod nokie 808, itd. Bez veze...

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno