Šta je novo?

iPhone 4 & iOS4 - zvanična tema

Godinu dana. Ovde gde sam ja kupio bar imaju i servis. Kada sam kupio iPhone 2G (pre par godina) u drugoj firmi, garancija je bila 6 meseci. I naravno, kada mu je crkla baterija - oni nisu mogli da mi pruze uslugu servisa (!).

Tako da sam sada potpuno zadovoljan - ne moram da radim JB i da ga unlock-ujem, telefon je potpuno nov (2G mi je bio ogreban (!)) i imam servis za nedaj boze.

Isti slučaj sa povezivanjem Maca i IPhona Mac OS X SL 10.6.8 i iOS 4.3.3 Mac vidi iP a iP traži i traži ali ništa da nađe. Mac mu pošalje zahtev za uparivanje pojavi se informacija na iPhonu, potvrdim sa Pair, mac javi da je uparivanje uspešno završeno a IPhone ne može nikako da se poveže sa Macom. Stvarno nisu normalni, jer sam HTC Desire upario sa Macom za 2 sekunde kao i BB Pearl. To je do iOS-a

Poslednja izmena:
Sad je kasno, kupio sam u Telcom-u - i zadovoljan sam. Dobio sam ga neotpakovanog i sa punjacem od 2 sipke. Momak iz radnje mi je isekao karticu (na moju molbu), i aktivirao ga odmah. Sve lepo radi i update-ovao sam softver preko iTunes-a ( :) ) . Ne planiram da ga JB-ujem, vec najvise cekam iOS 5 i wireless sync. Samo jos da kazem da sam potrosio 50$ na iTunes aplikacije :)

A šta si to kupio pa si potrošio 50 USD

Na primer samo navigacija kosta oko 115 $

mene je igo primo kostao ravno 70e (oko 100$ bese tada ako se dobro secam)

baciti 50e na igrice je neopravdan potez. ja sam platio par meni bitnih igara koje cu uvek igrati i sve ukupno u zbiru izadje mozda 15-20e, ove ostale sam ionako brisao posle par dana

Ja sam iGO Primo za EU platio 75$ i vredi te pare. Za sve ostale aplikacije koje mi realno trebaju, ne treba više od 15-20$

I ja imam dosta aplikacija kupljeno legalno ali to nije razlog da ne uradim JB jer svaki dan nalazim po nekoliko zanimljivih stvari koje bez piraterije ne bi ni probao pa zato je puno zanimljivije sa JB-om. Naravno tu su i SBSettings, BiteSMS, iFile, Lock Info, springflash...

P.S. I ja imam legalan iGo Primo i na moje iznenadjenje dobio sam predzadnje mape, pa opet moram kod pirata ta trazim zadnje :D

Poslednja izmena:
Zašto svi kupujete iGo, da li krekovan ne radi kako treba ili je to čisto vaš izbor?

Zadnje 2 verzije za iPhone još uvek nisu krekovane i vrlo verovatno će tako i ostati a uz to, poslednja verzija koja radi na iPhone-u dosta secka na iP4.

Taj zadnji krekovan secka malo scroll u podesavanjima ali odradjuje posao.
Ja sam ga vise kupio da bih imao uvek zadnje mape i te mape da upotrebim na Mio GPS uredjaju ali ne znam zasto nisu azurni i kako se dobijaju te nove mape, samo kliknem update kada mi ponudi?

Ja sam dobio 2010.10_110211 a zadnje mape za srbiju su 2011.03_110422

Uopšte ne znam zašto se vi brinete kako neko troši svoje pare!
Inače, po meni su Smart Office i Docs2Go dva najbolja Office programa iako i oni nisu dobri... Ne postoji dobar Office program za iPhone i iPad.

Postoje dobri iOS office programi, a to su Pages, Numbers i Keynote koje nudi apple. :)
Bolji su od ovih navedenih.
Ja imam instaliran i DocsToGo

4f813aa3-ec1e-c33c.jpg

Poslednja izmena:
Po meni je prednost u kupovini legalnog softvera zbog azuriranja i dodataka kao sto je HD Traffic i veoma bitna Speed Camera. Koristio sam prvo Copilot ali je nepraktican. Kasno dolaze obavestenja i na primer nemoguce je iskljuciti iz planiranja neasfaltirane puteve sto je ogroman minus. Kupio Igo Primo. Simpatican program, funkcionalan, moderan i za nekog ko nije mnogo zahtevan u potpunosti zavrsava posao. Skrte instrukcije i ponekad cudno navodi. Uzeo nakon toga TomTom Europe. Bolje navodjenje, veoma dobre instrukcije i ono sto sam reko moguce je dokupiti real time speed camera. Promasiti jednu kameru kostace vas kao ceo uredjaj :) a i svakodnevno dolazi azuriranje od drugih korisnika. Ni TomTom nije idealan kao nijedna druga navigacija. Primera radi moje mesto nije pokriveno a svuda okolo jeste. Zvao suport i rekli da moram malo da sacekam na odgovor :) Na poslu koristim Garmin. Klasican, staromodni garmin koji u praksi dobor zavrsava posao.

Ja sam resio da ne koristim JB i downloadujem programe samo legalno. U ovo vreme kada je dolar rekordno nizak, zaista nije skupo platiti program od (uglavnom) 99 centi.

Postoje dobri iOS office programi, a to su Pages, Numbers i Keynote koje nudi apple. :)
Bolji su od ovih navedenih.
Ja imam instaliran i DocsToGo

4f813aa3-ec1e-c33c.jpg

+1 za iWorks, ali šteta što ih Apple ne nudi free kao što Windows Phone nudi Office, mada nisu ni ovako preskupi

Moram jos da napomenem, da posto sam upisao Hrvatska prilikom registracije na iTunes-u, nemam pristup iBooks knjigama :( - a rado bih kupio neku. Da li neko zna, mozemo li se mi iz Srbije prijaviti kao USA gradjani, a koristiti VISA karticu iz nase banke?

Imam i sva tri Apple office programa uključujući i sve druge office aplikacije i meni su Apple office programi najgori.

Ja sam resio da ne koristim JB i downloadujem programe samo legalno. U ovo vreme kada je dolar rekordno nizak, zaista nije skupo platiti program od (uglavnom) 99 centi.

aj ti baki kupi nekoliko desetina aplikacija koje su uglavnom jedno 10+ usd, a neke prilično više... pusti ti te priče da su aplikacije uglavnom jedno 0.99$. šta je to 0.99$ a da vredi nešto, tj. DA BEZ NJEGA NE MOŽEŠ?

Zbog cega ih ne bi kupio ako su mu prijeko potrebne, ako mu zavrsavaju posao ili cak donose prihod na bilo koji nacin ??

Pretpostavka:
Neka neko kupi i 20 app po 10$,znaci 200$ se da na aplikacije. Dovoljno je jedna od tih 10 da zaradi 200$ za recimo godinu dana i tog nekog su ostalih 9 app prakticno kostale 0$. :smoke:

Sve i da nije ovako, sve i da nijedna od tih app ti nikad ne donese ni 1$, dati 200$ za dobar SW koji ti radi posao ili pricinjava zadovoljstvo a pri tome imas podrsku i besplatan upgrade je sasvim korektna ponuda. :banana:

A sad, realno kazi od svih app koje imas na iPod Touch-u koliko njih svakodnevno koristis i koliko ti one znace u odnosu na to koliko kostaju?

aj ti baki kupi nekoliko desetina aplikacija koje su uglavnom jedno 10+ usd, a neke prilično više... pusti ti te priče da su aplikacije uglavnom jedno 0.99$. šta je to 0.99$ a da vredi nešto, tj. DA BEZ NJEGA NE MOŽEŠ?

Ok, preporuci mi aplikacije koje cine zivot laksim i kupicu ih (neka kostaju i 10+ $)

prvo office paket. sramota je da za svaki traže po 10 dolara umesto da ih dele džabe uz uređaj koji kupiš kako je nekad bilo... dalje navigacija, pa i ovi sitni programčići što su par dolara... sve kad se sabere bez stotinak dolara ne možeš da prođeš ako hoćeš da izvučeš maximum iz svog aparata... tako je :(

Pa dobro, nije ni to strasno (100$ = 72 eur). Veca je steta sto mi iz Srbije ne mozemo (legalno) da kupujemo iz USA iTunes prodavnice. Tu pored applikacija mislim i na knjige, filmove pa i muziku na kraju.

Dobra stvar je sto se Podcast-i i filmovi iz iTunes U mogu skidati bez problema.

Iskreno, najvise mi nedostaju knjige (eto moram ilegalno da trazim pdf po webu i onda da ga ubacim u iPhone).

Kad bi nam malo skocio standard, i za nas bi bilo povoljno da se mesecno skine neka aplikacija, procita par knjiga, odgleda par filmova preko Apple TV-a...

@Dzef
Probaj da menjas drzavu na tvom nalogu, stavi neku drugu iz okoline, mada ne vidim razlog zasto sa Hrvatskom ne rade knjige.

Poslednja izmena od urednika:
Pa dobro, nije ni to strasno (100$ = 72 eur). Veca je steta sto mi iz Srbije ne mozemo (legalno) da kupujemo iz USA iTunes prodavnice. Tu pored applikacija mislim i na knjige, filmove pa i muziku na kraju.

Dobra stvar je sto se Podcast-i i filmovi iz iTunes U mogu skidati bez problema.

Iskreno, najvise mi nedostaju knjige (eto moram ilegalno da trazim pdf po webu i onda da ga ubacim u iPhone).

Kad bi nam malo skocio standard, i za nas bi bilo povoljno da se mesecno skine neka aplikacija, procita par knjiga, odgleda par filmova preko Apple TV-a...

Može bez ikakvih problema legalno da se kupuje iz američke iTunes prodavnice: Qvoucher uplatiš, kupiš kôd za iTunes gift karticu, upotrebiš opciju "Redeem Code" na iTunes/Appstore na svom nalogu koji je napravljen sa adresom u SAD i kupuješ sve što želiš (ovo podrazumeva i knjige u iBookstore).

Postoje i druge opcije za legalnu kupovinu knjiga, od kojih lično koristim dve: Nook i Kindle aplikacije koje povežeš sa Amazon/Barnes&Noble nalozima i legalno kupuješ knjige preko ova dva sajta (za kupovinu na BN.com ti je potrebna IP adresa iz SAD, što opet nije nikakav problem :) ).

Na kraju sam kupio jednu knjigu za Kindle aplikaciju. Cini mi se da je izbor knjiga mnogo veci nego na iBooks. Zaista fino radi Kindle. Nadam se da Apple-u nece pasti na pamet da blokira Kindle u buducnosti (!). Bilo bi super kada bi i neki nas izdavac otvorio store (Androd i iOS) za knjige na nasem jeziku.

Na kraju sam kupio jednu knjigu za Kindle aplikaciju. Cini mi se da je izbor knjiga mnogo veci nego na iBooks. Zaista fino radi Kindle. Nadam se da Apple-u nece pasti na pamet da blokira Kindle u buducnosti (!). Bilo bi super kada bi i neki nas izdavac otvorio store (Androd i iOS) za knjige na nasem jeziku.

Izbor knjiga je zaista veliki i na Amazonu i na BN. Cene knjiga uopste nisu preterano velike, pa mogu fino da se kupuju knjige. Sumnjam da ce Apple blokirati ove aplikacije. Ma koliko lepo zvucala ideja da neki nas izdavac pocne da nudi e-knjige, mislim da se to nece dogoditi u skorije vreme. Cini mi se da bi kod nas trziste za e-knjige bilo potpuno zanemarljivo.

Sent from my GT-P7100 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno