Šta je novo?

iPhone 4S & iOS5 - zvanična tema

Izgleda da je callerIdFix neophodan ako zelis da ti se imena kontakata uvek ispisuju, zasto scumbag Apple nije ispravio taj bug to je pitanje.

CallerIdFix nisu pravili nasi ljudi, sto znaci da nismo mi jedini koji imaju taj problem, ima ga sigurno puno zemalja cim je doslo dotle da se pravi taj fix, ne bi ga neko pravio da je par zemalja u pitanju.

Kod nekih korisnika CalledID fix nije potreban, a kod drugih jeste. Neki korisnici su "prepisivali" ceo imenik i ubacivali duple brojeve (+3816x i 06x).

Meni su svi brojevi zapisani od vajkada kao +381itd i nikada nisam imao problem sa CallerID ni u domacoj mrezi ni u roaming-u. Isto je bilo i na 3GS, 4 i 4s. Uvek mi je ispisivao ime onoga ko je u imeniku :)

Meni su 3g i 3gs brljali i morao sam da stavim callerid fix.

Drugari, da li iPhone 4S sa Verizon mreze moze da se otkljuca preko neke kartice Rebel ili slicno?

Da ne bih otvarao novu temu, interesuje me da li iPhone 4s donesen iz Amerike moze da se otkljuca i koristi kod nas? Sta sve moram da proverim na telefonu da budem siguran da ce raditi? Imam kombinaciju da ga uzmem povoljno, doneo ga neki lik iz Amerike al kaze da ne moze da radi kod nas jer je zakljucan.

5.1 se upravo pojavio barem na mom telefonu, tj obaveštenje da je izašao.

Da ne bih otvarao novu temu, interesuje me da li iPhone 4s donesen iz Amerike moze da se otkljuca i koristi kod nas?
Ne moze da se otkljuca, jedino da se koriste one gevey kartice, (ne znam kako se sada zovu i da li rade na 4S). Ja bih ti preporucio da bolje platis malo vise i kupis fabricki otkljucan, a mozes takav da nadjes i u USA.

Poslednja izmena:
Instalirao sam iOS 5.1 na iPhone 4 (sim free) i odlicno radi, cini mi se i brze nego 5.0 (koji je opet brzi od 4.x). Ja sam zaista prijatno iznenadjen. Svidja mi se kako je resena kamera na lock screenu.

Moja devojka bi kupila iPhone 4S ali sim free. Ima li negde kod nas da se kupi ova verzija? Nesto nigde nisam video.

Javi utiske sa baterijom, da li ti duže traje sa 5.1

Jel neko instalirao na ipad 2? Vidim da postoji semi-tether JB

Javi utiske sa baterijom, da li ti duže traje sa 5.1

Mislim da traje isto kao na 5.0. Ja gledam video na njemu i zadovoljan sam. 5.x je bar 50% stedljiviji po bateriju od 4.x . Ono pre nije bilo bas najbolje.

Mislim da definitivno vredi dati vise para za sim-free. Putovao sam u Spaniju, ali nisam imao para da kupim 4S sim-free za devojku. Nigde ovde ne mogu da ga nadjem :(

Mislim da traje isto kao na 5.0. Ja gledam video na njemu i zadovoljan sam. 5.x je bar 50% stedljiviji po bateriju od 4.x .

Moja iskustva su baš obrnuta, sa prelaskom na iOS5 baterija mi je jedva izdržava dan (dan u smislu od jutra do mraka).
Ortak iz Australije kaže da mu baterija traje primetno duže od kako je prešao na 5.1, ali ne koristi JB, a ja čekam untethered da pređem...

^ Nesto ti to ne radi kako treba. Ja gledam video, slusam muziku, surfujem, telefoniram i drzi bar 3 dana.

Jel koristis Edge/3G na telefonu stalno? Na 3G kad sam, pokida mi bateriju za 16 sati i manje, zato i držim samo Edge dok ne zatreba 3G za neki veći prenos podataka...

Meni je (yahoo) mail push jeo bateriju na 5.0.1. Obrisao sam nalog, kreirao novi i stavio fatch 30min. Najbolje je pogledati da li se usage time povecava u standby-u, ako se povecava nesto trosi bateriju, uglavnom push od neke aplikacije. Takodje aplikacija fb messanger mi je pravila probleme. Baterija drzala jedan dan, koristio, ne koristio. Sada 2-3 dana, i usage oko 7 sati(wi fi i muzika najvise)

Jel koristis Edge/3G na telefonu stalno? Na 3G kad sam, pokida mi bateriju za 16 sati i manje, zato i držim samo Edge dok ne zatreba 3G za neki veći prenos podataka...

Ukljucen je, ali sam iskljucio Celular Data nebi li mi skinuo kredit kad slucajno izgubim WiFi. Ukljucujem ga samo kada idem negde, pa mi zatreba da proverim mejl.

Mislim da GPS najvise jede bateriju.

Jel neko instalirao na ipad 2? Vidim da postoji semi-tether JB
To vazi samo za A4, dok za iPad 2/3 i iPhone 4S nema nista za sada, ali izgleda da ce biti uskoro.

Sto se baterie tice, najveci potrosac je 3G, ja njega ukljucujem samo kada mi treba.
Push nema primetan uticaj na trajanje baterije.
Izbegavajte sto vise mozete cydia aplikacije, instalirajte samo ono sto je provereno i neophodno.

Poslednja izmena:
Ne kupuje mi se od fizickih lica. Znam da ni ove prodavnice telefona nisu daleko od njih, ali postoji bar neka prividna garancija.

Dodje mi da odem do HR i kupim tamo u normalnoj prodavnici.

Da ne bih otvarao novu temu, interesuje me da li iPhone 4s donesen iz Amerike moze da se otkljuca i koristi kod nas? Sta sve moram da proverim na telefonu da budem siguran da ce raditi? Imam kombinaciju da ga uzmem povoljno, doneo ga neki lik iz Amerike al kaze da ne moze da radi kod nas jer je zakljucan.

moze da se otkljuca uz pomoc turbo sim varijanti (gevey, rebel...) cca 30-40E

ali nisam imao para da kupim 4S sim-free za devojku. Nigde ovde ne mogu da ga nadjem :(
Kako ne možeš eno ti pun mobilnisvet oglasa za simfree ip4s.
A ako imaš para na bacanje (a nemaš kao što kažeš), idi pa kupi u HR. Ovde se neotpakovani prodaju po istoj ceni kao u USA, nije mi baš jasno kako, ali tako je. (Da, simfree, biraš boju)

Ovih dana sam kupovao telefon, pa sam pratio oglase. Ljudi ne mogu da prodaju telefon samo što je otvoren i aktiviran za ~€540. Evo ima jedan takav sad na oglasu za €500. (16GB)

Poslednja izmena:
Ne zamerite mi zaista na pitanju, ako je vec negde odgovoreno u ovom ili nekom slicnom tredu, ali , treba mi aplikacija (ako moze da nije preko cydia, posto imam trip od kako mi je prethodni iOS 4.3.0 puko zahvaljujuci nekim cydia dodacima gledacu da ih izbegavam) koja ce da mi po mogucstvu ispisuje na lockscreenu ili notification centru sve dogadjaje/sastanke koje sam postavio u kalendaru,za bar narednih 5 dana. Takodje ako mozete i link da postavite bilo bi super (ako nije free, kupicu je, nije problem, tako da nema price o piratskim linkovima).
Znaci hocu da bude samo za tu namenu, dodatne opcije koje nisu vezane za prikazivanje dogadjaja/sastanaka vec se ticu neceg treceg me apsolutno ne zanimaju.
Prosto posao mi zahteva da cesto imam neke sastanke sa klijentima i saradnicima a ja nisam u stanju sve da pamtim i treba mi app koja ce me vizuelno obavestavati o tome.

Kako ne možeš eno ti pun mobilnisvet oglasa za simfree ip4s.
A ako imaš para na bacanje (a nemaš kao što kažeš), idi pa kupi u HR. Ovde se neotpakovani prodaju po istoj ceni kao u USA, nije mi baš jasno kako, ali tako je. (Da, simfree, biraš boju)

Ovih dana sam kupovao telefon, pa sam pratio oglase. Ljudi ne mogu da prodaju telefon samo što je otvoren i aktiviran za ~€540. Evo ima jedan takav sad na oglasu za €500. (16GB)

Mislio sam po defaultu da su svi zakljucani, kao sto je bilo ranije :) Ja sam morao da se pomucim da kupim sim-free kada sam kupovao iP4

Ne zamerite mi zaista na pitanju, ako je vec negde odgovoreno u ovom ili nekom slicnom tredu, ali , treba mi aplikacija (ako moze da nije preko cydia, posto imam trip od kako mi je prethodni iOS 4.3.0 puko zahvaljujuci nekim cydia dodacima gledacu da ih izbegavam) koja ce da mi po mogucstvu ispisuje na lockscreenu ili notification centru sve dogadjaje/sastanke koje sam postavio u kalendaru,za bar narednih 5 dana.

Lockinfo (sa Cydia, doduse), radi jako dobro.

Nazad
Vrh Dno