Šta je novo?

iPhone 5 - zvanicna tema

probacu restore , a update mi pokazuje u settings da ima jedan al kad kliknem samo vrti ono nece da ucita

nemoj raditi update preko wifi-a ako planiras jailbreak, a i da ne planiras svakako je sigurnije preko iTunes-a.

uradio sam restore i jb sam bez problema nadam se da sam resio problem, hvala ericm

opet problem, opet one linije , i sad bez prestanka trepce ekran, po coskovima bela svetlost trepce sto na sat i ne moze da se ugasi , ugasio ga pa ga upalio posle 10 min nista , hard reset nista....

mislio sam da si nesto navukao sa cydie ali ces verovatno morati da posetis neki servis posto se to cudo ponavlja.
jedino da odradis ponovo restore ali nemoj bekap vracati neko vreme pa probaj tako kada je cist sistem...

Koristim iPhone 5 sa najnovijim xsimom, da li će biti problema ako uradim update na 7.1?

Bump - isto pitanje - da li je neko probao :)

Upravo stigla notifikacija za iOS 7.1 , kopka me da ga probam, ali mi se baš i ne zaključava telefon (xsim koristim).

Moj predlog je da sacekas dok ne prelezi decije bolesti ;)

Pozdrav,predjoh sa androida na iOS(uzeo iPhone 5), pa me zanima da li telefon mogu da koristim kao modem za net(i kako), da li postoji neka aplikacija pomocu koje ce da se hvata samo 3G?Ne radi mi provera stanja za mts,to je valjda zato sto koristim x-sim.Da li postoji neko resenje za proveru stanja(iOS 7.1 je u telefonu)?

Ja sam uradio isto nedavno, tako za pocetak da ti cestitam na pravom izboru. To za proveru stanja ne verujem da ce ti raditi posto nije sim-free vec x-sim pa telefon brljavi. Ako te zeza i caller ID a nisi ga jailbreak mozes ga izgasiti, izvaditi karticu, upaliti, ubaciti karticu bez x-sim, sacekati da ti prijavi error, a onda ubaciti karticu sa x-sim i resio sa caller id i radice sve dok ga ne ugasis. Na sim free ne bi imao tih muka. Aplikaciju koja forsira 3g ne znam, a za share-ovanje neta ako mislis preko wifi podesi personal hotspot podatke isto kao podatke za net i samo ga upali posle toga i naravno podesi lozinku za pristup. Nisam siguran dal personal hotspot radi dok ne uradis ovo gore navedeno na telefonu koji nije sim free.

Interesuje me sta moze biti sa peticom ako se u toku razgovora nista ne cuje, dakle ni ja ni druga strana, dok npr viber radi bez problema? Je li ko cuo za slican problem?

Teoretski i viber i poziv koriste isto tako da jedino mi je logicno da je u pitanju software ili mozda nesto sa audio chipom. Jesi probao ga reset? Jesi probao restore?

adebazev.jpg

Pojavi mi se ovo kada probam da skinem neku aplikaciju. Poslednji put kada sam skidao sve je super radilo. Nalog je registrovan na Hrvatsku. IOS je 7.0.4
ygupanuv.jpg

Evo šta mi još izbacuje...

Poslednja izmena:
Jesi probao reset i restart? :D

Mojoj devojci je bilo slicno ali zato sto sam ja sa svog accounta pre nje instalirao aplikacije sa drugog store pa ih nije mogla update. Samo ih je obrisala i instalirala sa svog store.

napravi jos jedan apple id i vezi ga za us store

Prebaci se na Hrvatsu prodavnicu, sada si na US.

Settings > iTunes & App Store > klik na tvoj Apple ID > View Apple ID > ukucaj pass > Country/Region > Change Country or Region

Da li je neko imao problem sa wifi,da mu je bilo sivo,da se ne moze upaliti? I kako se to moze napraviti i da li se moze napraviti?

Obzirom da sam nedavno imao telefon koji je imao problema sa baseband bilo je slicno ali ni bluetooth ni mreza onda ne rade. Tebe vrv wifi cip zeza. Postoji par resenja - sve su hardware-ska:
1) peces u rerni ceo logic board (ne preporucujem jer ga mozes unistiti i ostetiti i sve ostalo na njemu)
2) reflow wifi cipa - treba ti duvaljka, heatgun kako god, par sekundi ga sa njim prodjes i to je to - sve oko cipa zastitis folijom da ne pregrevas bez potrebe
3) ovo pod 2) samo sa fenom za kosu na maximum grejanja i 15 min otprilike. Posle toga 5min na slabijem, da ga ne bi ohladio odjednom
4) reball-ovanje cipa - ovo mozda imas jednog coveka i to u bg, mada nisam siguran dal bi radio to + kosta 50-70 eur
5) zamena citavog logic boarda

Nista sem 5 ti ne garantuje da ce raditi i koliko ce raditi, ali sve sem 1 ima oko 80-90% sanse da uspe ako pazis i wifi ce ti raditi bar mesec dana.

Po kvalitetu popravke 5-4-2-3-1. Sve na svoj rizik radis naravno. Poz.

Hvala na odgovoru. Meni sve,ali bukvalno sve radis sem toga. Znaci,telefon normalno koristim,pozivi,sms,3g,samo mi to ne radi

ajde probaj i ovo ako već nisi:
I suggest trying this: Remove the SIM. Reboot the phone (hold HOME and SLEEP until an Apple logo appears). Try WiFi. Reinsert the SIM.
većini sa ovim problemom problem se javio posle update-a sa iOS 6 na iOS 7, što bi sugerisalo da je ipak u pitanju softverski problem

Poslednja izmena:
Ja sam pretpostavio da mu se nije javilo posle update vec posle nekog vremena, sto bi sugerisalo na hardware. Ovo gore ti je hard reset - home i power drzis dok ne krene da se boot opet. Takodje mozes probati i restore.

Btw. Ako je hardware problem u nesto vise od 50% slucajeva si morao imati ili da ti prestane raditi wifi neko vreme ili da ti se telefon pregreva na mestu wifi-a (tzv hot spot).

Vrh Dno