Šta je novo?

iPhone 4S & iOS5 - zvanična tema

Jesen=posle 20. septembra? Bezveze, taman sam do tad u Spaniji, mislio sam da pazarim jedan.

posto su uspaniji? bice mi devojka posle 20 sepr :D

Ako te zanima, mogu da se raspitam koja će biti cena, mada sumnjam da znaju.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

iPhone 4S

Priča se da će Apple na novoj konferenciji koja se zove Let's talk iphone, predstaviti dva nova uređaja, iphone 4s i iphone 5. Iphone 5 će biti pravi naslednik originalne četvorke a 4s bi trebalo da bude jeftinija verzija istog telefona. Šta mislite koje će cene biti? Da li nameravate da nabavite neki od ovih telefona?

Ja sam veliki ljubitelj iPhone-a (imao sam prvi, na kratko 3G (dobio na poklon), i sada imam IP 4), ali mislim da bih preterao kada bih kupio iPhone 5 :)

Jedva cekam da vidim sta ce da izbace :) Prodao sam moj iPhone 3GS i presao na Samsung Galaxy S i skroz mi je dobra promena, ali ako izbace nesto pristupacno, cu se vratim ;)
Kad se bese event odrzava?

Da, da 4.10. nisam siguran kada po našem vremenu, ali Ironije je sigurno upravu, sećam se da sam prošle godine gledao otprilike negde u to vreme. Ako ovaj iphone 4S bude pristupačan, do nekih 250 dolara, a mislim da hoće, prodajem svoj ipod touch 4 i uzimam to...

Niko ne kapira šta zapravo znači "let's talk iPhone"

Mislis na vOICE komande i iOS5, znaci ne predstavljaju telefone :) ?

Da, da 4.10. nisam siguran kada po našem vremenu, ali Ironije je sigurno upravu, sećam se da sam prošle godine gledao otprilike negde u to vreme. Ako ovaj iphone 4S bude pristupačan, do nekih 250 dolara, a mislim da hoće, prodajem svoj ipod touch 4 i uzimam to...

Moje pretpostavka je da će to biti iPhone 4 bez retine za oko 400 dolara, tako da se ne bih mnogo nadao. Videćemo sutra.

Moje pretpostavka je da će to biti iPhone 4 bez retine za oko 400 dolara, tako da se ne bih mnogo nadao. Videćemo sutra.

LOL, pa gde je tu logika, i kad je Apple tako radio ? :) Originalni retina LCD sa staklom i touchom kosta 50e u maloprodaji, manje nego onaj za 3GS.

4S, ako ga bude, bice u najgorem sluchaju isti kao 4 ali za manje para ili ce ubaciti neke sitnice tipa vishe megapixela i slicno.

Pusti ti Friedman-a i njegovu profit is justification for profit filozofiju. Firma koja recimo napravi veštačku nestašicu da bi nakokala cene takođe isto samo "pravi proft", ali drugi nisu srećni zbog toga. Skoro je nemoguće naći veliki biznis sa besprekornom poslovnom etikom, ali od gorega ima gore, a Apple je prilično duboko u toj septičkoj jami. Ali batali tu priču, dosadna je i nema veze sa temom. Ajde da sačekamo lepo novi ajfon, pa da se prozivamo ko ljudi. :d

necu da dubim ovu temu, samo da odgovorim na primer:

firma koja pravi vestacku nestasicu, moze to da radi samo ako je u situaciji monopola, a to ponasanje spada pod "neregularno" poslovanje i sankcionise se, makar su zakoni takvi. Ako pricamo o teoriji, a pricamo, taj primer ne pije vodu.

pogotovo ne razumem kako je neka firma "pohlepna stipsa" ako svoj proizvod oblikuje na odredjen nacin. Mogu oni da stave u njega sta god zele, i da to ponude trzistu, to je njihov proizvod i njihovo pravo. Ako ne valja, nisu stipse, nego su valjda neuspesni, tj imaju neuspesan proizvod. A uspesnost proizvoda se valjda moze izmeriti, kao sto se i kvalitet moze oceniti. U skladu sa tim, slazem se, sacekajmo da vidimo sta su spremili. Kada god je izlazio novi iphone, bio je napredak u odnosu na prethodnu verziju. Eh sada, da li je taj napredak vredeo trazenog novca, druga je prica. Ali nikada nisu "silazili sa konja na magarca", samo su penjanje na konja radili onom brzinom koja je vise u skladu sa njihovim profitom nego eventualnim zeljama kupaca, ali boze moj... to je sasvim normalno.

Poz

Poslednja izmena:
negde procitah da ce 4s biti i u verziji od 8 GB, a i prica se da ce uvesti app rental...

iPhone 4s:

Design is the same.
Inside, it's all new.
It has a new chip inside — the A5.
It's dual core graphics, which mean the graphics can be up to 7 times faster than in the previous iPhone.

3e58d68d-076b-4b1f-bead-98977e5f7558.jpg

iPhone 4S has both GSM and CDMA.
8mpx camera.
The new iPhone 4S takes just 1.1 seconds to the first photo. And just half a second for the next shot.
"I don't know what Droid Bionic customers have to do between taking pictures... like, go get coffee."

2cfcca0d-95f2-41f5-be68-6f6593814ef2.jpg

Poslednja izmena:
Ko ima iPhone 4 mislim da nema razloga da prelazi na 4s, sem mozda ako je Siri feature rezervisan samo za 4s (i ako se pokaze kao dobar feature). Za ostale mislim da je 4S dobra kupovina.

Kakav šamar Apple fanaticima. Yu yu...:laugh:

što da ne, ima nas koji putujemo, uzmemo 4S negde u EU, donesemo pet komada, ugradimo se 5x manje od ovih siledžijskih preprodavaca i opet nas jedan izađe za Dž... :)

Mogao bi naziv teme da se promeni umesto iPhone 5th gen u iPhone 4s?

Super. ;)

E sad, da li je neko instalirao iOS5 na iPhone 3GS i kako se ponasa? :)

I mene bas interesuje da li/kako ce iOS5 raditi na 3gs?

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Zaboravili ste da je Apple, pre svega, software company.

Nazad
Vrh Dno