Šta je novo?

iPhone 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ako si na drugoj mrezi imas mnp :) ako nema iphone-a onda predjes na htc ko covek :d salim se, onda kupis polovan preko ebay-a... :)

U vezi IPhone-a i ugovora... A zasto nije omoguceno da kada ti istekne dvogodisnji ugovor sa provajderom da se telefon otkljuca?

stvarno, sta radis kad prodje dvogodisnji ugovor?

i valjda imaju neki program zamene, upgradea, sa 3G na 3GS... ? right?

Sve to stoji, ali sta ako nisi u nekoj od zemalja koja ima iPhone preko ugovora, ili cak jesi, ali si na drugoj mrezi ili ...

Pa pazi kad Hrvatska ima iPhone na ugovor preko T-Mobile, shto znachi da ga ima svaki veci provajder u bilo kojoj normalnoj drzavi. Problem je shto mi nismo normalna drzava pa moramo da placamo po 800e kad izadje novi model, al neobjashnjivo je to shto se i za te pare prodaje ko alva :d

U vezi IPhone-a i ugovora... A zasto nije omoguceno da kada ti istekne dvogodisnji ugovor sa provajderom da se telefon otkljuca?

Pa valjda potpisujesh ugovor ponovo, ili prelazish kod drugog provajdera gde opet potpisujesh ugovor, i naravno uzimash novi telefon, shta ih boli kad koshta 100$. Shta mislish da tamo neko nosi fon duze od dve godine ? Pa oni ne voze automobile duze od dve godine :d

Poslednja izmena:
Nije problem preci kod drugog provajdera. Problem je sto imas telefon koji si platio i koji je tvoj i trebalo bi da sa njim mozes da radis sta hoces.. pocev od toga da ga sameljes u blenderu ili poklonis/prodas nekome ko je na drugoj mrezi.

Nego kako cemo mi resiti problem micro SIM kartica kod 4G, a da ih sami ne kratimo :)

Pa valjda potpisujesh ugovor ponovo, ili prelazish kod drugog provajdera gde opet potpisujesh ugovor, i naravno uzimash novi telefon, shta ih boli kad koshta 100$. Shta mislish da tamo neko nosi fon duze od dve godine ? Pa oni ne voze automobile duze od dve godine :d

Aj reci mi gde je to "tamo" gde se tako živi, pa da odem i ja "tamo".

Jeli, Nidžo, jel se ti vraćaš u Srbiju ili dole čekaš da te mobilišu? :D

Pa pazi, u Grchkoj nije :)

Pa dobro, imam i burazera u SAD, mašinski inženjer, pa ne živi kako si ti opisao. Kad ne može on, baš me nešto interesuje gde se to tako živi, evo imaću i grčki pasoš za možda godinu-dve, pa mogu da živim u puno zemalja. Baš bih se rado preselio tamo gde se automobili rutinski menjaju svake dve godine, a iPhone nije nikakav trošak.

tako je u Kanadi, tamo driver odlazi svake jeseni i nikad se ne vraća. A i crnci su ti kao mi :D

looooooooooooool

Pa dobro, imam i burazera u SAD, mašinski inženjer, pa ne živi kako si ti opisao. Kad ne može on, baš me nešto interesuje gde se to tako živi, evo imaću i grčki pasoš za možda godinu-dve, pa mogu da živim u puno zemalja. Baš bih se rado preselio tamo gde se automobili rutinski menjaju svake dve godine, a iPhone nije nikakav trošak.

Mnogo je jak offtopic, ali ti si ochigledno promashio zemlju u kojoj cesh da zivish :) Pogledaj malo po forumu koji se telefoni shetaju i koliko se cesto menjaju, da ne pricham o plochama, grafickim kartama, napajanjima od 2KW, i slichnim glupostima koja postoje da bi se shishale ovce, a onda pogledaj koja je prosechna plata ovde :) Preko, u jakim zemljama to je sve 10x jache, niko nikada nije platio auto 50k, jer niko nema taj kesh na gomili, vozi se lizing par godina, pa menja auto. Telefon od 99$ na dve godine je problem ? Pa kod njih ljudi koji pojma nemaju o fotografiji i zive u nekim dupe stanovima za nashe standarde, kupuju fotoaparate od 2000$, odakle ? :) Totalni amateri koji ne zaradjuju dinara od toga, imaju opremu po 5000$+, odakle ? :) I naravno da postoji gomila onih koji nemaju leba da jedu, ali zato ovi drugi kupuju na kredit i shto im treba i shto im ne treba, jer tako pishe u "Politici" :)

tako je u Kanadi, tamo driver odlazi svake jeseni i nikad se ne vraća. A i crnci su ti kao mi :D

Kapiram da cesh uskoro da delish savete o ribama i nekog za to da *****avash :d

Poslednja izmena:
zasto nema unlocka? pa jer ga svi dekodiraju mnogo pre isteka 2 godine :) prosto 2 godine za telefon je u inostranstvu dosta dug period... kao sto rekoh imas milion promocija, upgrade-ova i to dosta pre isteka ugovora... mnogi imaju i po 2 broja etc...

veoma malo ljudi u inostranstvu kupuje telefon bez ugovora... prosto preskupi su novi telefoni... narocito tek kada izadju... i pogotovo sto se stalno nude prevremeni upgrade=ovi...

Ljudi u inostranstvu uzimaju mobilni na ugovor najvise radi taxe (da bi "kle`movali sto vise para nazad od taxe). Nece niko da se cima da juri da gleda sta mu je jeftinije, pogotovo ako ima dobru platu. Uzme sebi ugovor od recimo CAP $100 na mjesec i **** mu se. Kad istekne ugovor od 2 godine, taman je vrijeme za uzimanje nekog novog modela, jer je taj koji je uzeo prije 2 godine zastario.

kakve taxe?

pa to jedino ako uzimas kao firma... a to je sasvim druga prica...

pa to jedino ako uzimas kao firma... a to je sasvim druga prica...

Ne brate, mozda je to tako u Srbiji, barem ovde u Australiji, mozes da "vratis" jedan procentat (ne sve ali veliku vecinu da) na kraju svake finansijske godine.
Ima tu milion fora, putni troskovi, razno-razni racuni za mob.
Pazi kad znam lika koji je "klejmovao" (povratio pare nazad) na taxu krecenje stanja. Neka fora sa home office-om ili radom od kuce?!
Znam da sestra kad radi svoju taxu ukljuci i "kucni internet", jer joj navnodno sluzi za rad od kuce nekad?!

Zato sam ti i rekao u onom postu gore zasto se ljudi na zapadu opredijeljuju u vecini slucajeva za skuplje modele. Nebil na taj nacin povratio pare od placene taxe.

ps OT: U Australiji ces prije zaginut zatvor sto ne placas taxu nego da dilas gudru. Citav Liverpool (vecinsko Srpsko stanistvo u jednom od naselja u zapadnom Sidneju) radi sa grudom.

Poslednja izmena:
pa sve je to vezano za posao... odnosno, ti platjas tzv individual tax i vezano je samo za odredjena zanimanja, npr taxisti su u obavezi da se registruju za GST bez obzira na obrt... dok neka zanimanja nisu...

zivim u UK i studirao sam ekonomiju :)

Vrlo interesantno, IPS ekran, a ne AMOLED kako su svi očekivali. Poboljšano trajanje baterije, nešto veća rezolucija, novi procesor, super video snimanje i najzad prednja kamera. Izgleda da je pojačana konkurencija konačno naterala Apple da napravi nešto da valja, ali da se ne izlećem, videćemo kad izađe.

Ti mora da si bio na strani VHSa pre 20 godina :)

Poslednja izmena:
Ti mora da si bio na strani VHSa pre 20 godina :)

Pa da znaš i da jesam. VHS je prvi ponudio kasetu koja je mogla da primi ceo film, a i cene VHS uređaja su bile dosta niže. Tehnologija pre svega treba da bude praktična, zato i imam generalno loše mišljenje o Apple igračkama.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno