Šta je novo?

iPhone 5 - zvanicna tema

Cudesni su putevi Apple-ovi... Evo sta mi se izdesavalo... (pre svega sam backup telefon na PC i MacBook)
1) hard reset
2) jailbreak evasi0n 1.0.4 na PC dodje do kraja i izgasi se
3) nema cydia, nije jb, hard reset
4) opet 1.0.4 do kraja i izgasi se
5) nema cydia, nije jb, hard reset
6) opet 1.0.4 sada na MacBook, dodje do kraja i izgasi se
7) nema cydia, nije jb, hard reset
8) evasi0n 1.0.2 na MacBook, dodje do kraja successfull
9) telefon zaglavljen na Apple logo
10) pokusavam razne metode hard reset, ulazak/izlazak DFU/Recovery... Nece
11) ubacujem u DFU hocu restore, moze samo update i restore (na 7.0.6)
12) skida update, krece da ga install, pukne odma itunes (ne znam tacno verziju na macbook ali stigao sa mavericks update ta verzija)
13) opet idem restore and update i krece install odmah
14) telefon se pokrece normalno posle toga, trazi sim karticu
15) pokusavam samo telenorovu nano sim, nece (naravno nije sim-free)
16) rekoh aj da probam sa R-sim nano, ubacujem je, sve prodje ok aktiviram telefon normalno
17) setupujem kao novi iPhone ali se logujem na stari iCloud nalog da povuce kontakte
18) Ovaj put mi prepoznaje moj broj telefona, sms poruke rade i prepoznaje brojeve (ovo je i pre radilo), ali ovaj put i prepoznaje brojeve koji me pozivaju (doduse probao sam memorisane sa +381, dok pre isti nisu radili na iOS 7.0.4)

Zakljucak - popravio problem bez jailbreak sa update-om OS-a i starim X-sim nano na uredjaju koji nije sim free. Savet: radite na svoju odgovornost, ali jailbreak ako vam ne uspe iz prve batalite :d

edit: dopuna:
3g radio pre update, personal hotspot nije
3g radi posle update, personal hotspot takodje
prover stanja kredita nije radila
ne radi ni dalje, ali me briga posto mi je to test kartica, a imam post paid u telenoru samo se trebam zaleteti da uzmem nano sim, ne bih bas da secem ovu postojecu

Poslednja izmena:
Update je ispravio copy/paste prigramersku grešku.... Imali su goto fail viška.

Zamenih prepaid sa post paid karticom i opet dolazni pozivi nemaju identifikaciju. Da li mogu ikako resetovati na stanje posle update-a jer sam backup radio na 7.0.4. Ako resetujem sve na fabricki oce to odraditi posao?

Posto ne mogu edit - pokusao:
1) reset all - nista
2) restore - nista
3) dfu mode pa restore - nista
Dakle iako mi je na prosloj kartici od telenora radilo, kada sam ubacio drugi broj sada mi ne povezuje broj sa kontaktom iz imenika... Da li je moguce da ne postoji resnje sem jb. Mislim jeste da ste pominjali radi samo na sim-free ali kako mi je onda radilo sa x-sim na toj kartici i posle promene kartice nece a od istog operatera su uzete u 1 dan razmaka :D

Ovo pisem kao novi post jer je RESENJE!
Ok ljudi mislim da sam provalio foru kako da dobijete Caller ID bez ikakvog jailbreak (radi na iOS 7.0.6 sa X-sim nano):

1) ukljucite/restartujte telefon bez kartice
2) ubacite karticu bez X-sim-a
3) izbacice da ne moze da vam je aktivira, idite try again, opet ista greska
4) izbacite karticu
5) sada ubacite istu karticu sa X-sim
6) aktivirajte X-sim ako treba ili vec niste

Uzivajte u Caller ID fix-u... :)

Stiglo mu sinoć obaveštenne za Update. Da li da updateujem pošto mi je telefon zaključan i koristim ga sa XSimom? sad mi na 7.0.4 radi sve super.

Ne radi nikakav update jer neces dobiti nista sa njim sem problema . Ako ti sad radi tel ok cekaj dok ne izadje neki jaci update koji ima znacajnije promene ;)

Ja isto koristim x-sim nano i update sam i uradio kao sto sam gore napisao. Nemam nikakvih problem cak stavise resio sam caller id bez jb, 3g radi super (kod kuce 16mbps), radi i shareovanje 3g preko wifi i usb. Dal mogu da ti garantujem da ce i tebi tako biti - ako uradis kao sto sam napisao vrv, mada nosta nije 100% a rizik nije mali.

jel moze neko da mi objasni zasto telefon koji kosta 500e+ ne apdetovajti?

Moze da se izgubi jailbreak ako je apple zakrpio "rupe" u sistemu.
Drugi razlog je ako je telefon vec jailbreak-ovan onda mora da se radi restore a ne update.
Treci i najvazniji razlog je ako je telefon zakljucan na neku mrezu a apple promeni baseband mozda nece postojati nacin da telefon radi van maticne mreze

Poslednja izmena:
Ako ne zelite da idete na iOS 7.0.6, a ipak hocete da budete zasticeni ovaj patch ce vam omoguciti to:
SSLPatch
8h0k.jpg
[YOUTUBE]x6ps460SKR4[/YOUTUBE]

Ovaj update je važan, izbacili su čak i za ios6. Nema razlog ko ima sim free da ne uradi update. JB ima za 7.0.6. Ako radite JB nemojte preko OTA update, idite na restore.

ja sam mislio da je apple kao na foru windowsa platis i imas genuine,bez da se baratas crackovima. malo mi je to glupo a bas mi se svidja 5-ica, razmisljao sam do kraja godine da uzmem jedan ali sad kad vidim da podrske kod nas nema sve u vodu pada.

Meni se najvise svidja sto iphone ne mozes da nadjes u ponudi kod operatera za 1dinar i ne mogu svakakve gedze da ga nose kao sto nose razne samsunge za 1 din a posle glume neko ludilo.

Ako ti se zato svidja iPhone mogao si tako bilo koji telefon kupiti koji ostali nemaju...

Sve telefone kupujem u usa za kes.
Nego kazem da nisu zastupljeni na stolovima kao sto je slucaj sa s3 i ostalim iz ponude ovdasnjih provajdera

Poenta moje price je ne razumem zasto je to bitno da nisu zastupljeni? Moci ces da smuvas neku klinku?
Ja kad uzimam telefon bitno mi je da mogu da budem sync-ovan stalno - mailovi/kalendar/browser i naravno pozivi/poruke, da je dobar ekran, ok baterija, brz, pouzdan i da lepo izgleda i lezi u ruci... To dal ga ima 10% stanovnistva ili 0.01% ne znam kakvu razliku pravi...

Za to sve za sta ti koristis iphone ja koristim note 3. A iphone imam onako iz zezanja a i zato sto ga nema svako, kao sto je slucaj sa s3 i slicnim.

Note 3 mi je bas praktican za nositi i zgodan za rad jednom rukom. Poneti note 3 mi je isto kao da ponesem ipad mini sa sobom...

To je zato sto nisi poseban :d Zamisli... dodjes sa Note 3, iPhone 5, racuni iz BestBuy, Newegg... pa ti zavide ovi sto neces da budes kao oni... ih...

Bio sam sarkastican ako nisi shvatio - rekao sam da mi je note 3 zgodno nositi koliko i iPad mini...

ljudi pomagajte , iphone 5 7.0.3 simfree kreno pre nedelju dana da pravi probleme, tacnije ekran ko da se razbijo pa se stvori hiljadu vertikalnih linija razlicitih boja i polako postaje tamniji dok ne postane crn i onda ne reaguje jedno minut i kad ga otkljucam posle minut normalno sve, i sem toga restartuje se random?? hvala unapred

pa odradi restore preko iTunes-a za pocetak ili skini poslednji iOS 7.0.6. pre toga napravi bekap pa probaj malo kako ce raditi sa svezim sistemom cisto da otklonis softverski kvar...

Vrh Dno