Šta je novo?

iPhone 4S & iOS5 - zvanična tema

Dobar notifications sistem bi bio bitan ukoliko hoce da odrze korak sa Androidom.

Sve ostalo, pocev od integracije Photo app sa iPhoto programom za OS X,iCloud (sta god budu predstavili pod tim) mozemo samo da nagadjamo.

Moja pretpostavka je da ce iOS 5 biti neki uvodni korak ka integraciji iOS i OS X-a u smislu da ce korisnicima svi licni fajlovi kao i pristup drustvenim mrezama (ukljucujuci i famozne notifikacije) biti na dohvat ruku sa koje god platforme im pristupali u realnom vremenu.

Recimo ovako, sve sto zapocnes da radis u npr. iWorksu na Mac-u, moci ces bilo kad kasnije da zavrsis/editijes sa iPada ili pak iPhone-a bez potrebe za prebacivanjem fajlova sa jednog na drugi uredjaj i bez potrebe da znas u kom folderu su ti dokumenta,slike etc.

Isto vazi za editovanje/pregled fotografija, slusanje muzike, striming nekog filma ili aktivnosti na twitteru ili facebook-u.

U tom smislu, ocekujem puno od petice. Mada ko zna, mozda i ovaj put nadmase sebe u presipanju iz supljeg u prazno.

Poslednja izmena:
Kada ono "kao" izlazi novi iOS? :)

http://www.peterhajas.com/ ovaj lik je presao u apple, a realno je napravio najbolji notification app na iOS-u :) Tako da sto se tice notifikacija, mislim da se ide u dobrom smeru.

@driver, cuj na cydii, ti rece jednom da je jb kriminal, a sad za svaki drugi problem ti kazes da postoji resenje na cydii :D E kak'i si co'ek :)

evo i ja da prijavim da i meni crash- uje skype... i perfect browser hoće s vremena na vreme... i tako... jel zna neko da li će 6. da izađe novi ios, ili će samo da prikažu koncept? moram da se updateujem da bih instalirao iwork, pa da se ne updateujem bzv na 4.3 ako će 5 6. da izadje. hvala

evo i ja da prijavim da i meni crash- uje skype... i perfect browser hoće s vremena na vreme... i tako... jel zna neko da li će 6. da izađe novi ios, ili će samo da prikažu koncept? moram da se updateujem da bih instalirao iwork, pa da se ne updateujem bzv na 4.3 ako će 5 6. da izadje. hvala

skype mi je uvek radio kako je i predvidjeno.

ako 6. izadje ios5 nece izaci i jb. ako ti jb nije potreban pricekaj novu verziju. ako u novoj verziji srede callerID podrsku meni jb postaje sasvim minorna stavka

Vi hoćete da kažete da 06.06.?!?!? izlazi novi iOS? Ma jel moguće????

EDIT: da, da video sam najavu :) Ipak je ponedeljak 06.06. :) Nisam mogao kupiti iP4 u bolje vreme :)

Poslednja izmena:
mmmmm da... jb mi je bitan jelte mnogo :D koliko će se čekati na jb u slučaju petice? jel ima neki untethered jb za trenutnu aktuelnu verziju? beše 4.3.3?

niko ne zna da li ce ios5 izaci 6.6 a ti bi hteo i jb??? predpostavljam da su zakrpili postojecu i sada vec poznatu rupu.

jel taj redsn0w samo jailbreak, ili moram da update-ujem preko njega? ja sam uradio jb sa greenp0ison, ali sam uradio regularni update preko itunesa, pa sam samo uradio jb sa greenp0ison.

Redsn0w sluzi za jailbreak samo.

S obzirom da imas iPod mozes komotno update raditi iz iTunes-a pa onda jb kao sto i jesi sa green-om.

Da, samo što moraš da sačuvaš fajl kojim radiš "update" pošto kada pokreneš redsn0w traži ti putanju do fajla. Znači ako radiš preko iTunesa onda sačuvaj skinuti fajl na neko drugo mesto pošto se valjda obriše nakon što iTunes odradi posao.

skype mi je uvek radio kako je i predvidjeno.

ako 6. izadje ios5 nece izaci i jb. ako ti jb nije potreban pricekaj novu verziju. ako u novoj verziji srede callerID podrsku meni jb postaje sasvim minorna stavka

Najverovatnije će 06.06. biti samo najava, a iOS 5 će izaći kad i sledeći model iPhone-a.

Da, samo što moraš da sačuvaš fajl kojim radiš "update" pošto kada pokreneš redsn0w traži ti putanju do fajla. Znači ako radiš preko iTunesa onda sačuvaj skinuti fajl na neko drugo mesto pošto se valjda obriše nakon što iTunes odradi posao.

Hvala svima na informacijama... Znači sačuvam SHSH, skinem 4.3.3 ručno, uradim update sa Shift+ Restore ili kako beše već, uglavnom Shift + nešto, i onda uradim Jailbreak sa redsn0w? Video sam nešto da ima neki redsn0w 0.9.7, jel zaj noviji bolji od ovog koji je preporučen ovde? Odakle pouzdano skinuti redsn0w, pošto vidim da se vuče po raznim sajtovima... Hvala još jednom.

Hvala svima na informacijama... Znači sačuvam SHSH, skinem 4.3.3 ručno, uradim update sa Shift+ Restore ili kako beše već, uglavnom Shift + nešto, i onda uradim Jailbreak sa redsn0w? Video sam nešto da ima neki redsn0w 0.9.7, jel zaj noviji bolji od ovog koji je preporučen ovde? Odakle pouzdano skinuti redsn0w, pošto vidim da se vuče po raznim sajtovima... Hvala još jednom.

Nisam siguran da moras da cuvas SHSH jer imas iPod, to je valjda samo kod iPhone-a slucaj...

Da ne bi razmisljao sta i kako imas ovaj sajt ukoliko nisi znao, izaberes uredjaj, zatim Jailbreak, i dobices spisak cime da jb-ujes recimo 4.3.3 SW. Imas i linkove za dload svega sto ti je potrebno u svakom od tutorijala.

Nešto sam čitao da se SHSH mora sačuvati ukoliko želiš nekad da radiš restore na neku verziju koja nije trenutno aktuelna... Recimo hoćeš da uradiš restore na 4.2.1 a trenutno aktuelna je 4.3.3 ili koja već... Hvala za link, pogledaću...

Beznačajne novine, ovaj iCloud je već sve ono što je radilo preko Exchange sa Google nalogom, nema nit' widgeta nit' notifikacija, sve u svemu ništa novo.

gde to ti gledas prenos, na nekom fandroid sajtu? :)
notifikacije su vec prikazali na pocetku, a iOS 5 koliko sam video samo do sada (jos nije gotovo) bas donosi puno novih stvari.

WWDC jos nije gotov a vec si krenuo sa hejtovanjem, strpi se jos malo :)

Poslednja izmena:
nesto mi poznat ovaj notfication centar ^.^

Notifikacije su vec vidjena stvar - bez obzira sto podsecaju na Adroid resenje, to je ono sto je iOS-u nenormalno mnogo falilo. iCloud je ok ali ja volim da imam fajlove na svom uredjaju (FS) i da mogu da radim sync onoga sto ja smatram da je potrebno (kao sto to nudi Dropbox). Posto nismo dobili user space dobili smo iCloud kome je jedina mana - veliki protok... Unifikacija sadrzaja i sync kroz sve I uredjaje je konacno dobar potez od strane Apple-a i iskreno se nadam da iCloud nece doziveti istu sudbinu kao i Ping.

Drzanje aplikacija i svega tamo negde u Google Market stilu je isto plus - nebitno je ko se toga prvi setio ali bitno je da su se konacno setili da to implementiraju. Sinhronizovati uredjaj koji ima specifican konektor na limitiranom broju iTunes instalacija je zaista pain in the ass. Ovo je konacno korak u pravom smeru.

Poslednja izmena:
Po meni nije lose, ono sto su uveli. Jos jednom, meni nije bitno sta sa kog sistema potice. Jedino sto mi jos fali su Widgeti, ali i to ce verovatno ubaciti.

Ono sto jos ne valja je sto update dolazi tek na jesen (!).

Izlazak na jesen je bio ocekivan. Nece lansirati novi OS pre novog iPhonea.

Notifikacije su kombinacija dva programa sa cydia; Lockinfo i MobileNotifier i izgledaju stvarno dobro i na lockscreenu. Zanimljivo je sto je apple skoro zaposlio autora MobileNotifier.
Takodje pe meni jako dobra stvar je taj podsetnik koji ti javlja sta treba da radis u odnosu na tvoju lokaciju. Takodje iCloud je dobra stvar sto mozes da uradis backup svega i svacega i ne treba ti vise comp za te stvari:
stevejobswwdc2011liveblo.jpg

Ima dosta novih stvari a i Lion je dobio dosta toga.
Isto je dobra stvar sto ce i 3GS dobiti iOS5

Poslednja izmena:
a što ne bi 3gs dobio ios5, kad ima firepower za njega. nego, opet presipaju iz šupljeg u prazno, ništa radikalno novo, uostalom kao i svi...

oće li da se smiluju više da OTVORE SVE! da kupiš klot uređaj pa kupiš os i staviš šta ti oćeš! dojadilo mi ovo više: te android, te symbian, te ios, te windows... koliko puta ste samo došli u situaciju da vam se neki fon sviđa, da je extra, a da vam ne odgovara os... nokia e7 čist primer. telefon SABIJA! os truba

Nazad
Vrh Dno