Šta je novo?

iPhone 4 & iOS4 - zvanična tema

Ne mozes pokvariti nista a ako je iz CG onda je sa T-mobile mreze tj. zakljucan.

Da, i sigurno najnoviji baseband shto znachi nishta od fona :d

Pa i ja sam to prvo pomislio ali nigde ne pise Tmobile ( nema nikakav papiric, nalepnica ili gde god na knjizicama logo T mobile ), a opet kada im vec poklanjaju odakle znaju na kojoj ce oni mrezi da ga koriste, valjda bi im rekli, mozete ga koristiti samo na 063 npr ( ne znam koje su mreze kod njih) ....

U svakom slucaju, sta ja da uradim sa njim ?? tj. kako da probam bar da nije mozda otkljucan ?

Pa uzmi karticu koja ti ne treba (ili kupi novu), idi do iSrbija servisa u kosovskoj da ti je iseku i ako radi, znachi da je simfree.

Da li ste probali ovaj DeepEnd - Glasses Free 3D Effect, ja sam ga upravo instalirao i lepo izgleda, koristi ziroskop

Takodje dobar tweak je ovaj SleepFX koji medju efektima ima i onaj TV Tube:

(SleepFX nije besplatan, a crackovana verzija sa Cydije ne radi dobro, medjutim postoji deb file koji se instalira preko iFile i taj radi kako treba)

Poslednja izmena:
Meni radi dobro i nisam primetio uopste razliku u potrosnji baterije.
Kako si aktivirao telefon?

Telefon radi sporije sa deepend-om. Siguran sam i da prozdire bateriju jer je ziroskop stalno ukljucen. Interesantan dodatak koji je odmah popio uninstall. Sleepfx je super.

Pa redsnow valjda :D Kupio sam ga otkljucanog. Od 2G ere ne pratim sta se desava sa unlockom pa sam malo ispao iz stosa. Provalio sam da mi skype i magic mouse vidno jednu bateriju ako ostanu u pozadini (MM pogotovo).

Citam temu i ne mogu da skontam jel ima USA simfree modela ili ne ? Jedni ovde kazu ne postoji u USA simfree, dok drugi narucuju iz USA simfree ?
Treba ortak da mi uzme tamo, rekao sam mu da trazi samo simfree model.
Sta je problem sa tim locked modelima ? Zar to nije ranije brzo razbijano ? Tu je samo software telefona problem da bi radio na drugim mrezama ili je nesto drugaciju u HW-u ?
Jel se ocekuje da cena po oglasima svih modela padne ako izadje taj unlock ?

Citam temu i ne mogu da skontam jel ima USA simfree modela ili ne ? Jedni ovde kazu ne postoji u USA simfree, dok drugi narucuju iz USA simfree ?
Treba ortak da mi uzme tamo, rekao sam mu da trazi samo simfree model.
Sta je problem sa tim locked modelima ? Zar to nije ranije brzo razbijano ? Tu je samo software telefona problem da bi radio na drugim mrezama ili je nesto drugaciju u HW-u ?
Jel se ocekuje da cena po oglasima svih modela padne ako izadje taj unlock ?

telefon koji je usa simfree valjda ne postoji svi su zakljucani
simfree ima u kanadi , u svakom trenutku moze da se zakljuca pri kacenju na itunes ( o ovome vise na isrbija.net)
ono sto mi zovemo simfree se kupuje u francuskoj, britaniji i nemackoj

I Belgiji :)

I u Svajcarskoj :)
+ je tamo bio najjeftiniji!

Ne, samo gore pomenute tri zemlje imaju pravi SimFree, sve ostale su poluSimfree a to znachi da moze da se zakljucha bilo kada i niko ne garantuje da nece. Zato treba paziti shta se kupuje preko oglasa...

Ne, samo gore pomenute tri zemlje imaju pravi SimFree, sve ostale su poluSimfree a to znachi da moze da se zakljucha bilo kada i niko ne garantuje da nece. Zato treba paziti shta se kupuje preko oglasa...

+1

kao sto rekoh na isrbija forumu je na vise strana bilo reci o tome , javljali su se ljudi kojima su se telefoni sami od sebe zakljucali

I sam Apple je rekao da samo u te tri zemlje je pravi sim free, u ostalim zemljama je to "na silu", zato shto njihovi zakoni ne dozvoljavaju da se prodaju zakljuchani telefoni...

deepend je cool... jedino sto ubi bateriju...

btw, juce videh popa u apple store-u u Mekenzijevoj... priest ti li si? :d

Da bi sacuvali BB na iP4 4.2.1 evo sta kaze autor tiny umbrella na twitteru:
iPhone4 ONLY: Preserve your BB by: Start TinyUmbrella->Start TSS Server->Start iTunes->Plug Phone->Restore 4.2.1->Error 1013->DFU->GP->\o/
Znaci treba ti SHSH za 4.2.1 u umbrelli ali nije mi jasno da li moze i Shift+restore i samo kliknem restore?
Pitacu ga na twitter, valjda ce mi odgovoriti, svejedno moracu da sacekam GP za win, jer imam samo hackintosh na laptopu koji sam sada skoro instalirao i nije bas stabilan pa se necu rizikovati, i ovo za sada je isto beta GP.

Za 3GS kaze:
3GS MUST wait for PwnageTool for baseband protection!

@akki
Nisam :)
A DeepEnd sam obrisao, nisam navikao na tako nesto :) , jedino SleepFX sam ostavio sa onimTV Tube efektom i radi savrseno.

@driver
Ti si rekao da su ti nestala podesavanja za GPRS, to se ponekad desava kada vadis SIM karticu. Da bi ih vratio nazad instaliraj SupremePreferences sa xsellize koji ce ti ubaciti i winterboard.
U winterboard ukljuci SupremePrefereces i onda u settings pronadji supreme prefereces i negde u njima ces pronaci "enable APN edit", ili tako nesto, to ukljuci i imaces nazad podesavanja za GPRS.
Posle samo obrisi Winterboard i SupremePreferences jer taj winterboard nije bas za preporuku da ti ostane na telefonu.

Poslednja izmena:
To je mator info, od launch day otprilike. Ovo je malo novija lista (još uvek tražim najsvežiju):

Here is the list of countries selling unlocked, SIM-free iPhone 4 at the Apple Store as well as their prices (first price is the 32GB in the local currency then converted to Saudi Riyal, after that the price of the 16GB model then converted to Saudi Riyal). Using currency exchange rates taken on 30 July 2010 from XE.com.

The countries are:

• UK – GBP £599 – 3,500.68 SAR – GBP £499 – 2,916.26 SAR
• France – EUR 739 – 3,605.22 SAR – EUR 629 – 3,068.36 SAR
• Canada – CAD $779.00 – 2,831.17 SAR – CAD $659.00 – 2,394.85 SAR
• Australia – A$ 999.00 – 3,372.03 SAR – A$ 859.00 – 2,899.57 SAR
• Denmark – DKK5,499.00 – 3,600.19 SAR – DKK4,699.00 – 3,076.43 SAR
• Hong Kong – HK$ 5,888 – 2,843.05 SAR – HK$ 4,988 – 2,408.53 SAR
• Ireland – EUR 699.00 – 3,409.49 SAR – EUR 599.00 – 2,921.89 SAR
• Italy – EUR 779,00 – 3,797.89 SAR – EUR 659,00 – 3,212.82 SAR
• Norway – kr 5.790,00 – 3,545.96 SAR – kr 4.890,00 – 2,994.78 SAR
• New Zealand – NZ$ 1,299.00 – 3,520.60 SAR – NZ$ 1,099.00 – 2,978.55 SAR
• Singapore – S$ 1,048.00 – 2,885.64 SAR – S$ 888.00 – 2,445.08 SAR
• Switzerland – CHF 899.00 – 3,242.33 SAR – CHF 769.00 – 2,773.47 SAR

Singapore, Hong Kong and Canada were the cheapest, if you weren’t willing to wait for Mobily and Saudi Telecom Company’s iPhone 4 then these countries are your best options.

http://www.saudimac.com/2010/07/countries-selling-unlocked-iphone-4-and-their-prices/

@driver
Ti si rekao da su ti nestala podesavanja za GPRS, to se ponekad desava kada vadis SIM karticu. Da bi ih vratio nazad instaliraj SupremePreferences sa xsellize koji ce ti ubaciti i winterboard.
U winterboard ukljuci SupremePrefereces i onda u settings pronadji supreme prefereces i negde u njima ces pronaci "enable APN edit", ili tako nesto, to ukljuci i imaces nazad podesavanja za GPRS.
Posle samo obrisi Winterboard i SupremePreferences jer taj winterboard nije bas za preporuku da ti ostane na telefonu.

Nisu meni problem podesavanja zbog njih samih, net mi radi prek EDGE-a, problem je 3G koji ili ne radi uopshte ili chak zavrshi na "no service" posle minut-dva. Da li je to do Vipa ili shta, pojma nemam...
U svakom sluchaju taj unlock je ochigledno problematican, nikada nije ni uradjen kako treba, kao shto je na prethodnim modelima...

@aleck, videcu da je iskopam, ali to sam procitao negde pre vise meseci..

Nisu meni problem podesavanja zbog njih samih, net mi radi prek EDGE-a, problem je 3G koji ili ne radi uopshte ili chak zavrshi na "no service" posle minut-dva. Da li je to do Vipa ili shta, pojma nemam...
U svakom sluchaju taj unlock je ochigledno problematican, nikada nije ni uradjen kako treba, kao shto je na prethodnim modelima...

@aleck, videcu da je iskopam, ali to sam procitao negde pre vise meseci..

do telefona je (unlock?) . ako gubis mrezu posle minut dva to je ocigledno. na cetvorci sam morao rucno da ubacim apn da ne bi s vremena na vreme morao da gasim telefon (jednom u 2 nedelje je gubio internet konektivnost i jedino je restart pomagao) , ovo je poceo na 4.2.1 , na 4.1 nisam podesavao apn i sve je bilo super

Posle malo testiranja ipak je u pitanju bio VIP. Posto se 3G koristi i za razgovor a ochigledno nije radio, logichno je otishao u 'no service'. Danas ceo dan mi radi 3G normalno, gasio sam ga i palio, surfovao, sve radi kao i ranije na 3Gs-u. I ja sam na 4.0.2..

A inace, domet telefona ubija, u klasi je sa onim "najseljachkijim" Nokiama koje rade gde 'ocesh. U Tempu na vilinim vodama sam se sit isprichao a tu retko koji telefon uopshte ima signal, takodje u liftu gde se vozim svaki dan, poslednjih 5 telefona (shto smart shto obicnih) odmah prekidaju vezu, sada mogu normalno da razgovaram...

Jeste, tamo gde ga 3Gs nije ni video, ovaj ima dve crtice i radi odlicno. Izgleda da ipak ove antene ne sluze samo kao dizajn :)

Vrh Dno