Šta je novo?

iPhone 5

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vidis kako je neinformisanost losa stvar, da si malo pratio Apple znao bi da je materijal koji je koristen za izradu iPhone-a 3G identican onom koji se tada koristio za izradu macbook-a:

http://en.wikipedia.org/wiki/MacBook

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20100729200919AAT2Ee7

http://www.examiner.com/article/history-of-the-iphone-part-2

iphonetraffic1-453x500.jpg

ifimbports.jpg

I jos jednom ja sam koristio iPhone 3G i znam vrlo dobro od kakavog materijala je izradjen. i cisto da znas posto vidim da nisi bas upucen, polikarbonat spada u plasticne materijale. bolje prekini dok je vreme, ne ide ti.

Stvarno, ti si hemičar ??? Polikarbonat je termoplastični polimer i Apple ga je koristio samo kod Macbooka, a ne kod 3GSa...žao mi je, ti si taj koji je neinformisan ;)

U Svajcarskoj te izadje najjeftinije, oko 520 evra, ukoliko se malo iscimas mozes na granici dobiti i povracaj poreza od nekih 25 evra. Swisscom ga dobija 28-og a za Sunrise nisam bas siguran u svakom slucaju moj dolazi iz Svice :D
WOW. Odakle ovolika razlika u ceni. Gledam onaj chat. U nemackoj je 890 najjeftiniji a u Svici kako kazes 520 ?:D How the hell :D

Stvarno, ti si hemičar ??? Polikarbonat je termoplastični polimer i Apple ga je koristio samo kod Macbooka, a ne kod 3GSa...žao mi je, ti si taj koji je neinformisan ;)

Apple ga je koristio i kod 3GS-a i kod Macbook-a sto svedoce brojni clanci na netu koje sam ti i citirao. ali jos vaznije od toga imao sam oba uredjaja i vrlo dobro znam o cemu pricam za razliku od tebe. tvoj jedini argument je da lazu wikipedija i ostali clanci na netu. da si se ijednom susreo sa Macbook-om i 3G-om znao bi da su od apsolutno istog materijala izradjeni kao sto se i vidi iz prilozenog :

Ponovicu :

http://en.wikipedia.org/wiki/IPhone_3G#Design

http://answers.yahoo.com/question/in...9200919AAT2Ee7

http://www.examiner.com/article/hist...-iphone-part-2

The iPhone 3G's back featured a redesigned plastic polycarbonate casing, replacing the aluminum back of the first generation.

[Miki] je napisao(la):
WOW. Odakle ovolika razlika u ceni. Gledam onaj chat. U nemackoj je 890 najjeftiniji a u Svici kako kazes 520 ? How the hell

Da,da nazalost i u Svajcarskoj je uzasna pomama za iPhone-om tako da je borba doci do primerka u prvim nedeljama od launch-a, imam ortaka koji radi u Sunrise-u pa cu videti kakve su sanse da mi uzme par komada.

Poslednja izmena:
Ista plastika ko na S3, samo sto kad pricate o samsungu to je plastikaner, dok je 3G fensi polikarbonat:trust:

Ne nego je djubre koje se grebe kao nenormalno (govorim za 3G ne bih voleo armiju Samsungovaca za vratom), mogu ti pokazati kako izgleda zenin plasticni Macbook a kako moj alu MBP. lepo izgleda prvih mesec dana, posle toga ogrebotine ozbiljno narusavaju izgled.

Ma hajde, a kako se tek grebe ono staklo na zadnjoj strani IP4? Koliko sam puta držao taj telefon od različitih osoba i svaki do jednog je bio izgreban...

Ma hajde, a kako se tek grebe ono staklo na zadnjoj strani IP4? Koliko sam puta držao taj telefon od različitih osoba i svaki do jednog je bio izgreban...

webster je napisao(la):
Savrseno mi je nebitno koji je CPU unutra, softverske inovacije kao sto je iCloud su mi 10 puta bitnije od toga da li je unutra CPU koji radi na 1.0 ili 1.2 Ghz. Ako sve radi glatko, ne bi imao nista protiv ni single core procesora.

Sto se tice dizajna iPhone-a 5, ako je to to, ja sam izuzetno zadovoljan, 4 inca ekran uz minimalno promenjenu velicinu uredjaja, unibody, nema stakla nazad preko kojeg se mora lepiti folija jer se u suprotnom jako grebe, zaista prelep dizajn, worldwide LTE, mape, turn by turn navigacija... ostaje da se vide detalji na prezentaciji, zelim jos bolju bateriju, unapredjenja na kameri i neke keceve iz rukava koje iOS ima da ponudi. zao mi je sto necu moci live ispratiti event.

Ne pratis na casu...

ontopic :

Apple Announces Over Two Million iPhone 5 Pre-Orders in First Day of Sales

http://www.macrumors.com/2012/09/17/apple-announces-over-two-million-iphone-5-pre-orders/

Poslednja izmena:
Ali zato evo ti izvoda od onih koji su "koristili" taj iPhone...http://www.gsmarena.com/iphone_3g-review-272p2.php
actually...
http://www.intomobile.com/2008/07/14/iphone-3g-isnt-plastic-zirconia-ceramic-casing/
iphone-3g-ceramic-zirconia-1.jpg

u pitanju je nekakva keramička supstanca obložena silikonom, zbog toga nisu uspeli da je samelju u blenderu
As it turns out, Apple has never really stated that the plastic back of the device actually is "plastic". In fact, they filed a very interesting patent, #20060268528 for an unusually strong substance described as a ceramic-like hybrid of zirconia and Yttrium hybrid with an added silicon coating applied “on the exterior surface to prevent cracking and protect the ceramic shell from undesirable forces as for example when the ceramic shell is dropped.”
mislim da sad možemo i ovaj offtopic da ostavimo po strani. Na kraju krajeva, jel uopšte bitno od kog materijala je napravljen iphone3g?

Poslednja izmena:
Moracu da vidim uzivo iP5 i neke utiske da li se grebe... Ovo je meni veoma vazno jer sam alergican na futrole, folije i ostala cudesa za telefone.

Ako je "staklo" kod kamere i u donjem dijelu isto kao na 4/4s ima da se grebe ko lud.

Tako mi i treba kada pricam nesto napamet :),...

Nokia E52 ima na sebi i metalni i plasticni deo, bolje da ne pricam koliko je izgreban metalni deo, dok je plastika sa udubljenjima od vecih padova.

Trazio sam 30 minuta koji je tvrdji materijal po Vikers, Brinel ili Rokvel metodi ali nigde nisam uspeo da nadjem pravo poredjenje, pod materijalima podrazumevam Aluminium 6061 (jedan od najcesce koriscenih) ili ABS/PC plastiku.

Sto se tice nemogucnosti mlenja, to je neki kompozit, relativno skupo za proizvodnju i reciklabilnost cudi me da su to koristili jer oni imaju itekako ogranicenu primenu.

To ne kapiram, zar im nije lakse da osmog dana kupe fon i za 2000$ nego da gube 8 dana zivota?

Pa nije, nece biti PRVI u redu za novu igracku, nece biti PRVI sa podignutim rukama na izlasku iz Store-a, nece PRVI uraditi unbox, nece PRVI reci "Shut up and take my money"....

Jel ste procitali bar clanak da vidite zbog cega su prvi cekaci u redu tamo? Koriste to u marketinske svrhe da promovisu kojekakve proizvode, verovatno su i placeni za to.

... HTC i Motorole niko ne spominje. Bas me zanima sta cete izmisliti kada glavni proizvodjac Androida bude Motorola za koju godinu, sa sve izradom na visokom nivou i stock androidom sa redovnim apdejtom. Tada ce Google poput Apple, nuditi i hardware i software u jednom paketu...
Slažem se sa tobom ali podebljao sam ključnu reč u tvom postu :)

Što se tiče novih slušalica, ko god traži od "earphones" nešto više od osnovne namene a to je "handsfree", može da se prepire do mile volje koliko su ove nove kvalitetne ili ne. Jesu bolje od prethodnih ali za ozbiljniji zvuk, neće moći, jednostavno to nije to. Bez obzira ko je proizvođač. Bez "headphones" to nije ona prava muzika (u više kvalitativnih grana) i tačka.

WOW. Odakle ovolika razlika u ceni. Gledam onaj chat. U nemackoj je 890 najjeftiniji a u Svici kako kazes 520 ?:D How the hell :D

Pogrešio si. U Nemačkoj je cena 679 Evra, za najjeftiniji model... 892 Dolara je.

Pogrešio si. U Nemačkoj je cena 679 Evra, za najjeftiniji model... 892 Dolara je.

Da, da video sam posle samo nisam mogao da editujem :D.
Ali i dalje pitanje stoji 679 eura i 520 eura nije ni priblizno. Odakle tolika razlika u ceni?! Porezi? Manje marze?

Da, da video sam posle samo nisam mogao da editujem :D.
Ali i dalje pitanje stoji 679 eura i 520 eura nije ni priblizno. Odakle tolika razlika u ceni?! Porezi? Manje marze?

Ne znam da li je ova, navedena cifra ispravna, ali je ranije (u eri 4S) bila fora da je recimo 599 evra bio u Nemackoj, a 599 svajcaraca u jelte Svici... Na osnovu toga se dobijala fina razlika u ceni, plus je cini mi se veci i porez u Svici, pa to sve izadje dosta povoljnije.

Poceli da se postuju rezultati na geekbenchu sa custom romova kao odgovor na "revolucionarni" a6 i njegov skor od 1601.

Evo recimo sa s3-a skor od 2293:

Clipboard-1r.jpgClipboard-1r.jpg

Link

Evo skorova s3 na default taktu i ics-u, uglavnom se krecu oko 1800:

Link

Evo jos jednom skor sa a6.

91724-1280.png

91726-1280.png

Poslednja izmena od urednika:
Ne znam da li je ova, navedena cifra ispravna, ali je ranije (u eri 4S) bila fora da je recimo 599 evra bio u Nemackoj, a 599 svajcaraca u jelte Svici... Na osnovu toga se dobijala fina razlika u ceni, plus je cini mi se veci i porez u Svici, pa to sve izadje dosta povoljnije.
Ne znam gde nalazite te cene, evo vam zvanične cene, već sam postovao:
iPhone 4 (449CHF, 399EUR, 450USD) iPhone 4s (629CHF, 579EUR, 550USD)

Cene se formiraju po standardima države, regije a ne tako da budu svuda u svetu identične. Recimo u UK trenutno se ne isplati ništa od Apple kupovati jer po trenutnom kursu je 20% skuplje nego u zapadnoj Evropi.

Poslednja izmena:
Uporedjuješ dual core A6 sa quad core CPU-om na S3, normalno da će biti brži.

Kako normalno kad apple loveri kazu da je brzi i bolji procesor u ip5?Android ce svakako izaci ove godine sa arm 15 quadovima,a apple ce da stagnira godinu dana i onda da izbaci ip5s s istim procesorom klokovanim malo i to je to.E da,ubaci ce mozda muskog voice asistenta,cisto da budu inovativni :)

Po meni ovo je prvi iphone vredan pažnje i prvi kojeg želim da posedujem.

Po čemu? Tačnije zbog čega? Zašto niste hteli da uzmete 4s a hoćete da uzmete ip5? Dijagonala ekrana?

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno