Šta je novo?

iPhone 4 & iOS4 - zvanična tema

Ni dan nije proshao i vecj neko s***e dodje mi da plachem koliko sam se iznervirao :(
Da li je od jb ili je do samog iPada ne znam ali pojavila mu se neka linija kao da su mrtvi pikseli i necje da nestane posle gashenja i restore i sad neznam shta cu da radim ?

udje u DFU mode pa eksploatishe par sec i posle toga se samo pojavi slika sa usb kablom i stoji tako :(

lepo kaze drzi dva dugmeta i posle kaze pusti jedno ( power) znaci ovo drugo drzis i dalje :)

iphone4 sve radi kako treba.

da li postoje neke cydia aplikacije koje uticu na trajanje baterije , vidim da je neko ranije pominjao onaj mobilesubstitute da je bio bagovit?

lepo kaze drzi dva dugmeta i posle kaze pusti jedno ( power) znaci ovo drugo drzis i dalje :)

i ja lepo drzim home+power i kad kaze da pustim power ja pustim power(Home i dalje drzim) i nista ne bude mislim nisam ***** da ne vidim sta pishe na svako mogucjem upustvu na netu

Da li ovaj novi limera1n radi na 3GS nonSIM free sa novim boot-om? I ako radi, kako i sta posle JB sa unlock-om, ultrasn0w ili nesto drugo?

Pozdrav

Ja isto mogu da potvrdim, radi jb odlicno i za sada sve aplikacije rade super :)

@Gidra85:
limera1n radi JB na sledecim uredjajima:
iPhone 3GS, iPod Touch 3G, iPad, iPhone 4, iPod Touch 4G

i zahteva da imaju sledeci iOS:
4.0, 4.01, 4.0.2, 4.1 (3.2.x za iPad)

U zavisnosti koji baseband (BB) imas mozes koristiti ultrasn0w ili da cekas novembar kada izlazi 4.2 i unlock za novi baseband. ultrasn0w otkljucava sledece verzije BB-a:
- 01.59.00 (ip4)
- 04.26.08,
- 05.11.07
- 05.12.01
- 05.13.04

@Gidra85:
limera1n radi JB na sledecim uredjajima:
iPhone 3GS, iPod Touch 3G, iPad, iPhone 4, iPod Touch 4G

i zahteva da imaju sledeci iOS:
4.0, 4.01, 4.0.2, 4.1 (3.2.x za iPad)

U zavisnosti koji baseband (BB) imas mozes koristiti ultrasn0w ili da cekas novembar kada izlazi 4.2 i unlock za novi baseband. ultrasn0w otkljucava sledece verzije BB-a:
- 01.59.00 (ip4)
- 04.26.08,
- 05.11.07
- 05.12.01
- 05.13.04

A shta se deshava sa aktivacijom kartice, jel to sredjeno ili se i dalje mora koristiti phonebook card ?

Nisam siguran za to.. posto imam 3gs 4.0.1 JB jos ranije, i nemam nameru da prelazim na 4.1.
Mislim da za Limerain ne treba aktivacija.. provericu pa cu javiti.

Ne treba aktivacija vise sa karticom, posle JB telefon ti je hacktiviran.
Sinoc je izasao novi BiteSMS 5 koji radi na 4.1 pa sam uradio update na iOS 4.1

P.S. koliko vidim svi preporucuju limera1n, jer onaj drugi greenp0ison ima dosta bugova

P.S.S Pazite da ne podignete BB ako nije vam simfree

Poslednja izmena:
A kako se ne podize baseband? I da li taj 4.1 donosi neka znacajnije novine?

Za iP4 koristi se Umbrella i ne apdejtuje se BB, ali za 3GS koliko sam video jedino resenje su custom firmware za sada ali ne znam koliko su bezbedni.
I ja mislim da je bolje da se saceka dok ne izadje neko resenje za 3GS jer 4.1 uglavnom donosi nove stvari samo za iP4 koji dobija HDR, Proximity Sensor Fix....
Jedino Game Center ako vam je bitan.
http://www.apple.com/iphone/software-update/

Poslednja izmena:
3Gs bi trebalo da moze da primi custom fw ako ima stari bootrom.

Nego.. strpite se sa updejtovima.. Cydia nesto ne odgovara na SHSHs pitanja, tako da je malo riskantno raditi update.. ako nesto krene naopako tesko je vratiti se unazad.

U Cydiji je trenutno iskljucen SHSH zbog preopterecenosti, ali radi bez problema tamo gde i treba, a to je umbrella. Ja sam cak sacuvao taj SHSH od 4.0.1 i od 4.1, lokalno na mom PC sa umbrellom, pa cak i da im server ne radi, nemam problema.

U cydiji mi ne pise gore da su sacuvani neki shsh, niti imam ono dugme "make my life easier". Sta da radim, kako da sacuvan shsh?

Mozes sacuvati trenutni 4.1 preko TinyUmbrella, na Cydia serveru ce ti biti automatski potpisan ako si prethodno obelezio Make My Life Easier, ako si obelezio slucajno ono drugo, da ti ne treba SHSH onda te vise nikada nece ni pitati a niti ti potpisivati SHSH. E sad, ako si prvi vlasnik, znas da nije niko pre tebe koristio telefon a prethodno si dozvolio SHSH potpise, Cydia server je trenutno preopterecen kao i uvek kad krene novi FW koji moze da se JB-uje, za par dana kad se malo smiri updatovanje proradice i SHSH prikaz.

Jel zna neko kad se ocekuje unlock za 4.1. Stize mi danas iP4 zakljucan, a nestrpljiv sam ko malo dete

Autor unlock-a je najavio da ce unlock biti dostupan kada apple izbaci 4.2

Ne treba aktivacija vise sa karticom, posle JB telefon ti je hacktiviran.
Sinoc je izasao novi BiteSMS 5 koji radi na 4.1 pa sam uradio update na iOS 4.1

P.S. koliko vidim svi preporucuju limera1n, jer onaj drugi greenp0ison ima dosta bugova

P.S.S Pazite da ne podignete BB ako nije vam simfree

Priest kako si ti odradio za tvoju 4-ku preko Lime-a ili greenp-a? I da li si imao nekih bagova, tipa FT ne radi ili slicno posto su neki imali problema? Da li si odradio posle restore from back-up ili potpuno nov setup? Ako moze link za tut. koji si koristio, ja ne bih da menjam BB da bih mogao unlock da odradim.
Ja bih da odradim moju cetvorku ali restore from backup takodje jer mi se ne odradjuje sve iznova. POzzz:wave:

Koristio sam limera1n, a FT kazu da ga aktiviras pre JB da bi ti radio.

Evo upustvo za sacuvanje BB
http://iclarified.com/entry/index.php?enid=12134

Uputsvo za JB, samo kada kliknes na kick out of recovery pazi da ti ne bude iTunes pokrenut jer kod mene nije reagovalo dok nisam ugasio iTunes:

http://iclarified.com/entry/index.php?enid=12133

U iTunes sam posle uradio restore from backup sa 4.0.1

E hvala majstore, odradio sam juce i sve je proslo bez problema sa Lime-om:D.
Nije ni meni hteo kick out pa sam samo restartovao Kisobran i proradilo je. Posle sam odradio Restore from backup i sve mi je vratio, bio sam srecan jer se nista nepredvidjeno nije dogodilo. Cak je i FT radio odmah. Jedino je sto Remove background SBsett. toggle ne radi. ne znam da li to koristis, meni je bilo vrlo korisno ranije.
Takodje BiteSMS mi je sa reklamama ali radi, mada mislim da cu da je kupim jer stvarno vredi.
Pozzz :wave:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno