Posto planiram odnosno najverovatnije planirao sam da uzmem iPhone, interesuje me jel su ovi na nasem trzistu defektni ili se mnogo koriste pa skoro svakom drugom nesto fali, ili neradi navigacija ili neradi blutut ili neradi wifi (navodno sve ostalo radi). Izlistajte sekciju prodajem i videcete.
Zna li neko od vas, ako bih Facetime-ovao ortaka u USA, da li bi se to vodio kao razgovor u roamingu, tj internacionalni saobracaj, ili kao najobicniji skype poziv, odnosno, besplatno, s obzirom da ide preko WI FI. Da napomenem ne bih prvo ostvario poziv pa ukljucio facetime, vec bih odmah zvao preko Facetime-a.
Tako sam i mislio, al' reko da proverim.Ako zoves direktno preko FT na wifi ne kosta te nista.
Tako sam i mislio, al' reko da proverim.
Sledece pitanje, i jedino preostalo pitanje vezano za iphone (4) i WI FI. Jako cesto mi se desava da, kad nadjem slobodan WI FI AP (access point), i uspesno se nakacim na njega, ne mogu da koristim net, i ako mi pokazuje da je uhvatio signal (1-3 crte, zavisi od signala), prilikom pokusaja otvaranja neke strane izbaci poruku, parafraziram "Data roaming is not enabled" e sad, kad upalim data roaming, to znaci da ce mi za net koristiti EDGE protokol (ako wi fi nije dostupan) e sad posto iphone srce protok kao djavo, meni posto sam na prepaidu, stoji 3g na off kao i data roaming, tako da je jedino moguce kacenje na net preko WI FI. I sada stoji pitanje, u cemu je problem, do mojih podesavanja, samog APa, do toga sto mi fon nije sim free pa koristi ono djubre od gevey, ili nesto cetvrto-peto ?
Objašnjavao sam na tom forumu.
Data roaming je neophodan kada se koristi Gevey pošto sa njim telefon misli da je u roamingu.
Data roaming omogućava korišćenje mms-a i interneta uopšte u roamingu.
Data roaming ne znači da će koristiti edge kada nema wifi konekcije.
Za to je zadužena opcija Cellular data.
Odgovor na početno pitanje je već dao priest77.
Nema potrebe da proveravaš kako je sa simfree. Ovako je...
Cellular data je glavni switch za network data (EDGE/3G), kad je to na OFF, nema neta preko mreže.
Data roaming je switch za korišćenje network data u roamingu, u home mreži nema apsolutno nikakvu funkciju.
3G switch je upravo ono što mu ime kaže, korišćenje bržeg 3G protokola ukoliko mreža podržava, u suprotnom EDGE.
Ukoliko je uključen Wifi i nalazite se u dometu poznate wifi mreže, telefon će uvek prednost davati wifi mreži naspram network data.
Ovo je normalan način funkcionisanja iphone-a od samog početka. Da sumiram, priritet je sledeći:
1. Wifi
2. 3G
3. EDGE
Jedina razlika je što sa Gevey treba da držiš Data roaming na ON, da bi ti radile sve funkcije. Dok si u home mreži, to ti neće ni na koji način praviti dodatne troškove, a kad budeš stvarno išao u roaming, isključi Data roaming (ili Cellular data, svejedno). Ionako u roamingu nećeš koristiti net i MMS...
Objašnjavao sam na tom forumu.
Data roaming je neophodan kada se koristi Gevey pošto sa njim telefon misli da je u roamingu.
Data roaming omogućava korišćenje mms-a i interneta uopšte u roamingu.
Data roaming ne znači da će koristiti edge kada nema wifi konekcije.
Za to je zadužena opcija Cellular data.
Odgovor na početno pitanje je već dao priest77.
Kao što i rekoh...
Nije mi jasno šta je M!ST!CX razumeo.
Kao sto rekoh vise puta, KOD MENE kada se upali data roaming a nemam WI FI signal i ugasen mi je 3G, automatski mi nudi/prebacuje na E(dge) kao jedini moguci protokol za razmenu podataka preko interneta. Dok kada ga ugasim onda ne mogu da pristupam internetu u opste.Data roaming je korišćenje network data van tvoje matične mreže, nema veze sa wifi. Vaxter je tačno napisao.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari