n1tr0
Slavan
- Učlanjen(a)
- 02.07.2007
- Poena
- 480
Cudesni su putevi Apple-ovi... Evo sta mi se izdesavalo... (pre svega sam backup telefon na PC i MacBook)
1) hard reset
2) jailbreak evasi0n 1.0.4 na PC dodje do kraja i izgasi se
3) nema cydia, nije jb, hard reset
4) opet 1.0.4 do kraja i izgasi se
5) nema cydia, nije jb, hard reset
6) opet 1.0.4 sada na MacBook, dodje do kraja i izgasi se
7) nema cydia, nije jb, hard reset
8) evasi0n 1.0.2 na MacBook, dodje do kraja successfull
9) telefon zaglavljen na Apple logo
10) pokusavam razne metode hard reset, ulazak/izlazak DFU/Recovery... Nece
11) ubacujem u DFU hocu restore, moze samo update i restore (na 7.0.6)
12) skida update, krece da ga install, pukne odma itunes (ne znam tacno verziju na macbook ali stigao sa mavericks update ta verzija)
13) opet idem restore and update i krece install odmah
14) telefon se pokrece normalno posle toga, trazi sim karticu
15) pokusavam samo telenorovu nano sim, nece (naravno nije sim-free)
16) rekoh aj da probam sa R-sim nano, ubacujem je, sve prodje ok aktiviram telefon normalno
17) setupujem kao novi iPhone ali se logujem na stari iCloud nalog da povuce kontakte
18) Ovaj put mi prepoznaje moj broj telefona, sms poruke rade i prepoznaje brojeve (ovo je i pre radilo), ali ovaj put i prepoznaje brojeve koji me pozivaju (doduse probao sam memorisane sa +381, dok pre isti nisu radili na iOS 7.0.4)
Zakljucak - popravio problem bez jailbreak sa update-om OS-a i starim X-sim nano na uredjaju koji nije sim free. Savet: radite na svoju odgovornost, ali jailbreak ako vam ne uspe iz prve batalite :d
edit: dopuna:
3g radio pre update, personal hotspot nije
3g radi posle update, personal hotspot takodje
prover stanja kredita nije radila
ne radi ni dalje, ali me briga posto mi je to test kartica, a imam post paid u telenoru samo se trebam zaleteti da uzmem nano sim, ne bih bas da secem ovu postojecu
1) hard reset
2) jailbreak evasi0n 1.0.4 na PC dodje do kraja i izgasi se
3) nema cydia, nije jb, hard reset
4) opet 1.0.4 do kraja i izgasi se
5) nema cydia, nije jb, hard reset
6) opet 1.0.4 sada na MacBook, dodje do kraja i izgasi se
7) nema cydia, nije jb, hard reset
8) evasi0n 1.0.2 na MacBook, dodje do kraja successfull
9) telefon zaglavljen na Apple logo
10) pokusavam razne metode hard reset, ulazak/izlazak DFU/Recovery... Nece
11) ubacujem u DFU hocu restore, moze samo update i restore (na 7.0.6)
12) skida update, krece da ga install, pukne odma itunes (ne znam tacno verziju na macbook ali stigao sa mavericks update ta verzija)
13) opet idem restore and update i krece install odmah
14) telefon se pokrece normalno posle toga, trazi sim karticu
15) pokusavam samo telenorovu nano sim, nece (naravno nije sim-free)
16) rekoh aj da probam sa R-sim nano, ubacujem je, sve prodje ok aktiviram telefon normalno
17) setupujem kao novi iPhone ali se logujem na stari iCloud nalog da povuce kontakte
18) Ovaj put mi prepoznaje moj broj telefona, sms poruke rade i prepoznaje brojeve (ovo je i pre radilo), ali ovaj put i prepoznaje brojeve koji me pozivaju (doduse probao sam memorisane sa +381, dok pre isti nisu radili na iOS 7.0.4)
Zakljucak - popravio problem bez jailbreak sa update-om OS-a i starim X-sim nano na uredjaju koji nije sim free. Savet: radite na svoju odgovornost, ali jailbreak ako vam ne uspe iz prve batalite :d
edit: dopuna:
3g radio pre update, personal hotspot nije
3g radi posle update, personal hotspot takodje
prover stanja kredita nije radila
ne radi ni dalje, ali me briga posto mi je to test kartica, a imam post paid u telenoru samo se trebam zaleteti da uzmem nano sim, ne bih bas da secem ovu postojecu
Poslednja izmena: