Šta je novo?

iPhone 5 - zvanicna tema

Pa za transfer velikih fajlova, kao nekad infrared, samo 100x brže :)
Možda jednog dana služi i za plaćanje, da zameni kreditne kartice, ali za to ćemo se načekati mi u Srbiji.
Isto tako se mogu automatizovati određene radnje, kao što je Sony radio sa onim tokenima. Zamisli situaciju da sutra umesto kucanja šifri za isključivanje alarma na kući, ili za otključavanja automobila, samo prineseš telefon ;)

Pa za transfer velikih fajlova, kao nekad infrared, samo 100x brže :)
МOŽDA jednog dana služi i za plaćanje, da zameni kreditne kartice, ali za to ćemo se NAČEKATI mi u Srbiji.
Isto tako se mogu automatizovati određene radnje, kao što je Sony radio sa onim tokenima. ZAMISLI situaciju da sutra umesto kucanja šifri za isključivanje alarma na kući, ili za otključavanja automobila, samo prineseš telefon ;)

naglasio sam gde vidim problem :)

ovo je ista prica kao kad je amd prvi izbacio dc cpu a intel ga uveo u mainstream, ocekujem da se nesto slicno desi i sa 4g mrezama

nfc ce doci kad bude vreme za to pre toga mi ni ne treba

za sledeci ip mi je dovoljno da stave bolju kameru , bateriju i da se najzad smiluju za sms delivery report

I malo da ga prošire :)

A mogli bi staviti nesto kao SBSettings ...

"Fil Šiler, jedan od glavnih ljudi u kompaniji Apple, izjavio je da iPhone 5 nema NFC zato što "nije jasno da li je NFC solucija odgovor na bilo koji postojeći problem." Iz Android ugla NFC je predstavljen kao budućnost mobilnih plaćanja. Analitičar Juniper Researcha Dr. Vindosr Holden izjavio je da će se tempo rasta usporiti i smanjio svoju projekciju u vezi veličine NFC biznisa. Prvobitnih 180 milijardi za 2017. godinu sada iznosi 110 milijardi. On je istakao da je nedostatak NFC čipa u iPhone 5 telefonu razlog zbog čega će se tempo rasta smanjiti. On je izjavio da je to veliki problem za čitavu industriju i da će zbog toga teže biti ubediti kupce i prodavce da počnu da koriste NFC tehnologiju."
http://www.benchmark.rs/vesti

auh, pusti benchmark... Apple je kupio kompaniju koja sa bavi NFC tehnologijom za 350 miliona dolara, to dovoljno govori o tome da li planiraju uvođenje NFC ili ne:
http://www.idownloadblog.com/2012/0...mart-sensors-maker-authentec-for-356-million/
Schiller je na predstavljanju ajfona 5 rekao da je još rano za nfc. Da li je rano ili ne, ne znam, ako je proizvođačima bitan svaki milimetar prostora u telefonu i ako nastoje da uštede u proizvodnji, možda je to i opravdano.
Svakako nisam primetio da je za ovih godinu dana na android telefonima nfc igrao neku ulogu, sharovanje playlista i weblinkova ne smatram nečim vrednim pažnje...

Njihove cene na 24 meseca na najslabijem paketu iste kao maloprodajne cene (doduše bez PDV) u EU :D

Ne bih imao nista protiv da se kod nas moze uzeti za 299E uz paket koji trenutno koristim (Prenesi i surfuj 2000), stavise bio bi prvi telefon koji bih uzeo preko operatera. po meni sasvim korektne cene, mozemo samo da kukamo sto nema iPhone kod nas preko operatera.

Cene su sasvim korektne (odnosno u skladu sa ostalim po evropi), tu je glavi problem sto ih stigne jako malo, pa svi odmah odu, pa se cekaju nedelje i nedelje na sledecu isporuku.

Jeftiniji od Note II za isti paket.... Uvijek je iP kod T-mobile-a CG bio jeftiniji uz pakete od ostalih aktuelnih telefona

Jeftiniji je samo u dva paketa, i to Smart plus 25 i 50 sa uključenom opcijom SMS & Internet unlimited. Inače su im cijene ubibože

IP 5 16gb
SP5 599
SP15 549
SP25 449
SP50 399

SP5 ISU 499
SP15 ISU 399
SP25 ISU 299
SP50 ISU 199

Note 2
SP5 509
SP15 469
SP25 399
SP50 339

SP5 ISU 439
SP15 ISU 399
SP25 ISU 329
SP50 ISU 269

Ja sam na te pakete i mislio, jer su im cijene za manje pakete manje vise kao u slobodnoj prodaji u inostranstvu... I ne pomisljaju da ga daju za 1e uz najjaci paket. Teski bezobrazluk.

4s je bio jeftiniji jedno vrijeme od svih top telefona iz njihove ponude i na manjim paketima.

Gledao danas rodjakov crni ip5, ima ga 15-20 dana i ram je vec oguljen na 3 mjesta i zjapi srebrna od ispod

A jeste, sutirao ga je po patosu i bacao u torbu punu eksera.... Strasno.

postavlja se pitanje koliko ga je pazio :D

ja da se opet ponovim do sada nemam nijednu ogrebotinu :D
Takođe, danas mi je tačno treća nedelja korišćenja, nikakvi kejsovi i zaštite, nosim u džepu, nijedna tačkica

Kako je strava sto sve ove mesece od pojavljivanja i5 nema jailbreak-a - divota. A upotrebljivost ios-a bez jb-a je nasiroko poznata. Nema ifile-a da smara, nema sbsettings-a no sta je problem iznova i iznova ulaziti u settings, callfixa nego treba prekucavati brojeve sto je prava uzivancija ako imate recimo >500 brojeva u imeniku, safaridownloadera da se moze skinuti attach sa maila, pa kupovati aplikacije, pa divne poruke po iphone sajtovima "Izasao novi ios - ne radite update!!!" itd itd... zabavi nikad kraja, ma kome treba jailbreak jos.

Poslednja izmena:
Takođe, danas mi je tačno treća nedelja korišćenja, nikakvi kejsovi i zaštite, nosim u džepu, nijedna tačkica

Simpaticno...brojite nedelje..Kada neko napise posle 3 meseca da nema skinute farbe sa oboda kucista,onda znam da ga je drzao na pamuku:) :)
Inace, skida se.Moj pashenog je kupio ip5.ima ip4 duze vreme.Ogulio se po ivicama brzo.I obzirom da koristi oba,tvrdi da mu baterija mnogo krace traje od cetvorke.

Simpaticno...brojite nedelje..Kada neko napise posle 3 meseca da nema skinute farbe sa oboda kucista,onda znam da ga je drzao na pamuku:) :)
Inace, skida se.Moj pashenog je kupio ip5.ima ip4 duze vreme.Ogulio se po ivicama brzo.I obzirom da koristi oba,tvrdi da mu baterija mnogo krace traje od cetvorke.

sto se tice baterije traje duze 100% , peticu verovatno vise koristi

cisto da se ogradim to sto mi traje malo duze ne menja cinjenicu da ga punim svaki dan

nope, nosim ga u džepovima (pantalone, jakna), kao i svaki drugi telefon koji sam imao do sad. Priznajem, bio sam skeptičan da li da uzmem beli, ali sad posle ovog vremena, ne verujem da će se grebati. A znam da je 3 nedelje, jer sam ga dobio iz USA dan pre slave..
Što se tiče baterije, traje mi duže nego na Nexusu, izdrži ceo dan. Pričam oko 30-45 min dnevno, surufjem, imam dva push e-mail naloga (Exchange plus GMail aplikacija) i solidno koristim Whatsapp, FB, LinkedIn i sl. Znači baterijom apsolutno zadovoljan, smaraju me neke sitnice koje imaju na Androidu (USB mass storage, widgeti, kontrola konekcija i sličnih stvari iz notification bara), ali ima i puno pluseva iOS-a u odnosu na Android. Kad se sve sabere, veoma dobro

Poslednja izmena:
Pa s obzirom da se ip4 kreće izmedju 250 i 300 znači platio otprilike oko 700+ eura... Puno i ja kažem...

Vrh Dno