Šta je novo?

iPhone 4S & iOS5 - zvanična tema

Android / iOS share, grafikon samo za USA + su ubacili tablete u tu pricu, stvarno fail i ono za browsere Safari no.1 mobile browser, pa verovatno jer on jedini valja na iOS-u, i tu su naravno tableti ubaceni u pricu :).

Inace ono sa Mac-om i multitouch trackpad-om su objasnili, ono je stvarno dobar stvar.

iCloud je fail kod nas, jer je kvalitet interneta kako mobilnog tako home na jako "visokom" stupnju razvitka (price performance odnos) :), jeftinije resenje, a i verovatno prakticnije je, da se svi podaci drze na nekom eksternom hardu,... Kod sharing-a fajlova, ako su neki sitniji fajlovi (dokumenti, xls, docx, pdf,...) u pitanju, ima Google servise koji su sasvim lepo odradjeni i povrh svega besplatni :). iCloud je sa neke strane jako zanimljiva stvar, fotke sa odmora upload tu, odes kod nekoga sa iPad-om lepo se povezes i pokazujes bez ikakvih problema, sve vuces iz cloud-a, Google ima nesto slicno vec duze vreme Google Picasa :), lep nacin da Apple zaradi brdo $. Takodje iCloud nema smisla ako nemate barem 2-3 Apple uredjaja, jedino ako sledeci iPhone/iPod Touch/iPad budu imali nekih 1 GB - 2 GB storage-a gde ce iOS zauzimati pola :), svasta njima moze da padne na pamet,...

Inace one achievmente u game centru su maznuli od Blizzarda koji su ubaceni u WOTLK prvo ako me secanje dobro sluzi, a to je bilo pre par godina :).

Takodje glupo poredjenje je Game centra sa Xbox userima, na skali od 1 do 10 po gluposti, ovo je dobilo ocenu 11.

RIM da gasi svetlo, jako tesko, ne kupuju klinci i prosecni useri Blacberry telefone, sto je slucaj sa Apple-om,...

Sve u svemu, za Mac su stvarno pokazali par novina i podigli onaj trackpad na stvarno visi nivo (po meni najvise su ovde pokazali), iOS 5 novine su solidne, ali nisu ogromne, tu je iCloud ne presusni rudnik koji ce im doneti mnogo $ iako ce realni usage imati u jako malom delu sveta gde se solidan data paket moze uzeti po niskoj ceni + LTE (USA). Sve u svemu pokazali su dosta :).

Ovakvih tekstova ce biti sto vise, pre nego sto android fanboyi krenu da lupaju neka procitaju tekst gde motorola kritikuje andoid aplikacije zbog prevelike energetske potrosnje.

Lepo je to, ali znas li ti u kakvim uslovima rade Kinezi sto sklapaju Apple uredjaje :) ? 90% stvari koje je Apple danas predstavio, kod Google-a postoje duzi vremenski period,...

Apple ulazi ozbiljno u Cloud pricu, a ima samo jedan data centar koji jos nije gotov, Microsoft ima na svakom kontinentu po jedan :),...

Poslednja izmena:
kakav bre blizzard i otkrivanje achievementa sa wotlk, to je postojalo mnogo prwe toga. e svašta ću ovde da pročitam.

@gile23
Pa zar iCloud mozes da koristis i preko wifi? :D
Ali mnogi i dalje sanjanju USB.

U svakom slucaju iOS 5 donosi puno novih i korisnih stvari.

P.S. Izasao je iOS 5 beta za download.

Poslednja izmena:
kakav bre blizzard i otkrivanje achievementa sa wotlk, to je postojalo mnogo prwe toga. e svašta ću ovde da pročitam.

Naravno da je imalo, ali Blizzard je to malo omasovio, posle se to pojavilo i u Starcraft 2, sta su sve ljudi radili za achievment-e u WoW-u,...

@priest posle iCloud-a Wi Fi ce postati naucna fantastika. Nemas Wi Fi svuda :),...

Poslednja izmena:
@gile23
Covek koji misli da je Safari jedino sto vredi na iOS, taj nema pojma o iOS i nije ga nikada ni koristo duze od 30 sek pa zato svaka rasprava nema nikakvu svrhu.

koliko ja kapiram giletov post on je napisao da je fail što u ovoj reklami ističu kako je safari najbolji mobile browser, ne da je to jedino što vredi. za taj safari mogu da kažem samo: LOL

nikad nije izašla opera za ipad! izašlo je ono sr*nje mini što se koristi na java enabled telefonima!!! opera mobile je jedno 38 miliona puta bolji browser od safarija! nema poente ni da pišem zašto je bolja, pa safari nema mogućnost da snimi stranu za offline reading! ja trenutno koristim perfect browser i ok je. nije kao opera, ali bože moj...

E ovo se zove major iOS release, a ne iOS4. Samo ne znam koja će se sad priča vrteti kad je tu iCloud, PC Free aktivacija... Uplovismo u PC eru.

Jel' se meni samo cini ili su sa iMessage-om malo udarili po Skype-u odnosno znate vec kome?

Ne racunam video call,za to sluzi FT...

Po mom misljenju icloud pokusava da izbaci dropbox e sada pitanje da li su zakasnili,posto dropbox ima puno korisnika i dosta os aplikacija je integresano sa njim.Inace odlicna stvar i vremenom ce preteci dropbox.
Nikada nije bilo ovoliko puno novih stvari u novom os-u.
Sto se tice opcija vezanih za slike to su odavno mogli da srede i ubace ali aj dobro.
Extra stvar je sto kao vise ne treba komp da se instalira os i aktivira iuredjaj ali ipak komp je neophodan.Jer ko ce ponovo skidati,muziku,aplikacije itd
Nama obicnim smrtnicima ostaje jos samo da sacekamo jb:)
Ali sve pohvale za apple

nikad nije izašla opera za ipad! izašlo je ono sr*nje mini što se koristi na java enabled telefonima!!! opera mobile je jedno 38 miliona puta bolji browser od safarija! nema poente ni da pišem zašto je bolja, pa safari nema mogućnost da snimi stranu za offline reading! ja trenutno koristim perfect browser i ok je. nije kao opera, ali bože moj...

To ti je ko onaj sto da sve pare na BMW, a onda kupuje benzin za 500 dinara na pumpi:)

Onaj ko ima iPhone mora da ima i neta na kilo pa mu opcija offline citanja ne treba.

A ti mi nisi jasan zasto imas iphone kada ti je sve drugo bolje, ili taj iphone ima komsija a ti setas Symbian koji isto ima vrh browsere sa milion opcija, sto automatski znaci bolji browser:d

dobar ovaj notification i cloud, veoma invetivno. Ne secam se da sam to bilo video ranije... kao ni ovaj OTA FW update :D:D:D:D:D:D:D

Poslednja izmena:
rezolucija driveru, rezolucija... ni na jednom uređaju koji ima ekran ove veličine čitanje sadržaja ne može biti prijatnije, pošto imaju lošiju rezoluciju.

dobar ovaj notification i cloud, veoma invetivno. Ne secam se da sam to bilo video ranije... kao ni ovaj OTA FW update :D:D:D:D:D:D:D

To je bila i moja poenta kada sam napisao da ništa novo nije predstavljeno, tj. ništa već viđeno. Btw. izvinjavam se što sam napisao da nema notifikacije, prevideo sam to.

znaci gledas u pasulji i posle postujes ovde ;)

Da li na androidu imas neki iCloud bez reklama gde mozes da bekapujes sve zivo, cak i podesavanja programa, wifi sync, iMessege, podsetnik u odnosu na trenutnoj lokaciji...?

U svakom slucaju nista vam ne valja a sve oko ovih tema sa iUredjajima se vrtite :)

Poslednja izmena:
kako izgleda recimo iMessege, i fabricki podsetnik koji vodi racuna o lokaciji?
I nesto bez reklama? :)

Poslednja izmena:
Neću da se nastavljam, samo mi je zanimljivo kako spinuješ fabrički i 3rd party kako tebi odgovara (uostalom zar nije moto iOS-a "There's An App For That").

Poslednja izmena:
pa vi ste ti koji kukate kako iOS nema notifikacije jer ono sa cydija se ne racuna....

Sve u svemu, ništa posebno novo, ili kako to Apple kaže, "many exciting new inovations". Sync, o-t-a aktivacija i sistem notifikacija je prekopiran sa Androida, ili kako Apple PR to obično kaže, "reinvented". Ne kažem da te promene nisu dobre, stvari koje valjaju i treba kopirati, a moram priznati da Android jeste vrlo napredan OS. Widget-e još nisu "reinventovali", u skladu sa svojom razvojnom politikom pod sloganom "kilavo i na kašičicu", što će Apple fanboje naterati da još godinu dana ponavljaju mantru kako su widgeti potpuno nepotrebni dok ih Apple najzad ne reinventuje i oni postanu exciting new inovation koji konkurencija neće imati nikad tako dobro urađen.

Prezentacija kako se otprlike i očekivalo. Idemo dalje, move along, nothing to see here...

po koji put si rekao da vise neces ovde morbius?
da li neko broji? :)

zanimljivo je koliko je za vas apple bez veze a svi ste do jednog juce pratili WWDC u detalje.

Da li na androidu imas neki iCloud bez reklama gde mozes da bekapujes sve zivo, cak i podesavanja programa, wifi sync, iMessege, podsetnik u odnosu na trenutnoj lokaciji...?

Ima.

Ne loži se da je ovo nešto novo, već je sve viđeno kod Google, dobra je ovo stvar, samo mi je smešno kako se ti i puno drugih iPhone korisnika ložite da je to nešto revolucionarno, a prekopirano je od Googlea. ;)

Poslednja izmena:
Koliko vidim to samo vi sa hejt scene pricate o revoluciji (navikli ste od apple na to :) ) ja vecinu tih stvari vec imam sa cydia, ne bas tako kvalitetne kao sto sam video ovo juce ali ih imam, a iOS 5 donosi puno novih stvari za iOS i ne vidim zasto to vama smeta.

Sto se kopiranja tice, zna se ko je tu kralj: samsung i android, ali sada se tesite da zbog ovih notifikacija na iOS to ce se promeniti :)

Poslednja izmena:
Uvek pogresno gledas, nikome ne smeta sto su oni ubacili te promene to je super, problem (tj smesno) je sto korisnici tih uredjaja misle da je to nesto novo i da to nije postojalo pre nego sto je Apple ubacio u svoje proizvode.

@einstein
Kao sto vidis i ovde vecina onih koji to misle nisu korisnici tih uredjaja vec hejteri :)
Ja kao korisnik, naravno da se radujem kada redovno dobijam update i mnogo kvalitetnih i korisnih stvari.

Posto apple JB za A4 ne moze da zakrpi muscle nerd je vec postavio ovaj screenshot:

http://twitpic.com/586b1w

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno