Šta je novo?

iPhone 5

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dijagonala je smesna,ovi uredjaji se najveci deo vremena koriste za surf i aplikacije gde je veliki ekran pozeljan a oni na ip5 to i dalje nemaju,sve ispod 4,3" je malo.Ko hoce da barata jednom rukom neka kupi dumb telefon i eto srece,oni su vecinom minijaturni spram smartfonova.
Kad stavim iphone pored hox ili gs3 izgleda smesno,kako neko moze da surfuje na 3,5",moras da buljis ko lud.Neka mi kaze neko koja je prednost iphone nad hox koji posedujem posto su im cene u oglasima slicne?
Igranje igrica je tek komedija na tom ekranu,pa od svojih prstiju ne vidis ni sta igras.

Poslednja izmena:
Drugar mislio da je iPhone veliki telefon, kada je video Note 1 pored njega zakljucak je bio da je iPhone kao digitron,... Inace ja bih umesto oba ta uzeo Lumia 920, jako lep telefoncic :).

Logika je verovatno "kome treba veci ekran ima iPad". Gledam samo po svom iskustvu, od kada imam iPad telefon mi sluzi za pozive I sms u velikoj vecini slucajeva( androd :D, sensation)

Još da provalite kako da upakujete 10 inča u pantalone (kako ovo zvuči :d) kao što može 4.3+ telefon i biće sve OK, stvarno razmišljanje je :trust:

Poceli da se postuju rezultati na geekbenchu sa custom romova kao odgovor na "revolucionarni" a6 i njegov skor od 1601.

Evo recimo sa s3-a skor od 2293:

Pogledajte prilog 96378Pogledajte prilog 96378

Link

Evo skorova s3 na default taktu i ics-u, uglavnom se krecu oko 1800:

Link

Evo jos jednom skor sa a6.

Pogledajte prilog 96376

Pogledajte prilog 96377

Na ovom S3 rezultatu stoji da je klok 1.8 GHz. Nijesam siguran, ali mi se čini da mu je procesor žestoko overklokovan. A valjda je na standardnom kloku IPhone brži od S3 iako ima dva jezgra naspram 4 kod samsunga.

@milosd777 odi na sajt i odradi jedan search :) Kao sto rekoh i One S ide opasno, sigurno sa jos boljim sw-om da ce da dobaci 2000 (S4 se odlicno snalazi iako je dual)

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahahahahah kakav FAIL!

0:40 :lupko:

Aaaa?? Holographic images..lool :D
I onda vasic kaze da su Amerikanci pametni :D

Najludje je sto kad se s2 pojavio sa svojih 116g fanboys su govorili: prelagano, smesno, budalastina, odnese ti vetar phone iz ruke, isuvishe lagan i tanak za dobro lezenje u ruci, svasta, fon mora da ima tezinu zbog "grip"-a, itd. Sad kad Apple izbaci fon od 112g to je cool, pozeljno, revolucija ;). Inace pristalica sam da fon zaista mora imati neku min tezinu (oko 140g) da se ne bi stalno tripovao kako si zaboravio fon na stolu, a on ti u dzepu.

Još malo pa ću čuti da se i gaće po gramaži kupuju, da ih slučajno ne zaboraviš ;)

zbog dobrih rezultata pretprodaje ajfona 5, akcije Apple-a dostigle novu rekordnu vrednost:
IMG_0651.jpg

http://www.cultofmac.com/191180/fol...pple-stock-hits-record-high-of-700-per-share/

Poslednja izmena:
[youtube]qFUz6vHEQCM?hd=1[/youtube]

:)

Najludje je sto kad se s2 pojavio sa svojih 116g fanboys su govorili: prelagano, smesno, budalastina, odnese ti vetar phone iz ruke, isuvishe lagan i tanak za dobro lezenje u ruci, svasta, fon mora da ima tezinu zbog "grip"-a, itd. Sad kad Apple izbaci fon od 112g to je cool, pozeljno, revolucija ;). Inace pristalica sam da fon zaista mora imati neku min tezinu (oko 140g) da se ne bi stalno tripovao kako si zaboravio fon na stolu, a on ti u dzepu.
Pričaš o nečemu (i ne samo ti već dosta njih na ovom tridu) i pominješ nešto što se dešavalo pre dve godine. To je bilo stanovište i mišljenje kao i tendencija TADA. I ja ne volim prelagane telefone i ne volim veliki displej jer nemam dugačke prste i žulja me telefon u džepu kada sednem. Ali nisam bitan ni ja a ni ti. Za dve godine tržište se promenilo i ono što je bila "religija i epohalno" više nije. Tržište zahteva i postavlja nove standarde i u skladu sa time se svi igrači na tržištu prilagođavaju i poštuju NOVE želje i većinske zahteve korisnika.

I šta sada tu nije jasno? Pa u 21. veku je najnormalnije da nešto što danas predstavlja vrhunac nečega i nešto u šta se ljudi "kunu" da za 6 meseci postane bezveze i stara ideologija i da krene da se razmišlja u novom pravcu. I ovo važi ne samo za telefone već za bilo koju tehnologiju.

Poslednja izmena:
pa tesko neko moze za dve godine da totalno promeni misljenje o recimo tezini, pre dve godine mu je laksi telefon bio junk zato sto je lagan, a sada vrhunski zato sto je lagan. tesko da neko normalan tako razmislja.

Koliko se ja secam po launchu iPhone-a maltene svi su pisali kako je u pitanju cigla, kome treba toliki telefon, kakvo je to djubre bez h/w tastature, nema flash player-a. a koliko vidim danas niko ne kuka zbog dimenzija koje su i vece od iPhone-a, ni za h/w tastaturom, ni za flash player-om... cudno bas..

Da ljudi menjaju misljenja i interesovanja kako duva vetar. Pri pojavljivanju iPhonea brdo je kukalo kako to nikome ne treba-prodali se milioni, bio cigla - sad svako pravi po 4.7+incha, izbacili flash, svi pljuvali, sad android to prati i svi se slazu.

Kazes iPhone je izasao bez hw tastature, a 4.0 ekrani postoje dosta dugo, pa su svejedno fanboyi pricali kako je to previseee, telefoni od toliko grama postoje dugo, pa su fanboyi pricali da je to premalo, da je 4s prelagan, a sad je obratna prica. Ajde da je iP5 izasao, pa su probali, nego je samo najavljen!
E, to onda pocinje da smeta i pomalo vrijedja zdrav razum.

Koliko se ja secam po launchu iPhone-a maltene svi su pisali kako je u pitanju cigla, kome treba toliki telefon, kakvo je to djubre bez h/w tastature, nema flash player-a. a koliko vidim danas niko ne kuka zbog dimenzija koje su i vece od iPhone-a, ni za h/w tastaturom, ni za flash player-om... cudno bas..
to su sve govorili ljudi koji su ga uzeli?

Meni vredja zdrav razum da sada svi furaju multitouch TS telefone, bez h/w tastatura, bez flesa, dimenzija koje su i vece od originalnog iPhone-a a tada su drvlje i kamenje obasipali po Apple-u zbog tako "besmislenog" uredjaja. slicna prica je i sa iPad-om, neverovatno koliko ljudi je pisalo kako je u pitanju uvecani iphone koji nema nikakvu funkciju a sada se svi utrkuju kako bi na ovaj ili onaj nacin parirali istom tom "besmislenom" uredjaju. takodje mi vredja zdrav razum kada ljudi koje uopste ne interesuju apple proizvodi redovno upadaju u topic-e o apple uredjajima i konstantno troll-uju. ne primecujem da apple korisnici idu po ostalim topic-ima i trolluju.

to su sve govorili ljudi koji su ga uzeli?

Hoces da kazes da ljudi koji su tada govorili da je iPhone "besmislen" uredjaj zbog dimenzija, nedostatka h/w tastature i slicnih stvari i dan danas furaju telefone manje od 3.5" sa hardverskim tastaturama?

Poslednja izmena:
ja govorim o korisnicima apple telefona ne znam o kome ti pricas sada?

odakle ti to da svi furaju ts telefone bez hardverske tastature? mislis da je vecina na svetu kao ti?

Poslednja izmena:
Da, smatram da vecina IT obrazovanih ljudi koja je i pisala tada po forumima danas koristi TS mobilne telefone.

onda nemojmo da spominjemo obicne korisnike kada pricamo o ts telefonima, ok?

Hoces procitati mozda prvu recenicu mog prvog post-a na koji si replicirao?

Koliko se ja secam po launchu iPhone-a maltene svi su pisali kako je u pitanju cigla, kome treba toliki telefon, kakvo je to djubre bez h/w tastature, nema flash player-a.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno