Šta je novo?

iPhone 5 - zvanicna tema

skype jede bateriju i zbog toga sam ga obrisao...

Kacio sam na nekoj od prethodnih strana ss Battery usage-a. 7h screen on-a i 40ak stand by, gomila sinhronizovanih naloga, to je kod mene manje vise svakodnevno stanje. Samo Wifi surf trosi oko 9-10% baterije na sat.

Kako na iphone vidis screen on time?

Usage to ti je koliko je koriscen telefon ..

Da,sveukupno,ekran+awake dok se radi sinhronizacija u pozadini.
Ja na mom telefonu imam ~4h screen on+~2h awake sto mu dodje na ~6h usage,zar ne?

Da,sveukupno,ekran+awake dok se radi sinhronizacija u pozadini.
Ja na mom telefonu imam ~4h screen on+~2h awake sto mu dodje na ~6h usage,zar ne?

Ne, usage timer se maltene nista ne pomera dok je ekran iskljucen iako imam gomilu sinhronizacija (na ss-u su stigla 3 mail-a i par drugih notifikacija a ekran je bio iskljucen).

photo.PNG

Tako da usage je maltene isto sto i screen on.

Pozdrav Appleovci. Imam par pitanja, pa bih vam bio zahvalan ako bi mogli da mi pomognete. Puna mi je vise ona stvar flesovanja, kocenja, lagovanja i ostalog sto prati android. I ovaj moj S2 mi je preveliki pa mi ne pada na pamet da kupujem jos veci telefon da bi se mozda otarasio svih ovih problema. Zato resih da kupim peticu pa da vidim kako ce to izgledati. Zanima me par stvari.

1. Vidim da su ovi sa r-sim i tako nekim karticama dosta jefitniji od sim free modela. U cemu je problem sa njima?
2. Koju verziju softvera da trazim, tj koja poslednja verzija moze da se jailbrejkuje?
3. Ako nemam jailbreak onda nemam caller ID, jel to istina?
4. Treba li jos nesto da gledam?

Pozdrav Appleovci. Imam par pitanja, pa bih vam bio zahvalan ako bi mogli da mi pomognete. Puna mi je vise ona stvar flesovanja, kocenja, lagovanja i ostalog sto prati android. I ovaj moj S2 mi je preveliki pa mi ne pada na pamet da kupujem jos veci telefon da bi se mozda otarasio svih ovih problema. Zato resih da kupim peticu pa da vidim kako ce to izgledati. Zanima me par stvari.

1. Vidim da su ovi sa r-sim i tako nekim karticama dosta jefitniji od sim free modela. U cemu je problem sa njima?
2. Koju verziju softvera da trazim, tj koja poslednja verzija moze da se jailbrejkuje?
3. Ako nemam jailbreak onda nemam caller ID, jel to istina?
4. Treba li jos nesto da gledam?

1. Kupi simfree da te ne boli glava
2. Ako kupiš nov, nijedna. Ako tražiš polovan, kupac će naglasiti da je 6.0.1 na primer
3. Nije, ako imaš simfree samo staviš brojeve u +381 formatu
4. Proveriš da li je i kada aktiviran, ako je polovan, da li se imei fona slaže sa kutijom, jer onda nije ukraden

ako ti je S2 velik bice ti i iP5 velik
ako ti je puna ona stvar flesovanja, kocenja i lagovanja zasto hoces da jailbrakujes telefon?

Nije da je preveliki, ali necu da kupujem jos veci telefon da bih dobio na performansama. Pa rekose mi da mora jailbraik da bi radio caller ID, zato i pitam.

Kure sacekaj jos malo. Sad ce 5s, pa ce malo pasti ovom cena, pa ga onda kupuj.

Poslednja izmena od urednika:
Hvala svima na odgovorima.

@djilkosh

Tako cu i da uradim. Valjda ce biti posle izlaska ove nove, da se za 400e uzme nova simfree.

Cisto sumnjam da ce da padne na 400, nov 4s je svega 100 eura jeftiniji sad ako se ne varam, ali se slazem da treba sacekati izlazak 5c i 5s.

sacekaj izlazak 5s i onda juri polovnu 5cu simfree za 400e i nacices

Ako 5c bude sa cenom kao 5, onda ce petici ostati dobra cena,obzirom da je vise nece praviti a izgleda daleko elegantnije

Mislim da će petici posle ove najave cena ići samo gore nikako dole.

Ma koji 5 c hahaha zalosni tel sto se tice petice baravno da ce se proizvoditi... Samo bez neke vece razlike u ceni sada je nova oko 490e i mozda padne na nekih 460 e max

Poslednja izmena:
Jel neko koristi crnu peticu vec duze vreme? Ja generalno nemam problem sa tim da mi se stvari brzo habaju, a svaki telefon mi je bio kao nov. Medjutim, gledam po par meseci stare crne petice, uzeo bi polovan i5 i ono je sve izguljeno sa strane :O Bukvalno svaki se 'oljustio' i vidi se sivi aluminijum :( Jel to problem do telefona i stvarno se tako lako skida ili ja nalecem na lose ocuvane po oglasima. Beli s druge strane izgledaju odlicno, cak i polovni vise meseci stari.

Crni jeste problematican sto se toga tice. Brat ga ima od februara, pojavile su se tanke linije na vrhu i dnu sa prednje strane. Nista strasno, ali postoje...

Uh steta. Ne znam, to mi je problem. Mozda uspem negde da nadjem koriscen pa da ga malo pogledam, svi drugovi imaju beli, a to mi nista ne znaci. Perfektna mi je petica hardwerski i softwerski, samo da je crni na mestu sa izradom.

Imam ja crni od prvog dana u silikonskoj futroli kupljen u Hjustonu, nema tackicu folije napred nazad, ali ne bih ga jos prodaovao dok ne vidim kako se pokazao 5S.

Poslednja izmena:
I ja imam crnu peticu, jedina oguljotina na farbi je kad mi je ispao...

Imam ja crni od prvog dana u silikonskoj futroli kupljen u Hjustonu, nema tackicu folije napred nazad, ali ne bih ga jos prodaovao dok ne vidim kako se pokazao 5S.

A to je zbog folija i futrole, ja to ne planiram da nosim, pogotovo na ovako lepom telefonu :) Sacekacu jos malo da padne cena jer je izasao 5S pa cu videti kako uzivo izgleda crni, ako je bas lose onda ili beli i5 ili crni i4S. Mada ne volim bele telefone uopste.

^ ni ja ne volim beli nikako... Meni iskreno jako ruzan :-D Ps bilo koji iphone bez futrole , nece biti veselo :-D Makar ona kozna :-D

Evo kakko izgledaju moji ljubimci ususkani :p tel jeste prelep pogotovo stara 4vorka koja je po meni i dalje najlepsi tel,ali mirniji sam kada ga nosim u futolici :-D a i ne kliza mi kada ga spustim npr na neke neravnine kao npr instrument tabla itd... Meni konkreno mnogo znaci ova silikonska futrola :-D

Prilozi

• 11.jpg
    11.jpg
    90.3 KB · Pregleda: 158
Ma nema sanse da ce u futrolu. :D Promenio sam 10-12 telefona u poslednjih 10 godina, svaki kao nov prodat, bukvalno bez packe tako da ako ovo nije neka fabricka greska bice sve u redu i sa 5icom. Nego samim tim sto je mnogo veci procenat ocuvanih 4orki me navodi na pomisao da nesto nije u redu sa ovim. Mozda zato sto je i trenutno mali izbor, sta ima svega par komada crnih u oglasima, pa se bas potrefilo da su takvi. Gledao sam na YT neke testove nakon par meseci upotrebe (4-6) i u principu ne drzi se lose. Ima tackica, ali to mi nije problem, smeta mi bas kad su ivice vidno sive, onda izgleda kao da je gazen 5 godina, a ne 5 meseci.

Evo sad listam oglase, ima jedan gotovo nov za 420e, star 4 meseca, crn, stvarno nema packe. Ima nade izgleda :D

pa dobro, kako ko voli :-D meni odgovara silikon za kola , ne klizi mi levo desno :-D samo ga spojim sa autom i cepam :-D E sada ako ima uzimaj :p tesko da ih ima u vrh stanju, cak se grebu i u plasticnim futrolama (ima moja prijateljica) ofuljili se coskovi iz nn razloga u futroli :-D

Pa imaju 2 komada 410e solidan, i ovaj 420e perfektan. Nisam jos planirao da uzimam, samo opipavam trziste i primerke :D

A sto bi ga ikako prodavao, kad skupljas lux telefone? Samo dokupis 5S u kolekciju. :*

hehe stig, skupljam ali ne treba mi 5 istih telefona :-D dovoljan mi je 5S koji je identican 5tici :-D, isto tako 4-4S :-D. Inace da , skupljam :-D, ako neko ima 2G u dobrom stanju tj savrsenom moze. :-D nemam ga. :-D

Nazad
Vrh Dno