Šta je novo?

iPhone 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta znam meni se ne svidja dizajn. Vise bih voleo kada bi bilo nesto ovako samo sa zaobljenim coskovima:

New-Apple-Iphone-4g-2010.jpg

Lufthansa offers engineer who lost 4G iPhone free ticket to Germany

Nicola Lange, Lufthansa's director of marketing and customer relations for the Americas, has posted a letter on his Twitter account to Gray Powell, the Apple engineer who lost the 4G iPhone prototype in a German beer hall in Redwood City, offering complimentary Business Class tickets to Munich.

"I recently read in the news that you lost a very special phone at a German beer bar in California," the letter begins. It goes on to say Lange thinks Powell could use a break and offers him the tickets to Munich where he could literally pick up where he last left off.

A trip to Europe is always a great way to abandon your sorrows, but what might really help Powell right about now isn't free tickets. We're wondering if Lufthansa has any engineering positions available...

Usput trenutna vrednost iPhone-a za uspesnost poslovanja Apple-a (~40% svih prihoda a tome treba dodati i iPod):
attachment.php

Prilozi

• siliconchartapple.jpg
    siliconchartapple.jpg
    53.8 KB · Pregleda: 475
Poslednja izmena:
Meni se baš sviđa, mada dok ga ne držim u ruci, ništa od konačnog suda, ali mi ovakav dizajn više godi od trenutne generacije... možda zato i imam još uvek HTC. U svakom slulčaju, mislim da je Apple na dobrom putu

A kako to kada neko izgubi ovako telefon, njega ne nadje neki zobanin ili frizer ili automehanicar, vec ga obavezno nadje neki IT guy, ili vlasnik nekog sajta za opise mobilnih telefona?!

Usput trenutna vrednost iPhone-a za uspesnost poslovanja Apple-a (~40% svih prihoda a tome treba dodati i iPod):

dakle, odokativno, 85% prihoda Apple je od prodaje hardwarea... ;)

ostatak (iTunes, AppStore i ostali software...) cine nekih 15%...

@kovac:
Dakle... svinjski se ugradjuju u cenu!

@yooyo
kad pogledam sta PC i Windows nudi mislim da je Apple izuzetno jeftin! :smoke:

Nastavak sage o izgubljenom iPhone prototipu zbog nemackog piva:

Police investigating lost iPhone prototype raid Gizmodo editor's home
Breaking News

The backstory of the lost fourth-gen iPhone prototype acquired by Gizmodo last week is certainly already the stuff of some legend, but hold on tight, because it just got even wilder: Giz editor Jason Chen's house was apparently raided by California's REACT computer crimes task force under the authority of a search warrant on Friday night and his computers and several other items were seized. That means a criminal investigation led by the San Mateo police and district attorney is almost certainly in full swing, which is, well, crazy. As you know, we published images of the iPhone prototype last Saturday, so we're tracking this story as closely as we know all of you are. For now hang tight and we'll share more info as we get it.

http://gizmodo.com/5524843/

Poslednja izmena:
Koja glupost.... i to sve zbog 200 grama plastike.

Koja glupost.... i to sve zbog 200 grama plastike.

Nemoj tako, ima aluminijumske dugmiće...

Šalu na stranu, mislim da su preterali sa ovim upadom na gajbu novinaru i celom tom pričom. Mada su definitivno dobili dosta mediskog prostora time.

ne, ovo je vec po sluzbenoj duznosti...
nije ti ovo neka varijanta, ko nadje, njegovo je. Zato se u Americi bez problema posiljke ostavljaju ispred vrata ako nema nikog kuci. Otvaranje/kradja posiljek je savezni zlocin i kaznjava se cini mi se, od 250k dolara i/ili do 25 godina zatvora. pa se ti onda dzekiraj i kupuj kradenu robu/kradi ono sto nije tvoje :)

ali za iphone, samo dozivotna

uuuu, šta im je trebala ovakva negativna reputacija i zastrašivanje???

Pa prosle godine je decko koji je izgubio iPhone prototip izvrsio "dobrovoljno" samoubistvo, tako da...

Apple confirms death of iPhone worker in China
July 21, 2009 9:28 AM PDT
Apple confirmed on Tuesday the death of a man who worked at an iPhone plant in China.

According to various Chinese media reports, the worker at Chinese manufacturer Foxconn committed suicide last week after a fourth-generation iPhone prototype for which he was responsible went missing.

"We are saddened by the tragic loss of this young employee, and we are awaiting results of the investigations into his death," Apple spokeswoman Kristin Huguet told CNET on Tuesday. "We require our suppliers to treat all workers with dignity and respect."

Apple did not comment on the details of the worker's death, allegations regarding Foxconn's questioning of the worker, or the status of the allegedly missing phone prototype.

Various English-language sites have been repeating and translating Chinese media reports.

According to Chinese media, 25-year-old Sun Danyong was responsible for shipping iPhone prototypes to Apple. Danyong reported the missing device to Foxconn after realizing that one of the 16 iPhones he received was no longer in his possession.

Foxconn is Apple's longtime manufacturing partner in China. Apple has used the company to manufacture all of its iPods and, more recently, all of the iPhone models.

Foxconn did not immediately respond to requests for comment.

Nova serija slika - ovaj put iz Vijetnama

http://translate.google.com/transla...en&u=http://taoviet.vn/showthread.php?t=16471

The kids at Taoviet have really outdone themselves. From the looks of these images, the Vietnamese site has nabbed an honest to goodness 4th generation iPhone -- a 16GB model to be exact. It's clearly pre-production judging by the XXX placeholders on the backside stamp and likely lacks any OS other than a "Bonfire" test routine. Nevertheless, it looks authentic enough that we expect Apple's henchmen to be busting down the guy's door before he pries it open to reveal Apple's chipset of choice. A few more pics in the gallery.

Update: We've spotted a difference from this model and the unit that Gizmodo bought. Notably, the pair of screws at the bottom of the device are gone. The cleaner design could indicate a newer prototype (closer to the actual retail model) though both the iPhone 3G and 3GS went to market with a similar pair of screws. Comparison shot after the break.

Update 2: Oops, too late Apple, teardown pics added showing an Apple branded processor. Note the black "N90" text on the white sticker -- that's the rumored internal codename for Apple's next generation GSM iPhone.

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Prilozi

• iphone4g.png
    iphone4g.png
    349.7 KB · Pregleda: 495
  • iphone4g-taoviet-4.JPG
    iphone4g-taoviet-4.JPG
    427.2 KB · Pregleda: 496
  • iPhone4g-Hardware-taoviet-1.jpg
    iPhone4g-Hardware-taoviet-1.jpg
    367.9 KB · Pregleda: 489
  • iPhone4g-Hardware-taoviet-2.jpg
    iPhone4g-Hardware-taoviet-2.jpg
    232.6 KB · Pregleda: 493
  • iphone4g-taoviet-3.JPG
    iphone4g-taoviet-3.JPG
    488.5 KB · Pregleda: 498
Poslednja izmena:
^ To SJ ni mrtav ne bi dopustio.

To mi je zanimljivo npr. Sta bi Apple dobio a sta izgubio ako bi ga dali u slobodnu prodaju?

Mislim da sam siguran da bi dobio vecu prodaju, a sta bi izgubio time?

cek, cek. pa iPhone imas u slobodnoj prodaji. koliko se secam odmah, cim se pojavi, mozes da ga kupis za npr, 700e. otkljucanog bez ugovora.

pazi stvarno! u americi ni ne moze da se kupi otkljucan!

Poslednja izmena:
A jes zaboravio sam da to postoji, i to na dnu malim slovima.

For those who are not eligible for an early upgrade or who wish to buy iPhone as a gift, the prices are $499 (8GB), $599 (16GB), or $699 (32GB).

Pa to je sad posle dve godine :) U startu se prodaje samo na ugovor, i samo u USa, bukvalno prvih godinu dana :)

I meni takodje nije jasno zashtho SJ ne bi dopustio prodaju bez ugovora, prodao bi samo josh vishe uredjaja, a da ne pricham koliko bi ih vishe prodao u prvom periodu kada se prodaje samo u USA, ceo svet bi vukao te telefone, i dan danas na ebayu su telefoni bez ugovora skuplji nego kod nas.

Tu ochigledno postoji neka druga stvar, a ja mislim da je u pitanju "ne zurimo nigde, prodaja u USA razbija, i taman nedostupnoshcu telefona pravimo i hype u celom svetu"...

Poslednja izmena:
Pre bih rekao da Apple muze provajdere za pare od upotrebe IPhone-a pod ugovorom... nesto kao:
Mi pravimo uredjaje koji ce vama povecati promet i zato trazimo deo zarade od tog prometa.

Poslednja izmena:
Pre bih rekao da Apple muze provajdere za pare od upotrebe IPhone-a pod ugovorom... nesto kao:
Mi pravimo uredjaje koji ce vama povecati promet i zato trazimo deo zarade od tog prometa.

e zato Apple i treba da ima pravu konkurenciju! da ne pravi ona ****** oko ALAC i FLAC... :wall:

i da ne pregazi konkurenciju kavalitetom i da ne napravi monopol na polju distribucije digitalnog sadrzaja. i sve ok :)

A hocesh da kazesh da bi u drugom sluchaju vecina tih ljudi koji su na ugovor, kupili telefone u keshu za 800$ ? :) Pa kupovina na ugovor je dobra stvar, sve ti je 10x jeftinije, kod nas bi pola srbije shetalo iPhone da se prodaje za 99$ kao shto je sluchaj u USA, to je nachin na koji se telefon mnogo vishe prodaje i na koji ce ubedljiva vecina kupiti telefon, kakva muza provajdera :)

Poslednja izmena:
ja sam prvi koji treba da dobije iPhone na poklon posto mi je racun za mobilne od 40e do 50e. :D

veoma malo ljudi u inostranstvu kupuje telefon bez ugovora... prosto preskupi su novi telefoni... narocito tek kada izadju... i pogotovo sto se stalno nude prevremeni upgrade=ovi...

veoma malo ljudi u inostranstvu kupuje telefon bez ugovora... prosto preskupi su novi telefoni... narocito tek kada izadju... i pogotovo sto se stalno nude prevremeni upgrade=ovi...

Sve to stoji, ali sta ako nisi u nekoj od zemalja koja ima iPhone preko ugovora, ili cak jesi, ali si na drugoj mrezi ili ...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno